مقایسه دوربین گلکسی A71 و پوکو ایکس ۳
چند سال قبل زمانی که گوشی موبایلی میخریدیم نهایت انتظاری که از آن داشتیم به داشتن بلوتوث و دوربین و … محدود میشد. با گذشت زمان و سرعت گرفتن پیشرفت تکنولوژی و گوشیهای هوشمند انتظارات کاربران هم به طبع آن زیاد شد و دیگر داشتن دوربین و چند بازی ساده برای جلب توجه افراد کفایت نمیکرد و کاربران به دنبال امکاناتی فراتر بودند.
همین دلایل باعث شد که شرکتهای سازنده هم به مرور به استفاده از ویژگیهای جذابتر روی بیاورند و یکی از همین ویژگیها استفاده از چند دوربین در یک گوشی هوشمند میباشد، تازه آن هم نه الزاما پرچمداران، بلکه حتی میانردههای ارزان قیمت!
و به این ترتیب بخش دوربین گوشیهای هوشمند به یکی از مهمترین قسمتها تبدیل شد و هر ساله شرکتهای مختلف تلاش میکنند با نوآوری جدید یا استفاده از سنسور با کیفیتتر گوی سبقت را از رقبا بربایند.
قبلا در وبلاگ سایمان دیجیتال به مطلبی تحت عنوان معرفی گوشیهای اقتصادی با دوربین خوب و مقایسه دوربین گلکسی A71 و می نوت ۱۰ لایت پرداختیم.
در این مطلب اما قصد داریم دوربین میانرده پر فروش سامسونگ یعنی گلکسی A71 را با یکی از جدیدترین زیر برندهای شیائومی به نام پوکو ایکس ۳ مقایسه کنیم تا در صورتی که به بخش دوربین اهمیت زیادی میدهید، راحتتر بتوانید دستگاهی متناسب با نیازهای خود پیدا کنید.
توجه داشته باشید که در این متن ما صرفا به بخش دوربین این دو گوشی میپردازیم و اگر قصد دارید از تمام ویژگیهای آنها با خبر شوید پیشنهاد میکنیم مطالب بررسی گلکسی A71 سامسونگ و نقد و بررسی پوکو ایکس ۳ را مطالعه کنید.
پوکو ایکس ۳
در پوکو ایکس ۳ مانند بسیاری از گوشیهای شیائومی شاهد حضور چهار دوربین در قاب پشتی هستیم که به شکل حرف X در کنار هم قرار گرفتهاند. دوربین اصلی این محصول از سنسور ۶۴ مگاپیکسلی Sony IMX 682 استفاده میکند.
این سنسور که اندازه ۱/۱.۷۳ اینچی و اندازه پیکسل ۰.۸ میکرونی دارد در پس لنزی با دیافراگم f/1.9 قرار گرفته است. این دوربین از نایت مود و فوکوس خودکار تشخیص فاز هم پشتیبانی کرده و میتواند در نهایت کیفیت 4k 30fps اقدام به ضبط ویدئو کند.
دوربین فوق عریض این گوشی به یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی با اندازه پیکسل ۱.۰ میکرونی مجهز شده و با قرارگیری در پس یک لنز ۱۳ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/2.2 قادر است تصاویری ۱۱۹ درجهای به ثبت برساند.
شیائومی برای دوربینهای عمق میدان و ماکرو هم سنسورهای ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 در نظر گرفته است.
آخرین دوربین پوکو ایکس ۳ را هم، سلفی با سنسور ۲۰ مگاپیکسلی و دیافراگم f/2.2 تشکیل داده که درون حفره کوچک بالای نمایشگر جای گرفته است تا فضای بیشتری را در اختیار نمایشگر این محصول قرار دهد.
گلکسی A71
شرکت سامسونگ نیز برای رقابت با دیگر محصولات در این بازه قیمتی کم کاری نکرده و برای گلکسی A71 به سراغ چهار دوربین به چینش L رفته است.
دوربین اصلی این دستگاه هم مانند رقیب ۶۴ مگاپیکسلی بوده و اندازه سنسور ۱/۱.۷۲ اینچی و اندازه پیکسل ۰.۸ میکرونی دارد. این لنز با داشتن دیافراگم f/1.8 از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز هم پشتیبانی کرده و میتواند در نهایت کیفیت 4k 30fps ویدئو ضبط کند.
دوربین فوق عریض این گوشی ۱۲ مگاپیکسلی بوده و با داشتن دیافراگم f/2.2 توانایی ثبت عکسهایی با زاویه ۱۲۳ درجهای را داراست.
