در نقد و بررسی گوشی شیائومی 11 تی به جوانب مختلف این گوشی خواهیم پرداخت و مشخصات جذاب روی کاغذ آنرا به چالش خواهیم کشید تا به ارزش خرید شیائومی ۱۱ تی پی ببریم.
نامهای طولانی گوشیهای شیائومی، بعد از این قرار است کمی کوتاهتر شوند و این محصولات بدون پیشوند «می» عرضه میشوند؛ اما آیا این تغییر سیاست در نامگذاری، بر روی کیفیت محصولات این شرکت تأثیر خاصی گذاشته است یا چینیها برای ورود به بازار گوشیهای هوشمند آمریکا این کار را انجام دادهاند؟
شیائومی ۱۱ تی و ۱۱ تی پرو از اولین گوشیهایی هستند که بعد از حذف عبارت Mi از ابتدای نامگذاری گوشیهای شیائومی روانه بازار شدهاند. در نگاه اول به مشخصات شیائومی 11 تی و 11 تی پرو، شاید تفاوتهای زیادی با گوشی می ۱۱ شیائومی به چشممان نخورد؛ اما این گوشی حتی در برخی قسمتها امکانات بهتری را با برچسب قیمتی کمتر نسبت به می ۱۱، در اختیار کاربران قرار میدهد.
بررسی ویدیویی گوشی شیائومی 11T
در بررسی ویدئویی شیائومی 11 تی به نکات مهم و تجربهی کاربری این گوشی اشاره شده است که میتوانید پیش از خواندن ادامهی این بررسی، به تماشای این ویدئو نیز بنشینید. گوشی مورد استفاده در این بررسی نسخهی ۸ گیگ رم و ۱۲۸ گیگ حافظهی داخلی و در رنگهای آبی و خاکستری تیره است؛ همچنین برای آشنایی با محتویات داخل جعبهی گوشی Xiaomi 11T میتوانید با مراجعه به مطلب جعبهگشایی شیائومی 11 تی، ویدئو آنرا تماشا کنید.
تماشای ویدئو بررسی گوشی شیائومی ۱۱ تی در آپارات:
تماشای این ویدئو در یوتیوب (با کیفیت 4K):
طراحی
طراحی، قطعاً درخشانترین بخش ۱۱تی شیائومی نیست. زبان طراحی دراین گوشی بسیار مشابه گوشیهای مختلف سری ۱۱ شیائومی است و بهخصوص در چیدمان دوربینها، با یک طراحی تکرارای طرف هستیم؛ البته این موضوع میتواند یک مزیت نیز به حساب آید و کار را برای تشخیص گوشیهای شیائومی از روی ظاهر، برای کاربران راحتتر کند.
این گوشی در سه رنگ مختلف، سفید، خاکستری تیره و آبی آسمانی روانه بازار شده است. نکتهای که در مورد رنگبندی مختلف 11 تی وجود دارد، باقی ماندن اثر چربی و لک روی قاب پشتی در رنگ خاکستری تیره آن است که این موضوع در دو رنگ دیگر دیده نمیشود؛ بههمین منظور توصیه میشود، اگر در تمیز نگه داشتن گوشی هوشمند خود زیادی سلیقه به خرج میدهید، سراغ رنگ خاکستری تیره نروید یا اینکه مثل اکثر کاربران برای گوشی خود از قاب استفاده کنید.
گفته میشود بدنهی این گوشی از فلز و شیشه ساخته شده است؛ اما هنگام دست گرفتن و لمس کردن فریم این دستگاه، کاملاً مشخص است که جنس فریم از پلاستیک است و تنها قاب پشتی و نمایشگر آن با شیشه محافظت میشوند که روی نمایشگر آن لایهی محافظ گوریلا گلس ویکتوس؛ یعنی مقاومترین لایهی محافظ گوشیهای اندرویدی، قرار گرفته است.
این نمایشگر حدود ۸۵٪ قاب جلویی گوشی را به خود اختصاص داده است که حاشیههای آن نسبتاً کم است و بیشترین حاشیه از سمت پایین این نمایشگر دیده میشود. در بالای نمایشگر نیز دوربین سلفی به صورت پانچ هول ریز در مرکز آن قرار گرفته است و روی حاشیهی بالایی هم اسپیکر مکالمه دیده میشود.
روی فریمهای این گوشی نیز در بالا، اینفرارد، اسپیکر و میکروفون دوم دیده میشوند، در پایین گوشی نیز درگاه سیمکارتها، میکروفون و اسپیکر اصلی و همچنین درگاه شارژ USB-C 2.0 وجود دارد. روی فریم سمت راست کلیدهای پاور و تنظیم بلندی صدا وجود دارند که حسگر تشخیص اثر انگشت بر روی پاور ادغام شده است. فریم سمت چپ نیز میزبان هیچ درگاه و دکمهای نیست.
