شرکت نوکیا که خیلی نیازی به تعریف و معرفی ندارد و کمتر کسی پیدا میشود که با این سازنده و گوشیهای آن آشنایی نداشته باشد. درواقع زمانی که نوکیا گوشیهای دکمهای خود را تولید میکرد بزرگترین سازنده گوشیهای هوشمند بود و همچنان هم رکورد فروش گوشی از نظر تعداد در دست این سازنده میباشد.
این شرکت پستی و بلندیهای زیادی را پشت سرگذاشته و پس از آن دوران موفق رو به افول گذاشت و همکاری با ماکروسافت هم نتوانست آنها را از وضعیت بد موجود خارج کند. این شرکت تصمیم گرفت روی به ساخت گوشیهای اندرویدی بیاورد تا شاید به عنوان یک شانس مجدد بتواند جان تازهای را در پیکرهی گوشیهای خود بدمد.
در این مطلب ما قصد داریم به بررسی یکی از گوشیهای اقتصادی این سازنده یعنی Nokia 3.4 بپردازیم تا ببینیم این محصول تا چه اندازه ارزش خرید دارد و برای چه دسته از کاربران خرید آن مناسب به نظر میرسد. در ادامه بخشهای مختلف نوکیا 3.4 را زیر ذرهبین قرار میدهیم تا مزایا و معایب آن مشخص شود.
(توجه گردد که محتویات درون جعبه، بنا به موجودی روز و منطقه هر موجودی میتواند متفاوت باشد).
طراحی
از یک گوشی اقتصادی در بخش طراحی نمیتوان انتظار خاصی داشت و همین که محصول ارگونومی خوبی داشته باشد و همچنین ظاهر آن زیبا به نظر برسد باید نمره خوبی به آن اختصاص داد. نوکیا 3.4 وزنی 180 گرمی و ضخامتی 8.7 میلی متری دارد.
این گوشی تماما از جنس پلاستیک ساخته شده است. قاب پلاستیکی پشتی طراحی مات دارد و پترنهایی راه راه نیز به روی آن دیده میشود. این پترنها باعث میشوند زمانی که گوشی را در دست میگیرید حس بهتری داشته باشید و محصول حس امنیت بیشتری را هنگام در دست گرفتن به شما انتقال دهد.
در این قاب همچنین در قسمت مرکزی کمی روشنتر از دو قسمت کناری میباشد، به عنوان مثال در رنگ آبی، کنارهها رنگ آبی تیره دارند و خط میانی قاب پشتی به رنگ آبی کمرنگ درآمده است. این قاب از فریم دایرهای دوربینها، حسگر اثرانگشت و لوگوی نوکیا میزبانی میکند.
فریم پلاستیکی اطراف گوشی اما طراحی براقی دارد. این فریم در سمت راست دکمههای پاور و ولوم، در بالا میکروفون دوم و جک 3.5 میلی متری صدا، در سمت چپ درگاه سیمکارت و کارت حافظه جانبی و دکمه دستیار صوتی گوگل و در پایین اسپیکر، میکروفون اصلی و درگاه Type C را شامل میشود.
حال نوبت به فضای جلویی میرسد، قسمتی که از یک نمایشگر 6.39 اینچی میزبانی میکند. این نمایشگر حدود 82 درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص داده و در قسمت پایینی آن لوگوی نوکیا به چشم میخورد و در قسمت بالایی نیز اسپیکر مکالمه و دوربین سلفی درون یک پانج هول در قسمت بالا سمت چپ.
حاشیههای اطراف این صفحه نمایش زیاد است، اما زمانی که قیمت این محصول را در نظر بگیریم متوجه خواهیم شد که خیلی نمیتوان این موضوع را یک ایراد به حساب آورد و باید قبول کنیم که یک گوشی اقتصادی طبیعتا حاشیههای ضخیمتری نسبت به میانردهها و پرچمداران دارد.
در نهایت نوکیا 3.4 در سه رنگ مشکی، آبی و بنفش تولید شده که بنا به سلیقهی خود میتوانید میان آنها انتخاب کنید.
