بهترین گوشی های پرچمدار (آبان 1400)
در بازار گوشیهای هوشمند در حال حاضر شرکتهای بسیار زیادی دست به تولید میزنند که بخش قابل توجهی از آنها را سازندههای چینی به خود اختصاص دادهاند. این شرکتها روز به روز در مسیر پیشرفت گام برمیدارند و حالا نه تنها قسمت محصولات میانرده و اقتصادی را در دست گرفتهاند، بلکه سودای تصرف بخش پرچمداران را در سر میپرورانند. بخش پرچمداران سالهای زیادی است که تحت سلطهی سه غول دنیای گوشیهای هوشمند یعنی اپل، سامسونگ و شیائومی قرار دارد. چندین سال است که این سه برند در برابر هم مبارزه میکنند تا بهترین پرچمدار آن سال مشخص شود.
امسال این رقابت از جنبههای مختلف به اوج خود رسیده است. در این مطلب تلاش خواهیم کرد برای انتخاب بهترین پرچمدار 2021 اکثر پرچمدارها را از جنبههای مختلف مقایسه کرده و یک بهترین گوشی های پرچمدار را برای شما معرفی کنیم که به شما کمک میکند تا انتخاب خود را انجام دهید.
پیش از پرداختن به ادامهی متن و بررسی بهترین پرچمدار 2021، واقعیتی که در مورد این گوشیها وجود دارد این است که شما هر کدام را خریداری کنید، قطعا پشیمان نخواهید شد، چرا که گوشیهای هوشمند و بالاخص پرچمداران به نقطهی بلوغ رسیدهاند و کمتر پیش میآید که از داشتن یکی از آنها پشیمان شوید.
گوشی پرچمدار اپل
آیفون ۱۳ پرو مکس
قیمت حدود ۴۵ میلیون تومان
آیفون ۱۳ پرو مکس با ویژگیهایی نظیر صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی و دوربینها و باتری بهتر، بهترین گوشی اپل در حال حاضر است و میتوان آن را برای طرفداران اپل بهترین پرچمدار 2021 معرفی کرد. اپل در طراحی این گوشی تغییرات زیادی را ایجاد نکرده است و از نظر ظاهری این گوشی شباهت بسیار زیادی به آیفون ۱۲ پرو مکس دارد و کوچکتر شدن ناچ و ماژول بزرگتر دوربینها و چند دهم میلیمتر ضخامت بیشتر، تنها تغییرات ظاهری این گوشی با نسل قبل خود هستند.
در بخش جلویی این پرچمدار گرانقیمت، صفحه نمایش ۶.۷ اینچی از نوع Super Retina XDR با وضوح ۱۲۸۴×۲۷۷۸ پیکسل (۴۵۸ پیکسل بر اینچ مربع) قرار گرفته است. نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی تطبیقی، پشتیبانی از محتواهای HDR10 و Dolby Vision از نقاط قوت این صفحه نمایش باکیفیت هستند. افزون بر این موارد، حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیتی صفحه نمایش آیفون ۱۳ پرو مکس، تضمینی بر خوانایی صفحه نمایش این پرچمدار در زیر نور مستقیم است. اپل برای مقاومتر کردن این گوشی و محافظت هرچه بیشتر از صفحه نمایش آن، از پوششی با نام سرامیک شیلد بر روی آن استفاده کرده است که به ادعای این شرکت، مقاومترین پوشش محافظتی در بین گوشیهای هوشمند است.
در گوشه پنل پشتی شیشهای این گوشی، دوربین سهگانه آن جای گرفته است. همانند نسل قبل، اپل از سه دوربین ۱۲ مگاپیکسلی استفاده کرده است. اما این سه دوربین پیشرفتهای چشمگیری را تجربه کردهاند. از جمله مهمترین این تغییرات، بزرگتر شدن سنسور دوربینها، افزوده شدن حالت شب و زوم اپتیکال ۳ برابری به دوربین تلهفوتو و گشودگی بیشتر دیافراگم دوربینهای اصلی و فوق عریض هستند. فیلمبرداری سینماتیک نیز شاهکار اپل در بخش دوربینهای آیفون ۱۳ پرو مکس است. در حالت سینماتیک، فوکوس دوربین بر روی سوژهها به صورت هوشمند تغییر میکند که حسی شبیه به فیلمبرداری با دوربینهای حرفهای را به شما القا میکند. امکان ضبط فیلم با فرمت ProRes نیز دیگر ویژگی منحصر به فرد این پرچمدار است. (توجه داشته باشید این قابلیت در نسخه ۱۲۸ گیگابایتی وجود ندارد.)
دوربین سلفی آیفون ۱۳ پرو مکس کاملاً مشابه با دوربین نسل قبلی این گوشی است و تغییری از این بابت انجام نشده است. البته همانطور که اشاره شد، ناچ صفحه نمایش که محل قرارگیری این دوربین است، نسبت به آیفونهای نسل قبل حدود ۲۰ درصد کوچکتر شده است.
آیفون ۱۳ پرو مکس به تراشه بسیار قدرتمند و سریع A15 Bionic مجهز شده است که از یک پردازنده مرکزی شش هستهای (دو هسته ۳.۲۲ گیگاهرتزیAvalanche و چهار هسته Blizzard) و پردازنده گرافیکی پنج هستهای میزبانی میکند. به گفته خود شرکت، پردازنده مرکزی این تراشه در مقایسه با سریعترین تراشههای موجود در بازار ۵۰ درصد سریعتر است. پردازنده گرافیکی نیز ۳۰ درصد سریعتر عمل میکند. همکاری این تراشه سریع و رم ۶ گیگابایتی عملکرد فنی بینقصی را برای آیفون ۱۳ پرو مکس به ارمغان آورده است.
