راهنمای خرید شارژر تلفن همراه

راهنمای خرید شارژر تلفن همراه

گذشت زمانی که یک نوع شارژر داشتیم و آن را به برق می‌زدیم و تمام. امروزه انواع پورت‌ها، فناوری‌های شارژ سریع و روش‌های شارژ جدید، گزینه‌های زیادی مقابل کاربر قرار می‌دهند. اما هر یک از این شارژرها چه کاربردی دارند و چگونه می‌توانیم یک شارژر خوب تهیه کنیم. هدف از این راهنمای خرید شارژر این است که با باتری تلفن همراه خود بیشتر آشنا شوید تا آن هم بهتر به شما خدمت کند.

شارژر تلفن همراه خود را از برندهای ثابت شده و با کیفیت خوب تهیه کنید

ضرب المثلی هست که می‌گوید ارزان گران‌تر است. با خرید شارژر بی‌کیفیت، هرچقدر هم که ارزان‌تر باشد، به باتری گوشی گران‌قیمت خود آسیب وارد می‌کنید و شارژر نیز ماندگاری بالایی نخواهد داشت. بازار پر است از شارژرهای تقلبی که جز آسیب برای باتری چیزی به همراه ندارند.

با دقت به موارد نوشته شده روی شارژر تا حدودی می‌توان تشخیص داد شارژر تقلبی است یا نه. برای مثال اشتباهاتی از قبیل نوشتن MA به جای mA (میلی‌آمپر) یا فاصله نادرست میان C و E در نماد تأییدیه اروپا از مواردی هستند که باید به آن توجه کنید. همانطور که در تصویر می‌بینید، اگر دایره C را تکمیل کنید باید در مرکز E به آن برسد. در غیر این صورت نماد تأییدیه لوازم برقی اروپا نیست.

نحوه تشخیص شارژ اصلی آیفون از شارژر تقلبی

راهنمای خرید شارژر گوشی
به عنوان یک راهنمای برای خرید شارژر گوشی، به نماد CE توجه کنید.

برای اطمینان بیشتر، شارژر خود را از میان برندهای معروف انتخاب کنید. برندهایی مانند RAVPower, Baseus, Anker و غیره که در ساخت شارژرهای با کیفیت سابقه طولانی دارند یا برندهای اپل، سامسونگ و غیره.

البته این روزها شارژرهای فیک با نام این برندها هم فعالیت می‌کنند که باید قادر باشید، جنس اصل را از فیک تشخیص دهید.

توان چیست و همه چیز که باید در رابطه با آن بدانید

هنگام مطالعه نقد و بررسی‌ها، مراسم‌های معرفی یا حتی مشخصات گوشی‌ها به اطلاعاتی مانند: شارژ سریع ۲۵ واتی با پشتیبانی از Power Delivery 3.0 برخورد کرده باشید. این جزئیات تنها به قصد تبلیغات گفته نمی‌شوند، هرچند تبلیغ بخش بزرگی از آن است. اگر شارژر همراه جعبه به هر دلیل خراب یا گم شد، باید از راهنمای این اطلاعات برای خرید شارژر تلفن همراه جدید استفاده کنید.

برای خرید شارژر گوشی مناسب نیاز به راهنمای این اعداد دارید. توان با نماد P از حاصل ضرب اختلاف پتانسیل الکتریکی (ولت) در شدت جریان (آمپر) بدست می‌آید. نگاهی به شارژر خود، بخش خروجی/Output بیاندازید. بسته به شارژر، یک یا چند زوج ولت و آمپر خواهد دیدید. برای نمونه شارژر 30 واتی USB-C اپل خروجی‌هایی به این شکل دارد:

  • 20.0v⎓1.5A
  • 15.0v⎓2.0A
  • 9.0v⎓3.0A
  • 5.0v⎓3.0A

از ضرب ‌آن‌ها متوجه می‌شویم که این شارژر به دو روش با ولتاژ و شدت جریان متفاوت می‌توان توان ۳۰ وات را تأمین کند. همچنین متوجه می‌شویم که این شارژر از توان خروجی 27W و 15W نیز پشتیبانی می‌کند. چنین شارژری می‌تواند برای دستگاه‌های گوناگونی از مک‌بوک گرفته تا آیفون و آیپد پرو مورد استفاده قرار گیرد.

