
بررسی آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ و مقایسه آن با نسل هفتم: همان همیشگی لطفا!
کیفیت و کارایی محصولات شرکت اپل بر کسی پوشیده نیست، اما نکتهای که در مورد محصولات این شرکت وجود دارد قیمت بالای آنها در بازار کشورمان است که باعث میشود امکان خرید و دسترسی به این محصولات کاهش یابد.
خوشبختانه اما آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ از این قاعده پیروی نمیکند (هرچند همهی محصولات درنهایت برای ما گران به حساب میآیند) و با قیمت رقابتی آمده تا جایگاه شرکت اپل در این بازه قیمتی در بازار تبلتها را تثبیت کند، از این رو در این مطلب قصد داریم آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ را مورد بررسی قرار داده و با نسل قبل یعنی نسل هفتم مقایسه کنیم تا اگر قصد خرید تبلت در این بازه قیمتی را دارید بتوانید هوشمندانهتر تصمیم گرفته و یا اگر نسل هفت آیپد را دارید بتوانید برای ارتقای آن به نسل هشتم تصمیم بگیرید، پس در ادامه متن همراه سایمان دیجیتال شوید.
طراحی: تکراری دوست داشتنی
اپل معمولا در برابر تغییرات مقاومت میکند که منشأ این امر به استیو جابز مرحوم برمیگردد، او اعتقادی به تولید گوشیهای هوشمند با نمایشگر بزرگ نداشت و مدت زیادی هم بر این موضوع اصرار ورزید (چه بسا که اگر هنوز زنده بود با آیفونهای در نهایت ۵ اینچی روبرو بودیم) ولی در نهایت چیزی که مقاومت در برابر آن بیمعنا میشود تغییر است.
همهی اینها را گفتیم تا شاید بهتر فلسفهی طراحی کاملا یکسان و تکراری نسل هشت با نسل هفت را متوجه شوید (برای دوستان نکته سنج باید گفت که وزن ۸ گرم افزایش یافته است).
طراحی آیپد ۱۰.۲ اینچی همچنان جذاب بوده و شاید همین موضوع باعث ثابت ماندن آن شده است، چرا که این دستگاه تماماً از آلومینیوم ساخته شده و به محض استفاده حس مرغوبیت را به کاربر القا میکند و در کنار این کیفیت ساخت خوب به طور کلی طراحی سادهای داشته و در قاب پشتی به جر لوگوی بزرگ اپل و تک دوربین کوچک قرار گرفته در بالای قاب چیزی دیگری دیده نمیشود و این محصول مصداق جمله زیبایی در عین سادگی میباشد.

قاب جلویی اما به جذابیت قاب پشتی نیست و دلیل آن هم استفاده از حاشیههای زیاد اطراف نمایشگر است که شاید برای چند سال قبل مناسب ارزیابی میشد ولی عملا با معیارهای طراحی در سال ۲۰۲۰ سازگاری نداشته و حس قدیمی بودن را منتقل میکند.

شاید ولی نکته مثبت این طراحی را بتوان دکمه هوم سنتی اپل در نظر گرفت که کاربران زیادی همچنان آن را به ژستهای حرکتی چند سال اخیر ترجیح میدهند، دکمه هومی که حسگر اثرانگشت را هم در خود جای داده تا راه سریع و امنی برای ورود به آیپد پدید آورد.

در صورتی که به حالت عمودی به این تبلت ۴۹۰ گرمی نگاه کنیم در لبهی راستی کلیدهای کم و زیاد کردن صدا، در لبهی بالایی دکمه پاور، میکروفون اصلی و جک ۳.۵ میلی متری هدفون (که پیدا شدن آن در این روزها غنیمت به حساب میآید)، لبهی سمت چپی محل اتصال کیبورد و در آخر لبهی پایینی درگاه لایتنینگ و دو اسپیکر را مشاهده میکنیم.
در نهایت شاید بتوان طراحی نسل هشتم را در عبارت تکراری دوست داشتنی خلاصه کرده و از حاشیههای زیاد نمایشگر به خاطر قیمت نه چندان زیاد چشم پوشی کرد.
نمایشگر: همینقدر کافیست
اپل نه تنها از نمایشگر با اندازه یکسان برای نسل هشتم استفاده کرده، بلکه دیگر مشخصات هم دقیقا یکسان هستند یعنی که در آیپد ۱۰.۲ اینچی هم با یک نمایشگر Retina Ips با رزولوشن ۲۱۶۰×۱۶۲۰ روبرو هستیم که تنها ۷۴.۴ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص داده و در هر اینچ آن ۲۶۴ پیکسل دیده میشود.