نمایشگر
در بخش نمایشگر با ابتداییترین نمایشگر ممکن روبرو هستیم. این یعنی یک نمایشگر 6.39 اینچی IPS با رزولوشن HD+ داریم که تراکم پیکسلی 269 را ارائه میکند و حداکثر روشنایی 400 نیت برای آن در نظر گرفته شده است. کیفیت این نمایشگر کاملا معمولی و متوسط است و باید انتظاری مطابق با هزینه از آن داشته باشید.
بزرگی نمایشگر اما فضای زیادی را برای تماشای محتوا و گشت و گذار در شبکههای اجتماعی در اختیار شما قرار میدهد و اگر به نمایشگرهای بزرگ علاقه مند هستید این گوشی میتواند شما را راضی کند.
از نظر میزان روشنایی نیز در محیط باز محتوا خیلی خوانا و شارپ نیستند و حداکثر روشنایی 400 نیت نمیتواند کاملا محتوایی خوب زیر نور مستقیم خورشید به شما ارائه دهد. البته این به این معنا نیست که نمیتوان از این گوشی در محیط باز استفاده کرد، تنها باید در نظر داشته باشید که محتوا مانند محیط داخل نخواهد بود.
اسپیکر
در این دستگاه شاهد یک اسپیکر تکی در لبهی پایینی هستیم که صدایی با حجم و کیفیت کاملا معمولی تولید میکند و خبری از صدای باکیفیت و حجم صدای خیلی زیاد نیست. در واقع بهتر است اینگونه بگوییم که کیفیت برای این بازه قیمتی بد نیست و نمیتوانیم نوکیا را بابت این اسپیکر سرزنش کنیم، ولی بهتر است انتظاری زیادی نیز از آن نداشته باشید.
دوربین
با وجود این که با یک گوشی اقتصادی مواجه هستیم، با این وجود نوکیا در قاب پشتی از سه لنز عریض، فوق عریض و تشخیص عمق میدان برای نوکیا 3.4 استفاده کرده است که نکتهی جذابی به نظر میرسد. در ادامه به کیفیت دوربینهای این گوشی خواهیم پرداخت و نمونه عکسهایی گرفته شده با آن را قرار خواهیم داد تا شما هم بتوانید در مورد کیفیت تصاویر قضاوت کنید.
دوربین اصلی
دوربین اصلی این گوشی سنسوری 13 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 دارد و از فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز پشتیبانی میکند. کیفیت عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی در نور روز برای یک محصولی در این بازهی قیمتی مناسب است.
این تصاویر جزئیات کافی دارند و رنج دینامیکی آنها نیز قابل قبول میباشد. عکسها از نظر شارپنس اما خیلی عملکرد عالی ندارند. دقت رنگهای تصاویر نیز رضایت بخش میباشد و در کل میتوان گفت که کیفیت این عکسها رضایت شما را جلب خواهد کرد (قطعا اگر قیمت محصول بالاتر بود میشد ایرادات خیلی بیشتری از دوربین اصلی گرفت، اما با توجه به قیمت نمیتوان خیلی از ایرادات وارده را لحاظ کرد).
در شب اما اصلا نمیتوان به روی کیفیت تصاویر این گوشی حساب باز کرد. عکس گرفته شده تماما نویز است و شما جزئیات زیادی را دریافت نمیکنید. به طور کلی سایهها هم بدون جزئیات به ثبت میرسند و رنج دینامیکی اصلا خوب نیست. البته نباید هم انتظار زیادی از عکاسی در شب از یک محصول اقتصادی داشت.
دوربین فوق عریض
دوربین فوق عریض این گوشی سنسور 5 مگاپیکسلی دارد و عکسهای گرفته شده با آن در شرایط نور روز چندان دل چسب و خوب نیستند. نویز زیادی در این عکسها دیده میشود و جزئیات نیز خیلی زیاد نمیباشد. به علاوه این که رنگها نسبت به دوربین اصلی خیلی رنگ پریدهتر و بی جانتر به ثبت میرسند و شارپنس خوبی را هم مشاهده نمیکنیم.
در مورد کیفیت تصاویر فوق عریض در شب نیز بهتر است خیلی صحبت نکنیم و تنها پیشنهاد کنیم که از این دوربین در شب و نور کم استفاده نکنید، چرا که به هیچ عنوان تصاویر قابلیت استفاده شدن را ندارند.