چرا برخی شارژرها باعث داغ شدن باتری می‌شوند؟

البته دلیل پشتیبانی از چند توان کم و زیاد تنها برای پشتیبانی از محصولات بیشتر نیست. در واقع باتری صفر تا صد خود را با حداکثر توان ممکن شارژ نمی‌کند. حتما متوجه شده‌اید که از یک جایی به بعد، شارژ کندتر پیش می‌رود. حتی در بررسی باتری تلفن‌های هوشمند، دو بررسی صفر تا پنجاه و صفر تا صد انجام می‌شود.

باتری‌ها تا یک جایی، معمولاً ۶۰ درصد را با حداکثر توان شارژ می‌کنند. پس از آن ولتاژ و شدت جریان کاهش می‌یابد و شارژ کندتر صورت می‌گیرد. هدف از این کار جلوگیری از داغ شدن باتری است. اگر می‌گوییم شارژرهای ارزان قیمت تولیدی زیرزمین‌های چین برای گوشی مضر است، یکی از دلایل آن را همین‌جا می‌توانید مشاهده کنید. اگر شارژر از توان‌های کمتر پشتیبانی نکند، باتری هنگام شارژ بیش از حد داغ خواهد شد که برای طول عمر آن زهر است.

حال که با نحوه محاسبه توان آشنا شدید، به خاطر داشته باشید که پیش از خرید شارژر تلفن همراه خود حداکثر توان دریافتی باتری خود را بررسی کنید.

شاید باورتان نشود اما…

تا داریم در رابطه با توان شارژر صحبت می‌کنیم، بیایید از یک اشتباه بسیار رایج پرده برداریم. استفاده از شارژر با توان بیشتر هیچ آسیبی به باتری تلفن همراه شما وارد نمی‌کند! به طور مشابه، استفاده از شارژر با توان کمتر هم هیچ آسیبی به باتری گوشی شما وارد نمی‌کند! تنها یکی از این دو حالت پیش می‌آید.

  1. برای شارژر با توان بیشتر هزینه اضافه پرداخت می‌کنید. گوشی‌های قدیمی صرفاً با سرعت کندتری شارژ می‌کنند. گوشی‌های جدیدتر نیز توان بیشتر را نادیده می‌گیرند. البته مواردی وجود دارد که باتری از قدرت بیشتر شارژر استفاده کند و سریع‌تر شارژ شود، اما این موضوع هیچ ضرری برای باتری ندارد.
  2. به راهنمای ما توجه نمی‌کنید و با خرید شارژر با توان کمتر از تلفن همراه خود، گوشی‌تان کندتر از آنچه باید شارژ می‌شود.

برای تاکید بیشتر، هیچ یک از دو مورد بالا برای باتری مضر نیستند.

فناوری‌های شارژ سریع

پیش از انتخاب شارژر، حتما باید با ویژگی‌های باتری گوشی یا تبلت خود آشنا شوید. با جست و جو کردن نام گوشی خود و مطالعه مشخصات آن، به نام‌هایی از قبیل Quick Charge 3.0, PumpCharge Express, Adaptive Fast Charging و غیره روبه‌رو خواهید شد. هر کدام از این نام‌ها به فناوری‌های متفاوتی اشاره دارند. برای مثال یکی از پر استفاده‌ترین آن‌ها فناوری کوئیک شارژ کوالکام است. Adaptive Fast Charging توسط سامسونگ استفاده می‌شود و گوشی‌هایی که از تراشه‌های مدیاتک تغذیه می‌کنند، از فناوری PumpCharge Express بهره می‌برند.

راهنمای خرید شارژر تلفن همراه

در رابطه با توان هر آنچه باید بدانید گفته شد. پیشنهاد می‌شود حتما در خرید شارژر تلفن همراه خود فناوری شارژ سریع باتری گوشی خود را در نظر بگیرید. فناوری‌های دیگر ممکن است چندان با باتری گوشی شما خوش برخورد و دوست نباشند.