این صفحه نمایش که به گفته اپل میتواند تا ۵۰۰ نیت روشنایی تولید کند از نسبت ۴ به ۳ استفاده کرده که باعث میشود این دستگاه کمتر حالت مستطیلی به خود بگیرد. کیفیت این نمایشگر خوب است و همه چیز زنده و شارپ در آن به نمایش درمیآیند ولی نکتهای که وجود دارد نباید انتظار کیفیت نمایشگرهای امولد با رزولوشن بالاتر را از آن داشته باشید.

به لطف حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیت مشکلی هم از بابت تماشای محتوا در محیط باز نخواهید داشت و این تبلت در شرایط نوری مختلف قادر به همراهی شما خواهد بود. در نهایت باید گفت که نمیتوان ایراد خاصی به صفحه نمایش این تبلت گرفت چرا که رزولوشن بیشتر و یا استفاده از پنل امولد منوط به افزایش قیمت این محصول بوده که اپل علاقهای به انجام این کار نداشته است.
نرمافزار و دستگاههای جانبی
آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ از IpadOs نسخه ۱۴ بهره میبرد که قابلیتهای فراوانی داشته و به نوعی امکان نهایت استفاده از سخت افزار و نمایشگر بزرگ این دستگاه را فراهم میکند، چرا که قابلیت مولتی تسکینگ به بهترین و روانترین شکل ممکن در این تبلت اجرا شده و همچنین به شما امکان میدهد تا از قابلیت دو نیم کردن صفحه، پنجره شناور و تعداد بسیار زیاد دیگر از این قابلیتها استفاده کنید.

خوشبختانه امکان استفاده از اپل پنسیل نسل اول هم برای این تبلت در نظر گرفته شده تا برای نوشتن، طراحی و مباحث آموزشی به کمک کاربران بیاید (توجه داشته باشید که باید این محصول را به صورت جداگانه تهیه کنید).
پشتیبانی از اپل پنسیل نسل اول پشتیبانی از اپل پنسیل نسل اول
محصول دیگری که استفاده از آن برای آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده کیبورد است که به شما کمک میکند عملا آیپد خود را به لپ تاپها نزدیک کرده و بتوانید به آن به عنوان جایگزینی برای لپ تاپ نگاه کنید. دکمههای این کیبورد هم با فاصله کافی از هم قرار گرفته و در هنگام استفاده راحتی مناسبی دارند، همچنین میتوان از کاور کیبورد به عنوان استند برای تماشای فیلم بهره برد.

سخت افزار: دو قدم به پیش
بالاخره به بخشی میرسیم که آیپد نسل هشتم با نسل قبل بیشترین تفاوت را دارد و دلیل آن هم استفاده از چیپست ۷ نانومتری A12 bionic به جای چیپست ۱۶ نانومتری A10 Fusion است که قدرت به مراتب بیشتری برای این تبلت به ارمغان میآورد.

این که اپل از پردازنده دو نسل بعد در این دستگاه استفاده کرده قطعا قدم بزرگی در جهت پیشرفت به حساب میآید، چرا که حالا آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ توانایی اجرای تمام بازیها و برنامههای سنگین را داراست و میتوان از آن انتظار عملکرد سریع و بینقص داشت و به نوعی این دلیل دومی است که میتوان به طور جد این محصول را به عنوان جایگزین مناسب برای لپ تاپهای اقتصادی در نظر گرفت.

برای درک بهتر بهبود عملکرد سخت افزاری این تبلت نسبت به نسل هفت باید گفت که در بنچمارک مشهور antutu نسل هشتم توانسه عدد حدودی ۴۷۰ هزار را به ثبت برساند در صورتی که این عدد برای نسل هفتم تنها ۲۴۵ هزار میباشد. شایان ذکر است که نسخههای حافظه داخلی و حافظه رم این محصول تغییری نداشته و مانند نسل قبل در دو نسخه ۳۲ رم ۳ و ۱۲۸ رم ۳ در دسترس قرار میگیرد.
دوربین
آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ دقیقا با همان دوربین اصلی و سلفی نسل قبل روانهی بازار شده است، یعنی دوربین اصلی سنسور ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.4 داشته و از فوکوس خودکار هم پشتیبانی میکند.