دوربین سلفی
دوربین سلفی سنسوری 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 دارد. عکسهای سلفی گرفته شده در نور روز قابل قبول هستند و میتوان به روی آنها حساب کرد. این موضوع برای تصاویر سلفی در شب برقرار نبوده و در شرایط نوری ضعیف عکسهای سلفی با جزئیات کم و داینامیک رنج ضعیف به ثبت میرسند.
سخت افزار
نوکیا برای تأمین قدرت گوشی اقتصادی خود به سراغ تراشهی 11 نانومتری اسنپدارگون 460 رفته است. این تراشه از هشت هسته پردازنده مرکزی (4×1.8 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53) و پردازنده گرافیکی Adreno 610 میزبانی میکند. این مجموعه سخت افزاری را 32 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی و 3 یا 4 گیگابایت حافظه رم همراهی میکند.
قدرت سخت افزاری این گوشی برای کارهایی روزمره و سبک کافی به نظر میرسد (هرچند برای همین کارهای روزمره مانند گشت و گذار در شبکههای اجتماعی و وب گردی و … نیز با کندی و تأخیر مواجه خواهید شد)، اما اگر قصد داریم با گوشی خود بازی کنید و یا برنامههای سنگینی اجرا کنید، قطع به یقین نوکیا 3.4 نمیتواند نیازهای شما را برآورده کند.
البته اگر منطقی هم به قضیه نگاه کنیم، نوکیا تلاش کرده تا در این گوشی تا حد امکان هزینهها را کاهش دهد و محصولی ارزان قیمت را روانهی بازار کند، پس نباید از عملکرد معمولی (گاها ضعیف) این گوشی در بخشهای مختلف متعجب شویم و احتمالا سخت افزار گوشی افرادی با استفاده ساده را راضی خواهد کرد.
نرم افزار و امنیت
یکی از اتفاقهای مثبتی که در این گوشی و به طور کلی گوشیهای نوکیا شاهد آن هستیم این است که در بخش نرم افزاری نوکیا از اندروید خام استفاده میکند و مانند شرکتهای دیگر رابط کاربری دیگری را به روی گوشی نصب نمیکند.
اهمیت این نکته برای یک گوشی اقتصادی بیشتر هم میشود، چرا که قدرت سخت افزاری چندان زیاد نیست و اندروید خام میتواند به بهبود عملکرد و کارکرد روان گوشی کمک شایانی بکند. نوکیا 3.4 به صورت پیش فرض از اندروید 10 بهره میبرد و بروزرسانی اندروید 11 نیز برای این گوشی عرضه خواهد شد.
البته توجه داشته باشید که اندروید خام برخی از ویژگیهای کاربردی رابط های کاربری مختلف را ندارد، اما محیط آن بسیار ساده و دوست داشتنی بوده و کمتر دچار کندی و … میشود.
خوشبختانه حسگر اثرانگشت قربانی کاهش هزینههای این محصول نشده است و به روی قاب پشتی نوکیا 3.4 یک حسگر خازنی را مشاهده میکنیم. این حسگر اثرانگشت سرعت قابل قبول و خوبی دارد و روشی امن برای ورود به گوشی به حساب میآید.
البته روش تشخیص چهره نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده که به صورت دو بعدی بوده و به کمک دوربین سلفی انجام میشود. این روش سرعت و دقت کمتری نسبت به حسگر اثرانگشت دارد و در نور کم نیز کارایی خود را از دست میدهد. پیشنهاد میکنیم در این دستگاه از همان روش حسگر اثرانگشت استفاده کنید.
باتری
برای نوکیا 3.4 یک باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت در نظر گرفته شده که در مقایسه با کیفیت صفحه نمایش و قدرت سخت افزاری گوشی حجم زیادی تلقی میشود. این گوشی با شارژ کامل و استفاده عادی و روزمره میتواند 1.5 تا 2 روز کامل شما را همراهی کند.
این عدد بنا به استفاده شما متغییر خواهد بود و اگر استفاده سنگینتر و بیشتری از گوشی داشته باشید این اعداد به 1 کاهش پیدا میکند.
