نقد و بررسی گوشی Mi 11

درست است که شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند در بازه‌های قیمتی متفاوتی به تولید گوشی‌های هوشمند اقدام می‌کنند اما به طور حتم مهم‌ترین و بهترین تلاش هر سازنده، برای گوشی پرچمدار خود خواهد بود؛ محصولی که قرار است برای یک سال نام کمپانی را سرافراز کند و بتواند با دیگر رقبای خود جدالی پایاپای داشته باشد.

شرکت شیائومی امسال این محصولات پرچمدار را در قالب سه گوشی می 11، می 11 پرو و می 11 اولترا به بازار معرفی کرده است، گوشی‌هایی که به ترتیب ذکر شده قیمت آن‌ها و همچنین امکانات‌شان افزایش پیدا می‌کند و به عنوان مثال می 11 اولترا نهایت تلاش و فناوری چینی‌ها در این سال را نشان می‌دهد.

در این مطلب ما قصد داریم به سراغ می 11 یعنی نسخه‌ی پایه‌ای پرچمداران سازنده چینی برویم و این دستگاه پرچمدار را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار دهیم تا علاوه بر نقاط ضعف و قوت، ارزش خرید آن نیز مشخص شود.

طراحی می 11

پرچمداران جدید به دلیل برخورداری از امکانات زیاد به طبع وزن و ضخامت زیادی دارند و شاید این موضوع برای همگان خوشآیند نباشد. شیائومی هم با تکیه بر همین نکته پرچمدار جدید خود را نسبت به می 10 حدود 12 گرم سبک‌تر و حدود 1 میلی متر باریک‌تر کرده است. از نظر متریال اما تغییر خاصی را شاهد نیستیم و همچنان آلومینیوم و شیشه در بدنه‌ی گوشی خودنمایی می‌کنند.

قاب شیشه‌ای پشتی این گوشی طراحی ساده و در عین حال زیبا و جذابی دارد، چرا که با تابش نور به این قاب حالت‌های دوست داشتنی به روی قاب پشتی ایجاد می‌شود که می‌توان توجه هر کاربری را به خود جلب کند. این قاب تنها میزبان فریم دوربین‌ها و لوگوی شیائومی است و جزئیات دیگری به روی آن دیده نمی‌شود.

طراحی قاب پشتی گوشی Mi 11
طراحی قاب پشتی گوشی Mi 11

فریم دوربین‌ها طراحی دو بخشی دارد و دیگر مانند می 10 شاهد چیدمان خطی دوربین‌ها نیستیم. این طراحی دو بخشی به گونه‌ای است که بخش سمت راست رنگ قاب پشتی را به خود گرفته و بخش سمت چپ به رنگ مشکی درآمده است. بخش چپ لنز‌های عریض و فوق عریض به چشم می‌خورند و در سمت راست فلش و لنز ماکرو دیده می‌شود.

طراحی کلی قاب پشتی گوشی مات است اما بخش سمت راست فریم دوربین‌ها طراحی براقی داشته که این ترکیب بیشتر باعث دیده شدن آن می‌شود. لبه‌های قاب پشتی انحنای قابل توجهی دارد و این کار باعث شده تا ضخامت 8.1 میلی متری این پرچمدار در دست بسیار کم به نظر برسد. به طور کلی قاب پشتی می 11 نسبت به نسل قبل حالا مدرن‌تر به نظر می‌رسد و طراحی فریم دوربین باعث شده تا نمای چشم نوازتری را شاهد باشیم.

طراحی فریم دوربین‌های Mi 11
طراحی فریم دوربین‌های Mi 11

البته گفتنی است که این دستگاه در نسخه‌ی چرمی هم ساخته شده که در صورت خریداری آن با حس و حال و ظاهر متفاوتی مواجه می‌شوید. این نسخه به طور کلی بهتر در دست جای می‌گیرد، چرا که چرم اصطکاک بیشتری داشته و حس مطمئن‌تری را به کاربر القا می‌کند. در مدل چرم فریم دوربین‌ها و … کاملا مشابه با مدل اصلی است و تنها جنس بدنه از شیشه به چرم تغییر یافته است.

فریم می 11 همان طور که گفته شد از جنس آلومینیوم بوده طراحی براقی هم دارد. این طراحی براق فریم اطراف و ترکیب آن با طراحی مات قاب پشتی جلوه‌ی خاصی به دستگاه بخشده است. این فریم در سمت راست از دکمه‌های پاور و ولوم، در بالا از میکروفون دوم، اینفرارد و اسپیکر دوم و در پایین از اسپیکر اصلی، میکروفون اصلی، درگاه سیم‌کارت و درگاه Type C میزبانی می‌کند.

لبه‌ی پایینی و طراحی براق آن
لبه‌ی پایینی و طراحی براق آن

و اما طراحی قاب جلویی چه تغییری نسبت به نسل قبل خود داشته است؟ در نگاه کلی تقریبا هیچ چیز! همان پانچ هول موجود در سمت چپ نمایشگر، همان نمایشگر با لبه‌های خمیده و … . البته این تمام قضیه نیست و اندازه‌ی نمایشگر از 6.67 به 6.81 افزایش داشته و همچنین نسبت از 19.5:9 به 20:9 تغییر کرده است. تغییر مثبت دیگر تغییر نسبت نمایشگر به بدنه از 89.8 درصد به 91.4 درصد است که باعث شده با حاشیه‌های بسیار باریکی مواجه باشیم و بتوانیم از مشاهده‌ی محتوا در می 11 نهایت لذت را ببریم.