تصاویر ثبت شده توسط این دوربین برای یک تبلت در این بازه قیمتی از کیفیت مناسبی برخوردار هستند، ولی نباید انتظار خیلی بالایی از آن داشته باشید (به طور کلی بخش دوربین برعکس گوشیهای هوشمند برای تبلتها اهمیت خیلی زیادی ندارد). دوربین سلفی ۱.۲ مگاپیکسلی هم در قاب جلویی و در حاشیه بالای نمایشگر قرار گرفته و کیفیت کافی برای تماسهای تصویری دارد.
باتری و صدا
دومین بهبود این محصول وجود آداپتور ۲۰ وات USB-C به لایتنینگ درون جعبه نسبت به ۱۲ وات نسل قبل است، هرچند همچنان عملکرد خیلی سریعی در زمینه سرعت شارژ نداشته و در ۳۰ دقیقه تنها به ۱۴ درصد میرسد. مدت زمان شارژ دهی این تبلت هم ارتباط مستقیمی با نحوهی استفاده شما از این محصول دارد ولی در استفاده نرمال میتوان روی شارژ دهی یک روزه آن حساب باز کرد.

برای آیپد ۱۰.۲ اینچی ۲۰۲۰ مانند نسل قبل دو اسپیکر با توانایی تولید صدای استریو در نظر گرفته شده است که توانایی مناسبی داشته ولی بلندی صدای آن در حد خیلی زیاد نیست.
جمع بندی
اگر به دنبال خرید تبلت در بازه قیمتی آیپد ۱۰.۲ اینچی هستید به خاطر قدرت سخت افزاری بسیار خوب، پشتیبانی نرمافزاری چند ساله (در برخی مواقع تا ۶ سال)، نمایشگر بزرگ با کیفیت مناسب و پشتیبانی از لوازم جانبی مانند قلم و کیبورد بهتر است نگاه جدی به این محصول داشته باشید.

اگر در حال حاضر از آیپد نسل هفت استفاده میکنید تنها در صورتی خرید آیپد نسل هشتم به شما پیشنهاد میشود که استفاده سنگینی از تبلت خود دارید و میخواهید تمام فرمانها به سریعترین شکل اجرا شده و با آن به ویرایش ویدئو و کارهای سنگین دیگر بپردازید.
مطالب مرتبط: چرا باید برای آیپد خود قلم اپل را خریداری کنید؟
مقایسه آیپد ایر 2020 و ایر 2019
بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰ (۱۲.۹ اینچ): غول دوست داشتنی اپل
معرفی و بررسی آیپد مینی ۵ : آیپد کوچک اپل
اگر قصد خرید تبلت در بازه قیمتی این محصول را دارید و میخواهید با تبلت خود کارهای سنگین انجام دهید و از طرفی خیالتان بابت بروزرسانی تا چند سال راحت باشد آیپد ۱۰.۲ اینچی 2020 میتواند گزینه مناسبی برای خرید باشد.
- نمایشگر 10.2 اینچی با کیفیت مناسب
- شارژ دهی خوب باتری
- سخت افزار بسیار قدرتمند
- کیفیت ساخت بالا
- پشتیبانی از قلم و کیبورد
- پشتیبانی نرمافزاری بسیار خوب
- طراحی قدیمی و حاشیههای زیاد اطراف نمایشگر
- یکسان بودن در اکثر بخشها با نسل قبل
یک دیدگاه
۱۶ خرداد ۱۴۰۰ در ۰۰:۲۰
خیلی عالیه همه چی فقط این که روی آیپد نمیشه واتس آپ ریخت وباید نسخه تحت وب بریزی که خیلی از عملکردهای واتس آپ رو نداره.در غیر اینصورت ما از همه چی راضی هستیم پسرم بازی های کال آف وپاب جی ریخته وبه راحتی بازی میکنه