در قاب پشتی چیزی که در ابتدا به چشم میخورد حضور لوگوی «Xiaomi» به جای «Mi» در پایین این قاب است که به همراه نوشتهی 5G دیده میشود. ماژول دوربینها که از سه دوربین و یک جفت فلاش LED تشکیل شدهاند، در قاب نسبتاً بزرگی جای گرفتهاند. شیائومی روی این قاب دوربینها متنی نوشته است که به ۱۰۸ مگاپیکسلی بودن دوربین اصلی و همچنین هوشمند بودن این دوربینها اشاره دارد؛ البته شاید شما هم با من موافق باشید که اگر این دوربینها بهاندازهی کافی خوب و هوشمند بودند، نیازی به وجود این دست نوشتهها در این قاب نبود.
شیائومی 11 تی طراحی خارقالعادهای ندارد؛ اما ظاهر مدرن آن، زیبایی قابل قبولی را ارائه میدهد
در مورد ابعاد کلی این گوشی میتوان به طول ۱۶۴.۱ میلیمتری و پهنای ۷۶.۹ میلیمتری آن اشاه کرد؛ همچنین ضخامت ۱۱ تی به ۸.۸ میلیمتر میرسد که از خوشدستی آن میکاهد. ۲۰۳ گرم نیز سنگینی کلی گوشی بدون در نظر گرفتن قاب برای آن است؛ همچنین بدنهی 11T مانند اکثر میانردههای جدید شیائومی از گواهی ضدآب و گردوغبار IP53 پشتیبانی میکند که مقاومت زیادی در برابر نفوذ آب از خود نشان نمیدهد و شاید زیر بارانهای ملایم به دردتان بخورد.
نمایشگر گوشی شیائومی 11 تی
نمایشگر شیائومی ۱۱تی یکی از بهترین بخشهای این گوشی است؛ چراکه اندازهای مناسب و کیفیتی بسیار بالا را در اختیار کاربر قرار میدهد. نمایشگر ۶.۶۷ اینچ AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از فناوری HDR10+، پوشش گسترهی رنگی DCI-P3 و قابلیت تولید و نمایش ۱ میلیارد رنگ به همراه بیشینهی روشنایی ۱۰۰۰ نیتی، همان ویژگیهایی هستند که آنرا تبدیل به یکی از نقاط قوت ۱۱تی شیائومی کردهاند؛ همچنین وضوح تصویر این صفحهی نمایش FHD+ و تراکم پیکسلی آن نیز ۳۹۵ پیکسل بر اینچ میباشد؛ البته پشتیبانی از دالبی ویژن را تنها در نمایشگر شیائومی ۱۱ تی پرو مشاهده میکنیم.
کار کردن با گوشی زیر نور مستقیم آفتاب مشکلی را ایجاد نمیکند و این نمایشگر همواره محتوای شفاف، با روشنایی بسیار خوبی در اختیارتان قرار میدهد که آنرا مناسب تماشای محتوا و عکاسی در شرایط مختلف میکند؛ از آنجاییکه این گوشی پردازندهی قدرتمندی نیز دارد، وجود این نمایشگر در کنار آن، لذت گیمینگ را چند برابر خواهد کرد.
نمایشگر، یکی از نقاط قوت 11 تی محسوب میشود و شیائومی سعی کرده تا تمام ویژگیهای لازم برای نزدیک شدن به پرچمداران را در این نمایشگر بگنجاند
اسپیکر شیائومی 11 تی
شیائومی ۱۱ تی، مانند نسخهی پرو خود از دو اسپیکر استریو بهره میبرد؛ اما Harman Kardon، تنهای اسپیکرهای ۱۱تی پرو را کوک و تنظیم کرده است. با این حال اسپیکرهای این گوشی از بلندی صدای بسیار خوب و همچنین کیفیت مناسبی بهره میبرند. تفکیک و جزئیات صدا تا ۷۰٪ بلندی بسیار خوب ارزیابی میشود و در بلندی حداکثری، صداها کمی تیز میشوند و بیسها به خوبی اجرا نمیشوند.
به نظر میرسد این اسپیکرها در پخش کردن صدای خواننده بهتر عمل میکنند؛ پس هنگام تماشای محتوای ویدئویی و دیدن فیلم، صدای مکالمه بازیگران را به بهترین شکل ممکن خواهید شنید؛ همچنین درحالت کلی اسپیکرهای 11T در این بازهی قیمتی، بین بهترینها قرار میگیرد.