این نمایشگر با گوریلاگلس ویکتوس مراقبت می‌شود تا خیال شما از بابت آسیب‌های احتمالی تا حد زیادی آسوده باشد. درست است که خمیده بودن نمایشگر باعث شده که نگاه کردن به این محصول بسیار چشم نواز باشد اما از طرفی هم باعث شده تا گرفتن گوشی در دست به سادگی گوشی‌های معمول نباشد، چرا که هنگام نگه داشتن گوشی فضای کمتری برای قرار گرفتن دست وجود دارد و این موضوع به همراه جنس بدنه‌ی شیشه‌ای باعث می‌شود که زمانی که محصول را در حالت افقی در دست گرفته‌اید احتمال افتادن آن بسیار افزایش یابد.

نمایشگر Mi 11 با حاشیه‌های بسیار کم
نمایشگر Mi 11 با حاشیه‌های بسیار کم

البته در دست گرفتن گوشی حس بسیار خوبی را از نظر جنس بدنه و کیفیت ساخت به شما منتقل خواهد کرد و به سرعت متوجه پرچمدار بودن گوشی و استفاده از متریال بسیار خوب در آن می‌شوید. یکی از ایراداتی که می‌توان در بخش طراحی به این گوشی وارد کرد نبود گواهی IP مشخص توسط شرکت سازنده است.

یعنی در واقع شیائومی اطلاعات رسمی از گواهی IP این دستگاه عنوان نکرده است که این باعث می‌شود کاربر نتواند با اطمینان خاطر از گوشی در شرایطی مثل باران استفاده کند (به احتمال زیاد حداقل گواهی IP53 برای می 11 در نظر گفته شده است، چرا که تعداد زیادی از گوشی‌های میانرده شیائومی به این گواهی مجهز شده‌اند، اما به طور کلی عجیب است که اطلاعات مطمئنی از این سازنده چینی در مورد این موضوع در دست نیست).

نمایشگر Mi 11 با حاشیه‌های بسیار کم

می ۱۱ در رنگ‌های آبی، سفید، خاکستری و آبی (نسخه خاص) در نسخه بدنه‌ی شیشه‌ای و در دو رنگ بنفش و طلایی در نسخه چرمی ساخته شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است تا بتواند سلیقه‌های مختلف را راضی نگه دارد.

برای جمع بندی بخش طراحی باید بگوییم با یک گوشی زیبا، خوش ساخت و با کیفیت روبرو هستیم که از نگاه کردن و در دست گرفتن آن لذت خواهید برد. از سمت دیگر نبود گواهی IP معتبر می‌تواند به عنوان یک نقطه ضعف جدی برای این پرچمدار قلمداد شود.

نمایشگر Mi 11

نمایشگر می ۱۱ نسبت به نسل قبل پیشرفت‌های چشمگیری داشته و قطعا یکی از بهترین صفحه نمایش‌های حال حاضر بازار به حساب می‌آید. این نمایشگر 6.81 اینچی از نوع امولد بوده و از رزولوشن QHD+ بهره می‌برد، رزولوشنی که باعث شده تراکم پیکسلی بسیار بالای 515 را شاهد باشیم. این تراکم و رزولوشن بسیار بالا باعث می‌شود با یک صفحه نمایش بسیار شارپ و جذاب مواجه باشیم و حقیقتا از نگاه کردن به آن لذت ببریم.

به غیر از رزولوشن حاشیه‌های بسیار باریک نمایشگر و همچنین پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 و HDR10+ باعث شده تا با یکی از بهترین پنل‌های موجود در دنیای گوشی‌های هوشمند روبرو باشیم. تماشای فیلم و محتوای مختلف، گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی و وب گردی در این گوشی لذت دو چندانی دارد.

نمایشگر Mi 11
نمایشگر Mi 11

نرخ نوسازی نمایشگر به گفته‌ی شیائومی حالت تطبیقی دارد و مانند پرچمداران سامسونگ می‌توانید بین 30، 60، 90 و 120 هرتز جابجا شود، اما در عمل این اتفاق به خوبی گوشی‌های سامسونگ رخ نمی‌دهد و می ۱۱ بیشتر بین نرخ نوسازی 60 و 120 جابجا می‌شود و آن هم نه به بهترین شکل ممکن. البته قطعا شما متوجه هیچ یک از این نکات نخواهید شد، چرا که همه چیز به روان‌ترین شکل ممکن به نمایش گذاشته شده و این گفته‌ها تنها به دلیل استفاده بهینه‌تر از باتری گوشی است.

گفتنی است که این پرچمدار از گستره‌ای 1 میلیارد رنگ پشتیبانی می‌کند (برای درک بهتر این موضوع باید اشاره کنیم که گوشی‌های معمول از گستره‌ی 16 میلیون رنگ پشتیبانی می‌کنند) و این یکی از دیگر دلایلی است که می ۱۱ نمایشگری چشم نواز دارد.

اما این پنل از نظر روشنایی چگونه است؟ بسیار خوب! در حالت دستی شما قادر خواهید بود روشنایی را تا 500 نیت افزایش دهید که این عدد در حالت خودکار به 925 نیت قابل افزایش است و در حال پخش محتوای HDR به 1500 نیت می‌رسد. این مقدار روشنایی برای تماشای محتوا در محیط باز و زیر نور مستقیم خورشید کاملا کافی است و هیچ مشکلی از این بابت نخواهید داشت. حداقل روشنایی هم 2.1 نیت است که عددی بسیار خوب به حساب می‌آید.

نمایشگر Mi 11
نمایشگر Mi 11

به تنظیمات بخش نمایشگر که بروید با چهار حالت Auto، Saturated، Orginal Colour و Advance Settings مواجه می‌شوید. حالت خودکار که به صورت پیش فرض نمایشگر به روی آن قرار دارد مانند True Tone گوشی‌های اپل عمل کرده و دقت رنگ‌ها را بسته به نور محیط تنظیم می‌کند (البته این که به همان خوبی عمل می‌کند یا نه مشخص نیست).

