
مقایسه آیپد نسل ۸ با گلکسی تب اس ۶ لایت
اپل و سامسونگ، دو شرکتی که چندین سال است با یکدیگر در رقابت هستند و هر سال تلاش میکنند با بهبود محصولات گوی سبقت را از رقیبشان بربایند. کاربران نیز همیشه بین خرید هر نوع محصول از این دو شرکت مردد میشوند، چرا که هر کدام ویژگیهای خاص خودشان را دارند و در زمینههایی بهتر و قویتر عمل میکنند.
از این رو برای راهنمایی بیشتر مدتی قبل در مطلبی به مقایسهی آیفون ۱۲ پرو مکس و گلکسی نوت ۲۰ اولترا و در مطلب دیگری به مقایسه آیپد پرو ۱۲.۹ با گلکسی اس ۷ پلاس پرداختیم.
در این متن اما قصد داریم به سراغ دو تبلت مقرون به صرفهتر رفته و آیپد نسل هشتم را با گلکسی تب اس ۶ لایت مقایسه کنیم تا در صورت نیاز به خرید تبلت در این بازه قیمتی بهتر بتوانید میان این دو انتخاب کنید. پیش از پرداختن به ادامه مطلب بد نیست نگاهی به بررسی آیپد نسل هشتم و گلکسی تب اس ۶ لایت داشته باشید تا بیشتر با هر کدام آشنا شوید.
طراحی: مستطیل یا مربع؟
شرکت اپل سعی کرده است تا طراحی تبلت محبوب خود را ثابت نگه دارد؛ تا حدی که با نگاه کردن به این تبلت متوجه هیچ تغییری نسبت به نسل قبل نمیشوید و این باعث شده تا آیپد نسل هشتم همچنان از حاشیههای ضخیم اطراف نمایشگر استفاده کند، حاشیههایی که لذت تماشای محتوا در تبلت محبوب اپل را تقلیل میدهد.

از طرف دیگر تب اس ۶ لایت طراحی به روزتری داشته و با کاهش حاشیهها نسبت صفحه به بدنه را به عدد ۸۱.۶ درصد رسانده است که همین امر باعث شده که این تبلت با وجود داشتن نمایشگر ۱۰.۴ اینچی ابعاد و وزن کمتری نسبت به آیپد داشته باشد. غیر از ابعاد کوچکتر نماینده سامسونگ از نسبت ۵ به ۳ بهره میبرد که باعث میشود تبلت حالت مستطیلی شکل به خود بگیرد و کار کردن با آن سادهتر باشد، اما این نسبت به هنگام وبگردی و ویرایش ویدئو و کارهایی که به فضای بیشتری نیاز دارند میتواند آزار دهنده باشد.

اپل در آیپد نسل هشتم اما استفاده از نسبت ۴ به ۳ را مناسب دیده که این نسبت حالت مستطیلی کمتری داشته ولی مشکلات خاص خودش را دارد، چون زمانی که ویدئویی به روی آیپد پخش کنید بالا و پایین نمایشگر سیاه میمانند و این موضوع تجربه تماشای ویدئو با این تبلت را تحت تاثیر قرار میدهد.
از این تفاوتها که بگذریم از نظر جنس بدنه با دو محصول با کیفیت و به نوعی پرمیوم روبرو هستیم، چرا که هر دو از بدنهی تمام آلومینیومی استفاده میکنند. به این بدنههای با کیفیت، ضخامت کم ۷ میلی متری تب اس ۶ لایت و ۷.۵ میلی متری آیپد نسل هشت را اضافه کنید تا متوجه حس خوب در دست گرفتن این دستگاهها شوید.

اگر دقیقتر به قسمت پشتی دو تبلت نگاه کنیم هر دو طراحی ساده و در عین حال جذابی دارند و در قسمت پشتی آیپد لوگوی بزرگ اپل و نوشتهی کوچک ipad مشاهده میشود، همین موضوع دقیقا برای تب اس ۶ لایت هم صادق بوده و این تبلت هم در وسط میزبان لوگوی سامسونگ و زیر آن نوشته AKG است که در قسمت صدا به آن میپردازیم.