دوربینهای ماکرو و عمق میدان این محصول هم ۵ مگاپیکسلی هستند و به ترتیب گشودگی f/2.4 و f/2.2 دارند.
اینها مشخصات دوربین هر دو گوشی روی کاغذ بودند. از اینجا به بعد به سراغ کیفیت تصاویر این دو محصول در عمل و در شرایط نوری مختلف میرویم و تک به تک در عکسهای مختلف آنها را با هم مقایسه میکنیم.
عکاسی با دوربین اصلی در محیط های روشن
در تصویر زیر شاهد عملکرد مناسب هر دو گوشی در زمینههای مختلف هستیم. اما اگر کمی جزئیتر به عکسها نگاه کنیم درمییابیم که در زمینه رنج دینامیکی نماینده سامسونگ کمی بهتر عمل کرده که با توجه به قسمتهای تاریکتر ساختمان بیشتر متوجه این موضوع میشوید. از طرفی دوربین پوکو ایکس ۳ در زمینه ثبت جزئیات مقدار کمی موفقتر بوده است. در بخشهای دیگر کم و بیش عملکرد یکسانی را میان این دو محصول شاهد هستیم.
در این تصویر هم بار دیگر عملکرد تقریبا مشابه و خوبی را از هر دو گوشی شاهد هستیم، اما نکتهای که در عکس بیش از پیش خودش را نشان میدهد، بیشتر بودن غلظت رنگها در عکس ثبت شده توسط نماینده شیائومی میباشد (به نوار نارنجی رنگ موجود در تصویر دقت کنید). این افزایش غلظت رنگ باعث میشود که عکس جذابتری شاهد باشیم اما در واقع این کار باعث دور شدن رنگها از حالت طبیعی خود شده و ممکن است برای دستهای از کاربران جذاب نباشد.
در تصویر زیر باز هم گلکسی A71 رنج دینامیکی بهتری ارائه میکند و غیر از این به طور کلی نماینده سامسونگ عکس گرمتر و نماینده شیائومی عکس سردتری را به ثبت رسانده است.
در نهایت در عکس آخر بهتر میتوانید مشاهده کنید که میانرده هندیها غلظت رنگ را افزایش داده و این کار باعث شده تا تصویر حالت مصنوعی به خود بگیرد. هر دو گوشی در زمینههای جزئیات، رنج دینامیکی، شارپنس و کنتراست عملکرد خوبی از خود نشان میدهند و تفاوت قابل توجهی میان آنها دیده نمیشود.
عکاسی با دوربین فوق عریض در محیط های روشن
از دوربینهای فوق عریض نباید انتظار ثبت تصاویری به خوبی دوربین اصلی را داشته باشیم، و اینجا هم دقیقا این موضوع برقرار بوده و عکسهای ثبت شده با دو گوشی اختلاف کیفیت قابل توجهی با دوربین اصلی دارند.
در نمونه عکس اول، نخستین موردی که جلب توجه میکند زاویه بیشتر تصاویر فوق عریض گلکسی A71 میباشد. در زمینه رنج دینامیکی و جزئیات مقدار کمی پوکو ایکس ۳ بهتر عمل کرده است. نکتهی مثبت عکسهای فوق عریض هر دو محصول، نبود بههم ریختگی در لبههای تصاویر میباشد.
همانطور که در بالا ذکر شد عکسها به نسبت دوربین اصلی جزئیات خیلی بالایی ندارند و اگر کمی به روی تصاویر زوم کنید متوجه افزایش نویز و نرم شدن بخشهایی از عکس خواهید شد. نکتهی افزایش غلظت رنگ توسط پوکو ایکس ۳ که در دوربین اصلی ذکر کردیم در اینجا هم برقرار است و نماینده شیائومی رنگها را کمی غلیظتر به ثبت میرساند.
در تصویر زیر دو موضوع جلب توجه میکند. اول این که عکس پوکو ایکس ۳ گرمتر و عکس گلکسی A71 سردتر به ثبت رسیده است. نکته دو هم این که تصویر گرفته شده توسط نماینده کرهایها از شارپنس بهتری برخوردار میباشد که برای درک بهتر این نکته میتوانید به شاخ و برگ درختان موجود در عکسها توجه کنید.
عکاسی پرتره
پیش از هر چیزی موضوع مهم و مثبتی که در مورد عکسهای پرتره دو گوشی وجود دارد این است که برش سوژه از پسزمینه با دقت خوبی انجام گرفته و پسزمینه هم به قدر کافی تار میشود (تاری پسزمینه در گلکسی A71 کمی حرفهایتر انجام شده است).
