کهکشانیهای جدید سامسونگ (Galaxy A32، Galaxy A52 , Galaxy A72) یکی پس از دیگری از راه میرسند تا کار را بیش از پیش برای برندهای دیگر سخت کنند.
سری A گوشیهای سامسونگ هر سال در بازههای قیمتی متفاوت عرضه میشود و طرفداران پر و پا قرص زیادی هم دارد و این موضوع را میتوان از فروش بسیار زیاد گلکسی A51 متوجه شد. گلکسی A31 در سال قبل محصول قابل قبولی بود اما نقاط ضعفی مانند قدرت سخت افزاری داشت که کمی انتخاب آن را دشوار میکرد و از ارزش خرید آن میکاست.
در این نسل و گوشی گلکسی A32 که قصد بررسی آن در این مطلب را داریم سامسونگ برخی از نقاط ضعف نسل قبل را پوشش داده و محصولی بهتر و با ارزش خرید بالاتر راهی بازار کرده است که راحتتر میتوان خرید آن را پیشنهاد کرد. در ادامه به نقاط ضعف و قوت این میانرده خواهیم پرداخت و جزئیات مختلف آن را موشکافی خواهیم کرد.
طراحی گلکسی A32
یکی از اتفاقهای بسیار خوبی که در میانردههای جدید سامسونگ رخ داده این است که این شرکت از طراحی تکراری این محصولات دست برداشته و در گوشیهای این نسل تفاوت عمدهای در طراحی به چشم میخورد و به جرات میتوان گفت کهکشانیهای جدید بسیار زیباتر از نسل قبل شدهاند.
البته این تغییر در طراحی شامل استفاده از شیشه و کنار گذاشتن پلاستیک برای قاب پشتی نمیشود، اما همین قاب پلاستیکی نیز حالا شکل و شمایل زیباتری به خود گرفته تا هم زیباتر از قبل باشد و هم هنگام در دست گرفتن گوشی حس یک محصول ارزان قیمت را به شما انتقال ندهد.
از قاب پشتی Galaxy A32 شروع کنیم، جایی که یک طراحی براق را شاهد هستیم که دوربینها و همچنین فلش را در بالا سمت چپ جای داده و در پایین از لوگوی سامسونگ میزبانی میکند. دوربینها در این گوشی درون یک فریم در کنار یکدیگر قرار نگرفتهاند و به نوعی میان آنها فاصله وجود دارد این فاصله مانند نسلهای قبل به رنگ مشکی نبوده و در هر رنگی به همان رنگ خود قاب پشتی میباشد.
به بیان سادهتر قاب پشتی دیگر شامل فریم سیاه رنگ دوربینها نمیشود و در طراحی جدید به نوعی دوربینها با فاصله کنار هم هستند و فضای میانی آنها توسط قاب پشتی پوشش داده میشود. از مجموع چهار دوربین و یک فلش که به روی قاب پشتی مشاهده میشوند تنها یکی از دوربینها به همراه فلش همسطح قاب پشتی میباشد و سه دوربین دیگر که طراحی زیرهم دارند با بیرون زدگی همراه هستند که خیلی زیاد نیست اما باعث میشود گلکسی A32 خیلی خوب به روی میز و سطوح صاف قرار نگیرد و مستعد جذب خط و خش باشد.
این گوشی نسبت به نسل قبل 1 گرم سبکتر و 0.2 میلی متر باریکتر شده است که در عمل دقیقا حسی مشابه به نسل قبل در دست دارد و طبیعتا متوجه این تفاوت اندک نخواهید شد. فریم اطراف این دستگاه نیز طراحی براقی دارد و در سمت راست از دکمه پاور یکپارچه با حسگر اثرانگشت و همچنین دکمههای ولوم میزبانی میکند.
در بالای A32 نیز میکروفون دوم قرار گرفته و در سمت چپ هم خشاب سیمکارت و کارت حافظه جانبی مشاهده میشود. در لبهی پایینی نیز که شلوغترین قسمت فریم میباشد اسپیکر، درگاه Type C، میکروفون اصلی و جک 3.5 میلی متری صدا جای گرفته است.
