شرکت سامسونگ در طی دو سال اخیر به حدی گوشیهای مختلف در قسمت میانی بازار تولید کرده که به راحتی میتوان در طی چندین مطلب تنها میانردههای خود سازنده کرهای را با هم مقایسه کرد. این محصولات هر کدام با هدف خاصی تولید شدهاند و به یک قسمت مشخص از آنها بیشتر توجه شده است.
در حالت کلی اما این تعدد گوشیهای هوشمند سامسونگ باعث میشود که اگر حتی بخواهید تنها از همین سازنده گوشی خریداری کنید، بین مدلهای مختلف سردرگم شوید و به همین خاطر در این متن به مقایسه گلکسی M51 با گلکسی A71 میپردازیم تا شما بتوانید کهکشانی مناسب خود را به درستی انتخاب کنید.
طراحی: ژنهای مشترک!
از آنجایی که قرار است دو میانرده با قیمتهای نزدیک از یک شرکت را با هم مقایسه کنیم، پس طبیعی است که در این بخش و همچنین ادامهی این مطلب به مشخصات و ویژگیهای یکسان این دو دستگاه بربخوریم. گلکسی A71 و گلکسی M51 دقیقا از زبان طراحی یکسانی برخوردار هستند که در نگاه اولیه به قاب پشتی کاملا متوجه این موضوع خواهید شد.
هر دو دستگاه از یک قاب پلاستیکی استفاده میکنند که از چهار دوربین در یک فریم مستطیلی به چینش L مانند میزبانی کرده و لوگوی سامسونگ هم در پایین قرار گرفته است. قاب پشتی M51 طراحی کاملا سادهای دارد، ولی با نگاهی نزدیکتر و دقیقتر به A71 به خطوط انتزاعی به روی قاب پی میبریم که کمی دو برادر را از این منظر متمایز میکند.
قاب جلویی هم دقیقا همین داستان تکرار میشود و با دو نمایشگر 6.7 اینچی مواجه میشویم که به لطف حاشیههای نسبتاً کم توانسته حدود 87 درصد از این فضا را به خود اختصاص دهد. هر دو گوشی در بالای صفحه نمایش از حفرههای کوچک برای قرارگیری دوربین سلفی برخوردار هستند و این باعث شده تا با دو نمایشگر Infinity-O روبرو باشیم.
سامسونگ برای محافظت از این صفحه نمایشهای بزرگ در A71 به سراغ گوریلاگلس نسخه 3 و در M51 به سراغ گوریلاگلس نسخه 3+ رفته است، ولی به طور کلی این که نسخه 3+ تا چه اندازه عملکرد بهتری نسبت به نسخه 3 دارد، خیلی واضح و مشخص نیست.
هر دو کهکشانی در فریم پلاستیکی و در سمت راست از کلیدهای پاور و ولوم، در بالا از میکروفون دوم، در سمت چپ از درگاه سیمکارت و کارت حافظه جانبی و در پایین از اسپیکر تکی، درگاه Type C، میکروفون اصلی و جک 3.5 میلی متری صدا میزبانی میکنند.
تا اینجای کار تقریبا همه چیز یکسان و مشابه بود، اما بحث وزن و ضخامت که در میان باشد قطعا M51 رقابت را به A71 واگذار میکند، چرا که این دو گوشی 34 گرم اختلاف وزن (179 در برابر 213) و 1.8 میلی متر اختلاف ضخامت (7.7 در برابر 9.5) دارند، که این باعث میشود A71 را محصولی خوش دست با ارگونومی مناسب و M51 را محصولی سنگین و ضخیم بدانیم.
پس درنهایت باید گفت که هر دو نماینده سامسونگ طراحی مشابهی دارند و تشخیص آنها از طریق قاب پشتی و جلویی دشوار به نظر میرسد، اما اگر ارگونومی، وزن و ضخامت گوشی برایتان اهمیت بالایی دارد، پس قطعا باید گلکسی A71 را انتخاب کنید و به حالت کلی این گوشی برندهی این بخش خواهد بود.
نمایشگر: امولد در برابر امولد
به قدری در بخش نمایشگر تمام جزئیات یکسان است که عملا میتوانیم مشخصات یکی را توضیح دهیم و بگوییم دیگری هم دقیقا همین! به نوعی سامسونگ در این قسمت، صفحه نمایش گلکسی A71 را کپی و به روی M51 پیست کرده است.