در لبهی سمت راست تب اس ۶ لایت دکمههای ولوم، پاور و درگاه سیمکارت و کارت حافظه جانبی، لبهی بالایی اسپیکر، میکروفون و جک ۳.۵ میلی متری هدفون و لبهی پایینی usb type C و اسپیکر دیگر دیده میشود، در حالی که آیپد نسل هشت در سمت راست میزبان دکمههای ولوم، در بالا میزبان میکروفون، دکمه پاور و جک ۳.۵ میلی متری هدفون، لبهی سمت چپ میزبان درگاه اتصال کیبورد و در لبهی پایینی میزبان دو اسپیکر و درگاه لایتنینگ است.


در قسمت جلویی همان طور که گفته شد اپل همچنان از طراحی نسل قبل بهره برده و این بدان معناست که دکمه سنتی هوم دستگاههای اپل برای این محصول وجود دارد، ویژگی که برخی کاربران را بسیار خوشحال میکند (چون برخی کاربران از ابتدای حذف این دکمه به این موضوع اعتراض داشتند و حس دکمه فیزیکی را خیلی بهتر از ژستهای حرکتی میدانستند). نماینده سامسونگ اما طراحی کاملا سادهای داشته و فقط دوربین سلفی در بالای نمایشگر آن مشاهده میشود.

در آخر بد نیست بدانید که اپل انتخابهای شما را به رنگهای خاکستری، نقرهای و طلایی و سامسونگ به رنگهای صورتی، آبی و خاکستری محدود کرده است.
نمایشگر و امنیت
بخش نمایشگر معمولاً بخشی است که سامسونگ با صفحه نمایشهای امولد در آن یکه تازی میکند، اما این بار این اتفاق رخ نداده و سامسونگ برای پایین نگه داشتن قیمت این تبلت از نمایشگر TFT با رزولوشن ۱۲۰۰×۲۰۰۰ استفاده کرده است، در حالی که رقیب دیرینه به سراغ نمایشگر ۱۰.۲ اینچی IPS با رزولوشن ۱۶۲۰×۲۱۶۰ رفته و به همین سبب به تراکم ۲۶۴ پیکسل بر هر اینچ دست یافته است، عددی که برای تب اس ۶ لایت به ۲۲۴ پیکسل بر هر اینچ کاهش مییابد.

کیفیت این دو صفحه نمایش در بازه قیمتی که قرار دارند خوب بوده و به خصوص نمایشگر آیپد به خاطر تراکم پیکسلی بیشتر وضوح و پویایی بهتری را به نمایش میگذارد. هر دو تبلت قادر هستند در محیط باز و زیر نور مستقیم خورشید عملکرد خوب خودشان را حفظ کنند ولی در این زمینه هم صفحه نمایش آیپد مقدار کمی بهتر عمل کرده و توانایی تولید نور بیشتری دارد.

در بخش امنیت اپل برای آیپد نسل هشتم حسگر اثرانگشت یکپارچه با دکمه هوم را برگزیده که سرعت و دقت بسیار خوبی دارد و میتواند در کسری از ثانیه اثرانگشت را تشخیص داده و قفل صفحه را باز کند. سامسونگ اما برای تبلت خود تنها روش تشخیص چهره دو بعدی با استفاده از دوربین سلفی را قرار داده (روشهای قدیمیتر الگو و پین هم وجود دارند) که امنیت خیلی زیادی نداشته و همچنین در نور کم هم عمل نمیکند.
به نوعی باید عملکرد سامسونگ در این بخش را ضعیف ارزیابی کرد، چون درست است که این تبلت قیمت خیلی زیادی ندارد ولی تبلتهای ارزان قیمتتر هم بعضا از حسگر اثرانگشت برخوردار هستند، چرا که روشی ساده و در عین حال امن برای ورود به دستگاهها به حساب میآید.
نرم افزار و امکانات
به بخش نرم افزار میرسیم، جایی که نبرد بی پایان اندروید و ios تمامی نداشته و جدال آن دو هر روز نزدیکتر و نفسگیرتر میشود. آیپد نسل هشت از ipadOs نسخه ۱۴ بهره میبرد در حالی که تب اس ۶ لایت از رابط کاربری One Ui 2 بر پایهی اندروید ۱۰ استفاده میکند.