مهندسان اپل برای بهبود شارژدهی آیفون ۱۳ پرو مکس، این گوشی را به باتری لیتیوم-پلیمری ۴۳۵۲ میلیآمپری مجهز کردهاند که نسبت به نسل گذشته ظرفیت بیشتری دارد و حدوداً ۲.۵ ساعت بیشتر دوام میآورد. باتری این گوشی با استفاده از شارژرهای سیمی تا توان ۲۷ وات را میتواند پشتیبانی کند. امکان شارژ کردن آیفون ۱۳ پرو مکس با استفاده از مگسیف با توان ۱۵ وات و همچنین شارژرهای بیسیم Qi با توان ۷.۵ وات نیز ممکن است.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گوشی پرچمدار سامسونگ
اس ۲۱ اولترا ۵جی
قیمت حدود ۳۰ میلیون تومان
گلکسی اس ۲۱ اولترا را میتوان پرچمدار تمام عیار اندرویدیهای حال حاضر بازار دانست که میزبان تمام فناوریهای بهروز دنیای گوشیهای هوشمند است. این گوشی طراحی ساده و مدرنی دارد که جذابیت خاص خود را برای کاربران داشته است. فریم آلومینیومی براق این گوشی دو بخش شیشهای جلو و پشت این گوشی را به هم متصل میکند. ماژول بسیار بزرگ دوربینها هم به عنوان عضوی مجزا در گوشه پشتی گوشی و بر روی یک بخش فلزی قرار گرفته است.
۹۰ درصد از بخش جلویی این پرچمدار به صفحه نمایش ۶.۸ اینچی آن اختصاص یافته است. این صفحه نمایش از نوع Dynamic AMOLED 2X، قابلیت پخش محتواها با وضوح ۱۴۴۰×۳۲۰۰ با تراکم پیکسلی ۵۱۵ پیکسل بر اینچ مربع را دارد. نرخ نوسازی تطبیقی از ۱۰ هرتز تا ۱۲۰ هرتز، پشتیبانی از استاندارد HDR10+ و حداکثر روشنایی ۱۵۰۰ نیتی از برتریهای اصلی صفحه نمایش گلکسی اس ۲۱ اولترا هستند. علاوه بر این ویژگیها، گلکسی اس ۲۱ اولترا با قلم اس پن نیز هماهنگی دارد که تلفیقی از تجربه کاربری با سری اس و نوت را به کاربران ارائه میدهد.
ماژول دوربینهای این گوشی میزبان چهار دوربین با وظیفههای مختلف است. دوربین اصلی گلکسی اس ۲۱ اولترا سنسوری ۱۰۸ مگاپیکسلی با اندازه 1/1.33 اینچی و دیافراگم f/1.8 است که از ویژگیهایی از جمله فوکوس خودکار با تشخیص فاز لیزری و لرزشگیر اپتیکال بهره میگیرد. دوربین فوق عریض این گوشی، سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با اندازه 1/2.55 است که در پس لنزی فوق عریض با زاویه دید ۱۲۰ درجهای قرار گرفته است. این دوربین هم از فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز بهره میبرد. دو دوربین تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی هم در مجموعه چهارگانه دوربینهای این پرچمدار دیده میشود. یکی از این دوربینها از لنز ۷۰ میلیمتری تلهفوتو با پوشش ۳۵ درجهای استفاده میکند که حداکثر زوم اپتیکال ۳ برابری را در اختیار کاربر قرار میدهد. دوربین دوم نیز به لنز پریسکوپی ۲۴۰ میلیمتری با پوشش ۱۰ درجهای مجهز شده است که زوم اپتیکال ۱۰ برابری را ارائه میدهد. داخل پانچهول بالای صفحه نمایش گلکسی اس ۲۱ اولترا نیز دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی آن قرار گرفته است.
این پرچمدار سامسونگ همانند دیگر گوشیهای سری اس، با دو تراشه متفاوت به بازارهای جهانی عرضه شده است. تراشه اسنپدارگون ۸۸۸ برای نسخههای امریکا، چین و کره جنوبی و تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ در نسخههای گلوبال این گوشی دیده میشوند. هر دو این تراشهها لیتوگرافی ۵ نانومتری دارند و میزبان پردازنده مرکزی هشت هستهای (اسنپدراگون ۸۸۸: یک هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی Kryo 680، سه هسته ۲.۴۲ گیگاهرتزی Kryo 680 و چهار هسته ۱.۸۰ گیگاهرتزی Kryo 680/ اگزینوس ۲۱۰۰: یک هسته ۲.۹ گیگاهرتزی Kryo 680، سه هسته ۲.۸ گیگاهرتزی Kryo 680 و چهار هسته ۲.۲ گیگاهرتزی Kryo 680) هستند. پردانزده گرافیکی نسخههایی با تراشه اگزینوس Mali-G78 MP14 است و برای نسخههای دیگر نیز Adreno 660 این وظیفه را بر دوش دارد. گلکسی اس ۲۱ اولترا در نسخههایی با رم ۱۲ و ۱۶ و حافظه ۱۲۸ تا ۵۱۲ موجود است.