هر دو محصول از نمایشگرهای 6.7 اینچی از نوع سوپر امولد پلاس با رزولوشن 2400×1080 و تراکم پیکسلی 393 ppi استفاده میکنند. از نظر کیفیت حقیقتا هیچ ایرادی نمیتوان از این دو گوشی گرفت، چرا که به محض نگاه کردن در آنها، به جذابیت و پویایی صفحه نمایش پی خواهید برد.
این کیفیت بسیار رضایت بخش در کنار حاشیههای نسبتاً کم نمایشگر باعث میشود که مشاهدهی انواع محتوا به روی این دو دستگاه به کاری لذت بخش و اعتیاد آور تبدیل شود. صفحه نمایش این دو کهکشانی برای تماشای فیلمهای سینمایی، گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، خواندن کتاب و … کاملا مناسب و خوب ارزیابی میشود و باید سازنده کرهای را به خاطر این پنل مورد تحسین قرار داد.
البته گفتن این نکته خالی از لطف نیست که با وجود این که همه چیز در بخش نمایشگر این دو گوشی یکسان است، اما باز هم با کمی دقت متوجه میشوید که A71 کمی رنگها را گرمتر و M51 کمی رنگها را سردتر نسبت به گوشی دیگر به نمایش درمیآورد که البته بدون در کنار هم قراردادن آنها، قطعا متوجه این موضوع نخواهید شد.
در آخر باید گفت که حقیقتا نمیتوان در این بخش برندهی خاصی را در نظر گرفت و هر دو محصول نمایشگرهایی کاملا خوب و مناسب دارند.
اسپیکر
هر دو گوشی از اسپیکرهای تکی استفاده میکنند و خبری از صدای استریو نیست، اما به طور کلی هر دو محصول اسپیکرهای قابل قبولی دارند که توانایی تولید صدای مناسب با کیفیت مطلوب را داراست.
در مقام مقایسه هم اختلاف چشمگیری بین این دو برادر دیده نمیشود و اسپیکر هیچ کدام برتری قابل ملاحضهای نسبت به دیگری ندارد. اگر بخواهیم ایرادی کوچک از این دو اسپیکر بگیریم، شاید بتوان میزان بلندی صدای پخش شده توسط آنها را بیان کرد.
دوربین: دو چهار تا، چهار تا!
گلکسی M51 و A71 هر دو از چهار دوربین در قاب پشتی استفاده میکنند که از لحاظ اعداد و ارقام عملا تفاوتی میان آنها دیده نمیشود، اما آیا این موضوع در مورد کیفیت نهایی عکسهای گرفته شده هم صادق است؟ در عمل خیر و این تفاوت به دو مورد اصلی بازمیگردد، اول این که سنسور A71 ساخت خود سامسونگ و مدل Samsung Bright S5KGW1 میباشد، در حالی که سنسور اصلی M51 را Sony IMX682 Exmor RS ساخت سونی تشکیل میدهد.
مورد دوم هم به تفاوت در پردازش تصویر توسط این دو گوشی برمیگردد که باعث میشود در نهایت کیفیت متفاوتی را شاهد باشیم. در ادامه اول مشخصات دوربینهای این دو گوشی را با هم مرور میکنیم و در ادامه به سراغ مقایسه و نمونه تصاویر گرفته شده با آنها میرویم.
دوربین اصلی هر دو محصول 64 مگاپیکسلی بوده و در پس یک لنز 26 میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دو سنسور اندازه 1/1.73 اینچی و اندازه پیکسل 0.8 میکرونی دارند و همچنین برای دو گوشی قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز در نظر گرفته شده است.
دوربین فوق عریض استفاده شده به روی هر دو دستگاه نیز مشخصات کاملا یکسانی دارند و هر دو 12 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 میباشند و میتوانند تصاویری 123 درجهای به ثبت برسانند. دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی و عمق میدان 5 مگاپیکسلی نیز میان هر دو گوشی مشترک است.
برای هر دو میانرده نیز سامسونگ سنسور 32 مگاپیکسلی سلفی را مناسب دیده که مشخصات کاملا یکسانی دارند و درون حفره کوچک بالای نمایشگر جای گرفتهاند (دیافراگم f/2.2 برای گلکسی A71 و دیافراگم f/2.0 برای گلکسی M51).
دوربین اصلی
اول از هرچیزی این که اختلاف کیفیت عکسهای گرفته شده با این دو محصول خیلی زیاد نمیباشد و درنهایت تصاویر ثبت شده توسط هر دو در یک بازه یکسان قرار میگیرند. در ادامه اما باید گفت اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب میکند تفاوت در ثبت رنگها میباشد، جایی که M51 عکسهای گرمتر و A71 عکسهای سردتری به ثبت میرساند که به وضوح در نمونههای گرفته شده، این نکته قابل مشاهده است.
