
کدام یک از این مادهها برای بدنه گوشی مناسب تر است؟
انتخاب یک گوشی هوشمند پروسهای از بررسی ویژگیهای جزئی و کلی است. از تراشهای که گوشی را زنده میکند و نمایشگر گرفته تا کیفیت بلندگو و وجود یا عدم وجود جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، متغیرهای زیادی در تعیین هویت یک گوشی نقش دارند.
یکی از این متغیرها که شاید کمتر درمورد آن اطلاعات داریم یا کمتر مد نظر میگیریم، جنس بدنه گوشی است. بین فلز، شیشه، پلاستیک و غیره تفاوتهایی وجود دارد که حتی میتواند روی کارکرد یا استفاده دستگاه تاثیرگذار باشد.
بدنه گوشی: فلز

کمتر از یک دهه پیش، شرکت اپل گوشی iPhone 5 را با بدنه تمام فلزی عرضه کرد. دیری نگذشت و شرکت اچتیسی بدنه تمام فلزی را با سری HTC One به اندرویدها آورد. از آن پس، فلز به استاندارد گوشیهای باکیفیت تبدیل شد و تا مدت زیادی اینطور ماند. اما چه چیزی باعث شد توجهها از گوشیهای پلاستیکی و شیشهای به فلزی معطوف شود؟
خواسته یا ناخواسته دیدن آلومینیوم صیقل داده شده روی گوشی، تصور یک گوشی باکیفیت را تداعی میکند. در واقع گوشیهای فلزی زیبا هستند و اغلب در ذهن خود زیبایی را با پریمیوم بودن برابر میگیریم. اما جدا از ظاهر خوش تراش و حس خوبی که فلز به دست القاء میکند، بدنههای فلزی ویژگیهای خاص دیگری دارند و باید مزایا و معایبشان را تمایز دهیم.
نقاط مثبت و منفی
نقاط منفی
پلاستیک

وقتی به پلاستیک فکر میکنید چه چیزی به ذهنتان میآید؟ احتمالا همه چیز. بسیاری از ابزارها و وسایلی که در طول روز استفاده میکنیم از پلاستیک ساخته میشوند. علت این موضوع نیز ساده است. پلاستیک ارزان است، راحت شکل میگیرد و در همه رنگ و مدلی ساخته میشود؛ محکم یا نرم، براق یا مات، صاف یا خمیده و …. میتوانید ببینید بحث به کجا میرود؟
از پرچمدار گرفته تا میانرده، برای مدت زیادی پلاستیک ماده اصلی سازنده بدنه گوشیهای هوشمند بود. شاید گوشیهای موفقی مانند LG G2 یا سامسونگ گلکسی S3 را به خاطر داشته باشید. پرچمداران سامسونگ تا عرضه گلکسی S5 به پلاستیک وفادار ماندند و پس از آن، گویا تمام بازار متحول شد.
چه دلیلی برای استفاده از پلاستیک در بدنه گوشی وجود داشت و چه معایبی به دنبال آن آمد که امروزه گوشیهای پلاستیکی کمتر و کمتر دیده میشوند؟ جواب این سوال را با این حقیقت که پلاستیک ارزان است و به راحتی شکل میگیرد آغاز میکنیم. این واقعیت به شرکتهای تولید کننده کمک میکرد هزینه تولید را تا جای ممکن کاهش دهند؛ تا این که علاقه انسانها به وسایل لوکس بیشتر و بیشتر شد.
حقیقت دیگر این است که لوازم ارزان، حس ارزان بودن میدهند. با وجود این که پلاستیک در مدلهای مختلفی تولید میشود، تصور اکثریت از آن جنسی بیکیفیت است. اما همیشه اینطور نیست و برعکس گوشیهای پلاستیکی میتوانند مزایایی داشته باشند.
نقاط مثبت
نقاط منفی
بدنه گوشی: شیشه

شیشه زیباست، زیر نور بازتاب جذابی دارد و با طراحی درست، همان حس بالارده بودنی که با فلزات داریم را القاء میکنند. چند سالی است شیشه محبوبیت بالایی میان تولید کنندگان و کاربران پیدا کرده است و هر روزه پرچمداران بیشتری با قاب پشتی شیشهای به بازار میآیند.
البته لازم به گفتن است فریم آلومینیومی همچنان پر کاربرد است و بسیاری از گوشیها مانند سری گلکسی S20 با قاب پشتی شیشهای و فریم آلومینیومی عرضه میشوند.
یک مشکلی که وجود دارد؛ اینست که شیشه ارزان نیست. حداقل نسبت به پلاستیک ارزان نیست. البته بهتر است بگوییم شیشه خوب ارزان پیدا نمیشود. از هر شیشهای نمیتوان برای بدنه یک گوشی هوشمند به خصوص پرچمداران یا میانردههای باکیفیت استفاده کرد.
یکی از گزینههای رایج استفاده از شیشههای گوریلا گلس است که به قیمت دستگاه اضافه میکند. گزینه غیرمعقولتر اما بسیار لوکس یاقوت مصنوعی نیز وجود دارد که گرانقیمتتر از موادی است که در استفاده روزانه میبینیم. اما در عوض نسبت به خش خوردگی با تقریب بسیار خوبی، مصون است. اپل روی یاقوت سرمایهگذاری کرده و باید ببینیم در آینده شاهد رواج یاقوت در بدنه گوشی خواهیم بود یا نه.
نقاط مثبت
نقاط منفی
* خوشبختانه مشکلات بالا با استفاده از قاب مناسب حل میشوند. |
جمع بندی؛ آخر کدام؟
در آخر مانند تمام متغیرهای دیگر، همه چیز به سلیقه خودتان باز میگردد و برنده و بازندهای وجود ندارد. فلزها راحت خم میشوند، آسیب میبینند و با ارتباطات مشکل اساسی دارند؛ از طرفی ظاهر زیبا و حس خوبی در دست دارند. شیشه ممکن است با اولین افتادن بشکند، اما با امواج رادیویی مشکلی ندارد، داغ نمیشود و زیبا است.
پلاستیک هم مشابهاً مزایا و معایبی دارد. گزینههای غیرمعمولتری مانند سرامیک، چرم و چوب نیز وجود دارد اما از آنجایی که رایج نیستند به آنها نپرداختیم. انتخاب آخر با شماست. کدام یک از این مواد را برای گوشی هوشمند خود ترجیح میدهید؟
۲ دیدگاه
۱۵ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۳۴
پلاستیک الاستیسیته و پلاستیسیته خوبی باید داشته باشه. الان شیشه هایی تولید میکنن که مثل پلاستیک قابلیت الاستیک دارن و دربرابر ضربه مقاوم هستن نمیشکنن مثل گوشی های فولد سامسونگ و الجی
۱۴ آذر ۱۳۹۹ در ۱۶:۱۲
قاب پلاستیکی البته از نوع مرغوب آن میتواند بسیار مناسب باشد چون پلاستیک در مرحله اول ضربه گیر است سپس شیک و هیچ تداخلی در امواج ندارد