اسپیکرهای استریو شیائومی 11 تی، گرچه مانند نسخهی پرو این گوشی برندینگ «هارمن کاردن» را ندارد؛ ولی در بین بهترینهای بازهی قیمتی خودش قرار میگیرد
دوربین
یکی از نقاط اشتراک ۱۱ تی با مدل پرو آن، ترکیب دوربینها است؛ گرچه ممکن است به دلیل تفاوت پردازندههای این دو گوشی، در خروجی نهایی فیلم و عکس چندان مشابه هم نباشند. در این دو گوشی مجموعاً چهار دوربین داریم که ۳ دوربین واید، اولترا واید و ماکرو در قاب پشتی و یک دوربین واید دیگر در جلوی گوشی به عنوان سلفی قرار دارد. این ترکیب دوربین برای ما آشنا است و پیشتر در مدلهای دیگری از شیائومی نیز دیده شده است.
دوربین اصلی از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی ایزوسل سامسونگ با نام HM2 استفاده میکند که اندازهای ۱/۱.۵۲ اینچی دارد که هر پیکسل آن نیز ۰/۷ میکرون است. لنز استفاده شده روی این سنسور که از نوع ۷ لایه است، از دیافراگم f/1.75 بهره میبرد. این سنسور از فناوری نونا پیکسل استفاده میکند؛ به این معنی که ۹ پیکسل این سنسور در یک پیکسل بزرگ تجمیع میشوند و پیکسلهایی به اندازهی ۲/۱ میکرونی میسازند که خروجی عکس در آن حالت ۱۲ مگاپکیسلی خواهد بود. این دوربین از فناوری PDAF (فوکوس خودکار با تشخیص فاز) و همچنین نایت مود پشتیبانی میکند؛ البته خبری از لرزشگیری اپتیکال در دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی شیائومی ۱۱ تی نیست.
سنسور سونی IMX355 در دوربین اولتراواید ۸ مگاپکیسلی این گوشی به کار رفته است که لنز قرار گرفته روی این سنسور نیز دیافراگم f/2.2 دارد. خبری از فوکوس خودکار در این دوربین نیست و فوکوس روی بینهایت ثابت شده است؛ همچنین این دوربین نیز از نایت مود پشتیبانی میکند.
دوربین بعدی عکاسی و فیلمبرداری ماکرو را در اختیار کاربران قرار خواهد داد. این دوربین از سنسور ۵ مگاپیکسلی S5K5E9 سامسونگ استفاده میکند که اندازهای ۱/۵ اینچی دارد و هرپیکسل آن نیز ۱/۱۲ میکرون است. لنز قرار گرفته روی این سنسور ۵۰ میلیمتری است که از دیافراگم f/2.4 استفاده میکند. فوکوس خودکار هم در دوربین ماکرو ممکن است که فقط در فاصلهی ۳ تا ۷ سانتیمتری از سوژه کار میکند.
دوربین سلفی هم از سنسور ۱۶ مگاپیکسلی اُمنی ویژن OV16A1 بهره میبرد که اندازهی آن ۱/۳.۰۶ اینچ است و هر پیکسل این سنسور نیز ۱.۰ میکرونی هستند و از فناوری ۴ به یک پیکسلها بهره میبرد. این سنسور در پس لنزی با دیافراگم f/2.4 قرار میگیرد که از فوکوس ثابت در آن استفاده شده است.
این گوشی نیز از برنامهی دوربین مختص گوشیهای شیائومی بهره میبرد که در کنار هوآوی، یکی از پر امکاناتترین اپلیکیشنها برای عکاسی و فیلمبرداری است و بدون نیاز به نصب برنامهیهای اضافی، امکاناتی مانند افکتهای سینمایی از جملهی دالی زوم، سرعت شاتر آهسته، دنیای موازی و…، حالتهای مختلف عکاسی با نوردهی طولانی مدت، شامل Moving crowd، Neon trails، Oil painting، light painting، Starry sky و Star trails به همراه حالت Pro که دسترسی به ISO، سرعت شاتر، تنظیمات فوکوس و دمای رنگی عکس را در اختیار کاربران قرار میدهد.
در منوی اصلی برنامه دوربین نیز حالتهای عکس، ویدئو، پرتره، حرفهای و تنظیمات بیشتر وجود دارند که داخل هر بخش تنظیمات دیگری نیز مانند حالت AI یا هوش مصنوعی، HDR، فیلترهای رنگی، تنظیمات ابعاد ویدئو و عکس و… وجود دارند.
