نقد و بررسی جامع گلکسی A53 5G سامسونگ

گلکسی A53 یکی از جدیدترین گوشی‌های میان‌رده خانواده A سامسونگ است که با یک نمایشگر بزرگ، باتری غول پیکر، دوربین‌هایی که قادر به ثبت عکس‌ها به زیبایی هستند و همچنین طراحی باکیفیت و خوش ساخت، می‌تواند محبوبیت خوبی را به دست بیاورد. این گوشی در اعلاترین سطح از گوشی‌های میان‌رده قرار دارد و اگر می‌خواهید امکانات یک گوشی پرچمدار را با قیمت مناسب تجربه کنید، می‌توانید حساب ویژه‌ای روی آن باز کنید. دعوت می‌کنیم در ادامه با بررسی گلکسی A53 5G همراه سایمان دیجیتال باشید.

طراحی گلکسی A53 5G

گلکسی ای ۵۳ از نظر ظاهری شباهت زیادی با نسل گذشته‌ی خودش دارد. طراحی یکپارچه‌ی پلاستیکی که باعث می‌شود با دیدن گوشی حس خوبی به شما دست دهد. لبه‌های این گوشی صاف‌تر از نسل قبلی شده، ولی هنوز با لبه‌های برنده و تیز آیفون ۱۳ فاصله دارد. A53 یک دستگاه بزرگ با نمایشگر ۶.۵ اینچی است که ارتفاع ۱۵۹.۹ میلی‌متری و عرض ۷۴.۷ میلی‌متری است که ضخامت آن نسبت به نسل گذشته با کاهش محسوسی به ۸.۱ میلی‌متری رسیده تا در دست گرفتن گوشی آسان‌تر شود. البته این سایز هنوز هم برای کاربرانی که می‌خواهند یک دستی به تمام نقاط نمایشگر دسترسی داشته باشند بزرگ به نظر می‌رسد، ولی در بین گوشی‌های هم اندازه‌ی خودش ضخامت کمی دارد که باعث بهتر به نظر رسیدن کلی گوشی می‌شود.

گلکسی A53

سامسونگ برای طراحی قاب پشتی این گوشی از جنس پلی‌کربنات باکیفیت استفاده کرده که یک فریم نقره‌ای رنگ برای مراقبت از آن دور گوشی قرار گرفته است. وقتی گوشی را برمی‌گردانید، سامسونگ به زیبایی هر چه تمام ماژول دوربین را با قاب پشتی به صورت یکپارچه درآورده است که می‌تواند مشکل همیشگی تجمع کثیفی دور ماژول دوربین را از بین ببرد. کلیدهای تنظیم صدا و پاور در طرف راست فریم گوشی و اسلات سیم کارت هم در طرف چپ آن قرار دارد.

در زیر گوشی هم شاهد حضور یک پورت USB-C و حفره‌های مربوط به اسپیکر هستیم. اسپیکر ثانویه که اسپیکر مخصوص مکالمه نیز هست، در فریم باریک بالای نمایشگر گوشی قرار دارد. در مجموع علی‌رغم اینکه سامسونگ برای طراحی این گوشی از بدنه‌ی پلاستیکی استفاده کرده، ولی در دست گرفتن گوشی باعث نمی‌شود شما حس کنید یک گوشی میان‌رده را در اختیار دارید.

در این گوشی خبری از جک هدفون نیست و از شارژ بی‌سیم نیز پشتیبانی نمی‌کند. اما به گواهی IP67 مجهز شده که باعث مقاومت ۳۰ دقیقه‌ای گوشی در عمق ۱ متری آب می‌شود. ضمناً از یک پورت کارت حافظه microSD نیز بهره می‌برد. رنگ‌بندی گوشی A53 سامسونگ نیز شامل نسخه‌های آبی، مشکی، سفید و هلویی می‌شود.