این دستگاه از شارژ 10 واتی پشتیبانی میکند، اما آداپتور داخل جعبه 5 وات میباشد که کمی ناامیدکننده است. این آداپتور تنها میتواند در 30 دقیقه حدود 16 درصد از ظرفیت باتری را شارژ کند که عدد چندان جالبی نیست.
جمع بندی
گوشی نوکیا 3.4 یک محصول اقتصادی است که طراحی خوبی دارد و شارژدهی 2 روزه باتری آن بسیار خوب میباشد. این دستگاه از اندروید خام بهره میبرد که میتواند برای دستهای از کاربران بسیار جذاب باشد و کیفیت نمایشگر آن نیز در این بازهی قیمتی کاملا رضایت بخش است.
در نهایت مانند همیشه انتخاب با شما است، اما اگر گوشی ارزان قیمتی میخواهید که نمایشگر خوب داشته باشد و شارژدهی باتری آن نیز با استفاده معمول بتواند 2 روز شما را همراهی کند و همچنین به اندروید خام علاقه دارید پس حتما باید نگاهی جدی به این دستگاه داشته باشید.
رقبا
در این بخش رقبای نوکیا 3.4 را برای شما آوردهایم تا بتوانید قیمت آنها و همچنین مشخصات را مشاهده کنیم و سپس تصمیم نهایی به خرید بگیرید.
نام گوشی | لینک خرید |
جی پلاس X10 ظرفیت 64 رم 3 | خرید جی پلاس X10 |
گلکسی A02s ظرفیت 32 رم 3 | خرید گلکسی A02s |
هواوی Y7p ظرفیت 64 رم 4 | خرید هواوی Y7p |
گلکسی A11 طرفیت 32 رم 2 | خرید گلکسی A11 |
گلکسی M11 ظرفیت 32 رم 3 | خرید گلکسی M11 |
نوکیا 3.4 یک گوشی اقتصادی از نوکیا است که نسبت به قیمت خود از مشخصات خوبی برخوردار است. این محصول از اندروید خام بهره میبرد و یک نمایشگر بزرگ 6.39 اینچی با کیفیت مناسب دارد. دوربین اصلی این دستگاه نیز میتواند عکسهای خوبی نسبت به بازهی قیمتی گوشی به ثبت برساند.
- طراحی خوب
- دوربین اصلی خوب نسبت به قیمت
- شارژدهی بسیار خوب باتری
- استفاده از اندروید خام
- نمایشگر بزرگ با کیفیت مناسب
- قدرت سخت افزاری
۴ دیدگاه
۱ آبان ۱۴۰۰ در ۲۰:۳۹
گوشی از antutu 8 امتیاز 144000 که در میان پایین رده های سامسونگ رقم کمی نیست
سخت افزار گوشی کاملا مناسب وبگردی و شبکه های اجتماعی و بیشتر از 60 درصد بازی های گرافیکی رو هم در حد 720p و تنظیمات پایین اجرا می کنه
وقتی نوکیا 3.2 با امتیاز 80000 از antutu 8 به هیچ وجه برای وبگردی و شبکه های اجتماعی لگ نمی زنه نوکیا 3.4 هم لگ نخواهد داشت
۳۰ خرداد ۱۴۰۰ در ۰۵:۰۹
پردازنده این گوشی چهارتا هسته a73 داره که رقیباش اینطور نیستن و گرافیکش هم از سری شیشصد ادرنو هست. تعجب میکنم از قدرت سخت افزاری پایینش گفته میشه در صورتی که از رقباش قویتر بنظر میاد
۱۱ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۵:۴۱
یادم رفت به نظرم جای مقایسه اساسی و تخصصی بین دو گوشی A52 و Redmi note 10 pro واقعاً خالی
یعنی صفحه نمایش رو با یک تصویر یکسان بررسی کنید دوربین و …..
۱۱ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۵:۴۱
همیشه تاکیید کردم . مشکل اصلی نوکیا رابط کاربریش هست . مضخرف ترین رابط کاربری رو داره .
سیمبین با رابط کاربری خوبش شناخته و محبوب شد و امروزه میبینیم که بیشترین دلیل فروش گوشی های سامسونگ رابط کاربری بی نظیریشون هست .