کیفیت دوربین های گوشی شیائومی 11 تی
شیائومی هنگام عرضهی این سری از گوشیهایش، تأکید زیادی روی کیفیت و امکانات دوربین آنها داشت و از دوربین به عنوان یکی از بخشهای برجستهی این گوشی نام برده است. اکنون بهتر است کمی دقیقتر شویم تا این ادعای شیائومی را با هم بهتر بررسی کنیم.
عکاسی در طول روز با گوشی شیائومی 11 تی
دوربین اصلی شیائومی 11 تی توانایی گرفتن عکسهای بسیار خوبی را دارد و حتی شاید در بعضی موارد از نسخهی پرو خود بهتر عمل میکند. در حالت پیشفرض خروجی عکسهای این دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی، ۳۰۰۰ × ۴۰۰۰ پیکسل است که از نظر جزئیات و واقعی بودن در سطح خوبی قرار دارد.
نمونه عکسهای دوربین اصلی شیائومی 11 تی
رنگها کمی غلیظ هستند؛ اما ایراد زیادی نمیتوان به آن وارد کرد؛ همچنین وایت بالانس یا دمای رنگی عکس، اکثراً عملکردی دقیق دارد. داینامیک رنج نیز خوب است و فقط گاهی در نور بسیار شدید ممکن است، برخی قسمتهای عکس، اصطلاحاً بسوزد و فاقد جزئیات شود.
نمونه عکسهای دوربین اصلی شیائومی 11 تی با زوم ۲ برابری
در حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی نیز طبق انتظار جزئیات عکس افزایش مییابد؛ همچنین از طرف دیگر حجم عکس و نویز آن نیز بیشتر میشوند. در این بین داینامیک رنج و رنگها دچار تغییر خاصی نمیشود؛ همچنین اگر نیاز به بزرگنمایی داشتید، گرفتن عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی و برش قسمتی از آن ایدهی بهتری از زوم دیجیتالی ۲ برابری خواهد بود.
انتظارات ما از این دوربین ۸ مگاپیکسلی زیاد نیست؛ اما عملکرد این دوربین فراتر از سطح مورد انتظار ما بود. عکسهای این دوربین شفافیت، جزئیات و داینامیک رنج خوبی دارند؛ البته گاهی رنگها پریده و سرد به نظر میرسند که این مورد خیلی از ارزشهای دوربین فوق عریض نمیکاهد.
نمونه عکسهای دوربین فوق عریض شیائومی 11 تی
عکاسی در شب با دوربین گوشی شیائومی 11 تی
شیائومی در بهروزرسانیهای جدید رابط کاربریاش، گزینهای را به تنظیمات دوربین اصلی گوشیهایش افزوده و آنرا بهصورت پیشفرض فعال کرده است. این ویژگی کمک میکند که دوربین اصلی گوشیهای جدید شیائومی بدون استفاده از حالت شب عکسهای خوبی در نور کم بگیرد؛ پس هنگام عکاسی کردن با گوشیهای شیائومی در شب، به صورت پیشفرض، گوشی از «اتو نایت مود» استفاده میکند.
دوربین اصلی
این ویژگی جدید گوشیهای شیائومی باعث ایجاد نتایج خوبی در عکس نهایی میشود و میتوان انتظار جزئیات خوب در سایهها به همراه هایلایتهای متعادل را از عکسهایی که در شب گرفته میشوند داشت؛ همچنین رنگها حالت طبیعی خود را حفظ میکنند و جزئیات و شفافیت کل عکس هم مطلوب است.
نمونه عکسهای دوربین اصلی شیائومی 11 تی در شب – بدون نایت مود
هنگام استفاده از حالت شب، نوردهی بهتری اتفاق میافتد و سایهها باز هم جزئیات بیشتری را ارائه میدهند؛ البته تغییر زیادی در هایلاتها یا نقاط پرنور اتفاق نمیافتد و آن قسمتهای عکس، خوب هستند. در دوربین اصلی عکسهایی که با حالت شب گرفته میشوند، ظاهری با پردازش زیاد از حد ندارند و به طور کلی خوب ارزیابی میشوند و نمیتوان ایراد بزرگی به آنها وارد کرد.
نمونه عکسهای دوربین اصلی شیائومی 11 تی در شب – با نایت مود
همچنین اگر از تنظیمات دوربین، حالت خودکار شب را خاموش کنید، میزان روشنایی عکسها کمتر میشود و کنترل نور در نقاط پرنور به خوبی انجام نمیشود و همچنین در سایهها نیز، مقداری از جزئیات از دست میروند.