نمایشگر گلکسی A53 5G

در جلوی گوشی شاهد حضور یک نمایشگر بزرگ ۶.۴۶ اینچی با فناوری AMOLED و رزولوشن ۱۰۸۰x۲۴۰۰ پیکسلی هستیم که رنگ‌ها به زیبایی و وضوح بالا در آن به نمایش درمی‌آیند. و حاشیه‌های اطراف این نمایشگر هم اگرچه به باریکی پرچمداران اندرویدی نیستند، ولی همچنان به عنوان یک میان‌رده باریک هستند تا گوشی ظاهر بسیار مدرنی به خودش بگیرد.

این نمایشگر اکثر قاب جلویی گوشی را به مالکیت خودش درآورده است. حاشیه‌های بالا و دو طرف چپ و راست گوشی ناچیز هستند. تنها چانه‌ی زیر نمایشگر است که ضخامت بیشتری دارد. در بالای نمایشگر حفره‌ی کوچکی قرار گرفته که از دوربین سلفی گوشی میزبانی می‌کند. سامسونگ نام این طراحی را “Infinity-O” گذاشته و چند سالی است که در گوشی‌های میان‌رده و پرچمدارش از آن استفاده می‌کند.

گلکسی A53

اگرچه رزولوشن نمایشگر گوشی A53 5G سامسونگ به اندازه‌ی پرچمداران نیست، اما فول اچ‌دی می‌تواند وضوح کافی و خوبی برای اکثر کاربران باشد. شاید خوشحال‌تر شوید وقتی بدانید که سامسونگ این پنل نمایشگر را به قابلیت پرچمداران، یعنی نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی مجهز کرده است. فرقی نمی‌کند در حال پیمایش در شبکه‌های اجتماعی یا اجرای بازی‌های مختلف باشید، این نرخ رفرش بالا باعث می‌شود همه چیز روی نمایشگر گوشی بسیار روان و سریع به نمایش درآید.

اوج روشنایی این نمایشگر هم ۸۰۰ نیت است که به کاربر اجازه می‌دهد حتی زیر نور مستقیم آفتاب هم بتواند بدون مزاحمت از صفحه نمایشگر گوشی خود استفاده کرده و جزئیات روی صفحه را با وضوح مناسبی مشاهده کند. زیر این نمایشگر هم یک حسگر اثر انگشت نهفته که با سرعت مناسبی می‌تواند اثر انگشت کاربر را تشخیص داده و قفل صفحه را باز کند.

اسپیکر گلکسی A53 5G

سامسونگ مثل گوشی‌های پرچمدار، روی این گوشی از یک جفت اسپیکر استریو استفاده کرده است که یکی از آن‌ها در پایین فریم گوشی قرار دارد، در حالی که دیگری همان اسپیکر مکالمه‌ی بالای گوشی است که نقش اسپیکر ثانویه را در چینش استریو ایفا می‌کند. بلندی صدای این اسپیکرها خوب است و بیس نسبتاً مناسبی را با توجه با قیمت گوشی ارائه می‌کند. اگرچه نباید انتظار کیفیت و وسعت صدای پرچمداران را از این گوشی داشته باشید. همچنین خبری از جک هدفون روی این گوشی نیست و سامسونگ ترجیح داده به جای آن فضای زیر قاب گوشی را برای گنجاندن فناوری‌های بروزتر و ارتقا یافته‌تری مثل یک باتری بزرگ‌تر، خرج کند.

گلکسی A53

دوربین گلکسی A53 5G

وقتی گوشی را برمی‌گردانید، ماژول دوربین A53 به شکل زیبایی با قاب پشتی یکپارچه شده است که باعث زیباتر به نظر رسیدن گوشی می‌شود. این دوربین حرف‌های زیادی نیز برای گفتن دارد. این ماژول متشکل از چهار دوربین است که شامل حسگر اصلی ۶۴ مگاپیکسلی با یک لنز ۲۶ میلی‌متری واید و گشودگی دیافراگم f/1.8 می‌شود. این سنسور ۶۴ مگاپیکسلی برخلاف حسگر دوربین بسیاری از گوشی‌های میان‌رده موجود در بازار، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) را ارائه می‌کند که می‌تواند جلوی تاری در تصویر نهایی را بگیرد. همچنین با فوکوس خودکار حاوی تشخیص فاز نیز به فوکوس نگه داشتن سوژه کمک می‌کند.

