تفاوت پردازنده ی مدیاتک و کوالکام در شیائومی ردمی نوت 4X و نوت 4 (64GB)
ردمی نوت 4X و نوت 4 از میان رده های پرفروش گوشی های شیائومی محسوب می شوند. این گوشی ها در دو نسخه با پردازنده های مدیاتک و کوالکام به بازار عرضه شده اند، به همین جهت بسیاری از کاربران سایمان دیجیتال وجود دارند که بین انتخاب این دو گزینه مردد هستند و سوالاتی را در این زمینه مطرح می نمایند. بر این اساس در این مقاله سعی داریم با مقایسه ی کامل سخت افزار این دو گوشی در جنبه های مختلف، کابران محترم ذکر شده را راهنمایی کرده باشیم. ناگفته نماند که تست های صورت گرفته، کاملا در شرایط یکسان انجام گرفته و هر دو گوشی به آخرین نسخه ی نرم افزاری بروز شده اند.
مشخصات شیائومی ردمی نوت 4
- پردازنده ی 8 هسته ای اسنپدراگون 625 با فرکانس 2 گیگاهرتز
- پردازنده ی گرافیکی Adreno 506
- حافظه ی رم 4 گیگابایتی
- حافظه ی داخلی 64 گیگابایتی
- نمایشگر 5.5 اینچی با رزولوشن 1080P و تراکم پیکسلی 401 پیکسل در هر اینچ
- سیستم عامل اندروید 7
- رابط کاربری MIUI نسخه ی 8.5
- دوربین 13 مگاپیکسل
مشخصات شیائومی ردمی نوت 4X
- پردازنده ی 10 هسته ای مدیاتک Heilo X20 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز
- پردازنده ی گرافیکی Mali-T880 MP4
- حافظه ی رم 4 گیگابایتی
- حافظه ی داخلی 64 گیگابایتی
- نمایشگر 5.5 اینچی با رزولوشن 1080P و تراکم پیکسلی 401 پیکسل در هر اینچ
- سیستم عامل اندروید 6
- رابط کاربری MIUI نسخه ی 8.2
- دوربین 13 مگاپیکسل
تست اول: اجرای بنچمارک آنتوتو
نرم افزار آنتوتو بنچمارک یکی از کاملترین برنامه های سنجش قدرت گوشی های هوشمند محسوب می شود که تقریبا تمام بخش های گوشی از جمله CPU و GPU را مورد آزمایش قرار می دهد. همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید، ردمی نوت 4X و نوت 4 به ترتیب مجموع امتیاز های 56854 و 62471 در آزمایش های آنتوتو کسب کرده اند که برتری جزئی نوت 4 با پردازنده کوالکام را مشخص می کند. در زمینه ی پردازش تصاویر سه بعدی هم با امتیاز 1293 برتری از آن نوت 4 با پردازنده ی گرافیکی Adreno 506 می باشد. در بخش پردازنده هم، پردازنده ی کوالکام با کسب امتیاز 20206 بالاتر از پردازنده ی کوالکام با امتیاز 17946 قرار می گیرد.
ردمی نوت 4X
ردمی نوت 4
تست دوم: اجرای Geekbench
نرم افزار Geek bench یکی از بهترین نرم افزار برای مقایسه ی عملکرد پردازنده می باشد. تست های این بنچمارک به دو بخش پردازش تک هسته و چند هسته ای تنظیم شده است. در این آزمایش نیز در هر دو بخش تک هسته ای و چند هسته ای، با اختلاف جزئی برتری به پردازنده ی کوالکام تعلق گرفت.
تست سوم: GFXbench
تمرکز این برنامه بر روی چالش کارت گرافیکی می باشد. تست های این نرم افزار از تصاویر مختلف 2 بعدی و 3 بعدی تشکیل شده که در دو حالت نمایشگر روشن و خاموش صورت می گیرد. همانطور که در تصاویر مربوط مشاهده می فرمایید، ردمی نوت 4x با مجموع 281.6 بالاتر از نوت 4 با امتیاز 203.7 قرار می گیرد. نا گفته نماند که این اختلاف نامحسوس بوده و در اجرای بازی های مختلف، تفاوتی مشادهده نخواهد شد.
ردمی نوت 4X
ردمی نوت 4
تست چهارم: PCmark
این نرم افزار یکی از بهترین شبیه سازهای استفاده ی روزمره از گوشی می باشد. از بخش های مختلف شبیه سازی این نرم افزار می توان به وبگردی، تماشای فیلم، ویرایش تصویر، ویرایش فیلم و … اشاره کرد که در پایان آزمایش، عملکرد گوشی در مصرف باتری را در اختیار می گذارد. اصلی ترین تفاوت دو گوشی ردمی نوت 4X و نوت 4 دقیقا به همین مرحله مربوط می شود. برای اجرای این تست هر دو گوشی را به طور کامل شارژ کره و سپس نرم افزار را اجرا کردیم. این آزمایش برای گوشی نوت 4X با زمان 6 ساعت و 59 دقیقه پایان یافت در حالی که نوت 4 موفق شد تا 12 ساعت و 23 دقیقه دوام بیاورد.
ردمی نوت 4X
ردمی نوت 4
نتیجه:
همانطور که مشاهده کردید، این دو گوشی در قسمت پردازش بخش های مختلف تقریبا عملکردی مشابه دارند اما اصلی ترین تفاوت آن ها به مصرف باتری باز می گردد. پردازنده ی 64 بیتی کوالکام با ثبت زمان 12 ساعت و 23 دقیقه در تست PCmark نشان می دهد که مصرف باتری بهینه تری از پردازنده ی مدیاتک دارد و کاربران را برای مدت بیشتری در روز همراهی خواهد کرد.
۰ دیدگاه