بزرگنمایی دو برابری با دوربین اصلی
نمونه عکسهای دوربین اصلی شیائومی 11 تی در شب – با زوم ۲ برابری و بدون نایت مود
در حالت زوم دو برابری دیجیتال هم حالت خودکار شب فعال است ولی به ظنر میرسد تأثیر زیادی ندارد؛ اما با رفتن به حالت شب، میتوان انتظار جزئیات بهتر و بیشتر در نقاط پر نور و کم نور را داشت. رنگها نیز کمی غلظت بیشتری پیدا میکنند که خوب به نظر میرسد.
نمونه عکسهای دوربین اصلی شیائومی 11 تی در شب – با زوم ۲ برابری و با نایت مود
دوربین فوق عریض
دوربین اولتراواید در شب عملکرد چندان خوبی ندارد و بدون حالت شب، عکسها از آنچه که باید، تاریکتر ثبت میشوند؛ همچنین نقاط کم نور بسیار تاریک هستند و نقاط پرنور نیز کنترل نور خوبی به خود نمیبینند.
نمونه عکسهای دوربین فوق عریض شیائومی 11 تی – بدون نایت مود
هنگام استفاده از حالت شب در این دوربین شیائومی 11 تی، بهبود قبل ملاحظهای در عکس نهایی مشاهده میشود. سایهها و هایلایتها بسیار جزئیات بهتری پیدا میکنند و رنگها نیز زندهتر به نظر میرسند. داینامیک رنج نیز به مراتب بهتر میشود.
نمونه عکسهای دوربین فوق عریض شیائومی 11 تی – با نایت مود
دوربین ماکرو
شیائومی در چند مدل از گوشیهای اخیرش، دوربینهای ماکرو خوبی را در اختیار کاربران قرار داده است و همه چیز به یک دوربین بیشتر روی کاغذ، ختم نمیشود. در این گوشی شیائومی نیز یک دوربین تلهماکرو وجود دارد که از فوکوس خودکار بهره میبرد و میتوان عکسهای ماکرو قابل توجهی با این دوربین ثبت کرد.
حالت پرتره
عکسهای پرتره شیائومی 11 تی بسیار خوب هستند و جداسازی سوژه از پسزمینه در اکثر مواقع عالی و بدون خطا صورت میگیرد؛ همچنین پسزمینه نیز به صورت طبیعی تار میشود و هم چیز در این حالت عکاسی خوب به نظر میرسد. تنها ایرادی که میتوان ذکر کرد، نبود پشتیبانی از HDR است که منجر به نوردهی و داینامیک رنج نه چندان خوب عکسها میشود.
دوربین سلفی
طبق انتظار و سنت همیشگی اکثر گوشیهای شیائومی، دوربین سلفی ضعیفترین دوربین این گوشی است و عملکرد قابل قبولی ندارد. جزئیات عکسها برای یک دوربین ۱۶ مگاپیکسل خوب نیستند، روشنایی عکسها کم است و نقاط تاریک نیز جزئیاتی ندارند؛ البته رنگ پوست تقریباً طبیعی ثبت میشود؛ ولی درکل رنگها نیز پریده به نظر میرسند.
دوربین سلفی حالت پرتره را نیز پشتیبانی میکند که عکسها در این حالت نیز مانند پرترههای دوربین اصلی از HDR پشتیبانی نمیکنند و هنگام گرفتن عکس سلفی پرتره داینامیک رنج خوب نیست و نقاط روشن در پسزمینه شدیداً روشن میشوند؛ البته جزئیات و نور روی صورت سوژه خوب است و جداسازی سوژه از بکگراند نیز با کمی خطا همراه است. خصوصاً در جداسازی لباس شخص از پسزمینه خطاهای بیشتری مشاهده میشود.
اگر دوربین سلفی برای شما مهم است و سلفیهای زیادی میگیرید، شیائومی 11 تی، نمیتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد
ویدئو
حداکثر وضوح و نرخ فریمی که میتوانید در این گوشی ویدئو ضبط کنید،4K و 30fps است و خبری از نرخ فریم ۶۰ در حالت 4K نیست؛ همچنین مانند نسخهی پرو نمیتوانید ویدئوی 8K ضبط کنید. اگر نرخ فریم بالایی نیاز دارید میتوانید در رزولوشن فول اچدی فیلمبرداری کنید. دوربین فوق عریض هم با حداکثر 1080p و نرخ فریم ۳۰ توانایی ضبط ویدئو دارد.
لرزشگیری الکترونیکی برای تمام حالتهای ویدئو فعال است و صدا نیز به صورت استریو و با بیت ریت 256kbps ضبط میشود.