اما در کنار آن سامسونگ از یک حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با لنز ۱۲۳ درجه‌ای اولترا واید و دیافراگم f/2.2 استفاده کرده که می‌تواند عکس‌هایی بسیار عریض و در عین حال باکیفیت را ثبت کند. دو دوربین ۵ مگاپیکسلی برای عکاسی ماکرو و کمک به تشخیص عمق جهت عکاسی پرتره نیز در کنار این دوربین‌ها قرار دارند که یک فلاش LED آن‌ها را همراهی می‌کند. دوربین گوشی A53 می‌تواند با رزولوشن 4K و نرخ فریم 30fps فیلمبرداری کند.

گلکسی A53

در جلوی این گوشی هم یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با لنز ۲۶ میلی‌متری (f/2.2) حضور دارد که عکسبرداری HDR و فیلمبرداری 4K با نرخ فریم 30fps را ارائه می‌کند.

نمونه تصاویر دوربین اصلی

عملکرد دوربین اصلی گوشی A53 در نور روز فوق‌العاده است. رنگ‌هایی شاداب و زنده را ثبت می‌کند و جزئیات در تصاویر به خوبی خودنمایی می‌کنند. عکس‌هایی که در شب با دوربین این گوشی می‌گیرید هم شما را شگفت‌زده خواهند کرد.

عملکرد زوم ۲ برابری دوربین

از آنجا که این گوشی فاقد دوربین مستقل تله فوتو است، بنابراین زوم آن به صورت شبیه‌سازی شده با کراپ کردن از روی تصویر اصلی حاصل می‌شود. با این اوصاف، نتایج به دست آمده بد نیست.

نمونه تصاویر دوربین ماکرو

دوربین ماکرو گوشی A53 هم علیرغم رزولوشن نه چندان بالای خودش، عملکرد بهتری نسبت به دوربین ماکرو دیگر گوشی‌های هم رده‌اش دارد.

نمونه تصاویر دوربین اولترا واید

دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی به کار رفته روی این گوشی، عملکردی در حد پرچمداران گران قیمت دارد و می‌تواند عکس‌هایی با زاویه وسیع ۱۲۳ درجه‌ای بگیرد. عملکرد این دوربین در شب نیز مناسب است. وقتی حالت شب را در آن فعال کنید، جزئیات بیشتری از تصویر ثبت خواهد شد.

نمونه تصاویر دوربین سلفی

یک دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با لنز واید ۲۶ میلی‌متری در جلوی قاب این دوربین تعبیه شده که می‌تواند عکس‌های باکیفیتی را خصوصاً در روز بگیرد. این دوربین حالت پرتره را هم ارائه می‌کند. عملکرد‌ آن در شب هم متوسط است.

سخت افزار و مشخصات فنی Galaxy A53

برخلاف گوشی A52 که از چیپست سری اسنپدراگون شرکت کوالکام قدرت می‌گرفت، سامسونگ امسال چیپست میان‌رده جدید ساخت خودش به نام اگزینوس ۱۲۸۰ را در قلب تپنده‌ی گوشی A53 به کار برده است. این نخستین چیپست ۵ نانومتری برای گوشی‌های سری A سامسونگ است که عملکرد بهتر و مصرف انرژی کارآمدتر را به همراه دارد. سامسونگ ادعا می‌کند عملکرد هوش مصنوعی این تراشه ۳۱ درصد، عملکرد پردازشگر گرافیکی آن ۴۳ درصد و عملکرد پردازنده مرکزی آن ۱۸ درصد بهتر از نسل قبلی است.

