ضمانت اصل بودن کالا
در ابتدا گوشی موبایل چیزی جز یک ابزار ارتباطی برای تماس صوتی نبود. اما پس از سالها پیشرفت و تکامل، گوشی هوشمند امروزی به وجود آمده که جایگزین اغلب دستگاههای دیجیتالی شده است و به نوعی از مهمترین و پرکاربردترین وسایل مورد استفاده همه مردم است. حالا که این دستگاههای دوست داشتنی به یکی از پرفروشترین کالاهای دیجیتال جهان تبدیل شدهاند، بیشتر افراد به دنبال خرید گوشی با قیمت مناسب میباشند. در حال حاضر برای خرید گوشی انتخابهای بسیار متنوعی وجود دارند و برندهای مختلفی مانند گوشی سامسونگ، گوشی اپل، گوشی شیائومی، گوشی هواوی، گوشی اوپو، گوشی ریلمی، گوشی گوگل، گوشی نوکیا و گوش وانپلاس مدلهای زیادی را موجود دارند. قیمت گوشی ها هم با توجه به برند، مشخصات فنی و عواملی مانند حافظه داخلی و رم متغیر است و در بازههای قیمتی متفاوتی میتوانید انتخاب خود را انجام دهید.
در این قسمت قصد داریم یک راهنمای خرید گوشی برای شما ارائه بدهیم که با مطالعه آن، بتوانید با آگاهی بهتری گوشی مورد نظرتان انتخاب کرده و نسبت به خرید آن اقدام کنید؛ دعوت میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
تاریخچه پدید آمدن دستهبندیهای مجزا برای گوشی های موبایل
در ابتدا گوشی های هوشمندی وجود نداشتند و همه گوشیهای موبایل براساس یک هدف کار میکردند و آن هم امکان زنگ زدن و مکالمه صوتی بود. اولین گوشی موبایل جهان توسط شرکت موتورولا و در سال ۱۹۷۳ به تولید انبوه رسید. پس از آن دستگاههای زیادی با همان هدف و طراحیهای شبیه به هم و سنتی پا به میدان گذاشتند.
این روند تولید گوشیهای مکعبی چندین سال ادامه یافت، تا اینکه در سال ۲۰۰۷ که آن زمان را میتوان نقطه عطف گوشی های هوشمند دانست، اولین گوشی های هوشمند توسط اپل و سامسونگ معرفی شدند. با معرفی و تولید اولین آیفون و اولین گوشی هوشمند سامسونگ، روند پیشرفت گوشی های هوشمند تغییر یافت و دنیای جدیدی در این عرصه معرفی شد. پس از آن سال، تکامل و پیشرفت این دستگاهها سریعتر و سریعتر شد تا گوشی های هوشمند به شکل گوشیهای امروزی در دستان شما تبدیل شوند.
در ابتدا گوشیهای هوشمند تولیدشده همگی از یک سری امکانات مشابه بهره میبردند و لزومی برای معرفی بهترین گوشی ها در ردهبندیهای مختلف دیده نمیشد. اما پس از چند سال و با اضافه شدن امکانات بسیار متنوع و گاهاً گرانقیمت به گوشی های هوشمند، شرکتهای تولیدکننده این دستگاهها تصمیم به ارائه دستههای مختلفی از این گوشیها گرفتند. وجود این دستهبندیها به آنها کمک میکرد تا هم سبد محصولاتشان را متنوعتر کنند و هم نظر طیف گستردهتری از خریداران با هر توان خریدی را با این روش به سمت خود جلب کنند.
این موضوع جرقهای برای ایجاد دستهبندیهایی به عنوان پرچمدار، قاتل پرچمدار، میانرده و گوشی های اقتصادی برای گوشیهای هوشمند شد.
گوشی های پرچمدار
گوشی های پرچمدار عمدتاً بهترین و گرانترین گوشیهای هوشمند تولیدی توسط هر شرکت هستند. در این گوشی ها بهترین امکانات و بروزترین ویژگیها گرد هم میآیند و به نوعی نمایانگر توانمندیهای یک شرکت هستند. تمام شرکت های تولیدکننده گوشی موبایل، بر روی این دستهبندی متمرکز هستند و سعی دارند تا بهترین عملکرد خود را در این گوشیها به نمایش بگذارند و با استفاده از این محصولات جایگاه خود را در بین کاربران ارتقاء دهند.