منبع انرژی این پرچمدار قدرتمند، باتری لیتیوم-پلیمری ۵۰۰۰ میلیآمپری است. این باتری نسبتاً بزرگ از فناوری شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی میکند و در مدت یک ساعت به طور کامل شارژ میشود. گلکسی اس ۲۱ اولترا همچنین امکان شارژ شدن با شارژرهای بیسیم با توان ۱۵ وات را نیز دارد. علاوه بر این موارد، از باتری این پرچمدار میتوانید برای شارژ کردن سایر دستگاهها نیز استفاده کنید؛ گلکسی اس ۲۱ اولترا قابلیت شارژ معکوس ۴.۵ واتی را نیز دارد.
برای آشنایی بیشتر با این پرچمدار پیشنهاد میکنیم مطلب نقد و بررسی گلکسی اس ۲۱ اولترا را مطالعه کنید.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گلکسی زد فولد ۳ فایوجی
قیمت حدود ۴۴ میلیون تومان
سامسونگ با تولید گوشیهای تاشو متعدد در چند سال اخیر نشان داده است که غول کرهای صنعت گوشیهای هوشمند قصد عقبنشینی از موضع خود را ندارد و تولید این گوشیها را با قدرت بیشتری ادامه خواهد داد. گلکسی زد فولد ۳ نمونه بارزی از سیاستهای این شرکت برای سری تاشوهای خود است.
گلکسی زد فولد ۳ با ویژگیهایی نظیر ضد آب بودن، پشتیبانی از قلم اس پن و دوربین سلفی زیر نمایشگر، مجموعه کاملی از تمام فناوریهای بهروز دنیا را در خود جای داده است. صفحه نمایش ۷.۶ اینچی تاشو و ۶.۲ اینچی کاور با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی از نوع آمولد به همراه تراشه پرچمدار اسنپدارگون ۸۸۸، این تاشو را در رده پرچمدارها قرار میدهند.
سه دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با لنزهای عریض، فوق عریض و تلهفوتو به همراه دو دوربین سلفی ۱۰ و ۴ مگاپیکسلی تجربه عکاسی با این پرچمدار تاشو را به حد اعلا میرسانند. باتری ۴۴۰۰ میلیآمپری با پشتیبانی از شارژ سریع ۲۵ واتی و شارژ بیسیم ۱۱ واتی که توانایی شارژ معکوس بیسیم ۴.۵ واتی را نیز دارد، منبع انرژی گلکسی زد فولد ۳ است.
پیشنهاد مطالعه: نقد و بررسی گلکسی زد فولد ۳؛ پرچمدار تاشوهای سامسونگ
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گوشی پرچمدار شیائومی
می ۱۱ اولترا
قیمت حدود ۴۳ میلیون تومان
دومین پرچمدار اولترا این مطلب به شیائومی، غول این روزهای فناوری، تعلق دارد. شیائومی می ۱۱ اولترا را میتوان به عنوان قدرتمندترین گوشی این شرکت شناخت. این گوشی نماینده اصلی شیائومی برای رقابت با پرچمدارهای گرانقیمت اپل و سامسونگ و سایر شرکتهای دیگر به شمار میآید.
در بعد طراحی، شیائومی برای این گوشی زبان طراحی متفاوتی را به کار برده است که باعث تمایز آن با دیگر اعضای خانواده می ۱۱ها شده است. ماژول دوربین افقی و بسیار بزرگ با نمایشگر ثانویه در کناره آن اصلیترین مؤلفه طراحی این گوشی به حساب میآید. این ماژول عظیم الجثه بر روی بدنهای از جنس سرامیک سوار شده است که در دو رنگ مشکی و سفید موجود است.
نمایشگر ۶.۸۱ اینچی این پرچمدار اولترا، بیش از ۹۰ درصد بخش جلویی گوشی را به خود اختصاص داده است. این صفحه نمایش آمولد، وضوح ۱۴۴۰×۳۲۰۰ پیکسل با تراکم ۵۱۵ پیکسل بر اینچ را ارائه میدهد. این نمایشگر ۱۲۰ هرتزی همچنین قابلیت پخش محتواهایی با استانداردهای Dolby Vision و HDR10+ را دارد که از نقاط قوت آن به شمار میآید. نمایش ۱ میلیارد رنگ و حداکثر روشنایی ۱۷۰۰ نیتی نیز سایر ویژگیهای قابل توجه پرچمدار شیائومی هستند. شیائومی برای محافظت از صفحه نمایش این گوشی گرانقیمت از گوریلا گلس ویکتوس استفاده کرده است.
ماژول دوربینهای این پرچمدار چینی میزبان سه دوربین و یک نمایشگر ۱.۱ اینچی آمولد است. این نمایشگر کوچک وظیفه نمایش اعلانها و کمک به عکاسی سلفی با استفاده از دوربینهای اصلی را بر عهده دارد. سه دوربین عریض، فوق عریض و تلهفوتو، آرایش سهگانه دوربینهای می ۱۱ اولترا را تشکیل میدهند. دوربین اصلی سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی با اندازه 1/1.12 اینچی و دیافراگم f/2.0 است که از لنز عریض بهره میبرد. این دوربین از فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، فوکوس لیزری و لرزشگیر اپتیکال برای عملکرد بهتر استفاده میکند. دوربین فوق عریض می ۱۱ اولترا، سنسوری ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 است که پوشش ۱۲۸ درجهای از محیط را دارد. این دوربین نیز از قابلیت فوکوس خودکار با تشخیص فاز بهره میبرد. سومین دوربین جای گرفته در ماژول دوربینهای این پرچمدار، سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/4.1 است که در پس لنز پریسکوپی ۱۲۰ میلیمتری قرار دارد. با استفاده از این دوربین زوم ۵ برابری اپتیکال و ۱۲۰ برابری دیجیتالی را میتوانید داشته باشید. این دوربین نیز از قابلیتهای فوکوس خودکار با تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد. دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی این گوشی پرچمدار داخل پانچهول گوشه صفحه نمایش قرار گرفته است.