مروری بر راهنمای خرید شارژر تلفن همراه

پس ابتدا مشخصات باتری و شارژر گوشی خود را مطالعه کنید. دو مورد را باید یادداشت کنید. اول فناوری شارژ سریع استفاده شده و دوم حداکثر توان شارژ. راهنمای ما در رابطه با فناوری شارژ سریع را در خرید شارژر گوشی خود جدی بگیرید و آن را معیار اول قرار دهید.

پس فرض کنیم گوشی شما از فناوری شارژ سریع Adaptive Fast Charging بهره می‌برد و حداکثر توان آن 25 وات است. حال شارژرهایی که فناوری شارژ سریع دیگری دارند، را کنار می‌گذاریم. از میان شارژرهای باقی مانده، آن‌هایی که از توان‌های کمتر پشتیبانی نمی‌کنند را هم کنار می‌گذاریم. سه توان خروجی متفاوت یک حالت ایده‌آل برای سلامت باتری و داغ نشدن آن هنگام شارژ است. فرض کنید یکی از شارژرها حداکثر توان 9v⎓2A دارد. 18 وات برای گوشی ما کم است.

در مواردی مانند این، کار آسان‌تر است. Adaptive Fast Charging فناوری مورد استفاده سامسونگ است پس می‌توانیم اول از همه سراغ شارژرهای تولیدی این شرکت برویم. و بله، خیلی زود متوجه می‌شویم که خود سامسونگ دقیقاً همان چیزی که دنبالش هستیم را دارد.

همانطور که بالاتر توضیح دادیم، در موضوع توان دو انتخاب اشتباه می‌توان مرتکب شد. هیچ یک از این دو اشتباه باعث انفجار باتری گوشی نمی‌شوند. بنابراین اگر برای باتری 25 وات خود شارژر مناسب پیدا نکردید و در نهایت یک شارژر 30 وات تهیه کردید، تنها پول گزافی پرداخت کرده‌اید.

معرفی چند برند معتبر

در بازار شارژرهای تلفن همراه، تشخیص شارژر باکیفیت و اصل از تقلبی و مضر کار آسانی نیست. اما همانطور که در آغاز گفتیم با خرید شارژرهای برندهای شناخته شده از فروشگاه‌های معتبر می‌توانید تا حد خوبی سلامتی باتری دستگاه خود را تضمین کنید. در میان برندها، قطعاً شرکتی که تولید دستگاه مورد نظر را برعهده داشته است یکی از گزینه‌های معقول به شمار می‌رود. از همین رو (برای مثال) عجیب نیست که شارژرهای سامسونگ به عنوان یکی از محبوب‌ترین برند‌های گوشی‌های هوشمند، متقاضی‌های بسیاری نیز دارد.

اما شرکت‌های شخص ثالث بسیاری وجود دارند که با هدف قرار دادن کیفیت و رضایت مشتری، به رقابت با بزرگانی مانند اپل و سامسونگ می‌پردازند. در میان آن‌ها می‌توان به برند‌های چینی انکر، راوپاور و بیسوس اشاره کرد. برندهایی که با عرضه محصولات با کیفیت با برچسب قیمتی مناسب به شهرت جهانی دست یافته‌اند.

برندهای نوپای چینی برای رقابت با آمریکایی‌ها یا غیره راه آسانی در پیش نداشته‌اند. با این وجود برند انکر پس از یک دهه از شروع به کار خود، در بازار شارژرهای آمریکا یکی از پرفروش‌ترین‌ها به شمار می‌رود. این برندها نه تنها با باز تولید فرمول‌های قدیمی بلکه با توسعه فناوری‌های جدید مانند PowerIQیِ انکر و iSmart از طرف راوپاور، کیفیت کار خود را به مرحله بالاتری برده‌اند. برندهای دیگری نیز وجود دارند که توضیح بیشتر در رابطه با آن‌ها در این مطلب نمی‌گنجد. اما با کمی جستجو، مطمئناً می‌توانید از کیفیت کار یک برند اطمینان حاصل کنید.

در آخر یک نکته شاید بدیهی که البته گفتن آن ضرری ندارد.