قسمت جلوی گلکسی A32 اما نسبت به A31 تغییر خاصی نداشته و همچنان میزبان یک نمایشگر 6.4 اینچی است که حدود 85 درصد از فضای جلویی را به خود اختصاص داده و در بالا توسط یک ناچ قطرهای برای قرارگیری دوربین سلفی برش خورده است. حاشیههای اطراف نمایشگر کمی زیاد هستند و شاید شرکت کرهای میتوانست در این بخش کمی بهتر از این عمل کند (هرچند قیمت گوشی بالا نیست، اما حقیقتا برای یک محصول 2021 حاشیهی پایینی نمایشگر ضخیم میباشد).
Galaxy A32 در چهار رنگ آبی، بنفش، سفید و مشکی ساخته شده که شما میتوانید بنا به سلیقهی خود از میان آنها یکی را گزینش کنید.
نمایشگر
از یک یا دو سال قبل در بخش صفحه نمایش گوشیهای هوشمند یک موضوعی داغ شد به نام نرخ نوسازی که قطعا تاکنون اسم آن به گوشتان خورده است. نرخ نوسازی صفحه نمایشها در حالت معمول 60 هرتز میباشد که مدتی است در گوشیهای پرچمدار و حالا بعضا میانردهها نرخ نوسازی 90 یا 120 هرتزی را مشاهده میکنیم که به شما کمک میکند حس بسیار روانتر و بهتری هنگام کار با نمایشگر داشته باشید.
صفحه نمایش گلکسی A32 نسبت به A31 در مشخصات تفاوت خاصی نداشته و همچنان یک پنل آمولد 6.4 اینچی با رزولوشن FHD+ داریم که تراکم پیکسلی 411 ppi را ارائه میکند و برای بهتر جا گرفتن در دست نسبت 20 به 9 دارد. اما تفاوت عمدهای که باعث میشود نمایشگر گوشی جدید را بهتر از نسل بدانیم پشتیبانی از نرخ نوسازی 90 هرتزی میباشد که باعث میشود محتوا روانتر به چشم بیایند (البته 90 هرتز کمی بهتر از 60 هرتز است و شاید مانند 120 هرتز تفاوت خیلی چشم گیری را مشاهده نکنید).
کیفیت نمایشگر Galaxy A32 با توجه به قیمت آن بسیار خوب است و نرخ نوسازی 90 هرتزی آن هم مزید بر علت میشود که سامسونگ را در این قسمت تحسین کنیم. این پنل امولد روشنایی مناسبی هم دارد که باعث میشود هنگام مشاهدهی محتوا در محیط باز با مشکلی مواجه نشوید.
اسپیکر
شرکت سامسونگ در گوشی های پرچمدار خود از اسپیکر استریو بهره میبرد که با کمک شرکت AKG ساخته میشوند و وضوح و بلندی بسیار خوب و مناسبی هم دارند. در گوشیهای میانرده شرکت کرهای اما قضیه به این شکل نیست و معمولا یک اسپیکر تکی آن با کیفیت کاملا معمولی را نظاره گیر هستیم.
در گلکسی A32 هم دقیقا همین اتفاق رخ داده و سامسونگ برای این کهکشانی از یک اسپیکر تکی در لبهی پایینی استفاده کرده که بلندی و وضوع کاملا متوسطی دارد و نمیتوان خیلی به آن پرداخت و به بیان ساده میتوان گفت که برای انجام امور روزمره اسپیکرهای قابل قبولی به روی Galaxy A32 وجود دارد اما برای گوش دادن به موسیقی بهتر است که خیلی به روی این محصول حساب باز نکنید.
دوربین
در مورد چینش دوربینها در قاب پشتی در قسمت طراحی به طور مفصل صحبت کردیم در این بخش به چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان خواهیم پرداخت و نمونه عکسهای گرفته شده با آنها در شرایط نوری مختلف را با هم مشاهده خواهیم کرد.