همانند اغلب پرچمدارهای اندرویدی، شیائومی می ۱۱ اولترا نیز به تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ مجهز شده است. این تراشه ۵ نانومتری، پردازنده گرافیکی Adreno 660 و پردازنده مرکزی هشت هستهای با ساختار سه کلاستره (یک هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی Kryo 680، سه هسته ۲.۴۲ گیگاهرتزی Kryo 680 و چهار هسته ۱.۸۰ گیگاهرتزی Kryo 680) را در خود جای داده است. با وجود این تراشه قدرتمند و رم ۸ یا ۱۲ گیگابایتی این پرچمدار، شیائومی می ۱۱ اولترا عملکرد فنی بسیار عالی را دارد. این گوشی در نسخههایی با حافظه داخلی ۲۵۶ و ۵۱۲ روانه بازار شده است.
این پرچمدار قدرتمند برای تأمین انرژی خود متکی به یک باتری لیتیوم-پلیمری ۵۰۰۰ میلیآمپری است. برای شارژ کامل باتری می ۱۱ اولترا فقط به ۳۶ دقیقه زمان نیاز دارید. این کار با استفاده از شارژر ۶۷ واتی سیمی یا بیسیم قابل انجام است. امکان شارژ معکوس بیسیم با توان ۱۰ وات هم با استفاده از این گوشی پرچمدار ممکن است.
بررسی ویدئویی می ۱۱ اولترا را از دست ندهید!
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
می میکس فولد
قیمت حدود ۴۵ میلیون تومان
شیائومی می میکس فولد را میتوان توانمندترین و جدیترین رقیب تاشوهای سامسونگ دانست. این تاشو چینی طراحی سادهای دارد و در بخش پشتی تا حدودی شباهت به می ۱۰ اولترا شیائومی دارد. این گوشی در دو نسخه با پنل پشتی شیشه و سرامیکی تولید شده است که به ترتیب وزن ۳۱۷ و ۳۳۲ گرمی را دارند. وزن بیش از ۳۰۰ گرم برای گوشی هوشمند عددی بسیار زیاد است. اما با وجود دسترسی به صفحه نمایش ۸ اینچی باید این سنگینی را به جان خرید.
این صفحه نمایش تاشو از نوع آمولد است که قابلیت پخش محتواها با استاندارد HDR10+ و Dolby Vision را دارد. صفحه نمایش کاور ۶.۵۲ اینچی نیز پنل آمولد دارد و از هر دو استاندارد ذکر شده پشتیبانی میکند. شیائومی این گوشی تاشو را به تراشه قدتمند اسنپدراگون ۸۸۸ مجهز کرده است تا عملکرد فنی آن را نیز در رده بالایی حفظ کند.
ماژول دوربین عمودی این پرچمدار، میزبان سه دوربین است. دوربین اصلی سنسوری ۱۰۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 است که در پس لنزی عریض قرار گرفته است. دو دوربین دیگر هم دوربینهای تلهفوتو و فوق عریض می میکس فولد هستند که به ترتیب وضوح ۸ و ۱۳ مگاپیکسلی دارند. دوربین سلفی این گوشی ۲۰ مگاپیکسلی است.
شیائومی می میکس فولد را به باتری ۵۰۲۰ میلیآمپری مجهز کرده است که از فناوری شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی میکند. با ورودی ۶۷ واتی، این گوشی در کمتر از ۴۰ دقیقه به شارژ کامل میرسد.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گوشی پرچمدار هواوی
هواوی میت ایکس ۲
قیمت حدودی در ایران مشخص نیست.
هواوی میت ایکس ۲ ممکن است گوشی ایدهآل برای تمام کاربران نباشد. اما این گوشی قطعاً یکی از بهترین پرچمدارهای تاشو جهان به شمار میآید. این گوشی نسبت به نسل قبل خود بهبودهای بسیاری را داشته است و ایرادات طراحی نسل قبل را پوشش داده است.
با وجود بدنه آلومینومی با ابعاد ۸.۲×۱۴۵.۸×۱۶۱.۸ میلیمتری و وزن ۲۹۵ گرمی، میت ایکس ۲ را باید چیزی در میان یک تبلت و گوشی هوشمند طبقهبندی کنیم. صفحه نمایش تاشو ۸ اینچی این گوشی نیز مهر تاییدی بر این موضوع است. البته برای استفاده عادی از این گوشی میتوانید از نمایشگر کاور ۶.۴۵ اینچی آن استفاده کنید که همانند صفحه نمایش تاشو از نوع اولد با نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی است.
داخل ماژول مستطیل شکل این گوشی، چهار دوربین تعبیه شدهاند که مشابه با هواوی میت ۴۰ پرو پلاس هستند. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، فوق عریض ۱۶ مگاپیکسلی، تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسلی و پریسکوپی ۸ مگاپیکسلی این آرایش چهارگانه را تشکیل میدهند. دوربین سلفی میت ایکس ۲، سنسور ۱۶ مگاپیکسلی است که بالای صفحه نمایش آن قرار گرفته است.