حالت دیگر Orginal Colour که رنگ‌هایی در نهایت دقت به شما ارائه می‌دهد و برخلاف حالت خودکار رنگ‌ها همیشه حالت یکسانی دارند. حالت Saturated برای دسته از کاربرانی است که ترجیح می‌دهند نمایشگری با رنگ‌های غلیظ‌‌تر و جذاب‌تر داشته باشند (مانند گوشی‌های سامسونگ عمل می‌کند و غلط هر رنگ را بیشتر از واقعیت آن به نمایش درمی‌آورد).

حالت Advance Settings نیز برای دسته از کاربرانی است که می‌خواهند نمایشگر را دقیقا مطابق با نیاز خود تنظیم کنند و این گزینه به آن‌ها امکان می‌دهد تا غلظت رنگ، شارپنس و … را به صورت دستی تنظیم کنند.

نمایشگر Mi 11

از آنجایی که پنل امولد است عمق رنگ مشکی بی نظیری را به نمایش می‌گذارد و از حالت AOD هم پشتیبانی می‌کند (صفحه نمایش همیشه روشن).

برای جمع بندی این بخش می‌توان گفت با یکی از بهترین نمایشگرهای موبایلی جهان مواجه هستیم، پنلی که به واقع نمی‌توان ایرادی به آن وارد کرد و کیفیت، نرخ نوسازی، روشنایی و حاشیه‌های کم آن همه مواردی هستند که باعث شده‌اند تا می 11 در این بخش به راستی بدرخشد.

اسپیکر Mi 11

می ۱۱ از دو اسپیکر بهره می‌برد که یکی در بالا و دیگری در لبه‌ی پایینی قرار گرفته‌ است. این دو اسپیکر به کمک هم می‌توانند صدایی استریو تولید کنند. اسپیکر پایینی مقداری صدای بلندتری داشته و اسپیکر اصلی به حساب می‌آید و اسپیکر بالا بیشتر صداهای میانی را پوشش می‌دهد.

اسپیکر دوگانه توسعه داده شده توسط Harman/kardon
اسپیکر دوگانه توسعه داده شده توسط Harman/kardon

این دو اسپیکر با همدیگر بسیار هماهنگ کار کرده و بلندی صدای بسیار خوبی دارند و شرکت Harman/kardon از این نظر خوب عمل کرده است، اما از نظر کیفیت و بیس در واقع در مقایسه با می 10 با پسرفت مواجه هستیم و اسپیکرهای می 10 را می‌توانیم با کیفیت‌تر بدانیم.

این به معنای بد بودن کیفیت صدای خروجی این پرچمدار نیست اما به طور کلی‌تر نمی‌توانیم آن را در زمره‌ی بهترین اسپیکرهای موجود در این بازه‌ی قیمتی قرار دهیم و شاید از شرکت بزرگ و مهشور Harman/kardon کمی بیشتر انتظار داشتیم.

دوربین می 11

بخش دوربین در گوشی‌های امروزی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است و حتی شما زمانی که قصد خرید یک محصول اقتصادی یا میانرده داشته باشید هم به دنبال دوربین با کیفیت هستید. این موضوع در پرچمداران اهمیت دو چندانی میابد و کاربر با خرید پرچمدار انتظار دارد که یک پکیج کامل از کیفیت و امکانات را تحویل بگیرد.

چیدمان لنز دوربین‌های Mi 11 شیائومی
چیدمان لنز دوربین‌های Mi 11 شیائومی

در ادامه به مشخصات هر دوربین به صورت جداگانه خواهیم پرداخت و پس از توصیف کیفیت تصاویر به سراغ نمونه عکس‌های هر دوربین در شرایط نوری مختلف می‌رویم تا خود شما هم بتوانید در مورد کیفیت عکس‌ها قضاوت کنید.

دوربین اصلی

دوربین اصلی از سنسور 108 مگاپیکسلی Samsung’s ISOCELL Bright HMX بهره می‌برد. این سنسور اندازه‌ای 1/1.33 اینچی و اندازه‌ی پیکسل 0.8 میکرونی داشته و در پس یک لنز 8 عنصره 26 میلی متری با گشودگی دریچه‌ی دیافراگم f/1.85 قرار گرفته است. این لنز زاویه دید 82 درجه‌ای داشته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) پشتیبانی می‌کند. به دلیل پشتیبانی از فیلتر Quad-Bayer این دوربین به صورت پیش فرض با ترکیب پیکسل‌ها عکس‌هایی 27 مگاپیکسلی به ثبت می‌رساند.

منوی دوربین Mi 11
منوی دوربین Mi 11

عکس‌های گرفته شده در حالت پیش فرض 27 مگاپیکسلی در نور روز کیفیت بسیار خوبی دارند، چرا که تقریبا هیچ نویزی دیده نمی‌شود و با جزئیات زیادی هم مواجه هستیم. دقت رنگ این تصاویر بسیار خوب و نزدیک به واقعیت است و همچنین کنتراست نیز بسیار رضایت بخش ارزیابی می‌شود. موضوع مهم دیگری که باعث می‌شود کیفیت عکس‌ها واقعا خوب به حساب بیایند رنج دینامیکی مطلوبی است که دوربین اصلی به ثبت می‌رساند.