برای جلوگیری از تکرار مکررات از گفتن تفاوتهای این دو سیستم عامل به طور مفصل خودداری میکنیم ولی به طور خلاصه اندروید سیستم عامل با امکان شخصی سازی بسیار زیاد است، به طوری که میتوانید تقریبا تمام قسمتهای آن را به سلیقه خود درآورید در حالی که ios سیستم عاملی بستهتر بوده و مزیت آن به داشتن اپ استور قدرتمند، یکپارچگی نرم افزار و سخت افزار و بهینه بودن آن برمیگردد.

برای آشنایی بیشتر با این دو سیستم عامل میتوانید بررسی ios 14 و بررسی اندروید ۱۱ را در وبلاگ ما مطالعه کنید.
خوشبختانه هر دو محصول از قلم پشتیبانی میکنند اما تفاوت اینجاست که قلم تب اس ۶ لایت به همراه آن درون جعبه قرار گرفته در صورتی که برای خرید قلم آیپد نسل هشتم باید ۱۰۰ دلار هزینه کنید. درست است که سامسونگ با قرار دادن قلم در جعبه دستگاه شما را از صرف هزینه بیشتر بینیاز میکند اما از طرفی عملکردی ضعیفتر نسبت به قلم آیپد دارد، چرا که تاخیر آن بیشتر بوده و این موضوع در زمان نوشتن سریع و یا طراحی خودش را به وضوح نمایش میدهد.

در واقع به بیان سادهتر نوشتن با اپل پنسیل به روی آیپد حس بهتر و نزدیکتری به نوشتن روی کاغذ دارد، البته نباید برتری قلم تب اس ۶ لایت را از این نظر که جای مشخصی داشته و به راحتی به سمت چپ تبلت متصل میشود را نادیده گرفت.
وسیلهی جانبی دیگری که آیپد را یک گام دیگر به دنیای لپ تاپها نزدیک میکند کیبورد با پشتیبانی از ترکپد است که به شما امکان میدهد به راحتی و مانند یک لپ تاپ با آیپد نسل هشت تایپ کرده و یا به آسانی با ژستهای حرکتی ترکپد بین منوها و برنامهها جابجا شوید.

هرچند که تهیه این کیبورد حدود ۱۵۰ دلار برای شما هزینه دربر دارد ولی به نوعی شاید اگر بخواهید از آن به عنوان جایگزینی برای لپ تاپ استفاده کنید، ارزش صرف این هزینه را داشته باشد. توجه داشته باشید که سامسونگ برای تب اس ۶ لایت کیبورد بلوتوثی در نظر گرفته است (درگاه اتصال فیزیکی کیبورد در این محصول حذف شده است) ولی به دلیل کوچک بودن، کارایی کمتر و همچنین نبود ترکپد خرید آن خیلی منطقی به نظر نمیرسد.