دوربین اصلی
سامسونگ برای دوربین اصلی این کهکشانی از سنسور 64 مگاپیکسلی مدل GW3 ساخت خود بهره برده است. این سنسور اندازه 1/1.97 اینچی و اندازه پیکسل 0.7 میکرونی دارد و در پس یک لنز 26 میلی متری با دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین به دلیل استفاده از فناوری Quad Bayer به صورت پیش فرض تصاویری 16 مگاپیکسلی به ثبت میرساند و برخورداری از فوکوس خودکار تشخیص فاز از دیگر ویژگیهای آن میباشد.
عکسهای گرفته شده با Galaxy A32 در نور روز قابل قبول هستند. این تصاویر جزئیات کافی دارند اما در زمینه شارپنس خیلی تعریفی نیستند و به خصوص به قسمتهای کناری عکسها که توجه کنید و بیشتر به روی این قسمتها زوم کنید متوجه این شارپنس نه چندان خوب خواهید شد. در تصاویر روز نویز وجود دارد ولی نه خیلی زیاد و تا حد خوبی نویز کنترل میشود. از نظر گسترهی دینامیکی و همچنین دقت رنگ هم دوربین اصلی این کهکشانی عملکرد کم و بیش قابل قبولی دارد.
اگر به سراغ رزولوشن 64 مگاپیکسل بروید، جزئیات در عکسها افزایش پیدا میکند، اما از طرفی پردازش آنها کمی زمان بر شده و همچنین دیگر نمیتوان از HDR استفاده کرد که این باعث میشود رنج دینامیکی کاهش پیدا کند و همچنین نویز هم تا حدی بیشتر بشود. پس اگر صرفا جزئیات برایتان اهمیت دارد شاید استفاده از این حالت 64 مگاپیکسلی منظقی باشد، ولی در غیر این صورت بهتر است از همان حالت 16 مگاپیکسلی پیش فرض دوربین بهره ببرید.
عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی در شب و شرایط نوری ضعیف اما تعریفی نیستند و خیلی نمیتوان به روی آنها حساب باز کرد. این تصاویر نرم و آبرنگی به ثبت میرسند و نویز در آنها زیاد میباشد. در زمینه رنج دینامیکی، جزئیات و شارپنس هم وضعیت خوب نیست و همهی اینها باعث میشود تا دوربین اصلی در شب عملکرد خوبی نداشته باشد.
زمانی که از نایت مود استفاده میکنید، اولا که در برخی از مواقع بعد از ثبت عکس با استفاده از نایت مود برنامه دوربین کمی هنگ میکند و باید برای استفاده از آن یک بار دیگر به آن وارد شوید و ثانیا این قابلیت هم نمیتواند کمک زیادی به بهتر شدن تصاویر کند و همچنان نویز بالا، جزئیات و رنج دینامیکی کم را شاهد هستیم.
دوربین فوق عریض
دوربین فوق عریض سنسور 8 مگاپیکسلی با اندازه 1/4.0 اینچی و اندازه پیکسل 1.12 میکرونی دارد و در پس لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است. این دوربین میتواند تصاویری 123 درجهای ثبت کند و این یعنی به راحتی میتوانید از این دوربین برای ثبت عکسهای خانوادگی با تعداد زیاد افراد بهره ببرید. نکتهای که در مورد این دوربین وجود دارد این است که مانند محصولی مثل A52 از قابلیت تصحیح خرابی عکسها در لبههای تصویر بهره نمیبرد.
عکسهای گرفته شده با دوربین فوق عریض در شرایط نوری مناسب کیفیت خوب و رضایت بخشی دارند. جزئیات و رنج دینامیکی آنها مناسب میباشد و نویز خیلی زیادی هم در این تصاویر دیده نمیشود با در نظر گرفتن قیمت محصول و همچنین دوربینهای فوق عریض در این بازه قیمتی باید همه چیز را مناسب بدانیم.
البته این تصاویر بدون مشکل هم نیستند، چرا که هم از نظر رنگ کمی بی رنگ و رنگ پریده به ثبت میرسند و هم این که در لبههای عکسها همان طور که در بالا هم بیان شد به هم ریختگی دیده میشود که این موضوع از کیفیت نهایی عکسها میکاهد. در نهایت اما میتوانیم عکسهای فوق عریض در شرایط نوری مناسب را رضایت بخش ارزیابی کنیم.