این گوشیها دوربینهای بسیار عالی، تراشههای سریع و بروز، نمایشگرهای بسیار واضح، کیفیت ساخت بالا و طراحیهای جذابی دارند و رقابتیترین نسخه از گوشیهای هر شرکت محسوب میشوند. شرکتها هر ساله با معرفی پرچمدارهای جدید قصد دارند در برابر یکدیگر قدرتنمایی کنند و توجه کاربران را به خود جلب کنند. قیمت پرچمدارها هم با توجه به وجود ویژگیهای ردهبالایی که به آنها اشاره کردیم زیاد است و معمولاً گرانترین گوشیهای هر برند پرچمدارهای آنها هستند.
مشاهده لیست قیمت و خرید گوشی های پرچمدار
گوشی های قاتل پرچمدار
دستهبندی قاتل پرچمدارها از جذابترین دستهبندیها برای گوشی های هوشمند است که جدیداً بیشتر مورد توجه شرکتهای مختلف قرار گرفته است و مدلهای جدیدی با این عنوان یافت میشوند. این دستهبندی در ابتدا توسط شرکت وانپلاس ایجاد شد. وانپلاس با معرفی گوشیهایی با مشخصات فنی نزدیک به پرچمدارها و در عین حال با قیمتی معقول و مناسب، باعث شد تا این دستهبندی مجزا شکل بگیرد و از عرصههای رقابتی برای شرکتهای تولیدکننده گوشی هوشمند شود.
به عنوان یک تعریف کلی، میتوان قاتل پرچمدارها را گوشیهایی با مشخصات فنی شبیه به پرچمدارهای اصلی دانست که با برخی صرفهجوییها در طراحی ظاهری و کیفیت ساخت، کیفیت صفحه نمایش و دوربینها قیمت کمتری را در مقایسه با آنها دارند. در اکثر گوشیهای تحت این عنوان، از تراشههای سریع و جدید استفاده میشود تا بهترین عملکرد فنی را داشته باشند. اما برای جبران هزینههای این تراشهها، شرکتهای تولیدکننده از دوربین و یا صفحه نمایشهای کمی ضعیفتر از پرچمدارها در آنها استفاده میکنند. قیمت مدلهای مختلف قاتل پرچمدارها کمی متفاوت از هم هستند، اما به طور میانگین میتوان قیمت آنها را چیزی در بین پرچمدارها و میانردههای هر شرکت در نظر گرفت.
گوشی های میان رده
با توجه به قیمت بالای پرچمدارها، خرید آنها برای عموم مردم انتخاب مناسبی نیست و بیشتر مردم ترجیح میدهند تا گوشی هوشمندی با قیمت مناسب داشته باشند. راهکار بهینه، تولید گوشی های میانرده بود. این گوشیها که با قیمت بسیار کمتر از پرچمدارها عرضه میشوند و کیفیت نسبتاً خوبی هم دارند را میانرده مینامند که برای پاسخگویی به نیاز عموم مردم و فروش بیشتر به وجود آمدهاند.
میان ردهها هم همانند پرچمدارها در سبد محصولات اغلب شرکتها دیده میشوند و همیشه جزو پرفروشترین موبایلهای بازار هستند. در میانردهها بیشتر تمرکز بر روی کاهش قیمت گوشی است، البته نه به نوعی که باعث شود عملکرد آنها زیر سوال برود. در این گوشیها از متریال ارزانتر نسبت به پرچمدارها استفاده میشود و کیفیت ساخت پایینتری را نسبت به آنها دارند. معمولاً در این گوشیها از پنلهای نمایشگر LCD استفاده میشود و در کنار تراشه و دوربینهای معمولی، باعث میشود تا با هزینهای معقول، گوشی هوشمندی مناسب را بتوانید خریداری کنید. این گوشی های میان رده بهترین انتخاب برای کاربران عادی هستند و برای کسانی که نیاز به گوشی فوق سریع و قدرتمند ندارند، میانردهها با قیمت مناسبشان میتوانند بسیار کاربردی باشند.
مشاهده راهنمای خرید گوشی های میان رده
گوشی های اقتصادی
گوشی های اقتصادی را عملاً میتوان فقط محصولاتی با سیستم عامل اندروید دانست که اصلیترین ویژگی آنها قیمت ارزانشان نسبت به ویژگیهایشان است. این گوشی های اقتصادی را میتوان در رده قیمتی ۲ تا ۵ میلیون تومان قرار داد. البته باید در نظر داشته باشید که با این قیمت، امکانات و ویژگیهای یک گوشی میان رده یا بالاتر را نمیتوانید داشته باشید و همانطور که اشاره کردیم این گوشیها عملکرد بسیار معمولی و حداقلی را میتوانند به شما ارائه دهند.