مورد بعدی این که در عکسهای گرفته شده در روز با اختلاف کمی گلکسی M51 گوشی برتر به نظر میرسد، چرا که مقدار ی رنج دینامیکی بهتری در تصاویر آن دیده میشود و همین کافیست تا عکسهای بهتری را شاهد باشیم. البته مقایسه دو دوربین کار سادهای نیست و ممکن است در برخی سوژهها گلکسی A71 عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد، اما به طور کلی M51 محصول برتری در عکسهای روز با دوربین اصلی است، هرچند که هر دو عملکرد خوبی دارند.
دوربین اصلی با نایت مود خاموش دوربین اصلی با نایت مود روشن دوربین اصلی با نایت مود خاموش دوربین اصلی با نایت مود روشن دوربین اصلی دوربین اصلی دوربین اصلی
در تصاویر گرفته شده در شب نیز هر دو گوشی عملکرد کاملا مناسبی را از خود نشان میدهند، اما گلکسی M51 در این عکسها نیز برتری نسبی خود را حفظ میکند و تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی آن در نور کم از کیفیت بهتری (هرچند واقعا اختلاف اندک است) برخوردار هستند.
دوربین فوق عریض
عکسهای گرفته شده با دوربینهای فوق عریض به طور کلی کیفیت کمتری نسبت به دوربینهای اصلی دارند و این موضوع در مورد این دو کهکشانی نیز کاملا صادق است، هرچند این گفته به معنای پایین بودن کیفیت تصاویر فوق عریض نیست و هر دو گوشی عکسهای فوق عریض مناسبی ثبت میکنند.
فوق عریض با نایت مود روشن فوق عریض با نایت مود خاموش فوق عریض با نایت مود روشن فوق عریض با نایت مود خاموش فوق عریض فوق عریض
کیفیت این تصاویر در روز بسیار نزدیک به هم است، تا حدی که شاید نتوان برندهای میان این دو برادر در نظر گرفت، اما با دقت فراوان رنج دینامیکی عکسهای فوق عریض گلکسی M51 مقدار کمی بهتر از رقیب خود میباشد.
فوق عریض با نایت مود خاموش فوق عریض با نایت مود روشن فوق عریض با نایت مود روشن فوق عریض با نایت مود خاموش فوق عریض فوق عریض
کیفیت عکسهای فوق عریض با فرارسیدن شب به مراتب کاهش پیدا کرده و نویز به شدت افزایش مییابد و شاید خیلی نتوان به روی تصاویر فوق عریض در شب حساب باز کرد، اما باز هم به طور کلی M51 عملکرد بهتری از خود نشان داده و عکسهای مناسبتری به ثبت میرساند.
دوربین ماکرو و عکسهای پرتره
دوربینهای ماکرو در گوشیهای میانرده معمولا خیلی قابل استفاده نیستند، اما خوشبختانه در این دو کهکشانی دوربینهای ماکرو این حالت را ندارند و میتوان با سنسور 5 مگاپیکسلی آنها تصاویر ماکرو جذابی به ثبت رساند. در این بین ماکروهای گرفته شده با M51 از شارپنس بهتری برخوردار است، در حالی که هر دو در ثبت رنگها و جزئیات کاملا رضایت بخش عمل میکنند.
تصاویر پرتره نیز با دوربین اصلی و به کمک سنسور 5 مگاپیکسلی عمق میدان انجام میشود که هر دو برادر در این بخش عملکرد خوبی دارند و سوژه را از پسزمینه به خوبی جدا کرده و اقدام به مات کردن بکگراند میکنند. به طور معمول به هم ریختگی در لبههای سوژه دیده نمیشود و شما میتوانید با هر دو گوشی پرترههای جذابی را ثبت کنید.
سلفی
در دوربین سلفی هم مانند دوربین اصلی به طور مشهودی تفاوت رنگ بین عکسهای ثبت شده توسط دو گوشی دیده میشود و گلکسی A71 رنگها را سردتر و M51 رنگها را گرمتر به ثبت میرساند. در این بخش نیز داستان تکراری دیگر بخشهای دوربین تکرار میشود و بار دیگر M51 برتری خود را هرچند اندک، نسبت به A71 اثبات میکند.
سلفیهای M51 چه در نور روز و چه در نور شب از نظر شارپنس و رنج دینامیکی مقداری بهتر از گوشی رقیب عمل میکنند و این باعث میشود تا این میانرده از سری M را برنده این قسمت در نظر بگیریم.