با این اوصاف گوشی A53 می‌تواند سنگین‌ترین اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها را نیز اجرا کند. برای این کار ۶ گیگابایت رم در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و ۱۲۸ گیگابایت نیز فضای ذخیره‌سازی داده‌های مختلف کاربر خواهد بود. البته سامسونگ نسخه‌ی قدرتمندتری از این گوشی را با ۸ گیگ رم و ۲۵۶ گیگ حافظه داخلی نیز ارائه می‌کند که به طبع قیمت بالاتری نیز خواهد داشت. حتی اگر ۲۵۶ گیگابایت هم برای شما کافی نیست، می‌توانید با یک کارت حافظه microSD آن را به ۱ ترابایت افزایش دهید. در این صورت، شما باید قید استفاده از سیم کارت دوم را بزنید.

سامسونگ از چیپ بلوتوث نسخه ۵.۲ روی گوشی ای ۵۳ استفاده کرده که فناوری‌های جدیدی را برای ارائه سرعت و محدوده پوشش وسیع‌تر در چنته دارد. همچنین اگر محل زندگی شما از اینترنت 5G پشتیبانی می‌کند، چیپست اگزینوس ۱۲۸۰ به خوبی از آن پشتیبانی می‌کند و می‌توانید پنجمین نسل اینترنت موبایل را با گوشی سامسونگ تجربه کنید.

بنچمارک‌های Galaxy A53

همیشه بنچمارک‌ها می‌توانند ایده‌ی خوبی از قدرت سخت افزاری یک گوشی را ارائه کنند. بنابراین مهم است که یک گوشی بتواند در آزمون‌های بنچمارک، امتیاز قابل قبولی را کسب کند. این قضیه در مورد گوشی A53 سامسونگ صدق می‌کند. گوشی میان‌رده جدید سامسونگ موفق شده در آزمون‌های گیک‌بنچ امتیاز ۷۴۷ (آزمون تک هسته‌ای) و ۱۹۳۳ (آزمون چند هسته‌ای) را به نام خودش ثبت کند. امتیاز کل به دست آمده توسط این گوشی در آزمون آنتوتو نسخه ۹.۳.۳ برابر با ۴۱۰،۶۱۱ بوده است. این گوشی همچنین توانسته امتیاز کل ۲۳۰۲ و متوسط نرخ فریم ۱۳.۸۰ را از آزمون 3DMark Wild Life به دست بیاورد.

نرم افزار Galaxy A53 5G

رابط کاربری One UI 4، جدیدترین نسخه پوسته اندرویدی سفارشی سامسونگ است که بر پایه اندروید ۱۲ گوگل طراحی شده است. این رابط کاربری علاوه بر امکاناتی که به صورت پیش‌فرض همراه اندروید ۱۲ ارائه می‌شود، برخی قابلیت‌های اضافه‌تر را نیز در اختیار کاربرانش می‌گذارد. یکی از آن‌ها داشبورد مخصوص مدیریت حریم خصوصی است که به کاربر امکاناتی مثل کنترل و مشاهده وضعیت دسترسی اپلیکیشن‌ها به دوربین و میکروفون گوشی را ارائه می‌کند. امنیت این گوشی نیز از زمان روشن شدن با Samsung Knox تأمین خواهد شد.