ویدئوهای 4K30 در این گوشی، داینامیک رنجی در حد پرچمداران دارند و جزئیات و رنگها نیز خوب و طبیعی هستند. ضبط ویدئو 4K در حالت زوم دیجیتالی ۲ برابری باعث میشود تا رنگها کمی به هم ریخته شوند و جزئیات نیز از دست بروند و توصیه میشود تنها در صورت لزوم از این حالت استفاده شود.
ویدئوهای دوربین فوق عریض به کیفیت دوربین اصلی نمیرسد؛ اما چندان بد نیست. داینامیک رنج و جزئیات خوب هستند؛ اما کنتراست و رنگها چنگی به دل نمیزنند.
لرزشگیری نیز نه در سطح عالی؛ اما خوب صورت میگیرد و هنگام چرخش دوربین همه چیز نرم و روان به نظر میرسد. هنگام قدم برداشتن نیز، تکانها اگر زیاد نباشند، خوب کنترل میشوند؛ البته در ویدئوهای 4K لرزشگیری موجب به هم خوردن روشنایی تصویر میشود.
نرمافزار و امنیت
شیائومی 11 تی در زمان عرضه از اندروید ۱۱ با MIUI 12.5 بهره میبرد که طبق انتظارات جزو اولین گوشیهای شیائومی خواهد بود که MIUI 13 را دریافت میکند؛ همچنین هنگام عرضهی سری 11T، شیائومی قول داد که ۳ بهرزورسانی اندروید و ۴ سال بهروزرسانی امنیتی را برای این گوشی در نظر گرفته است.
زمان زیادی از معرفی نسخهی حاضر رابط کاربری شیائومی میگذرد و چیز جدیدی برای ارائه کردن جود ندارد و احتمال میدهیم که از مدتها پیش با این رابط کاربری و ویژگیهای آن آشنا هستید؛ اما اگر هیچ آشنایی با آن دارید باید بگوییم که با یک رابط کاربری اندرویدی طرف هستیم که ظاهری شبیه به iOS دارد و امکانات و شخصیسازیهای زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
در بخش امنیت نیز میتوانید گوشی خود را از چند طریق قفلگشایی کنید. حسگر اثر انگشت که در قاب کناری گوشی و روی دکمهی پاور قرار دارد، عملکردی سریع و دقیق در اختیار کاربر قرار میدهد. تشخیص چهره نیز از طریق دوربین سلفی و بهصورت دوبعدی صورت میگیرد.
بخش «سوپر والپیپر» که فقط در گوشیهای قدرتمند و پرچمدار شیائومی دیده بودیم، در شیائومی 11 تی نیز وجود دارد و میتواند ویژگی خوب و مثبتی برای این گوشی محسوب شود.
بهطور کلی MIUI شیائومی، یکی از پرامکاناتترین رابط کاربریهای اندرویدی است که از قابلیت شخصیسازی بالایی بهره میبرد و در هر بهروزرسانی بر امکانات و ویژگیهای آن افزوده میشود؛ اما نمیتوان آنرا خالی از ایراد در نظر گرفت.
شیائومی 11 تی از اولین گوشیهای دریافت کنندهی MIUI 13 خواهد بود و همچنین سه بهروزرسانی اندروید و چهار سال پکیج امنیتی دریافت خواهد کرد
سختافزار
قدرت سختافزاری این گوشی از طریق تراشهی ۶ نانومتری مدیاتک دایمنسیتی 1200 5G تأمین میشود که یکی از قویترین پردازندههای تولید شدهی مدیاتک است. پردازندهی مرکزی این تراشه هشت هستهی پردازشی با چیدمان ۱+۳+۴ دارد که یک هستهی Cortex A78 با فرکانس ۳.۰ گیگاهرتز، سه هستهی Cortex A78 دیگر با فرکانس محدود شده به ۲.۶ گیگاهرتز و چهار هستهی Cortex A55 با فرکانس کاری ۲ گیگاهرتز این هشت هسته را تشکیل میدهند.
پردازندهی گرافیکی Mali-G77 MC9 وظیفهی پردازشهای مربوط به تصویر را بر عهده دارد؛ همچنین این گوشی با رم ۸ گیگ و در دو حافظهی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگ در دسترس خواهد بود.
آزمون بنچمارکهای انجام شده روی این گوشی، نشان میدهد که قدرت پردازشی آن در عملکردهای تک هسته و یا چند هسته، به پای اسنپدراگون ۸۷۰ نمیرسد؛ اما همچنان یکی از بهترین عملکردها را از خود نشان میدهد.
رقیب پردازندهی مدیاتک دایمنسیتی 1200 5G را میتوان اسنپدراگون ۸۶۰ در نظر گرفت؛ همچنین تراشههایی مانند اسنپدراگون 778G و 780G کمی پایینتر از این تراشهی ۶ نانومتری میایستند.