هواوی این تاشو را به تراشه کرین ۹۰۰۰ فایوجی مجهز کرده است. این تراشه مشابه با تراشه استفاده شده در هواوی P50 پرو است که بالاتر آن را بررسی کردیم. البته با این تفاوت که این تراشه در میت ایکس ۲ از اینترنت فایوجی پشتیبانی میکند. هواوی این پرچمدار تاشو را در دو نسخه با رم ۸ و حافظه ۲۵۶ یا ۵۱۲ روانه بازار کرد که در زمان عرضه قیمت ۲۳۰۰ یورویی داشت.
برخلاف سایر گوشیهای تاشو، هواوی میت ایکس ۲ از باتری یک تکه استفاده میکند. باتری یک تکه ۴۵۰۰ میلیآمپری تأمین انرژی صفحه نمایش ۸ اینچی و سایر ادوات این گوشی را بر عهده دارد. این باتری از فناوری شارژ سریع ۵۵ واتی پشتیبانی میکند و در کمتر از یک ساعت به طور کامل شارژ میشود.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
هواوی P50 پرو
قیمت حدودی در ایران مشخص نیست.
نماینده هواوی در بین بهترین گوشیهای پرچمدار حال حاضر، هواوی P50 پرو است که عنوان بهترین دوربین گوشی هوشمند را نیز یدک میکشد. این گوشی کاملترین و قدرتمندترین نسخه خانواده سری P50 پرچمدارهای هواوی است که با قیمتی حدود ۸۰۰ یورو به بازار عرضه شده است.
طراحی هواوی P50 پرو نسبت به نسل قبل این گوشی مدرنتر و زیباتر شده است و جذابیت بیشتری را دارد. ماژول دوربینهای بزرگ که متشکل از دو دایره است و انحنا اطراف صفحه نمایش از الِمانهای اصلی طراحی این گوشی هستند که در نگاه اول توجهها را جلب خود میکنند.
ابعاد صفحه نمایش هواوی P50 پرو ۶.۶ اینچ است که حدود ۹۱ درصد از بدنه را شامل میشود. این صفحه نمایش با پنل اولد، وضوح ۱۲۲۸×۲۷۰۰ با تراکم ۴۵۰ پیکسل بر اینچی و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارد. نرخ نمونه برداری لمسی ۳۰۰ هرتزی و قابلیت نمایش ۱ میلیارد رنگ نیز سایر ویژگیهای قابل توجه بهترین گوشی پرچمدار هواوی هستند.
دوربینهای P50 پرو را میتوان نقطه قوت اصلی این پرچمدار دانست. داخل دو دایره بخش پشتی گوشی، چهار دوربین اصلی جای گرفتهاند. دوربین اصلی سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 و اندازه 1/1.28 اینچ است که در پس لنز عریض ۲۳ میلیمتری قرار گرفته است. این دوربین برای بهبود عملکرد خود از فناوریهای فوکوس خودکار چند سویه با تشخیص فاز، فوکوس لیزری و لرزشگیر اپیتکال بهره میگیرد. دومین دوربین حاضر در ماژولهای دایره شکل این پرچمدار، سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 است که از لنز فوق عریض ۱۳ استفاده میکند. دوربین تلهفوتو ۶۴ مگاپیکسلی با دیافراگم f/3.5 و زوم اپتیکال ۳.۵ برابری و دوربین مونوکروم ۴۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.6 هم جفت دوربینهای دیگر این پرچمدار هستند. هواوی برای دوربین سلفی P50 پرو از سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و لنز عریض استفاده کرده است؛ این دوربین داخل پانچهول مرکزی بالای صفحه نمایش قرار دارد.
شرکت هواوی P50 پرو را در دو نسخه با تراشههای مختلف عرضه کرده است. دو تراشه استفاده شده در این نسخهها کرین ۹۰۰۰ و اسنپدراگون ۸۸۸ هستند. با توجه به تحریم شدن شرکت هواوی توسط امریکا، هیچکدام از این تراشهها مودم فایوجی ندارند و این پرچمدار فقط به اینترنت فورجی متکی است. تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ که پیشتر هم توضیحاتی در موردش داده شد، از پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافیکی Adreno 660 بهره میبرد. کرین ۹۰۰۰ هم پردازنده مرکزی هشت هستهای (یک هسته ۳.۳۱ گیگاهرتزی Cortex-A77، سه هسته ۲.۵۴ گیگاهرتزی Cortex-A77 و چهار هسته ۲.۰۵ گیگاهرتزی Cortex-A55) دارد. پردازنده گرافیکی این تراشه Mali-G78 MP24 است. هواوی این پرچمدار را در نسخههایی با رم ۸ یا ۱۲ و حافظه ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایتی عرضه کرده است.
نکته قابل توجه در رابطه با هواوی P50 پرو، برخورداری آن از سیستم عامل انحصاری هواوی، یعنی HarmonyOS است.
هواوی برای این گوشی پرچمدار خود، از باتری با ظرفیت ۴۳۶۰ میلیآمپر استفاده کرده است. برای شارژ کردن این باتری میتوان از شارژرهای سیمی با حداکثر توان ۶۶ وات و یا شارژر بیسیم ۵۰ واتی استفاده کرد.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گوشی پرچمدار وان پلاس
وان پلاس ۹ پرو فایوجی
قیمت حدودی ۳۰ میلیون تومان
شرکت وان پلاس در ابتدا با گوشیهای میانرده خوشقیمت و معقول خود وارد بازار گوشیهای هوشمند شد. اما حالا با معرفی وان پلاس ۹ پرو، دیگر خبری از قیمت مناسب نسبت به رقبا نیست و وان پلاس ۹ پرو جزو پرچمدارهای گرانقیمت موجود در بازار است.