در انتها بخش دوربین بار دیگر یادآوری میکنیم که اختلاف این دو محصول از منظر دوربین بسیار اندک میباشد و برتری گلکسی M51 نسبت به A71 خیلی محسوس نیست و شاید در استفاده جداگانه از آنها، حتی متوجه این تفاوت اندک نشوید.
سخت افزار: اسنپدراگون، نجات بخش دو برادر!
در اکثر گوشیهای سامسونگ و به خصوص در بازار ایران شاهد تراشههای خود شرکت کرهای به نام اگزینوس هستیم. این تراشهها در حالت کلی از رقیب خود یعنی اسنپدراگون شرکت کوالکام یک پله در عملکرد، پایداری و بهینه بودن عقبتر میایستند، هرچند باید دید که در این سال چه اتفاقاتی رخ میدهد و آیا اگزینوس 2100 میتواند اسنپدراگون 888 را شکست دهد یا نه.
خوشبختانه اما هر دوی این گوشیها به تراشههای کوالکام مجهز شدهاند و گلکسی A71 از تراشهی اسنپدراگون 730 و گلکسی M51 از تراشهی اسنپدراگون 730G استفاده میکند. پسوند G در انتهای نام تراشهی گلکسی M51 به گیمیگ (G ابتدای کلمهی Gaming) اشاره دارد و این یعنی کوالکام این نسخه را با بهبودهایی در حداکثر توان پردازنده گرافیکی و برخی بخشهای دیگر برای اجرای بازیهای سنگین بهینهسازی کرده است.
این دو تراشه از هشت هسته پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی آدرنو 618 میزبانی میکنند و دو نسخه رم 6 و رم 8 این مجموعه سخت افزاری را همراهی میکند. قدرت سخت افزاری هر دو دستگاه برای اجرای برنامهها و کارهای روزمره کاملا مناسب میباشد و این دو گوشی (به خصوص M51 به دلیل برخورداری از تراشه 730G) همچنین میتوانند بازیها و عناوین سنگینی مانند کال اف دیوتی موبایل را با گرافیک مناسب و بدون هیچگونه ایراد اجرا کنند.
بازی کردن به روی این دو گوشی به دلیل سخت افزار مناسب و همچنین صفحه نمایش باکیفیت و بزرگ کار لذت بخشی خواهد بود و هر دو گوشی توان کافی برای انجام کارهای مختلف را دارا هستند. در نهایت در این بخش خیلی تفاوتی بین دو برادر دیده نمیشود و شاید نتوان برندهی خاصی بین آنها انتخاب کرد، اما همان طور که گفته شد گلکسی M51 تراشهی بهینهتری برای اجرای بازیهای سنگین دارد.
نرم افزار و امنیت
در بخش نرم افزاری طبیعتاً با دو گوشی بسیار نزدیک (اگر نگوییم دقیقا یکسان) مواجه هستیم، که هر دو از رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی One Ui 2.5 بر پایهی اندروید 10 استفاده میکنند، با این تفاوت که قابلیت پنل کناری (Edge Panel) در گوشی گلکسی M51 وجود ندارد.
در دیگر موارد تفاوتی میان این دو گوشی در بخش نرم افزاری مشاهده نمیشود و برای آشنایی با رابط کاربری اختصاصی سامسونگ پیشنهاد میکنیم مطلب وان یو آی 3 ؛ رابط کاربری جدید سامسونگ را مطالعه کنید.
در بخش امنیت هر دو دستگاه از دو روش امنیتی مرسوم استفاده میکنند، که شامل حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره دو بعدی میشود. تشخیص چهره در هر دو گوشی با سرعت و دقت خوبی انجام شده و میتوان از آن استفاده کرد، البته باید به خاطر داشته باشید که این روش امنیت بسیار بالایی نداشته و در نور کم هم کارایی خود را از دست میدهد.
روش دیگر هم حسگر اثرانگشت میباشد، که در گلکسی A71 به صورت اپتیکال زیر نمایشگر بوده و در گلکسی M51 به صورت یکپارچه با دکمه هوم درآمده است. هر دو حسگر اثرانگشت عملکرد خوبی دارند، اما قطعا حسگر اثرانگشت M51 سرعت و دقت بیشتری دارد و بهتر میتوان به روی آن برای باز کردن قفل صفحه نمایش حساب باز کرد.