ثبات پردازشی این پردازنده در بخش گرافیکی حدود ۹۰٪ و در بخش پردازش مرکزی به ۷۰٪ میرسد و عملکرد کلی آن در این ردهی قیمتی میتواند مناسب در نظر گرفته شود.
باتری و شارژر شیائومی 11 تی
باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی از اکثر رقبای خود، ظرفیت بیشتری دارد و همچنین با اینکه ظرفیت باتری با نسخهی پرو این گوشی یکی است؛ اما نسخهی پرو وظیفهی تأمین انرژی پردازندهی قدرتمندتری را به عهده دارد و به همین دلیل باتری شیائومی 11 تی،کمی بیشتر از نسخهی پرو دوام میآورد.
شارژری که به همراه این گوشی و در داخل جعبهی آن عرضه شده است، نوع ۶۷ وات آن است که برای شارژ کامل باتری این گوشی، تنها حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد؛ همچنین در مدت زمان شارژ نیم ساعتی نیز باتری تا ۸۶٪ شارژ میشود که عدد خوبی است؛ اما باتری نسخهی پرو در زمانی کمتر از آن با شارژر ۱۲۰ وات،فول شارژ میشود.
ظرفیت باتری شیائومی 11 تی و نسخهی پرو با اینکه یکسان است؛ اما به دلیل تفاوت پردازنده، باتری نسخهی غیر پرو، دوام بیشتری دارد
جمعبندی؛ رقبا، نقاط ضعف و قوت
در ردهی قیمتی حدود ۱۲ میلیون تومان گوشیهایی وجود دارند که بیشتر امکانات کاربران را در بهترین حالتهای ممکن برطرف میکنند. گوشیهایی مانند گلکسی اس ۲۰ اف ای،گلکسی ای ۷۲، شیائومی می ۱۰ تی و آیفون اس ای ۲۰۲۰، میتوانند به عنوان رقبای این گوشی در نظر گرفته شوند که در مقایسه با هرکدام از این گوشیها میتوان برتریهای به نسبت آنها در شیائومی ۱۱ تی یافت.
گلکسی اس ۲۰ اف ای با اینکه از تراشهی قابل اتکایی استفاده نمیکند و سرعت شارژ پایینتری دارد و قاب پشتی آن نیز پلاستیکی است؛ اما دوربینهای بهتری دارد و همچنین از شارژ بیسیم نیز پشتیبانی میکند.
ای ۷۲ سامسونگ از نظر پردازشی به پای 11 تی شیائومی نمیرسد؛ همچنین سرعت شارژ آن نیز از نصف این گوشی کمتر است؛ البته از نظر دوربین و نمایشگر شاید در یک سطج قرار بگیرند. به نظر میرسد کیفیت ساخت 11 تی شیائومی بهتر است.
آیفون اس ای ۲۰۲۰ شاید از نظر نمایشگر، باتری، شارژر و طراحی به پای 11 تی شیائومی نرسد؛ اما پشتیبانی نرمافزاری، سختافزار قابل اتکا و شارژ وایرلس آن از برتریهایهایش نسبت به این گوشی شیائومی محسوب میشوند.
می ۱۰ تی که نسل قبلی گوشی حاضر است، شاید در ظاهر بازندهی مطلق است؛ اما کیفیت ساخت بالا، استفاده از فریم آلومینیومی و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی در می ۱۰ تی حس بهتری را القا میکرد؛ همچنین استفاده از تراشه اسنپدراگون ۸۶۵، بیشتر موجب آرامش خیال کاربران بود؛ اما سرعت شارژ بهتر، بهروزرسانی٬های بهتر نرمافزاری، دوربین بهتر و نمایشگر AMOLED از برتریهای شیائومی 11 تی نسبت به نسل پیشین خود است.
باید قبول کنیم که با در نظر گرفتن قیمت و موارد دیگری مانند عملکرد باتری و پایداری کلی، نسخهی غیر پرو این گوشی پکیج بهتری است؛ یعنی شیائومی 11 تی باوجود عملکرد ضعیفتر به نسبت نسخهی پرو و البته کاهش باتری در حالت آمادهبهکار، در حالت کلی پایداری بهتری دارد و همچنین مشکل داغی بیش از حد در آن دیده نمیشود.
با اینکه گفته میشود دوربینها نسخهی پرو عملکرد بهتری دارند و همچنین شارژر آن دو برابر سریعتر است؛ همچنین نمایشگر نسخهی پرو فناوری دالبی ویژن و MEMC و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز تطبیقپذیر را ارائه نمیدهد و نمیتوان با دوربینهای آن مانند نسخهی پرو ویدئو 4K60 و 8K گرفت؛ اما بازهم شیائومی 11 تی با حدود قیمت ۷ میلیون ارزانتر، انتخاب بهصرفهتری است و اکثر نیازهای ضرورری کاربران را به بهترین شکل ممکن برطرف میکند.