گوشیهای هوشمند اقتصادی که در پایینترین رده از لحاظ قیمت و عملکرد قرار میگیرند، عموماً از تراشهها و دوربین و نمایشگرهای بسیار ساده بهره میبرند و عملکرد حداقلی را برای اجرای فرمانهای کاربران دارند. از این گوشیها اصلاً نباید انتظار دوربین باکیفیت و یا عملکرد سریع داشته باشید و بیشتر گوشیهای هوشمند سادهای هستند که در انجام فعالیتهای روزمره و سبک مانند وبگردی، تماس، حضور در شبکههای اجتماعی و از این قبیل استفادهها میتوانند همراه شما باشند.
راهنمای خرید گوشی موبایل
با پیشرفت فناوری، اکنون عوامل متعددی میتواند در خرید گوشی موبایل مؤثر باشد. به طور مثال برای برخی از کاربران شارژدهی گوشی و عملکرد روان آن از همه چیز ارجحیت دارد؛ اما برخی دیگر میخواهند دوربین گوشی آنها از دوربین هر موبایل دیگری که تاکنون داشتهاند بهتر و باکیفیتتر باشد؛ بنابراین نکات مختلفی وجود دارد که هنگام خرید گوشی موبایل جدید باید آن را در نظر بگیرید. در ادامه به بررسی این عوامل میپردازیم.
1) پردازنده و عملکرد فنی
اکنون پردازندهها، به مهمترین بخش یک گوشی تبدیل شدهاند. در واقع پردازنده قلب تپنده گوشی است و عملکرد آن میتواند کاملاً تحت امر یک پردازنده قرار داشته باشد. اگر از آن دست کاربران هستید که با گوشی خود فقط وبگردی میکنید یا از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی استفاده میکنید، شاید قدرت پردازنده خیلی اهمیتی نداشته باشد؛ اما اگر گیمر هستید یا از گوشی خود برای اجرای برنامههای سنگینی مثل مونتاژ ویدیویی استفاده میکنید، در اینجاست که پردازنده اهمیت زیادی پیدا میکند.
چندین نوع پردازنده در بازار وجود دارد. به طور مثال آیفونهای اپل از پردازندههای سری A Bionic ساخت خود این شرکت استفاده میکنند. گوشیهای اندرویدی هم از چیپستهای ساخت کوالکام، مدیاتک، سامسونگ و غیره استفاده میکنند. هر یک از این برندها، پردازندههایی با قدرت و امکانات متفاوت را تولید کردهاند که بسته به قیمت یک گوشی در زیر قاب آنها قرار میگیرد.
2) ظرفیت رم و حافظه داخلی
هر چقدر ظرفیت و رم یک گوشی بالاتر باشد، فضای بیشتری برای نگهداری موقت از فایلهای شما خواهد داشت و در نتیجه گوشی میتواند با سرعت بیشتری فعالیت کند. علاوه بر ظرفیت رم، نوع مدیریت رم توسط گوشی نیز اهمیت زیادی دارد. به طور مثال در حالی که ظرفیت رم گوشیهای اندرویدی حتی به 18 گیگابایت هم رسیده است، اما اکنون جدیدترین گوشی اپل که آیفون 13 است فقط 4 گیگابایت رم را ارائه میکند و به خاطر فعالیت هماهنگ و بهینه قطعات سخت افزاری آن با نرم افزار iOS، میتواند عملکرد خیرهکنندهای را ارائه کند.
فضای ذخیرهسازی یا همان حافظه داخلی گوشی هم میتواند در خرید گوشی موبایل تأثیرگذار باشد. تولیدکنندگان معمولاً گوشیهایشان را در چند نسخه با حافظه داخلی متفاوت روانه بازار میکنند تا کاربران بتوانند بسته به نیاز خود یکی را انتخاب کنند. شاید روزی 32 گیگابایت فضای خیلی زیادی در یک گوشی محسوب میشد، اما اکنون به لطف پشتیبانی دوربین گوشیها از فیلمبرداری 4K و یا حتی 8K و همچنین حجیم شدن اپلیکیشنها و بازیهای گرافیکی، حتی 64 گیگابایت هم کافی نیست و کاربران ترجیح میدهند هنگام خرید گوشی حافظه 128 گیگابایت به بالاتر را انتخاب کنند.
همچنین توجه داشته باشید که برخی گوشیها امکان استفاده از یک کارت حافظه microSD را در کنار حافظه داخلی گوشی ارائه میکنند؛ اما برخی دیگر مثل آیفون 13 اپل و یا گلکسی S21 FE 5G سامسونگ چنین قابلیتی را ندارند.