در بخش لوازم جانبی باید گفت که با وجود این که حتی برای تهیه قلم آیپد باید هزینه جداگانه پرداخت کنید ولی برتری کامل این بخش با نماینده اپل است و این دستگاه به دلیل استفاده از نسبت ۴ به ۳ در نمایشگر، کیبورد با پشتیبانی از ترکپد و همچنین قدرت سخت افزاری بسیار خوب میتواند جایگزین مناسبی برای لپ تاپ و کروم بوک باشد.
سخت افزار: آیپد حریف میطلبد!
سخت افزار جاییست که اصلیترین تغییر نسبت به نسل قبل برای این آیپد اتفاق افتاده و اپل با استفاده از تراشه ۷ نانومتری A12 bionic به آن قدرتی بسیار زیاد بخشیده است. در طرف مقابل سامسونگ برای تب اس ۶ لایت از تراشه ۱۰ نانومتری اگزینوس ۹۶۱۱ ساخت خود شرکت استفاده کرده که این تراشه پردازنده مرکزی هشت هستهای (چهار هسته ۲.۳ گیگاهرتزی Cortex-A73 و چهار هسته ۱.۷ گیگاهرتزی Cortex-A53) و پردازنده گرافیکی مالی G72 را شامل میشود.
اگر بخواهیم در مورد قدرت سخت افزاری دو دستگاه صحبت کنیم در یک کلام آیپد نسل هشت با اختلاف و اقتدار برندهی این بخش است، چون نهتنها در بنچمارکهای انجام گرفته بیش از دو برابر نمره کسب کرده، بلکه در استفاده روزمره هم متوجه این تفاوت قدرت میشوید، چرا که در کار کردن با تب اس ۶ لایت هر از چند گاهی شاهد لگ و کندی هستیم در صورتی که آیپد نسل هشت تمام فرمانها را به روانترین شکل ممکن اجرا میکند.
بنچمارک antutu آیپد نسل هشت بنچمارک antutu تب اس ۶ لایت
نماینده اپل تا حدی قدرتمند است که در صورت خرید کیبورد میتوانید به عنوان لپ تاپ به روی آن حساب باز کنید و غیر از آن هم با خرید این محصول از قدرت سخت افزاری این تبلت و همچنین آپدیت چند ساله آن آسوده خاطر خواهید بود، و این در حالیست که شاید بتوان با ارفاق قدرت تب اس ۶ لایت را برای زمان حال مناسب به حساب آورد. طور خلاصه باید گفت که اگر از دسته افرادی هستید که با تبلت زیاد بازی میکنید و یا این که قصد انجام کارهای سنگین مانند ویرایش ویدئوها و … را دارید، قطعا باید به سراغ نماینده اپل بروید.
در آخر گفتن این نکته خالی از لطف نیست که آیپد در دو نسخه ۳۲ و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی با ۳ گیگابایت حافظه رم عرضه شده و همچنین امکان افزودن کارت حافظه جانبی به آن وجود ندارد، در صورتی که سامسونگ تبلت خود را در دو نسخه ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی با رم ۴ گیگابایت عرضه کرده و شما میتوانید در صورت نیاز با خرید کارت حافظه جانبی به حافظه داخلی آن اضافه کنید.
دوربین: کم اما کافی!
همانقدر که دوربین گوشیهای هوشمند اهمیت دارند و شرکتها سعی میکنند حتی در گوشیهای هوشمند اقتصادی خود هم دوربینهای نسبتا خوبی استفاده کنند در تبلتها این موضوع اهمیت چندانی ندارد، زیرا کمتر پیش میآید که کسی بخواهد با تبلت با اندازه بزرگ به عکاسی و یا فیلمبرداری بپردازد و از آن مهمتر کاربران معمولا تبلتها را به خاطر اندازه بزرگشان به دنبال خود حمل نمیکنند.
به همین سبب شرکتها هم به روی دوربین اصلی تبلتها خیلی تمرکز نکرده و سعی میکنند فقط دوربین قابل قبولی برای مواقع ضروری و یا ثبت عکس از مدارک استفاده کنند. این موضوع برای هر دو تبلت صادق بوده و دو شرکت با استفاده از دوربینهای ۸ مگاپیکسلی کاملا معمولی، مهر تاییدی بر این گفتهها زدهاند.

عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی هر دو دستگاه قابل قبول بوده و میتواند در مواقع نیاز به کارتان بیاید ولی نکته اینجاست که نباید برای ثبت تصاویر با کیفیت به روی آنها حساب باز کنید. دوربین سلفی اما مسئلهی متفاوتی دارد، چرا که معمولا همه با تبلتهای خود تماس تصویری دوستانه یا کاری زیادی انجام میدهند و دوربین سلفی باید وضوح قابل قبولی داشته باشد.