منوی دوربین یک گزینه‌ی AI هم دارد که باعث می‌شود گوشی سوژه را تشخیص بدهد و متناسب با آن رنگ‌ها و … را تنظیم کند که پیشنهاد نمی‌کنیم که از آن استفاده کنید، چرا که دقت رنگ تصاویر را کاهش داده و در برخی از مواقع بیش از اندازه شارپنس و کنتراست را افزایش می‌دهد و عکس از حالت نرمال و طبیعی خود فاصله می‌گیرد.

حالت رزولوشن کامل یعنی 108 مگاپیکسلی نیز وجود دارد و می‌توانید از آن بهره ببرید. عکس‌های گرفته شده در این حالت نویز بیشتری داشته و از نظر رنج دینامیکی در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرند و آن طور که شاید انتظارش را داشته باشید جزئیات تصاویر افزایش پیدا نمی‌کند که بخواهید به خاطر این ویژگی از این حالت استفاده کنید.

این گوشی فاقد دوربین تله فوتو است و شیائومی ترجیح داده تا این لنز را برای مدل پرو و اولترا کنار بگذارد، اما واقعیت این است که وقتی نام پرچمدار را به روی یک محصول می‌بینیم انتظار داریم تا پکیج کاملی در بخش دوربین نظاره‌گر باشیم، اما این اتفاق در اینجا رخ نداده و خبری از تله فوتو نیست (البته فراموش نکنیم که گوشی مثل آیفون 12 که نسخه پایه‌ای پرچمداران امسال اپل به حساب می‌آید هم از لنز تله فوتو بی بهره مانده است).

برای این گوشی زوم دیجیتال در نظر گرفته شده که مانند دیگر زوم‌های دیجیتال باعث می‌شود که جزئیات کاهش پیدا کند و عملا با برشی از عکس اصلی مواجه باشید و به طور کلی اگر قصد دارید با می 11 از سوژه‌ای در دور دست عکاسی کنید شاید بهتر باشد که تصویری عادی به ثبت برسانید و سپس خودتان در گالری با برشی سوژه دلخواه را جدا کنید.

اما عکس‌های شب هم به خوبی عکس‌های روز است یا پرچمدار شیائومی با مشکلاتی در نور کم مواجه می‌شود؟ در ابتدا که لازم است بدانید به این گوشی قابلیت جدیدی تحت عنوان Auto Night Mode (حالت شب خودکار) اضافه شده که مانند گوشی‌های اپل عمل می‌کند و در زمان‌هایی که نور محیط کم باشد به حالت شب تغییر حالت می‌دهد.

نکته‌ی بسیار مثبت حالت نایت مود در می ۱۱ این است که تلاش نمی‌کند تا شب را به روز تبدیل کند و همه‌ی سایه‌ها را کاملا به حالت روشن دربیاورد، بلکه این قابلیت تلاش می‌کند تا عکسی بالانس شده به ثبت برساند و با قابلیت‌های نرم افزاری علاوه بر افزایش جزئیات سوژه‌ها در قسمت‌های سایه، عکسی با غلظت رنگ خوب و تعادل کامل در بخش‌های مختلف بگیرد.

کیفیت عکس‌های گرفته شده در نور کم با می 11 بسیار خوب است، زیرا این تصاویر تعادل نوری بسیار مناسبی دارند و جزئیات در سایه‌ها به خوبی افزایش می‌یابد. با این وجود سایه‌ها حالت طبیعی خود را حفظ می‌کنند و عکس شب، عکس شب باقی می‌ماند. نویز این تصاویر هم به خوبی کنترل می‌شود و همه‌ی این گفته‌ها باعث می‌شود تا دوربین اصلی این گوشی را در نور روز و شب بسیار خوب بدانیم.

درصورتی که از حالت دستی نایت مود استفاده کنید عکس‌ها روشن‌تر به ثبت می‌رسند و زمان ثبت آن‌ها نیز کمی افزایش پیدا می‌کند. اختلاف بین نایت مود دستی و خودکار خیلی زیاد نیست اما به طور کلی نایت مود خودکار عکس‌ها طبیعی‌تر به ثبت می‌رساند و این در حالی است که نایت مود دستی عکس‌هایی روشن‌تر می‌گیرد و شما باید تصمیم بگیرید که کدام را ترجیح می‌دهید (به شخصه حالت نایت مود خودکار را به دلیل بالانس نوری بهتر و طبیعی‌تر بودن تصاویر ترجیح می‌دهم).

دوربین فوق عریض

دوربین فوق عریض این گوشی سنسور 13 مگاپیکسلی OmniVision OV13B10 با اندازه‌ی 1/3.06 اینچ و اندازه پیکسل 1.12 میکرون دارد و در پس یک لنز 14 میلی متری با دیافراگم f/2.4 قرار گرفته است. فوکوس این دوربین ثابت است و می‌تواند تصاویری 123 درجه‌ای به ثبت برساند.

کیفیت عکس‌های گرفته شده با دوربین فوق عریض در نور روز بسیار خوب است، این تصاویر جزئیات و کنتراست خوبی دارند و رنج دینامیکی آن‌ها بسیار خوب است (البته در مقایسه با رنج دینامیکی دوربین‌های فوق عریض). دقت رنگ عکس‌های فوق عریض هم رضایت بخش بوده (البته اگر بخواهیم کمی سخت‌گیر باشیم باید گفت که رنگ‌ها مقدار کمی غلیظ‌تر از حالت طبیعی هستند) و اعوجاج لبه‌های عکس به خوبی گرفته می‌شود.

دوربین فوق عریض هم مانند دوربین اصلی در شب دو حالت نایت مود دستی و خودکار دارد که در اینجا نایت مود دستی بهتر عمل کرده و عکسی روشن‌تر با جزئیات بیشتر به ثبت می‌رساند. کیفیت این تصاویر به طور کلی قابل قبول هستند و نمی‌توان از دوربین فوق عریض در شب بیش از این انتظار داشت، اما انتظار خیلی بالایی از کیفیت نهایی عکس‌ها هم نداشته باشید.