قابلیت دیگر آن، پالت‌های رنگی است که به شما اجازه می‌دهد با توجه به رنگ‌های به کار رفته در تصویر پس زمینه‌ی گوشی خود، بتوانید تم رنگی دستگاه را تغییر دهید.  یکی دیگر از بخش‌های جذابی که به رابط کاربری این گوشی اضافه شده، قابلیت‌های پیشرفته ویرایش تصاویر است. این یعنی شما بدون نیاز به نصب اپلیکیشنی مستقل، می‌توانید مستقیماً از طریق گالری گوشی خود تصاویر را به بهترین شکل ویرایش کنید. شما قادر به ویرایش دمای رنگ و نوردهی تصاویر هستید و می‌توانید روی آن‌ها فیلترگذاری کنید. امکانات جذاب دیگری مثل Object Eraser نیز در اختیار شما قرار می‌گیرد که به لطف آن می‌توانید یک شی را از صفحه حذف کنید.

گلکسی A53

اما امکانات تنها بخش ارتقا یافته در One UI 4 نیست. این رابط کاربری از نرخ رفرش بسیار سریع نمایشگر گوشی نهایت استفاده را می‌برد و انیمیشن‌های نقاط مختلف نرم افزار گوشی را به زیباترین شکل ممکن روی صفحه به نمایش خواهد گذاشت. ضمن اینکه پیمایش در صفحه نیز بسیار روان و سریع اتفاق می‌افتد تا همه چیز لذتبخش‌تر شود. هرچند این رابط کاربری برخلاف پرچمداران سری S فاقد قابلیت Samsung DeX است که کاربران اجازه می‌دهد گوشی خود را به یک مانیتور با ماوس و کیبورد وصل کرده و یک کامپیوتر اندرویدی را همراه خود داشته باشند.

شارژدهی و عمر باتری Galaxy A53

علی‌رغم اینکه گوشی A53 هم وزن و هم اندازه‌ی نسل گذشته‌ی خودش است، سامسونگ موفق شده یک باتری بزرگ‌تر ۵،۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی (به جای باتری ۴،۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی) را در زیر قاب این گوشی جای دهد. یکی از مهم‌ترین بخش‌های این گوشی که سامسونگ روی تبلیغات آن تأکید بسیاری دارد هم همین باتری و شارژدهی آن است.

سامسونگ می‌گوید این باتری برای استفاده متوسط از گوشی به مدت ۲ روز کافی است. این باتری ۵ هزار میلی‌آمپر ساعتی از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی می‌کند و می‌تواند با استفاده از یک آداپتور شارژ ۲۵ واتی، در عرض ۳۰ دقیقه ۵۰ درصد شارژ شود. چیپست Exynos 1280 که نخستین تراشه ۵ نانومتری به کار رفته در گوشی‌های سری A است، می‌تواند به لطف مصرف کارآمدتر انرژی، شارژدهی این خانواده را نیز نسبت به گذشته ارتقا دهد.

گلکسی A53

نقاط قوت و ضعف Galaxy A53

نقاط قوت

  • شارژدهی ۲ روزه
  • پشتیبانی از شارژ سریع
  • تراشه ۵ نانومتری سریع و توانمند
  • نمایشگر ۱۲۰ هرتزی سوپر امولد
  • امکانات گوشی‌های پرچمدار در یک دستگاه میان‌رده

نقاط ضعف

  • بدنه‌ی همچنان پلاستیکی
  • نبود آداپتور شارژ داخل جعبه گوشی

جمع‌بندی

سامسونگ با مدل ۲۰۲۲ گوشی‌های جدید سری A خودش، محصولات میان‌رده اندرویدی را وارد مرحله‌ی جدیدی کرده است. A53 اولین موبایل میان‌رده سامسونگ است که از یک تراشه ۵ نانومتری پر قدرت استفاده می‌کند. این گوشی با باتری بزرگ خودش، شارژدهی ۲ روزه دارد، به یک نمایشگر بزرگ و باکیفیت سوپر امولد مجهز شده که با نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی تصاویر را به سرعت روی صفحه به نمایش می‌گذارد، از اینترنت 5G پشتیبانی می‌کند که بسیار آینده‌نگرانه است و همچنین دوربین چهارگانه ۶۴ مگاپیکسلی آن با لرزشگیر اپتیکال تصویر و انواع حالت‌های تصویربرداری مثل حالت شب، به شما اجازه می‌دهد با کیفیت بالایی بهترین لحظات زندگی‌تان را ثبت کنید.