از نظر ظاهری، وان پلاس ۹ پرو نسبتاً گوشی سادهای به نظر میآید و ویژگی ظاهری خاصی ندارد. فریم آلومینیومی به همراه پنل پشت و جلویی شیشهای در مجموع وزن این پرچمدار را به حدود ۱۹۷ گرم رساندهاند. ضخامت آن هم ۸.۷ میلیمتر است.
نمایشگر ۶.۷ اینچی این گوشی، از نوع آمولد با فناوری ساخت LTPO است که نرخ نوسازی متغیر از ۱ تا ۱۲۰ هرتز را ارائه میدهد. رزولوشن این صفحه نمایش ۱۴۴۰×۳۲۱۶ با تراکم پیکسلی ۵۲۵ پیکسل بر اینچ است. حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیتی این پنل نیز از برتریهای بخش نمایشگر وان پلاس ۹ پرو محسوب میشود. این صفحه نمایش قابلیت پخش محتواهایی با استاندارد HDR10+ و رنگ ۱۰ بیتی را نیز داراست.
دوربین اصلی چهارگانه این گوشی پرچمدار مورد توجهترین بخش آن است که نتیجه همکاری وان پلاس با شرکت سوئدی هاسلبلاد است. سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 و اندازه 1/1.43 اینچ، دوربین اصلی عریض این گوشی به حساب میآید. این دوربین از فوکوس لیزری، فوکوس خودکار چند سویه با تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد. دوربین فوق عریض این گوشی، متشکل از سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی با اندازه 1/1.56 اینچ و دیافراگم f/2.2 است. یک دوربین ۸ مگاپیکسلی تلهفوتو با زوم اپتیکال ۳.۳ برابری به همراه حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی هم در آرایش دوربینهای این پرچمدار وجود دارد. دوربین ۱۶ مگاپیکسلی سلفی با لنز عریض هم وظیفه ثبت تصاویر سلفی را بر عهده دارد.
وان پلاس ۹ پرو به تراشه اسنپدارگون ۸۸۸ فایوجی مجهز شده است. این تراشه میزبان پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافکی Adreno 660 است و در همکاری با رم ۸ یا ۱۲ گیگابایتی گوشی، عملکرد سریع و بینقصی را از خود نشان میدهد. این پرچمدار به صورت پیشفرض با اندروید ۱۱ و رابط کاربری OxygenOS 11 به بازار عرضه شده است.
باتری وان پلاس ۹ پرو را میتوان جزو بهترینها از نظر سرعت شارژ شدن دانست. باتری ۴۵۰۰ میلیآمپری این گوشی پرچمدار با توان ۶۵ وات ظرف مدت ۲۹ دقیقه به شارژ صد در صدی میرسد. امکان استفاده از شارژر بیسیم ۵۰ واتی هم در این گوشی است. با استفاده از اتصال بیسیم، ۴۳ دقیقه نیاز دارید تا باتری را کامل شارژ کنید.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گوشی پرچمدار اوپو
اوپو فایند ایکس ۳ پرو
قیمت حدودی در ایران مشخص نیست.
اوپو فایند ایکس ۳ پرو، پرچمدار بسیار زیبا و قدرتمند دیگری است که در حال حاضر در بازارهای جهانی موجود است و میتوان آن را بهترین پرچمدار 2021 برای طرفداران اوپو دانست. البته توجه داشته باشید که این پرچمدار در بازار کشور آنچنان شناخته شده نیست و تعداد بسیار محدودی از آن وارد شده است و به نوعی جزو گزینههای خرید پرچمدار در ایران به حساب نمیآید.
این پرچمدار با طراحی بسیار خاصی که دارد جزو یکی از زیباترین گوشیهای موجود در این دستهبندی به شمار میرود. برآمدگی دوربینها که نقطه ضعف اکثر گوشیها است به صورت زیرکانهای تبدیل به عامل اصلی زیبایی این گوشی شده است. طرح براق و آینه مانند شیشه پشتی این گوشی و یکپارچگی آن با ماژول دوربینها باعث این جذابیت شدهاند.
صفحه نمایش ۶.۷ اینچی این گوشی پرچمدار که از نوع آمولد با فناوری LTPO است، وضوح ۱۴۴۰×۳۲۱۶ با تراکم ۵۲۵ پیکسلی را ارائه میدهد. نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پویا، پشتیبانی از استاندارد HDR10+ و روشنایی ۱۳۰۰ نیتی نیز دیگر مشخصههای قابل توجه صفحه نمایش اوپو فایند ایکس ۳ پرو هستند.
این گوشی به لطف دوربین چهارگانه خود در بین ده گوشی برتر ردهبندی سایت دگزومارک قرار دارد. سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با اندازه 1/1.56 اینچ و دیافراگم f/1.8 که از فوکوس خودکار چند جهته با تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال بهرهمند است، دوربین اصلی مورد استفاده در این گوشی است. یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی دیگر با همان اندازه و دیافراگم f/2.2، دوربین فوق عریض این گوشی است که پوشش ۱۱۰ درجهای از محیط دارد. یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی تلهفوتو با زوم اپتیکال ۳ برابری و دوربین ماکرو ۳ مگاپیکسلی با بزرگنمایی ۶۰ برابری هم داخل ماژول مربع شکل دوربینهای پرچمدار اوپو جای گرفتهاند. دوربین سلفی این گوشی ۳۲ مگاپیکسلی با لنز عریض است که داخل پانچهول صفحه نمایش قرار دارد.