مورد بعدی که در تصاویر پرتره بالا مشاهده میشود، جزئیات بیشتر عکس گرفته شده توسط گلکسی A71 نسبت به رقیب میباشد که با کمی دقت و زوم کردن عکس کاملا خودنمایی میکند. نکته آخری هم که وجود دارد و نمیتوان آن را نادیده گرفت تفاوت تصاویر پرتره دو گوشی از نظر ثبت رنگها میباشد.
عکاسی با دوربین سلفی در محیط روشن
ابتدا به سراغ عکسهای سلفی و سپس سلفی پرتره دو گوشی میرویم. در تصویر زیر همانطور که مشاهده میکنید عکس گرفته شده با میانرده شیائومی در زمینههای رنج دینامیکی، شارپنس و کنتراست مقداری بهتر عمل کرده است ولی در حالت کلی هر دو گوشی عملکرد قابل قبولی دارند.
در تصویر زیر که شاهد پرتره سلفی دو رقیب هستیم هم توضیحات بیان شده در بالا صدق میکند و نکتهی دیگر هم این که خوشبختانه برش سوژه از پسزمینه با دقت نسبتاً خوبی انجام شده است.
عکس های ماکرو
شرکتهای سازنده به طور کلی تمرکز زیادی به روی دوربین ماکرو ندارند و به بیان ساده از آنها برای خالی نبودن عریضه استفاده میکنند. هرچند کاربرد این لنز آنقدر زیاد نیست و شاید حتی به استفاده از آن هم نیاز پیدا نکنید، اما در بعضی مواقع میتوان تصاویر جذابی با همین لنز به ثبت رساند.
گذاشته از اینها به سراغ کیفیت عکسهای ماکرو دو دستگاه برویم، جایی که گلکسی A71 به لطف برخورداری از رزولوشن بالاتر، توانسته تصویری با جزئیات بیشتر ثبت کند که با زوم کردن بهتر متوجه این موضوع خواهید شد.
در آخر باید گفت در اینجا هم مانند دیگر دوربینها تفاوت رنگهای ثبت شده کاملا مشهود است، به طوری که در پوکو ایکس ۳ شاهد غلیظتر شدن سوژه هستیم.
عکاسی با دوربین اصلی در شب
در حالت کلی زمانی که شب فرا میرسد و نور محیط کاهش پیدا میکند، از کیفیت دوربینها کاسته میشود و دیگر عکسهایی با جزئیات زیاد و نویز کم را شاهد نیستیم.
مطابق انتظار در تصویر زیر کاهش جزئیات عکسها در مقایسه با تصاویر روز به وضوح مشاهده میشود و با کمی زوم کردن به روی عکسها به نرم شدن برخی قسمتهای تصویر و همچنین افزایش نویز پی خواهیم برد. ولی اگر بخواهیم مقایسهای بین دو تصویر گرفته شده داشته باشیم، گلکسی A71 در ثبت عکس با رنج دینامیکی بهتر و جزئیات بیشتر موفقتر عمل کرده است. هرچند که این بهتر بودن خیلی هم به چشم نمیآید و باید دقت بسیاری در تصاویر به خرج دهید.
خوشبختانه هر دو گوشی از قابلیت نایت مود پشتیبانی میکنند. در دو تصویر بعدی ابتدا در حالت خاموش و سپس با روشن بودن این قابلیت دو دوربین را مقایسه میکنیم. همانطور که مشاهده میکنید عکس گرفته شده با پوکو ایکس ۳ رنگ چراغها را نارنجی ثبت کرده در حالی که در عکس گلکسی A71 این رنگ زرد به ثبت رسیده است. غیر از این تصویر ثبت شده با نماینده سامسونگ رنج دینامیکی و شارپنس بهتری هم دارد و به نوعی باید گفت که موفقتر از رقیب عمل کرده است.
با روشن شدن قابلیت نایت مود رنج دینامیکی تصاویر هر دو گوشی به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند و به طور کلی کیفیت عکسها افزایش مییابد. اتفاق مثبتی که برای پوکو ایکس ۳ رخ داده این است که از غلظت رنگها کاسته شده و عکس حالت طبیعیتری به خود گرفته است. در نهایت ناگفته نماند که همچنان عکس ثبت شده با دوربین گلکسی A71 شاپنس بهتری نسبت به رقیب خود دارد (به شاخ و برگ درختان در سمت راست تصویر توجه کنید).