دوربین سلفی

دوربین سلفی مانند می 10 سنسوری 20 مگاپیکسلی با اندازه‌ی 1/3.4 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرون دارد. این سنسور مدل ISOCELL Slim S5K3T2 از سامسونگ بوده و در پشت یک لنز 27 میلی متری با گشودگی دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است. این دوربین هم از فیلتر Quad-Bayer بهره می‌برد اما عکس‌های خروجی به جای 5 مگاپیکسلی همچنان 20 مگاپیکسلی هستند.

سلفی‌های می 11 کنتراست و دقت رنگ خوبی دارند و نویز هم در آن‌ها تا حد خوبی کنترل می‌شود و جزئیات کافی را هم مشاهده می‌کنیم و همه‌ی این‌ها یعنی کیفیت تصاویر سلفی خوب است اما نمی‌توان گفت که با بهترین دوربین سلفی موجود مواجه هستیم چون برخی رقبای این گوشی در این بخش عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهند.

پرتره سلفی هم می‌توانید به ثبت برسانید که از نظر مات شدن پس‌زمینه کیفیت خوبی دارند اما از نظر جزئیات سوژه نمی‌توان این عکس‌ها را چندان عالی دانست.

دوربین ماکرو

دوربین ماکرو سنسور 5 مگاپیکسلی Samsung S5K5E9 دارد. این سنسور با اندازه‌ی 1/5.0 اینچی و اندازه پیکسل 1.12 میکرونی در پشت یک لنز 48 میلی متری تله‌ماکرو با دیافراگم f/2.4 قرار گرفته است. خوشبختانه فوکوس خودکار برای این دوربین در نظر گرفته شده که می‌تواند در فاصله‌ی بین 3 تا 9 سانتی متر به روی سوژه‌ها فوکوس کند.

عکس‌های ماکرو جزئیات کافی دارند اما رنگ‌های آن‌های کمی بی رنگ به ثبت می‌رسد و همچنین کنتراست خیلی خوبی را هم شاهد نیستیم. در واقع اگر به این تصاویر به روی خود گوشی نگاه کنید کیفیت خیلی خوبی دارند اما زمانی که به نمایشگری بزرگ‌تر مانند لپ تاپ یا تلویزیون منتقل شوید قطعا متوجه کیفیت نه چندان عالی تصاویر خواهید شد.

فوکوس خودکار در نظر گرفته شده هم مانند انتظار عالی عمل نمی‌کند و گاهی اوقات با وجود این که به روی سوژه فوکوس کرده‌اید باز هم عکسی مات و تار تحویل می‌گیرید. به طور کلی می‌توانید ماکروهای خوبی با می 11 به ثبت برسانید اما کیفیت کلی چندان عالی نیست.

فیلم برداری

در حالت فیلم برداری با گزینه‌های مختلف و امکانات زیادی مواجه هستید. دوربین اصلی Mi 11 می‌تواند ویدئوهایی در نهایت کیفیت 8K 30fps به ثبت برساند. به روی رزولوشن 4K می‌توانید 24، 30 و 60 فریم فیلم برداری کنید. دوربین فوق عریض می‌تواند در نهایت کیفیت 4K 30fps ویدئو ضبط کند و این عدد برای دوربین ماکرو 1080P 30fps است.

لرزشگیر اپتیکال 4 محوره برای دوربین اصلی در دسترس است، درحالی که ارزشگیر دیجتال برای دوربین فوق عریض هم در دسترس قرار دارد. همچنین یک حالت Super steady Mode برای دوربین اصلی وجود دارد که به روی گرفتن لرزش‌های ویدئو بیشتر تمرکز دارد تا گرفتن ویدئویی با کیفیت و در حالتی به کار می‌آید که بخواهید در حرکت سریع و زیاد فیلم برداری کنید.

پیش از پرداختن به کیفیت ویدئوها بد نیست اشاره کنیم که می 11 کلیه‌ی فیلم‌ها را با صدای 96Kbps استریو به ثبت می‌رساند. درست است که کیفیت صدای این ویدئوها بد نیست اما از یک پرچمدار انتظار بیشتری داریم، چرا که می 10 پرو سال قبل صدای 320Kbps ارائه می‌کند.

اول به سراغ ویدئوی ضبط شده در کیفیت 8K 30fps می‌رویم، جایی که با فیلم‌هایی بسیار باکیفیت، با جزئیات بالا و شارپنس خوب مواجه می‌شویم. دقت رنگ‌ها و کنتراست این فیلم‌ها نیز کاملا رضایت بخش و خوب است و رنج دینامکی نیز در سطح بسیار خوب قرار می‌گیرد.

ویدئوهای گرفته شده از شاخ و برگ درختان اما صرفا قابل قبول و خوب است و عالی نیست، چرا که برای دوربین دشوار است که بخواهد مرز بین شاخ و برگ‌ها را به خوبی تشخیص دهد و بتواند این سوژه‌ها را با جزئیات بالا و شارپنس عالی به ثبت برساند.

ویدئوهای ضبط شده به روی کیفیت 4K در نور روز در هر دو حالت 30 و 60 فریم بر ثانیه عملکردی بی نظیر دارند. جزئیات این فیلم‌ها واقعا عالی است و نویز بسیار کمی را مشاهده می‌کنیم و تمام جزئیات دیگر از جمله روان بودن ویدئو، شارپنس، دقت رنگ، کنتراست و … در بهترین سطح ممکن قرار می‌گیرد.

