OnePlus 9 : معرفی سری جدید گوشیهای وانپلاس
در رویداد روز گذشته شاهد رونمایی از گوشیهای جدید شرکت وان پلاس، و البته ساعت هوشمند این شرکت چینی محبوب بودیم. لاینآپی که با OnePlus 9 Pro در مقام پرچمدار، وان پلاس ۹ و وان پلاس 9R به عنوان میانرده، شعار Never Settle وانپلاس را به سال 2021 میآورند. خبر خوب اول اینکه در اولین نگاه، با گوشی قدرتمند و ارزندهای مواجه هستیم. خبر خوب دوم اینکه برای اولین نگاه نیاز نیست راه دوری بروید و کافیست با ما همراه باشید.
اگر بخواهیم آشنایی کوتاه مان با وان پلاس ۹ را در چند خط بیان کنیم احتمالا به بند زیر میرسیم.
از تراشه فوق قدرتمند تا باتری خستگیناپذیر، OnePlus 9 هر آنچه از یک گوشی همه فن حریف میخواهید را دارد. گوشیای که شاید لاکچریهای S21 اولترا سامسونگ یا آیفون 12 پرو مکس را نداشته باشد؛ در برچسب قیمتی خود محصولی ارزشمند و جذاب برای طرفداران گوشیهای اندرویدی به شمار میرود.
فهرست مطالب هم برای راحتی شما در خواندن مطلب قرار گرفته است و با کلیک/لمس روی بخش مورد نظر، به آن قسمت مطلب هدایت شوید.
اگر بخواهیم آشنایی کوتاهمان با وان پلاس ۹ را در چند خط بیان کنیم احتمالا به بند زیر میرسیم.
از تراشه فوق قدرتمند تا باتری خستگیناپذیر، OnePlus 9 هر آنچه از یک گوشی همه فن حریف میخواهید را دارد. گوشیای که شاید لاکچریهای S21 اولترا سامسونگ یا آیفون 12 پرو مکس را نداشته باشد؛ در برچسب قیمتی خود محصولی ارزشمند و جذاب برای طرفداران گوشیهای اندرویدی به شمار میرود.
سخت افزار؛ اژدهای تازه نفس
شاید توقع نداشتیم که وانپلاس برای پرچمدار خود یعنی وان پلاس 9 پرو و وان پلاس 9 از تراشه مشابه استفاده کند. این سوپرایز خوبی بود که در رویداد روز گذشته شاهد آن بودیم. قلب تپنده این گوشی را تراشه پرچمدار کوالکام، اسنپدراگون 888 تشکیل میدهد. تراشهای که سنگینترین کارهایی که ممکن است از یک گوشی بخواهید را بدون هیچ مشکلی انجام میدهد. ویرایش عکس و ویدیو و سنگینترین بازیها بدون ریختن عرقی انجام میشوند و کارهای روزمره حکم تعطیلات عید را برای آن دارند.
خلاصه؟ OnePlus 9 یک هیولای مغرور است که جلوی هیچ کاری خم به ابرو نمیآورد. وان پلاس ۹ بهترین تجربهٔ یک تجربه روان را هم ارائه میکند! اگر خواندن جمله قبل سخت بود شاید باید آن را روی نمایشگر زیبای وان پلاس 9 با نرخ نوسازی 120 هرتزی بخوانید! انیمیشنها بسیار روان و جذاب نمایش داده میشوند و به لطف قدرت پردازش بسیار بالا، یک فریم را هم از دست نمیدهید.
نمایشگر
وان پلاس 9 از نمایشگر 6.55 اینچ آمولدی با رزولوشن 2400×1800 و توانایی پخش محتوای HDR بهره میبرد. این نمایشگر توانایی پخش 120 فریم در هر ثانیه را دارد؛ عددی که ثابت نیست و بنا بر نیاز متغیر خواهد بود. این نرخ نوسازی پویا به شارژدهی کمک زیادی میکند. زمانی که کاربر با دستگاه تعاملی ندارد، اگر روشنایی صفحه بالای %50 باشد نرخ نوسازی به 60Hz و اگر روشنایی کمتر از %50 باشد به 90Hz کاهش مییابد.
متاسفانه وان پلاس ۹ از نمایشگر LTPO استفاده شده در برادر بزرگتر خود استفاده نمیکند. تکنولوژی LTPO به نمایشگر اجازه تغییر نرخ نوسازی به عددهای بیشتری را میدهد. برای مثال روی OnePlus 9 Pro شاهد نرخهای 24Hz و حتی یک هرتز هستیم که زمان مشاهده تصاویر ساکن فعال میشود.
تراکم 406 پیکسل در هر اینچ عدد خوب دیگری است که روی کاغذ برای نمایشگر OnePlus 9 میبینیم. در عمل این عدد به تصاویر شفاف شارپ ترجمه میشوند.
باتری خستگی ناپذیر + شارژ فوق سریع
این تراشه قدرتمند و نمایشگر روشن و زیبا به منبع تغذیه متناسبی هم نیاز دارند. در این قسمت وان پلاس ۹ از سلول دوگانه 2,250 میلیآمپر ساعتی استفاده میکنند که در مجموع باتری 4,500 میلیآمپر ساعتی این گوشی را تشکیل میدهند. باتریهای بزرگتر (غولهای 7000mAh!) هم در این دوران یافت میشوند. اما 4,500 میلیآمپر ساعت را همچنان میتوان بزرگ دانست.