تراشه اسنپدراگون ۸۸۸، قلب تپنده اوپو فایند ایکس ۳ پرو است. این تراشه با پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافیکی Adreno 660 عملکرد فنی بینقصی را به این گوشی هدیه داده است. اوپو برای این گوشی سه نسخه مختلف با رم ۸، ۱۲ و ۱۶ با حافظه ۲۵۶ و ۵۱۲ را در نظر گرفته است تا عملکرد سختافزاری این پرچمدار زیبا را به حداکثر خود برساند.
باتری لیتیوم-پلیمری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی، وظیفه انرژی رسانی به این پرچمدار را دارد. این باتری از فناوری شارژ سریع ۶۵ واتی سیمی و شارژ سریع ۳۰ واتی بیسیم پشتیبانی میکند. با توان ۶۵ وات، در مدت ۱۰ دقیقه میتوان ۴۰ درصد باتری را شارژ کرد. شارژ شدن با شارژر بیسیم هم زمان ۸۰ دقیقه را نیاز دارد. اوپو فایند ایکس ۳ پرو قابلیت شارژ معکوس بیسیم ۱۰ واتی را نیز دارد.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گوشی پرچمدار پیکسل
پیکسل ۶ پرو
قیمت حدودی در ایران مشخص نیست.
گوگل پیکسل ۶ پرو جزو جدیدترین پرچمدار حاضر در این لیست است که حدوداً سه هفته پیش معرفی شد. این گوشی و پیکسل ۶ را میتوان به عنوان اولین گوشیهایی شناخت که از تراشه تنسور و اندروید ۱۲ بهره میبرد.
گوگل پیکسلها را با طراحی ساده و مینیمال میشناسیم. اما پیکسل ۶ پرو دیگر از آن زبان طراحی پیروی نمیکند و زبان طراحی مدرنتری را به خود گرفته است. ماژول افقی دوربینها که بخش پشتی گوشی را به دو بخش تقسیم کرده است، اولین موردی است که در طراحی جدید پرچمدار گوگل دیده میشود. تفاوت رنگ شیشه بخش بالایی و زیرین این نوار افقی نیز دیگر مودی است که در ظاهری این گوشی جلب توجه میکند.
گوگل برای این پرچمدار از صفحه نمایش ۶.۷۱ اینچی از نوع LTPO AMOLED استفاده کرده است. این پنل تصاویر را با وضوح ۱۴۴۰×۳۱۲۰ و تراکم پیکسلی ۵۱۲ پیکسل بر اینچ به نمایش میگذارد و از استاندارد HDR10+ نیز پشتیبانی میکند. حداکثر نرخ نوسازی این نمایشگر ۱۲۰ هرتز است. توجه داشته باشید که به لطف فناوری LTPO، نرخ نوسازی صفحه نمایش این پرچمدار با توجه به نیاز کاربر میتواند تغییر کند. لایه محافظتی استفاده شده بر روی این نمایشگر گوریلا گلس ویکتوس است.
سه سنسور ۵۰، ۴۸ و ۱۲ مگاپیکسلی به همراه یک سنسور ۱۱ مگاپیکسلی، دوربینهای این پرچمدار جدید گوگل را تشکیل میدهند. سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.9 با بهرهگیری از لنز عریض، به عنوان دوربین اصلی استفاده میشود. این دوربین از فوکوس خودکار چند محوره با تشخیص فاز، فوکوس لیزری و لرزشگیر اپتیکال نیز بهره میگیرد. سنسور ۴۸ مگاپیکسلی هم دوربین تلهفوتو این پرچمدار است که حداکثر زوم اپتیکال ۴ برابری را در اختیار کاربران قرار میدهد. سنسور ۱۲ مگاپیکسلی هم دوربین فوق عریض گوگل پیکسل ۶ پرو است. داخل پانچهول صفحه نمایش این پرچمدار هم دوربین سلفی ۱۱ مگاپیکسلی آن قرار دارد. دوربینهای این گوشی مجموعه کاملی از قابلیتهای نرمافزاری را ارائه میدهند. یکی از جالبترین قابلیتها پاککن جادویی است که به شما اجازه میدهد پس از ثبت تصاویر، سوژههای مختلف را از عکس حذف کنید.
پرچمدارهای گوگل پیش از این مجهز به تراشههای اسنپدراگون بودند. اما گوگل ادعا میکرد که آن تراشهها توانایی هماهنگی کامل با سیستم هوش مصنوعی مورد استفاده در گوشیهای پیکسل را ندارند. به همین دلیل این شرکت، گوگل پیکسل ۶ پرو را به تراشه اختصاصی خود یعنی تنسور روانه بازار کرده است. این تراشه با لیتوگرافی ۵ نانومتری میزبان پردازنده مرکزی هشت هستهای است. این پردازنده متشکل از دو هسته قدرتمند ۲.۲ گیگاهرتزی Cortex-X1، دو هسته ۲.۲۵ گیگاهرتزی Cortex-A76 و چهار هسته ۱.۸۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 است. پردازنده گرافیکی سوار شده بر روی این تراشه Mali-G78 MP20 است. گوگل برای این پرچمدار، رم ۱۲ گیگابایتی را در نظر گرفته است که در نسخههایی با حافظه ۱۲۸ تا ۵۱۲ موجود است.