ویدئوهای 4K در نور کم هم عمکرد بسیار خوب خود را حفظ می‌کنند، چرا که نویز همچنان در حد بسیار کم نگه داشته می‌شود و جزئیات به خوبی و به اندازه‌ی کافی ثبت می‌شود. این فیلم‌ها بالانس نوری بسیار خوبی دارند دقت رنگ‌ها همچنان به حالت طبیعی حفظ می‌شود.

ویدئوهای 4K گرفته شده با دوربین فوق عریض اما چندان عالی نیستند، این فیلم‌ها از شارپنس، دقت رنگ و رنج دینامیکی مطلوبی برخوردار هستند اما نویز زیادی در این ویدئوها به چشم می‌آید که باعث افت کیفیت این نوع فیلم‌ها می‌شود.

توجه داشته باشید که کیفیت اصلی ویدئو بیشتر از چیزی است که شما در این فیلم مشاهده می‌کنید، چرا که آپارات بیت‌ریت ویدئو را کاهش می‌دهد.

پرتره

می 11 به سنسور تشخیص عمق میدان مجهز نشده، اما با این وجود گوشی بسیار خوب و توانایی در ثبت تصاویر پرتره به حساب می‌آید. پرتره‌های گرفته شده با این محصول در نور روز برش کاملا مناسبی دارند و پس‌زمینه هم به اندازه‌ی کافی و به حالت خوبی مات می‌شود. جزئیات سوژه در عکس‌های پرتره بسیار خوب است و کنتراست و دقت رنگ رضایت بخشی را هم شاهد هستیم.

جمع بندی

کیفیت عکس‌های دوربین اصلی در روز و شب بسیار خوب است و به شایستگی می‌تواند می 11 را در بین رقبا سربلند کند. دوربین فوق عریض هم در روز کیفیت کاملا مناسبی دارد اما در شب چندان نمی‌توان به روی ‌آن حساب باز کرد. دوربین ماکرو هم چندان عالی نیست و ایرادات خاص خودش را دارد.

دوربین سلفی Mi 11 قابل قبول و رضایت بخش است، ولی عالی نیست و در نهایت کیفیت ویدئوهای ضبط شده با این پرچمدار کاملا خوب ارزیابی می‌شود. در آخر هم گفتنی است که نبود دوربین تله فوتو برای این پرچمدار قطعا یک نقطه‌ی ضعف به حساب می‌آید.

سخت افزار می 11

سخت افزار یک گوشی هوشمند باید تمام و کمال باشد و این دقیقا اتفاقی است که در می 11 رخ داده است. این محصول به تراشه‌ی 5 نانومتری اسنپدراگون 888 5G مجهز شده که از هشت هسته پردازنده مرکزی (1×2.84 GHz Kryo 680 & 3×2.42 GHz Kryo 680 & 4×1.80 GHz Kryo 680) و پردازنده مرکزی Adreno 660 میزبانی می‌کند.

برخورداری از قوی‌ترین تراشه‌ی موجود و اجرای بازی‌ها با بهترین گرافیک به روی Mi 11
برخورداری از قوی‌ترین تراشه‌ی موجود و اجرای بازی‌ها با بهترین گرافیک به روی Mi 11

قدرت سخت افزاری این تراشه نهایت قدرتی است که در حال حاضر در دنیای گوشی‌های اندرویدی وجود دارد و قطع به یقین تا حداقل 2 سال یا بیشتر می‌توانید تمام برنامه‌ها و بازی‌های موجود را در نهایت کیفیت ممکن اجرا کنید. به کمک این تراشه همه‌ی دستورات به سریع‌ترین و روان‌ترین شکل ممکن اجرا می‌شوند و به هیچ وجه کندی هنگام کار با این پرچمدار احساس نمی‌کنید.

برای کامل شدن بخش سخت افزاری 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 و 8 یا 12 گیگابایت حافظه رم در نظر گرفته شده است تا هم از نظر ذخیره سازی اطلاعات آسوده خاطر باشید و هم بتوانید برنامه‌های زیادی را به طور همزمان در حافظه‌ی رم گوشی خود داشته باشید و به اصطلاح به صورت مولتی تسکینگ از آن‌ها بهره ببرید.

توجه داشته باشید که Mi 11 از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمی‌کند و باید در همان ابتدا نسخه‌ی انتخابی را متناسب با نیاز خود در نظر بگیرید تا با کمبود فضای ذخیره سازی مواجه نشوید.

نرم افزار و امنیت

این محصول به صورت پیش فرض از رابط کاربری Miui 12.5 بر مبنای اندروید 11 بهره می‌برد. این رابط کاربری تغییراتی را نسبت به Miui 12 به خود می‌بیند که در لیست زیر به کلیدی‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • قابلیت MIUI+: که به صورت بتا به این نسخه اضافه شده و به شما کمک می‌کند که ارتباط بسیار ساده‌تری با کامپیوتر برقرار کنید.
  • حریم خصوصی بهتر: این رابط کاربری حالا به حریم شخصی اهمیت بیشتری می‌دهد و به صورت جدی‌تری آن را دنبال می‌کند.
  • قابلیت جدید dynamic wallpapers: اگر از این قابلیت استفاده کنید تصویر پس‌زمینه‌ای که به صورت پیش فرض قرار داده شده است با تغییر زمان در طول روز تغییر کرده و حس بسیار خوبی را به شما منتقل می‌کند (یعنی مثلا تصویر کوه و روشنایی آن دقیقا به نسبت ساعت و نور محیط در آن ساعت مشخص تنظیم می‌شود).
  • برنامه نوت: برنامه نوت شیائومی حالا بسیار بهتر شده است، هم در زمینه یادداشت برداری و هم در زمینه طراحی و ابزار مورد نیاز این کار.
  • امکان تغییر حالت برنامه‌های موجود در حافظه رم: در رابط کاربری جدید شما می‌توانید بین حالت معمول نمایش برنامه‌ها در حافظه رم و همچنین حالت خطی (مانند گوشی‌های سامسونگ) یکی را انتخاب کنید.