تصاویر فوق عریض گلکسی A32 در شب تعریفی ندارند و سایهها بدون جزئیات ثبت میشوند. رنج دینامیکی و شارپنس این عکسها خوب نیست و نویز زیادی را نظاره گر هستیم. روشن کردن نایت مود برای این دوربین کمی بهتر از دوربین اصلی عمل میکند و میتواند کیفیت نهایی تصاویر را کمی بهبود ببخشد. در صورت روشن بودن نایت مود جزئیات به خصوص در قسمتهای تاریک و سایههای عکس بهبود پیدا میکند. درنهایت کیفیت تصاویر فوق عریض در شب را نمیتوان خوب دانست، اما اگر خواستید از آن استفاده کنید بهتر است که نایت مود روشن باشد.
دوربین ماکرو
دوربین ماکرو Galaxy A32 سنوری 5 مگاپیکسلی دارد و از لنزی با دیافراگم f/2.4 بهره میبرد. کیفیت عکسهای ماکرو نسبت به دوربینهای ماکرو 2 مگاپیکسلی قطعا بهتر میباشد و اگر بتوانید به روی سوژهی مورد نظر فوکوس کنید میتوانید عکسهای خوبی به ثبت برسانید. اما داستان اینجاست که چون این دوربین فوکوس خودکار ندارد، کمی دشوار است که بتوان در تلاشهای اول، دوم یا سوم فاصلهی مناسب با سوژه را پیدا کرد.
دوربین سلفی
سنسور دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی میباشد اما در حالت پیش فرض عکسهایی 12 مگاپیکسلی ثبت میکند. کیفیت عکسهای سلفی کاملا رضایت بخش است، زیرا به لطف HDR رنج دینامیکی وسیعی را شاهد هستیم و همچنین جزئیات هم به اندازه کافی وجود دارد و مهمتر از همه این که عکسهای سلفی دقت رنگ خوبی دارند و رنگ پوست نزدیک به واقعیت ثبت میشود (به طور کلی معمولا دوربینهای سلفی سامسونگ وضعیت خوبی از نظر دقت رنگ ندارند و همیشه سوژه را با رنگهایی غلیظ تر ثبت میکنند).
عکسهای سلفی پرتره هم کم و بیش مناسب هستند، هرچند که دقت خیلی خوبی هنگام برش سوژه از پس زمینه وجود ندارد و در برخی از مواقع قسمتی از سوژه به اشتباه تار میشود، اما اگر به این نوع عکسها علاقه دارید در چند تلاش می توانید یک پرتره سلفی خوب ثبت کنید.
پرتره
تصاویر پرتره با دوربین اصلی و به کمک دوربین 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان انجام میشود. از نظر برش سوژه از پسزمینه میتوان این تصاویر را مناسب ارزیابی کرد و بعد از برش هم پسزمینه به اندازهی کافی مات میشود. گاهی از اوقات هنگام برش زدن، دوربین به مشکل برمیخورد اما این موضوع مشکل جدی نیست و در اکثر اوقات میتوان برش نسبتا خوبی را مشاهده کرد.
تنها ایراد جدی که میتوان به این دوربین وارد کرد این است که قابلیت HDR برای آن وجود ندارد و این موضوع باعث میشود داینامیک رنج خیلی عالی نباشد و گاهی اوقات دوربین نتواند بالانس خوبی میان قسمتهای تاریک و روشن عکس برقرار کند.
سخت افزار
بخش سخت افزاری را شاید نتوان یکی از نقاط قوت این کهکشانی جدید به حساب آورد، زیرا قلب تپندهی آن تراشهی 12 نانومتری Mediatek Helio G80 میباشد که از هشت هسته پردازنده مرکزی (2×2.0 GHz Cortex-A75 & 6×1.8 GHz Cortex-A55) و پردازنده گرافیکی Mali-G52 میزبانی میکند.