در تصویر زیر با نایت مود خاموش بار دیگر گلکسی A71 برتری خود را به رقیب در زمینه شارپنس، جزئیات و رنج دینامیکی بهتر دیکته میکند. پوکو ایکس ۳ در عکسهایی که نایت مود روشن نیست با شدت نور و غلظت زیاد رنگها دست و پنجه نرم میکند و به نوعی نمیتواند آن طور که باید و شاید موفق عمل کند.
بار دیگر با روشن شدن قابلیت نایت مود کیفیت عکسها به خصوص برای پوکو ایکس ۳ افزایش مییابد، اما همچنان این گوشی نمیتواند تصاویری مانند گلکسی A71 ثبت کند و در زمینه جزئیات و رنج دینامیکی مقداری پایینتر قرار میگیرد. ایرادی که میتوان به قابلیت نایت مود در پوکو ایکس ۳ گرفت این است که عکس را کمی از حالت طبیعی خارج میکند که مثال واضح آن رنگ آسمان میباشد.
در تصویر آخر که عکس از سوژه میباشد، کمی داستان تغییر میکند و بالاخره نماینده شیائومی در زمینه شارپنس و جزئیات از رقیب خود پیشی میگیرد (به اجزاء داخلی گل توجه کنید).
روشن شدن قابلیت نایت مود باز هم رنج دینامیکی هر دو عکس را افزایش داده (به فضای تاریک بین بوتهها در تصاویر قبل و این تصاویر دقت کنید) و طبق معمول از غلظت رنگ عکس پوکو ایکس ۳ میکاهد.
عکاسی با دوربین فوق عریض در شب
پیش از پرداختن به این بخش باید بدانید که حتی دوربین فوق عریض پرچمداران هم در برخی از مواقع نمیتوانند در محیطهای تاریک و شب عکسهای خوبی به ثبت برسانند، چه برسد به میان رده!
به سراغ نمونه عکسها برویم، جایی که در هر سه نمونه، دوربین فوق عریض گلکسی A71 عملکرد بهتری را از خود به نمایش میگذارد. در تصویر زیر عکس گرفته شده با میانرده سامسونگ جزئیات، رنج دینامیکی، شارپنس و کنتراست بهتری دارد، در صورتی که تصویر ثبت شده با پوکو ایکس ۳ در ثبت هالههای نور بسیار ضعیف عمل کرده است.
در تصویر دوم نیز برتری گلکسی A71 بار دیگر تکرار میشود و عکس فوق عریض این گوشی به مراتب در زمینه رنج دینامیکی بهتر عمل کرده است (فضاهای تاریک ساختمان در عکس ثبت شده توسط پوکو ایکس ۳ در تصویر گرفته شده به وسیلهی A71 دیده نمیشوند).
در عکس آخر اختلاف این دو دوربین از قبل هم بیشتر میشود و عملا عکس ثبت شده توسط پوکو ایکس ۳ به دلیل کیفیت پایین امکان استفاده نخواهد داشت.
عکاسی با دوربین سلفی در شب
همان طور که از عکسهای سلفی در شب انتظار میرود، نویز افزایش پیدا کرده و از جزئیات و رنج دینامیکی کاسته میشود. با این وجود هر دو گوشی توانستهاند تصاویری قابل استفاده به ثبت برسانند، اما اگر بخواهیم آنها را با هم مقایسه کنیم، دوربین سلفی پوکو ایکس ۳ عکس بهتر و باکیفیتتری گرفته است.
جمع بندی
در این مطلب تلاش کردیم تا عملکرد دوربینهای مختلف هر دو گوشی را در حالتهای مختلف به رقابت بگذاریم تا شما دید بهتری نسبت به کیفیت عکسهای گرفته شده به وسیلهی آنها پیدا کنید.
اما این که بخواهیم برنده کلی انتخاب کنیم، خیلی کار درستی به نظر نمیرسد، چرا که ممکن است برای برخی غلظت بیشتر رنگها جذاب باشد و برای برخی دیگر نه! پس انتخاب بین این دو گوشی قطعا به نیازهای شما باز میگردد و خودتان بهتر میتوانید محصول مناسبتر برای خود را برگزینید.