گذشته از این تغییرات رابط کاربری شیائومی عملکرد سریع و روانی داشته و امکانات بسیار زیادی به شما ارائه می‌کند، و به علاوه‌ی این‌ها قابلیت‌های شخصی سازی زیادی نیز در دسترس شما قرار دارد که می‌توانید به کمک آن‌ها ظاهر گوشی را مطابق با سلیقه‌ی خود درآورید.

MIUI 12.5
MIUI 12.5

برای Mi 11 مانند دیگر گوشی‌ها دو روش کلی امنیتی در نظر گرفته شده که یکی تشخیص چهره و دیگری حسگر اثرانگشت است. روش تشخیص چهره به صورت دو بعدی و به کمک دوربین سلفی بوده و عملکرد سریع و خوبی دارد، ولی خب از نظر امنیتی شاید نتوان خیلی آن را روش مطمئنی به حساب آورد.

روش دوم حسگر اثرانگشت است که به صورت اپتیکال بوده و زیر نمایشگر جای گرفته و سرعت بازگشایی بسیار خوب و سریعی دارد، اما این حسگر از نظر دقت چندان عالی نیست و گاهی پیش می‌آید که برای باز کردن قفل صفحه مجبور شوید چند بار انگشت خود را به روی نمایشگر قرار دهید.

به طور کلی از حسگر اثرانگشت این گوشی کمی بیشتر انتظار داشتیم، چرا که با یک پرچمدار روبرو هستیم و به صورت پیش فرض انتظار می‌روید که نکات مانند این به بهترین شکل ممکن اتفاق بیفتند.

باتری Mi 11

می 11 در بخش شارژدهی کار دشواری پیش رو دارد، زیرا نمایشگری بزرگ با رزولوشن QHD داریم که از نرخ نوسازی 120 هرتزی پشتیبانی می‌کند و به اضافه‌ی این نکات قوی‌ترین تراشه‌ی اندرویدی موجود را داریم که از مودم X60 استفاده می‌کند و همه‌ی این‌ها سبب می‌شود تا پرچمدار چینی‌ها با چالش بزرگی در بخش باتری مواجه باشد. اما در عمل چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

برای این دستگاه یک باتری 4600 میلی آمپر ساعتی در نظر گرفته شده که می‌تواند حدود 1 روز شما را همراهی کند که برای محصولی با مشخصات گفته شده به راستی عدد و رضایت بخشی است و نمی‌توان ایرادی به این بخش وارد کرد. البته که شارژدهی می 11 عالی نیست ولی نقطه ضعف آن هم به حساب نمی‌آید.

باتری و شارژدهی Mi 11
باتری و شارژدهی Mi 11

سرعت شارژ این گوشی اما بسیار عالی است و بهتر از آن این که شارژر هنوز درون جعبه قرار دارد که برتری قطعی نسبت به پرچمداران اپل و سامسونگ به حساب می‌آید. برای می ۱۱ شارژ سریع 55 واتی در نظر گرفته شده و به کمک آن این گوشی می‌تواند در 30 دقیقه تا 83 درصد شارژ شود که عددی بسیار عالی است!

در 40 دقیقه شارژ گوشی به 95 درصد می‌رسد و مجموعا 100 درصد شارژ حدود 50 دقیقه زمان می‌برد. این محصول از شارژ سریع 50 واتی بی‌سیم هم پشتیبانی می‌کند که می‌تواند نکته‌ی بسیار مثبتی باشد. گفتی است که شارژ معکوس 10 واتی در نظر گرفته شده برای این گوشی به شما کمک می‌کند تا بتواند هدفون و ساعت هوشمند و … خود را به کمک آن شارژ کنید.

جمع بندی: Mi 11 بخریم؟

می 11 پرچمدار بسیار خوبی از شیائومی است که شاید در برخی بخش‌ها کامل‌ترین نباشد، اما برای اکثر کاربران امکانات آن بیش از کافی هستند و تنها یک کاربر ”پرو” ممکن است نبود امکاناتی مانند لنز تله فوتو و گواهی رسمی IP را حس کند.

این محصول نمایشگری بسیار عالی دارد که هیچ حرفی را باقی نمی‌گذارد و وجود قدرتمندترین تراشه‌ی موجود خیال شما را تا چند سال از بابت قدرت سخت افزاری راحت می‌کند. به این‌ها دوربین اصلی بسیار خوب و دوربین فوق عریض توانا را هم اضافه کنید تا شما هم از این پرچمدار زیبا خوشتان بیاید.

رقبا

در این قسمت رقبای این محصول را قرار می‌دهیم تا شما بتوانید با گزینه‌های دیگر خرید در این بازه‌ی قیمتی بیشتر آشنا شوید. توجه داشته باشید که قیمت رقبا ممکن است کمی بیشتر یا کمتر باشد. یکی از اصلی‌ترین رقبا در این بازه گلکسی S21 پلاس سامسونگ است که با طراحی جدید، برخورداری از دوربین تله فوتو و دیگر مشخصات جذاب می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای خرید باشد. گزینه دیگر آیفون 11 پرچمدار سال قبل اپل است که می‌تواند برای کاربرانی که IOS را ترجیح می‌دهند گزینه‌ی مناسب‌تری به حساب بیاید. در این بین می‌توانید با این قیمت نیم نگاهی هم به گلکسی S20 اولترا داشته باشید که زوم 100 برابری را به شما ارائه می‌کند. اگر داشتن قلم برای شما مهم باشد شاید بد نباشد که به Note 20 Ultra نیز به عنوان یک گزینه خوب فکر کنید.