این تراشه برای انجام امور روزمره قدرت کافی دارد اما اگر بحث کارهای سنگین در میان باشد، عملکرد خیلی عالی را شاهد نیستیم. در واقع موضوع اصلی این است که در این بازهی قیمتی که این محصول قرار دارد میتوان گوشیهای خیلی زیادی یافت که از نظر سخت افزاری قدرتی به مراتب بیشتر از این نماینده کرهای داشته باشند.
این مجموعه سخت افزاری را نسخههای متنوع حافظه داخلی و حافظه رم همراهی میکند که این تنوع از 64 رم 4 آغاز شده و تا 128 رم 8 ادامه پیدا میکند و شما باید بنا به نیاز و استفادهی خود یکی از نسخهها را انتخاب کنید.
برای جمع بندی این قسمت میتوان گفت که شاید قدرت سخت افزاری این کهکشانی برای انجام کارهای روزمره شامل گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، وبگردی، بازیهای ساده و … کافی باشد، اما اگر قصد انجام بازیهای سنگینی مانند کال اف دیوتی و آسفالت 9 را دارید، باید به سراغ محصولی بروید که قدرت سخت افزاری بیشتری داشته باشد (البته این گوشی هم میتواند این بازیها را اجرا کند، ولی طبیعتا نباید انتظار کیفیت بالا داشته باشید و افت فریم هم موضوعی عادی میباشد).
نرم افزار و امنیت
گلکسی A32 از جدیدترین ترکیب نرم افزاری موجود برای گوشیهای سامسونگ بهره میبرد و به One Ui 3.1 بر مبنای اندروید 11 مجهز شده است. در مورد رابط کاربری اختصاصی سامسونگ قبلا در وبلاگ سایمان دیجیتال مطالبی را تألیف کردهایم که پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با One Ui این مطالب را مطالعه کنید.
پیشنهاد مطالعه: وان یو آی 3 ؛ رابط کاربری جدید سامسونگ، عرضه نسخه بتای رابط کاربری وان یو آی ۳ ؛ خانه جدید سامسونگیها
در بخش امنیت، Galaxy A32 از دو روش مرسوم حال حاضر استفاده میکند که می توانید از یکی یا هر دوی آن ها بهره ببرید. روش اول تشخیص چهره به کمک دوربین سلفی میباشد که دو بعدی بوده و امنیت خیلی عالی ندارد و در نور اندک هم کارایی خود را از دست میدهد.
روش دوم استفاده از حسگر اثرانگشت میباشد که به صورت اپتیکال زیر نمایشگر بوده و سرعت و دقت کم و بیش خوبی دارد. در واقع مسئله این است که حسگرهای اثرانگشت زیر نمایشگر در میانردههای سامسونگ سرعت و دقت اثرانگشتهای معمول و فیزیکی را ندارد، اما از نظر محل قرارگیری طبیعتا دسترسی آسانتری به آن خواهید داشت.
باتری گلکسی A32
در زمینه باتری اکثر گوشیهای سامسونگ در حال حاضر عملکرد خوب و رضایت بخشی را ارائه میکنند. این موضوع در مورد پرچمداران این شرکت از جمله گلکسی S21 اولترا صادق بوده و تا میانردههایی مانند M62 و M51 نیز ادامه پیدا میکند و این دو محصول از نظر باتری عملکردی بسیار تحسین برانگیز دارند.
بیشتر مطالعه کنید: بررسی گلکسی M51 سامسونگ، نقد و بررسی گلکسی M62
این موضوع را یادآوری کردیم تا بدانید که در این گوشی نیز سامسونگ عملکرد خوب و رضایت بخش خود در زمینه باتری را ادامه داده و باتری 5000 میلی آمپر ساعتی این کهکشانی میتواند تا 1 الی 1.5 روز همراه شما باشد.
البته مانند آنچه همیشه بیان کردهایم میزان شارژدهی یک گوشی هوشمند کاملا به الگوی مصرف شما برمی گردد و نمیتوان عددی قطعی بیان کرد.