باتری لیتیوم-پلیمری ۵۰۰0 میلیآمپری، وظیفه انرژیرسانی به پیکسل ۶ پرو را بر عهده دارد. این باتری از شارژ سریع سیمی ۳۰ وات پشتیبانی میکند. با این توان، پیکسل ۶ پرو در مدت ۳۰ دقیقه به شارژ ۵۰ درصدی میرسد. همچنین امکان پشتیبانی از شارژ بیسیم ۲۳ واتی و شارژ بیسیم معکوس نیز در این گوشی وجود دارد.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
گوشی پرچمدار سونی
اکسپریا پرو آی
قیمت حدودی در ایران مشخص نیست.
اکسپریا پرو آی را میتوان جدیدترین، گرانترین و صدالبته بهترین پرچمدار 2021 برای طرفداران سونی دانست. این گوشی که تا یک ماه دیگر به بازار عرضه خواهد شد، برچسب قیمتی ۱۸۰۰ دلاری را خواهد داشت. از مهمترین ویژگیهای این پرچمدار توانمندی بسیار عالی دوربینهای آن است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
سونی اکسپریا پرو آی طراحی مکعب گونهای دارد و از این رو گوشی سادهای به نظر میرسد. این پرچمدار با وجود فریم آلومینومی و پنل پشتی شیشهای که با گوریلا گلس ۶ محافظت میشود، ضخامتی ۸.۹ میلیمتر و وزنی در حدود ۲۲۱ گرم دارد.
حدود ۸۲.۵ درصد از فضای جلویی این گوشی پرچمدار را صفحه نمایش ۶.۵ اینچی آن اشغال کرده است. این صفحه نمایش به صورت پیشفرض وضوح ۱۰۹۶×۲۵۶۰ پیکسل را دارد. اما در حالتهای خاص امکان استفاده از وضوح ۱۶۴۴×۳۸۴۰ پیکسل با تراکم ۶۴۳ پیکسل بر اینچ نیز ممکن است. این صفحه نمایش اولد با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، امکان پشتیبانی از فضای رنگ HDR BT.2020 را نیز دارد.
این پرچمدار با سه دوربین ۱۲ مگاپیکسلی خود عملاً استانداردهای یک دوربین حرفهای را هم در عکاسی و هم در فیلمبرداری دارد. سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با اندازه 1.0 اینچی و لنز عریض ۲۴ میلیمتری دوربین اصلی مورد استفاده این گوشی است. این سنسور با دیافراگم متغیر f/2.0 تا f/4.0 و قابلیتهای فوکوس خودکار با تشخیص فاز با پوشش ۹۰ درصدی فریم (۳۱۵ نقطه) و لرزشگیر اپتیکال، عملکرد بینظیری را خواهد داشت. دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی دیگر هم دوربین فوق عریض با پوشش ۱۲۴ درجهای و تلهفوتو با زوم اپتیکال ۲ برابری این پرچمدار گرانقیمت را تشکیل میدهند. یک سنسور TOF 3D نیز برای تشخیص فاصله سوژه از دوربین تعبیه شده است تا عملکرد بینقص فوکوس خودکار را تضمین کند. این پرچمدار همچنین قادر به ضبط ویدیو 4K با ۱۲۰ فریم بر ثانیه نیز هست. فیلمبرداری با این کیفیت و نرخ فریم برای اولین بار در دنیا گوشیهای هوشمند دیده میشود. مسئولیت ثبت تصاویر سلفی با این گوشی نیز به عهده سنسور ۸ مگاپیکسلی بالای صفحه نمایش است.
قلب تپنده سونی اکسپریا پرو آی، تراشه ۵ نانومتری اسنپدراگون ۸۸۸ فایوجی است. این تراشه که عضو ثابت پرچمدارهای اندرویدی امسال بوده، مجهز به پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافیکی Adreno 660 است. این پرچمدار سونی تنها در یک نسخه سختافزاری عرضه خواهد شد که از رم ۱۲ و حافظه ۵۱۲ گیگابایتی بهره میبرد.
باتری استفاده شده در این پرچمدار یک باتری لیتیوم-پلیمری ۴۵۰۰ میلیآمپری است. این باتری قابلیت شارژ شدن با حداکثر توان ۳۰ وات را داراست. با توان ۳۰ وات، در مدت نیم ساعت میتوانید نیمی از ظرفیت باتری اکسپریا پرو آی را شارژ کنید.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
۵ دیدگاه
۲۹ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۶:۰۹
سلام
ممنون از شما
خیلی کمکم کرد،بدون داشتن تعصب خاصی روی برندها کامل و جامع توضیح دادین،سپاس از شما
۱۰ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۲:۱۰
یه راهنمایی درجه یک?
خیلی کمکم کرد..
دمتون گرم….
۹ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۷:۵۴
خیلی عالی
ممنون که وقت گذاشتید برای محتوا به این خوبی
۱۸ اسفند ۱۳۹۹ در ۱۲:۴۷
سلام
استاد فکر نمیکنی برای معرفی کردن بهترین پرچمدار سال ۲۰۲۱ اونم زمانی که تنها دوماه از سال جدید میلادی گذشته بیشتر شبیه به جوک هست ؟؟
فکر نکردی شاید دوروز دیگه نوت ۲۱ الترایی بیاد شاید از هواوی چیزی بیادو تا آخر سال تحریمش شکسته شد
یا شاید اصلا آیفونهای سری بعدی که ۶ ماه دیگه معرفی میشن اونا بهترین باشن؟؟؟؟؟؟
۱۸ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۱۴
استاد سلام شما می تونی تا پایان 2021 صبر کنی بعد دنبال پرچمدارا باشی اگر هم خیلی مهم بود صبر کن تا 2022 پرچمدارای اون سال بیاد
ایراین ها اصلا قدردانی یادشون رفته گویا