در آخر به نظر شما برنده بخش دوربین بین این دو گوشی کدام است؟ حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
۱۹ دیدگاه
۸ تیر ۱۴۰۲ در ۰۸:۳۷
چرا عکسهایی که با پوکو گرفتید به نظر خیلی عجله ای و بدون دقت و حوصله گرفته شدن
در بعضی موارد تاری عکس به وضوح دیده میشه در حالی که در واقعیت اینطور نیست
۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۰۳:۲۵
مرسی از مطلبتون. سودمند بود. به نظر من اگه قیمت برامون مهم نباشه از ۲۰ هرکدوم آ۷۱ ۱۷ و پوکو ۱۵ میگیره. ولی اگه قیمت رو در نظر بگیریم و اخلاف ۳ ملیونی میتونم بگم از بیست پوکو ۲۰ میگیره و گلکسی ۱۲ میگیره. و میانگین پوکو میشه ۱۷.۵ و آ۷۱ میشه ۱۴.۵. با این حساب هر آدم عاقلی پوکو رو انتخاب میکنه. تازهشم با پول آ۷۱ میشه می۱۰ رو خرید که یک سر و گردن از آ۷۱ بالاتره.
۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۹
خیلی ممنون از راهنمایی خوبتون …به نظرم poco x3 عملکرد بهتری داشت تو دوربین ها .در قسمت سخت افزاری هم poco قدرمتند تر و آپدیت تره قیمتش هم پایین تر و به صرفه
۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۹:۲۶
عکسها در روز هر دو خوب بود، ولی عکسهای شب A71 خیلی بهتر بود.
۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۰۵:۰۳
پوکو عالیه من دارمش
۲۱ اسفند ۱۳۹۹ در ۲۳:۰۳
پوکو به علت استفاده از hdr10تونسته عکساشو غلظت بیشتری بده،ولی در کل جزئیات عکسو که میبینی صد درصد سامسونگ بهتره،پوکو فقط با HDR10تونسته شادابی ببخشه اما کیفیت نه.
۱۵ اسفند ۱۳۹۹ در ۰۹:۴۷
پوکو بهتر بوده داداچ ممنون که راهنمایی کردی
۱۰ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۸:۴۰
پوکو
۹ اسفند ۱۳۹۹ در ۰۲:۳۷
پوکو واقعا بالاتره هم دوربینش و همه قابلیت هاش و اصلا باهم قابل مقایسه نیستن
۹ اسفند ۱۳۹۹ در ۰۲:۳۵
پوکو
۹ اسفند ۱۳۹۹ در ۰۲:۳۴
دوکو واقعا بالاتره و قابل مقایسه با سامسونگ نیست نه دوربینش و نه بقیه قابلیت هاش
۲۶ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۰:۴۱
با دیدن این حتما پوکو x3 می خرم رنگ تو عکسها خیلی خوبه. سامسونگ رنگش رفته برند بازی نکنید حقیقت جلو چشمتونه خخ خاک تو سر a71 با دیدن این صد سال سیاه a71 پول دارین m51 رو بخرین نه بوجه کمه این پوکو عالیه ادم کور هم می تونه بگه کدوم بهتر واسه شب کارا خوبه تو روز مرده a71 نظر منو تغییر داد حقیقت این برسی سه عکس اول عالی نمره 10واسه پوگو x3 سامی a71واسه شب نمره 7 اینم زیاده براش با اون قیمتش زد اب نیست گوریلا گلس 3 باطری پایین تر وکلی چیزا مثل سخت افزار هم پیش پوکو کم میاره پول واسه چی بدم واسه اسم کور باباش
۴ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۴:۱۶
بنظرم رنگ هایی که با دوربین شیاومی گرفته شده خوش رنگ و جذاب بودن شیاومی بهتر بود
۴ بهمن ۱۳۹۹ در ۰۰:۴۱
به نظرم نصبت به قیمت poco X3 دوربینش خیلی بهتر از سامسونگ بود. حدود 1.5م گرونتره سامسونگ
۱۸ آذر ۱۳۹۹ در ۲۲:۵۹
مقایسه ی بسیار جالبی بود،بخش مقایسه ی دوربینها یکی از قسمتهای مورد علاقه ی منه
۱۸ آذر ۱۳۹۹ در ۱۹:۳۱
سامسونگ رسما ری.ده تو دوربین
۱۸ آذر ۱۳۹۹ در ۱۹:۱۷
به نظر من A71 بهتره
۱۸ آذر ۱۳۹۹ در ۱۸:۴۳
A71 خیلی سرتر بود
۱۸ آذر ۱۳۹۹ در ۰۹:۴۹
به نظرم A71 در کل از مجموعه دوربینی بهتری استفاده کرده