بنابراین اگر می‌خواهید جدیدترین تکنولوژی‌های دنیای موبایل را تجربه کنید، ولی پول کافی برای خرید یک محصول پرچمدار را ندارید، سامسونگ با گوشی A53 خودش می‌تواند این امکان را در اختیار شما بگذارد.

۴ دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

خیلی تکراری شده ارزش نداره تمام موبایل های سامسونگ شبیه هم شدن

به نظرم ارزش خرید پوکو اف ۳ خیلی بیشتر از این گوشی

ظاهر تکراری و خسته کننده
حاشیه زیاد
پردازنده ضعیف
و …
این دیگه امسال زنجیر پرفروش بودن سری A رو پاره میکنه

بسیار بررسی عالی و دل نشین .
تشکر و سپاس فراوان

مطالب بیشتر

نقد و بررسی ویدیویی مچ بند سلامتی شیائومی Smart Band 7

 سری می‌بند به دلیل ارائه امکانات بی‌شمار در کنار قیمتی مناسب طرفداران بسیاری در سراسر جهان و...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

جعبه گشایی و نقد و بررسی ویدیویی گوشی P50 Pro / پرچمدار فضایی هواوی

سری P هواوی محبوب‌ترین گوشی های این برند شناخته می‌شوند که در این ویدئو آخرین و بهترین مدل آن...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ تیر ۱۴۰۱

نقد و بررسی سامسونگ گلکسی A33 / یک میان‌رده خوب برای چند سال استفاده

امسال هم مثل سالیان اخیر، گوشی‌های سری A سامسونگ بروز شدند و نسل جدید آن‌ها نیز مدتی است که...

معین کریمی time-alt ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A23 سامسونگ به همراه ویدیو

سامسونگ با هر بودجه‌ای که داشته باشید برای شما یک مدل گوشی دارد. اگر در هزینه کردن مشکلی...

معین کریمی time-alt ۹ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی ویدیویی نوکیا G21 / چشیدن طعم اندروید خام با یک گوشی ارزان قیمت

نوکیا که با ظهور گوشی‌های هوشمند مدت‌ها از بازار موبایل فاصله گرفته بود، حالا چند سالی است که...

معین کریمی time-alt ۲ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A13 سامسونگ / یک محصول اقتصادی همه‌کاره

گلکسی ‌A13 یکی از جدیدترین گوشی‌های رده ابتدایی و ارزان قیمت سری A سامسونگ است. البته این گوشی...

معین کریمی time-alt ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو 5G به همراه ویدیو؛ فرمانروای جدید گوشی‌های میان‌رده

شیائومی مدت‌هاست ثابت کرده که یکی از برترین تولیدکنندگان گوشی‌های مقرون به صرفه است و امکانات...

معین کریمی time-alt ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی همه‌جانبه گلکسی اس ۲۲ اولترا سامسونگ به همراه ویدیو

گوشی اس ۲۲ اولترا، یک پرچمدار اندرویدی بزرگ، قدرتمند و تأثیرگذار است که از یک قلم هوشمند...

معین کریمی time-alt ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ و نوت ۱۱ اس شیائومی

شیائومی با گوشی‌های دو برند Redmi و Poco می‌خواهد به ما یادآوری کند که لزوماً نیازی نیست همه...

معین کریمی time-alt ۲۵ اسفند ۱۴۰۰

نقد و بررسی گوشی آنر ۵۰ ؛ بازگشت به پلی استور بعد از استقلال از هواوی

کمپانی آنر پس از اینکه از زیر نظر شرکت هواوی خارج شد، جان دوباره‌ای گرفت و توانست بار دیگر...

معین کریمی time-alt ۴ اسفند ۱۴۰۰