برای Galaxy A32 شارژ سریع 15 واتی نیز در نظر گرفته شده که میتوان باتری این دستگاه را در مدت 30 دقیقه به 25 درصد و در مدت 2 ساعت و 20 دقیقه به شارژ کامل برساند که عملکرد خیلی خوبی نیست و برخی گوشیهای رقیب مانند شیائومی از شارژ سریع 33 واتی بهره میبرند.
جمع بندی: گلکسی A32 بخریم؟
سامسونگ گلکسی A32 را برای دستهای از کاربران تولید کرده که میخواهند یک کهکشانی کرهای را تجربه کنند ولی در عین حال نیازی با امکانات بالای میانردههای گران قیمتتر یا پرچمداران ندارند (البته شاید هم نمیتوانند یا نمیخواهند بیشتر از این برای خرید یک گوشی هوشمند هزینه کنند).
این گوشی در اکثر بخشها، عملکردی شایسته به نسبت قیمت خود ارائه میدهد ولی در عین حال نباید انتظار خیلی زیادی در بخشهای مختلف از آن داشته باشید. اگر به نمایشگر و باتری یک گوشی اهمیت بالایی میدهید و در عین حال قدرت سخت افزاری و توان پردازشی چندان اولویت بالایی برایتان نیست، این محصول میتواند انتخاب مناسبی برای شما به حساب بیاید.
گلکسی A32 گوشی جدیدی است که سامسونگ در ساخت آن توجه ویژهای به داشتن امکانات در کنار قیمت مناسب داشته است. این موضوع را به سادگی میتوان از استفاده از پنل سوپر امولد با نرخ نوسازی 90 هرتزی متوجه شد. این کهکشانی در زمینه باتری نیز عملکرد کاملا رضایت بخشی را از خود نشان میدهد و دوربینهای آن هم میتوانند کم و بیش رضایت شما را به خود جلب کنند. در زمینه سخت افزاری اما با محصول خیلی قوی مواجه نیستیم و تراشهی مدیاتک عملکرد صرفا قابل قبول برای این دستگاه به ارمغان آورده است.
- طراحی جدید و زیباتر از نسل قبل
- نمایشگر سوپر امولد باکیفیت
- نرخ نوسازی 90 هرتزی
- شارژ دهی خوب باتری
- عملکرد نه چندان خوب حسگر اثرانگشت
- قدرت سخت افزاری کمتر نسبت به رقبا
- نبود فیلم برداری 4K
- نبود اسپیکر استریو
۵ دیدگاه
۲۷ تیر ۱۴۰۱ در ۰۲:۴۱
سلام جلو A32 با A31فرق نداره
پشت موبایل دوربین ها فرق داره
باتریش چطور کیفیت نمایشگر همان قبلی
پردازنده اش بالاتره
۲۷ تیر ۱۴۰۱ در ۰۲:۳۹
سلام آیا A31 باA32تفاوت دارهاز نظر نوع کیفیت نمایشگر یکی هست باتریش چطور A31که باتریش عالیه ۵۰۰۰ میلی آمپر
۲۴ مرداد ۱۴۰۰ در ۱۹:۱۷
تو یوتوب هم که دیدم واقعا کیفیت صفحه بهتر و روشن تری و خوش رنگ تری نسبت به a52 داره .
این گوشی خیلی بار ارزش هست .
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۰۲:۰۹
با تشکر از بررسی خوبتون.بنظرتون بین A32و ردمی نوت ۱۰ رم ۶ برای کسی که با گوشی بازی نمیکنه کدوم بهتره؟ مخصوصا از لحاظ دوربین.
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۰۹:۵۴
بر اساس تجربه ی من گوشی های سامسونگ عکس های خوش رنگ و لعاب تری میگیرن و این گوشی 64 مگاپیکسل هست بنظرم که مقداری A32 بهتر باشه
اما این تفاوت چندان زیاد نیست و در مورد فیلم برداری هم نوت 10 از 4K پشتیبانی میکنه که جدی نگیرین اما بهتره ولی من فیلم برداری A32 رو تست کردم و بنظرم از A50 خودم که 4K هست خیلی بهتره
سامسونگ تجربه ی استفاده عالی داره