باتری: گوشی یا پاوربانک؟
به چند سال قبل و حجم باتری آیفونهای اپل که فکر میکنیم، حقیقتا خنده دار به نظر میرسد که شاهد ظرفیت زیر 2000 میلی آمپر ساعت بودهایم و حالا کار به جایی رسیده که عملا پاوربانک در پشت گوشی هوشمند قرار میگیرد.
7000 میلی آمپر ساعت؟ آن هم در یک گوشی؟ واقعا ظرفیت زیاد و عجیبی است و دلیل اصلی ضخامت و وزن زیاد گلکسی M51 هم به همین موضوع برمیگردد. اما به سراغ شارژدهی این محصول که برویم شاید واقعا ارزش داشته باشد که این ضخامت و وزن را به خاطر شارژدهی بینظیر این کهکشانی تحمل کنیم.
M51 با یک بار شارژ کامل و استفاده عادی و روزمره میتواند تا 3 روز شما را همراهی کند، تحسین برانگیز است! هرچند که با استفاده سنگین این عدد به 2 روز یا حتی کمتر کاهش پیدا میکند، ولی قطعا باید این گوشی را یکی از بهترین (یا شاید بهترین) گوشی هوشمند جهان از منظر باتری بدانیم.
برای شارژ کردن این ظرفیت بسیار زیاد، سامسونگ شارژ سریع 25 واتی در نظر گرفته که با کمک آن میتوانید در مدت حدود دو ساعت باتری گلکسی M51 را فول شارژ کنید.
گوشی رقیب هم خیلی ضعیف نیست و از یک باتری با ظرفیت 4500 میلی آمپر ساعت بهره میبرد، ظرفیتی که میتواند گلکسی A71 را تا یک روز کامل سرپا نگه دارد. این محصول نیز از شارژ سریع 25 واتی پشتیبانی میکند و به کمک این فناوری در مدت 1 ساعت و 20 دقیقه به شارژ کامل میرسد.
در آخر باید گفت که گلکسی A71 در حالت کلی شارژدهی خوب و معقولی دارد، اما زمانی که در این زمینه با M51 مقایسه شود، قطعا حرفی برای زدن نخواهد داشت و باید با اختلاف M51 را پیروز بخش باتری بدانیم.
جمع بندی:A71 بخریم یا M51؟
پاسخ به این سوال که کدامیک از این دو کهکشانی بیشتر مناسب شماست به سلیقه شما و استفادهای که قرار است از گوشی داشته باشید برمیگردد و خود شما بهتر میتوانید با توجه با توضیحات ارائه شده در هر بخش تصمیم بگیرید که کدام محصول کارایی بیشتر و بهتری برای شما دارد.
در نهایت، اما به طور خلاصه میتوان گفت اگر ارگونومی گوشی هوشمند و راحتی آن هنگام در دست گرفتن برای شما مهم است، گلکسی A71 محصول بهتری برایتان به نظر میرسد، اما اگر این موضوع جزو اولویتهای اصلی شما نیست، انتخاب گلکسی M51 با توجه به شارژدهی تحسین برانگیز و دوربین کمی بهتر آن، منطقیتر به نظر میرسد.
۵ دیدگاه
۱۹ اسفند ۱۴۰۰ در ۰۶:۰۱
تو این مقایسه قشنگ معلومه که m51 خیلی سرتره چون باتری یکی از مهمترین مشخصات یک گوشی هست که باید تو انتخاب خیلی بهش توجه کرد معلومه شارژدهی m51 خیلی رضایت بخش هست
۸ اسفند ۱۳۹۹ در ۰۹:۱۲
به نظرم a71 هر چند قدیمی تره بهتره . مهمترین دلیلش آپدیت سه ساله سامسونگ یعنی تا اندروید 13 رو میگیره .
ولی m51 تا اندروید 12 میگیره .
دوربین a71 بهتره – کیفیت قطعاتش بهتره – کیفیت ساختش بهتره
۴ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۵:۴۸
در کل کسی میخواد بخره . A71 انتخاب هوشمندانه تری هست .
چون سطح گوشی بالاتره و در برخی موارد دوربین و … بهتره .
و 4g+ رو هم پشتیبانی میکنه .
تنها نکته مثبت m51 باتری هست و بس
۱ اسفند ۱۳۹۹ در ۰۶:۴۵
در مورد آنتن دهی بد سری ام خیلی شنیدم . صحت داره یا نه ؟
و اینکه 4G+ داره یا نه ؟
Volte داره یا نه ؟
۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۲۳:۵۶
سلام
من وقتی شبکه هاشون رو مقایسه کردم ، هیچ فرقی نداشت و a71 یه نسخه بیشتر داره که زیاد در مقایسه تاثیری نداره