3) اندازه و فناوری نمایشگر
اندازه نمایشگر یک گوشی میتواند در انتخاب آن تأثیرگذار باشد. برخی دستهای کوچکی دارند و میخواهند بدون دردسر یک دستی از گوشی خود استفاده کنند. این افراد معمولاً به گوشیهای کوچکی نیاز دارند که اندازه نمایشگر آنها 6 اینچ یا کوچکتر باشد. در حال حاضر یکی از کوچکترین گوشیهای بازار آیفون 13 مینی است که یک نمایشگر 5.4 اینچی را ارائه میکند. برخی دیگر نیز میخواهند هنگام تماشای فیلم و یا بازی کردن، صفحه نمایش بزرگی در اختیارشان قرار داشته باشد. این افراد میتوانند گوشیهایی با اندازه نمایشگر بین 6.5 تا 6.8 اینچ را تهیه کنند.
اگر به دنبال خرید یک آیفون با بزرگترین نمایشگر هستید میتوانید گوشی آیفون 13 پرو مکس با نمایشگر 6.7 اینچی را انتخاب کنید. در بین گوشیهای اندرویدی هم گوشی گلکسی S21 Ultra با یک پنل 6.8 اینچی، صاحب یکی از بزرگترین و البته باکیفیتترین نمایشگرها است.
اما اندازه به کنار، فناوری نمایشگرها هم با یکدیگر متفاوت است. برخی از گوشیها به یک نمایشگر LCD مجهز هستند و برخی دیگر به نمایشگر OLED. اکنون گوشیهای تاشو با نمایشگر منعطف نیز به بازار عرضه شدهاند که در دسته سوم قرار میگیرند. نمایشگرهای LCD تصاویر را با شفافیت بالا و رنگهای زنده به نمایش میگذارند، اما رنگ مشکی در آنها نمیتواند واقعی باشد. در حالی که گوشیهایی با نمایشگر OLED رنگ مشکی کاملاً عمیق، کنتراست به مراتب بالاتر و مصرف انرژی کمتر را به همراه دارند.
رزولوشن نمایشگرها نیز با یکدیگر متفاوت است. هر چه رزولوشن یک نمایشگر بالاتر باشد، یعنی میتواند با کیفیت بیشتری تصاویر را به نمایش بگذارد. اما توجه داشته باشید که رزولوشن بالاتر در هنگام نمایش، میتواند از باتری گوشی نیز بیشتر مصرف کند.
4) شارژدهی باتری
صحبت از باتری شد، بدیهی است که همهی ما دوست داریم شارژ گوشیمان دیر به دیر تمام شود و کمتر به شارژ مجدد نیاز پیدا کنیم. امروزه به لطف پیشرفت فناوری باتریها، حتی گوشیهای ارزان قیمت بازار نیز میتوانند شارژدهی طولانی داشته باشند. بنابراین هنگام خرید گوشی موبایل باید به این نکته توجه کرد که ظرفیت باتری گوشی چقدر است و البته با چه سرعتی شارژ میشود.
5) دوربین
دوربین گوشی برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی دارد. برخی به دنبال خرید یک گوشی با دوربینهایی هستند که بتواند عکسهای باکیفیت و خوبی بگیرد و آنها را در شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. از یک سو مگاپیکسل دوربینها به خاطر ثبت جزئیات بیشتر مهم است، از طرف دیگر نوع دوربین مهم است که آن عریض، فوق عریض یا تله فوتو باشد.
6) طراحی و کیفیت ساخت
کیفیت ساخت و طراحی یک گوشی میتواند تأثیر به سزایی در قیمت نهایی آن داشته باشد. امروزه اکثر گوشیهای موجود در بازار از بدنهای شیشهای ساخته شدهاند؛ مگر اینکه قصد خرید گوشی های ارزان قیمت بازار را داشته باشید که برای مهار هزینهها، از بدنهای پلاستیکی استفاده میکنند.
عوامل دیگری مثل کسب گواهی ضد آب IP68 از جانب یک گوشی نیز میتواند یک ویژگی مؤثر در قیمت نهایی گوشی باشد. معمولاً این گواهی ضد آب را میتوانید در گوشیهای گران قیمت و پرچمدار بازار بیابید. گوشیهای اقتصادیتر یا از گواهیهای رده پایینتری مثل IP53 (مقاوم در برابر تنها پاشش آب) برخوردارند یا فقط از یک پوشش آب گریز روی قاب پشتی خود استفاده میکنند و یا به طور کلی هیچ گواهی رسمی را دریافت نکردهاند.