به نظر میرسد بهینه نبودن اسنپدراگون 888 در زمان استراحت (حداقل در زمان نگارش این مطلب) به شارژدهی این گوشی ضربه میزند. چرا که در استفاده شاهد عملکرد خوبی هستیم اما در آزمونهای کلیتر زمان شارژدهی باتری کاهش مییابد. شیائومی Mi 11 و Oppo Find X3 نیز نتایج مشابهی را با تراشه اسنپدراگون 888 ثبت کردهاند.
این مشکل احتمالا با آپدیتهای نرمافزاری در آیندهای نزدیک رفع شود.
اما جادوی باتری OnePlus 9 در تکنولوژی جدید شارژ سریع وانپلاس است. چینیها نام Warp Charge 65T (تأکید روی T) را برای این فناوری انتخاب کردهاند. آداپتور همراه گوشی توان 65 واتی دارد و به طور همزمان دو سلول 2,250 میلیآمپر ساعتی گوشی را شارژ میکند. این شارژر میتواند در تنها 30 دقیقه از 0 تا %100 باتری را شارژ کند
.
این زمانی است که وان پلاس تبلیغ میکند و آزمایشها هم تا به اکنون این ادعا را تأیید کردهاند. ۳۰ دقیقه شارژ کامل بسیار عالی است. حتی اگر مشکل مصرف باتری هنگام استراحت حل نشود، احتمالا به تجربه کاربری روزانه آسیب چندانی وارد نخواهد شد.
طراحی
وان پلاس 9 از برخی ویژگیهای جذاب برادر بزرگترش در بخش طراحی محروم شده است. برای مثال از استاندارد IP68 خبری نیست و با اینکه محافظت کمی دربرابر گرد و غبار و آب وجود دارد، OnePlus 9 ضد آب نیست. گویا وانپلاس رویه همیشه را پیش گرفته و طراحی بهتر را برای نسخه Pro نگه داشته است.
پنل پشت و جلوی گوشی از شیشه گوریلا گلس 5 استفاده میکند. جای دیگری که وان پلاس از جدیدترین استفاده نکرده و به شیشه قدیمیتر گوریلا گلس بسنده کرده است. البته همان شیشه هم از محقاومت خوبی در برابر ضربه و خط و خش برخوردار است.
جدا از این مباحث، پسندیدن ظاهر وان پلاس ۹ امری کاملاً شخصی است. شاید بتوان به استفاده از پلاستیک در فریم دور گوشی ایراد گرفت. هرچند باعث میشود خطوط آنتن که در وان پلاس ۹ پرو میبینیم حذف شود. برخی ترجیح میدهند با خرید یک پرچمدار، مواد استفاده شده در یک پرچمدار را هم داشته باشند که کاملاً به آنها حق میدهیم.
برای مطالعه بیشتر: کدام یک از این مادهها برای بدنه گوشی مناسبتر است؟
جایگیری دکمههای پاور و تنظیم صدا نیز از OnePlus 8T ( که میتوان پدر معنوی OnePlus 9 دانست) بهبود یافته و اکنون دسترسی به آنها راحتتر است. جدا از آن، طراحی وان پلاس ۹ را میتوان به نوعی قدیمی شده/تکراری دانست. البته اگر از مخاطبان و طرفداران شرکت وانپلاس باشید.
دوربین؛ قابل قبول؟
وانپلاس برای پرچمدار کوچکتر خود از سیستم دوربین سهگانه استفاده کرده است. دوربین اصلی OnePlus 9 حسگر 48 مگاپیکسلی سونی IMX689 با لنز واید 23 میلیمتری و ƒ/1.8 است. حسگر 50 مگاپیکسلی Sony IMX766 با لنز فوق عریض 14 میلیمتری و ƒ/2.2 نقش دوربین فوق عریض و ماکرو را همزمان ایفاء میکند.
دوربین تلهفوتو برای وان پلاس ۹ درنظر گرفته نشده و تمام زومها به صورت دیجیتالی انجام میشود. در عوض دوربین سوم، حسگر مونوکروم 2 مگاپیکسلی است. ابتدا با دوربین سوم شروع میکنیم:
تنها برای شلوغ کردن کاغذ و عقب نیفتادن از قافله دوربینهای سهگانه. دوربین مونوکروم به خودی خود توانایی ثبت تصاویر را ندارد و تنها به گرفتن تصاویر سیاه و سفید به دوربینهای دیگر کمک میکند. موضوع این است که این کمک واقعا معنایی ندارد و نتیجه همانی است که با نرم افزارهای ویرایش عکس خواهید گرفت.
دوربینهای عریض و فوق عریض در شرایط نور کم تصاویر قابل قبولی ثبت میکنند و حالت شب هم به کاهش نویز و بهبود کیفیت تصویر کمک زیادی میکند. در طول روز با تصاویر فوقالعاده و بینظیری روبهرو نیستیم. حتی در برخی شرایط نویز زیاد است تصاویر حرف چندانی ندارند. اگر سابقه دوربینهای وان پلاس را در نظر بگیرید، چندان از این نتایج متعجب نخواهید شد. با این وجود میتوان گفت که نسبت به OnePlus 8T و 8 پرو شاهد بهبود قابل توجهی هستیم.
۰ دیدگاه