این میانردهی شیائومی، اولین گوشی این شرکت محسوب میشود که قرار است از سه بهروزرسانی اندروید و چهار سال بهروزرسانی امنیتی بهرهمند شود، به ویژگیهای مثبتی مانند نمایشگر آمولد ۱۲۰ هرتز، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسل، شارژر ۶۷ وات و سختافزار قدرتمند مجهز شده است؛ اما از طرفی نبود گواهی ضدآب مقاوم، شارژ بیسیم و لرزشگیر اپتیکال در دوربین اصلی و همچنین دوربین سلفی ضعیف در این ردهی قیمتی میتواند از نقاط ضعف آن محسوب شوند.
- طراحی زیبا
- نمایشگر AMOLED و ۱۲۰ هرتزی
- عملکرد خوب سخت افزاری در این ردهی قیمتی
- کیفیت خوب دوربین اصلی و فوق عریض
- شارژدهی خوب و شارژر ۶۷ وات داخل جعبه
- پشتیبانی برای دریافت سه بهروزرسانی اندروید
- نبود شارژ بیسیم و گواهی ضدآب
- لرزشگیری ضعیف در ویدئوها
- دوربین سلفی نه چندان خوب
- نداشتن لرزشگیر اپتیکال در دوربین اصلی
۱۱ دیدگاه
۲۴ دی ۱۴۰۱ در ۰۸:۲۴
سلام جناب وققتون بخیر
پشت این گوشی سه تا چراغ ال ای دی میبینم که یکیش روشن میشه اون دوتایی پایین برای چی هستش ؟
ممنون میشم از راهنماییتون هیچ جا ازش گفته نشده
۲۴ دی ۱۴۰۱ در ۰۸:۲۳
سلام جناب وققتون بخیر
پشت این گوشی سه تا چراغ ال ای دی میبینم که یکیش روشن میشه اون دوتایی پایین برای چی هستش ؟
۱۴ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۵:۵۷
این گوشی بخش سخت افزار مناسب نیست چون این گوشی Xioami 11T لبه پرتگاه است چون پردازنده مدیاتک خوب نیست پایدار نیست این نظر من است
۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۱۹
باسلام و تشکر از سایت معتبر سازمان دیجیتال که نظر و بررسی گوشی ها را انجام میدهند و اطلاع رسانی میکنند دستشان درد نکنه منم یک سوال داشتم من میخواهم بین گوشی شیامی11Tو سامسونگ A52sیکی را بخرم ممنونم میشوم اگر منو راهنمایی کنید در کل کدوم بهتره برای خرید .با تشکر
۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۱۸
باسلام و تشکر از سایت معتبر سازمان دیجیتال که نظر و بررسی گوشی ها را انجام میدهند و اطلاع رسانی میکنند دستشان درد نکنه منم یک سوال داشتم من میخواهم بین گوشی شیامی11Tو سامسونگ A52sیکی را بخرم ممنونم میشوم اگر منو راهنمایی کنید در کل کدوم بهتره برای خرید .با تشکر
۱۷ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۸
سلام عالی بودش .11تی 256گیگ دارم می خوام باa52sسامسونگ عوضش بکنم بنظره شما چطوره گوشی هستش.ممنون میشم اگه….
۲۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۷:۲۶
وقتی ی بررسی مینویسید خودتون اولین کسی باشید ک بخونیدش اشتباه و غلط املایی اگ بود درس بشه
۶ بهمن ۱۴۰۰ در ۰۸:۳۱
دمتون گرم واقعا همه چیزتون عالیه و افتخار میکنم تو شهر خودم همچین تیم و فروشگاه اینترنتی قدرتمندی هستش من از وقتی که با سایمان دیجیتال چند سال که یک دفتر کوچیک داشتن آشنا شدم فقط خرید های خودم و کلا دور و برم رو از سایمان دیجیتال کردم امسال بالای 100 گوشی از سایمان دیجیتال خرید داشتم
۶ بهمن ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۷
سلام دوست عزیز، خوشحالیم که چند ساله شما رو در کنار خودمون داریم و تونستیم رضایت شما رو جلب کنیم.
۸ دی ۱۴۰۰ در ۲۱:۵۶
بررسی هاتون واقعاً عالیه . عکس ها هم فوق العاده هستن .
۹ دی ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۳
سپاسگزارم از لطفتون.