7) قیمت گوشی
اما آخرین موردی که میتواند روی تصمیمگیری کاربر در خرید یک گوشی تأثیرگذار باشد، قیمت گوشی موبایل است. شما میتوانید بسته به بودجهای که در اختیار دارید، یک گوشی را خریداری کنید.
چه مواردی روی قیمت گوشی تأثیر دارند؟
مشخصات فنی، کیفیت ساخت، دوربینها و همچنین امکاناتی که در یک گوشی موبایل مورد استفاده قرار میگیرد میتواند روی قیمت آن تأثیرگذار باشد. از طرفی برند سازنده یک موبایل نیز میتواند به خودی خود روی قیمت گوشی مؤثر واقع شود. به طور مثال میتوان گوشیهای آیفون اپل را با دیگر گوشیهای اندرویدی بازار مقایسه کرد. آیفونها، اکنون گرانترین گوشیهای موجود در بازار هستند؛ حتی اگر یک گوشی اندرویدی امکانات بیشتری را نسبت به آنها ارائه کند!
جدیدترین گوشی های بازار کدامند؟
در حال حاضر از جدیدترین گوشی های بازار میتوان به گوشی میانرده سامسونگ یعنی A53 اشاره کرد. این گوشی به نمایشگر 6.46 اینچی سوپرآمولد با نرخ رفرش 120 هرتزی مجهز است. علاوه بر این از امکانات خوبی مثل اسپیکرهای استریو، دوربین چهارگانه 64+12+5+5 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی، یک باتری با ظرفیت مناسب 5000 میلیآمپر ساعتی که با توان 25 واتی به سرعت شارژ میشود برخوردار است. در قلب تپنده این گوشی هم چیپست 5 نانومتری توانمند اگزینوس 1200 قرار دارد.
مشاهده قیمت و خرید گوشی A53 5G سامسونگ
اما به جز این، گوشیهای سری شیائومی 12 نیز به تازگی وارد بازار شدهاند که آنها نیز طراحی بسیار ظریف و باریکی داشته و در عین حال امکانات جذابی مثل دوربین سهگانه 50 + 50 + 50 مگاپیکسلی شامل لنز تله فوتو، دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی، اندروید 12 گوگل، اسپیکرهای استریو برند Harman Kardon و باتری بزرگ با شارژ سریع 120 واتی که میتواند گوشی شما را در کمتر از 20 دقیقه به شارژ کامل برساند را ارائه میکنند.
چرا گارانتی هنگام خرید گوشی مهم است؟
گارانتی و خدمات پس از فروش یکی از مهمترین عواملی است که حتی به اندازه انتخاب و خرید گوشی موبایل اهمیت دارد و میتواند احساس آرامش را در طول مدتی که گوشی شما تحت گارانتی قرار دارد در شما به ارمغان بیاورد.
گارانتیهای معتبری که مسئول ارائه خدمات پس از فروش گوشیها در بازار هستند، همواره دغدغه کاربران از آسیب دیدگی و یا عملکرد بد یک محصول نو هنگام خرید را برطرف میکنند و برخی از نمایندگیهای گارانتی حتی تعویض گوشی معیوب با یک گوشی نو را نیز امکانپذیر کردهاند. بنابراین هنگام خرید یک گوشی، حتماً به داشتن گارانتی شرکتی در آن اهمیت دهید تا در آینده با استفاده از گوشی خود دچار مشکل نشوید.
مزایای خرید گوشی از سایمان دیجیتال
با سایمان دیجیتال میتوانید بدون دردسر و با قیمتی مناسب، گوشی مورد نظر خودتان را خریداری کنید. ما در فروشگاه اینترنتی سایمان دیجیتال امکان مشاهده مشخصات فنی، تصاویر و بررسی تخصصی گوشیهای برندهای مختلف را برای شما فراهم میکنیم تا با مقایسه و بررسی آنها و با توجه به بودجهای که برای خرید یک گوشی جدید در نظر گرفتهاید، بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
به منظور سهولت کاربران در خرید، پرداختها در فروشگاه سایمان دیجیتال به صورت اینترنتی انجام میشود. ولی اگر ساکن شهر تبریز هستید، شما میتوانید از خدمات پرداخت در محل ما نیز بهرهمند شوید و بعد از تحویل کالا درب منزلتان، مبلغ آن را پرداخت کنید.