توجه به پورت شارژر

هنگامی که می‌خواهید یک شارژر جدید تهیه کنید، به دو پورت باید توجه داشته باشید؛ یکی ورودی شارژر و دیگری ورودی گوشی. علت این است که اگر کابل مناسب نداشته باشید، باید به فکر تهیه آن نیز باشید. در حال حاضر دنیا به سمت پورت USB-C حرکت می‌کند. بنابراین شارژرهای جدید اپل، سامسونگ (هرچند هر دو شارژر را حذف کرده‌اند و جداگانه می‌فروشند) و غیره همگی ورودی تایپ سی دارند.

اگر کابل تایپ سی به پورت گوشی خود، هرچه که می‌خواهد باشد ندارید، یا باید هزینه دیگری برای کابل جدید بدهید یا سراغ یک شارژر دیگر بروید. از همین رو پیش از آنکه بدون توجه به پورت شارژر خرید کنید و سپس متوجه شوید کابل مناسب ندارید، این مطلب را به خاطر داشته باشید.

۰ دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب بیشتر

بهترین گوشی ها با عمر بالای باتری و شارژدهی طولانی – دی ۱۴۰۱

گوشی‌های هوشمند هم مثل دیگر دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل از باتری نیروی خود را دریافت...

محمد ملکان time-alt ۵ مهر ۱۴۰۱

راهنمای خرید اسپیکر ارزان قیمت تا ۱ میلیون تومان (دی 1401)

از گذشته گوش دادن به موسیقی یکی از کارهای مورد علاقه انسان‌ها بوده که برای پر کردن اوقات فراغت...

محمد ملکان time-alt ۲۶ مرداد ۱۴۰۱

بهترین گوشی های اقتصادی تا ۵ میلیون تومان (دی ۱۴۰۱)

بهترین گوشی های اقتصادی بازار تا ۵ میلیون تومان از شرکت‌های نوکیا، سامسونگ و شیائومی در این...

پویا علیمی time-alt ۲۲ مرداد ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین هدفون و هندزفری‌ بازار در تمام رده‌های قیمتی

در این مقاله سعی کردیم تا بهترین هدفون و هندزفری‌ها را در بازی قیمتی 100 هزار تومان تا 10...

محمد ملکان time-alt ۱۸ مرداد ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین گوشی میان رده از ۵ تا ۱۰ میلیون (دی ۱۴۰۱)

میانرده های جدید شهریور ۱۴۰۱ (بهترین گوشی های ۵ تا ۱۰ میلیون) در این مطلب معرفی شده‌اند و نقاط...

محمد ملکان time-alt ۱۱ مرداد ۱۴۰۱

معرفی بهترین گوشی‌های شیائومی به ترتیب قیمت (دی ۱۴۰۱)

در بازار امروز گوشی های هوشمند یکی از ارکان اساسی خرید کاربران ارزش خرید محصولات است و در این...

محمد ملکان time-alt ۱ مرداد ۱۴۰۱

معرفی بهترین هدفون‌های زیر یک میلیون (دی 1401)

انواع هدفون و هندزفری همیشه جزو محبوب‌ترین لوازم جانبی بازار بوده‌اند؛ همچنین این‌روزها که...

پویا علیمی time-alt ۲۹ خرداد ۱۴۰۱

شارژر فندکی چیست و بهترین شارژرهای فندکی بازار کدامند؟

ما این روزها بیشتر از هر زمان دیگری به تلفن های همراه خود متکی هستیم. بسیاری از ما در سفرهای...

معین کریمی time-alt ۲۹ فروردین ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین کابل شارژ گوشی موبایل و تبلت

کابل‌های شارژر متنوعی در بازار وجود دارد که با رنج قیمتی متفاوتی عرضه می‌شوند. از کابل‌های...

معین کریمی time-alt ۲۴ فروردین ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین پاور بانک در رده‌های قیمتی مختلف

اگر به چند سال قبل برگردیم قطعا به خاطر دارید که تلفن‌های همراه تا چند هفته شارژ دهی می‌کردند...

معین کریمی time-alt ۱۷ فروردین ۱۴۰۱