نام گوشیلینک خریدلینک نقد و بررسی
گلکسی S21 پلاسخرید گلکسی S21 پلاس بررسی گلکسی S21 پلاس
آیفون 11خرید آیفون 11 بررسی آیفون 11
گلکسی S20 اولتراخرید گلکسی S20 اولترابررسی گلکسی S20 اولترا
گلکسی نوت 20 اولتراخرید گلکسی نوت 20 اولترا بررسی گلکسی نوت 20 اولترا
8.9
نگاه کلی به می 11

می 11 پرچمداری توانا از شرکت شیائومی است که امکانات بسیار خوبی دارد. این گوشی زیبا و خوش ساخت از قوی‌ترین سخت افزار موجود در دنیای اندرویدی‌ها بهره می‌برد و به یکی از بهترین نمایشگرهای موبایلی موجود در جهان مجهز شده است. این پرچمدار دوربین‌های توانا و بسیار باکیفیت دارد و در بخش باتری هم محصولی توانمند به حساب می‌آید. البته می ۱۱ بی نقص هم نیست و باید با نبود دوربین تله فوتو، گواهی رسمی IP و … کنار بیایید.

طراحی
8.8
نمایشگر
9.4
سخت افزار
9.2
نرم افزار
8.6
باتری
8.8
دوربین
8.9
ارزش خرید
8.7
مزایا
  • طراحی زیبا و کیفیت ساخت بسیار خوب
  • نمایشگر تحسین برانگیز امولد
  • نرخ نوسازی 120 هرتزی نمایشگر
  • اسپیکر استریو
  • شارژدهی مناسب باتری
  • شارژ سریع 55 واتی و شارژ بی‌سیم سریع 50 واتی
  • شارژ معکوس 10 واتی
  • دوربین‌ اصلی عالی در روز شب
  • فوق عریض توانا در روز
  • قدرت سخت افزاری بسیار عالی
  • بودن آداپتور داخل جعبه
معایب
  • نبود تله فوتو
  • نبود گواهی رسمی IP
  • داغ کردن گوشی در برخی بازی‌ها
  • حسگر اثرانگشت می‌توانست بهتر باشد
14
1
0
0
0

یک دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام.من نزدیک ۳ هفتست این گوشی رو دارم.میتونم بگم تو هر زمینه ای ازش راضیم.صدا،نمایشگر،سخت افزار و…. . ولی واقعا موافقم که اسپیکرهاش باید بهتر می بود.تو مقایسه من با poco x3 pro شاید ده درصد فقط بهتر باشه!

مطالب بیشتر

نقد و بررسی ویدیویی مچ بند سلامتی شیائومی Smart Band 7

 سری می‌بند به دلیل ارائه امکانات بی‌شمار در کنار قیمتی مناسب طرفداران بسیاری در سراسر جهان و...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

معرفی بهترین گوشی‌های شیائومی به ترتیب قیمت (دی ۱۴۰۱)

در بازار امروز گوشی های هوشمند یکی از ارکان اساسی خرید کاربران ارزش خرید محصولات است و در این...

محمد ملکان time-alt ۱ مرداد ۱۴۰۱

جعبه گشایی و نقد و بررسی ویدیویی گوشی P50 Pro / پرچمدار فضایی هواوی

سری P هواوی محبوب‌ترین گوشی های این برند شناخته می‌شوند که در این ویدئو آخرین و بهترین مدل آن...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ تیر ۱۴۰۱

نقد و بررسی سامسونگ گلکسی A33 / یک میان‌رده خوب برای چند سال استفاده

امسال هم مثل سالیان اخیر، گوشی‌های سری A سامسونگ بروز شدند و نسل جدید آن‌ها نیز مدتی است که...

معین کریمی time-alt ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A23 سامسونگ به همراه ویدیو

سامسونگ با هر بودجه‌ای که داشته باشید برای شما یک مدل گوشی دارد. اگر در هزینه کردن مشکلی...

معین کریمی time-alt ۹ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی ویدیویی نوکیا G21 / چشیدن طعم اندروید خام با یک گوشی ارزان قیمت

نوکیا که با ظهور گوشی‌های هوشمند مدت‌ها از بازار موبایل فاصله گرفته بود، حالا چند سالی است که...

معین کریمی time-alt ۲ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A13 سامسونگ / یک محصول اقتصادی همه‌کاره

گلکسی ‌A13 یکی از جدیدترین گوشی‌های رده ابتدایی و ارزان قیمت سری A سامسونگ است. البته این گوشی...

معین کریمی time-alt ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو 5G به همراه ویدیو؛ فرمانروای جدید گوشی‌های میان‌رده

شیائومی مدت‌هاست ثابت کرده که یکی از برترین تولیدکنندگان گوشی‌های مقرون به صرفه است و امکانات...

معین کریمی time-alt ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی همه‌جانبه گلکسی اس ۲۲ اولترا سامسونگ به همراه ویدیو

گوشی اس ۲۲ اولترا، یک پرچمدار اندرویدی بزرگ، قدرتمند و تأثیرگذار است که از یک قلم هوشمند...

معین کریمی time-alt ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی جامع گلکسی A53 5G سامسونگ

گلکسی A53 یکی از جدیدترین گوشی‌های میان‌رده خانواده A سامسونگ است که با یک نمایشگر بزرگ، باتری...

معین کریمی time-alt ۲۲ فروردین ۱۴۰۱