به همین خاطر هم سامسونگ به سراغ یک سنسور ۵ مگاپیکسلی رفته که عملکرد خوبی دارد و غیر ویدئو کال های باکیفیت میتواند عکسهای سلفی نسبتا خوبی هم به ثبت برساند، اما اپل در بخش دوربین سلفی هم چندان تلاشی انجام نداده و به استفاده از سنسور ۱.۲ مگاپیکسلی بسنده کرده است، سنسوری که شاید برای تماسهای تصویری وضوح کافی داشته باشد ولی قطعا در ثبت سلفیهای مناسب ناتوان خواهد بود.
باتری و صدا
سامسونگ در تب اس ۶ لایت از یک باتری با ظرفیت ۷۰۴۰ میلی آمپر ساعتی استفاده کرده که میتواند در استفاده روزمره یک روز کامل شما را همراهی کند. درون جعبه این محصول هم یک آداپتور ۱۵ واتی وجود دارد که میتواند در مدت ۳ ساعت ۵۰ دقیقه این تبلت را از شارژ ۰ به ۱۰۰ برساند.
اپل اما خیلی علاقهای به گفتن حجم باتری آیپد نسل هشتم نداشته و ظرفیت باتری آن مشخص نیست ولی این دستگاه هم در استفاده روزمره و معمول میتواند یک روز کامل همراه شما باشد. در زمینه سرعت شارژ شدن هم با آداپتور ۲۰ واتی موجود در جعبه میتوان آیپد را در مدت ۳ ساعت و ۴۰ دقیقه از ۰ به ۱۰۰ رساند.
به نوعی میتوان عملکرد دو تبلت را در زمینه باتری خیلی نزدیک در نظر گرفت. توجه داشته باشید که بخش زیادی از مدت زمان شارژ دهی هر محصولی به استفاده کاربر باز میگردد و این زمان گفته شده در صورت استفاده روزمره شامل وبگردی، چک کردن شبکههای اجتماعی، مقدار کمی بازی و … در نظر گرفته شده است.
روی کاغذ هر دو شرکت از دو اسپیکر با توانایی تولید صدای استریو بهره بردهاند ولی زمانی که در عمل صدای این دو تبلت را به مقایسه بگذاریم قطعا تب اس ۶ لایت برنده این بخش خواهد بود، چرا که میتواند صدایی با بلندی و بیس بسیار خوب تولید کند که آن را برای گوش دادن به موزیک و همچنین تماشای فیلمهای سینمایی به گزینه بسیار مناسبی بدل میکند. حجم و کیفیت صدای آیپد هم کاملا مناسب بوده و از این نظر مشکلی نخواهید داشت ولی در مقایسه با رقیب قطعا یک پله پایینتر قرار میگیرد.
جمع بندی: کدامیک؟
حالا بالاخره بعد از این همه مقایسه کدام را بخریم؟ پاسخ به این سوال تا حد زیادی به نیازهای شما باز میگردد اما اگر به تبلت همه فن حریفی نیاز دارید که تا چند سال از بابت قدرت سخت افزاری آن و همچنین بروزرسانی نرم افزاری آسوده خاطر باشید و همچنین به خاطر نمایشگر با نسب ۴ به ۳ و لوازم جانبی بسیار خوب بتواند در نقش لپ تاپ کوچک شما ظاهر شود حتما خرید آیپد نسل هشتم به شما پیشنهاد میشود.

اما اگر اختلاف قیمت این محصول با آیپد برایتان مهم بوده و از طرف دیگر قصد خرید تبلت برای تماشای فیلم را دارید، این دستگاه به سبب داشتن نسبت ۵ به ۳ نمایشگر و همچنین حاشیههای کمتر اطراف صفحه نمایش و همچنین اسپیکرهای استریوی با کیفیت میتواند به انتخاب بهتری بدل شود.

یک دیدگاه
۲۶ آذر ۱۳۹۹ در ۱۵:۴۴
سلام. خیلی مطلب کامل و عالی بود.سپاس