بهترین گوشیهای قاتل پرچمدار تا ۱۶ میلیون تومان (مهر ۱۴۰۰)
با توجه به قیمت بسیار بالای محصولات دیجیتال و بهویژه گوشیهای هوشمند، دیگر امکان خرید گوشیهای پرچمدار برای همه فراهم نیست. اما یک گزینه جایگزین برای پرچمدارها وجود دارد و آن هم گوشی های قاتل پرچمدار هستند که با مشخصات فنی قدرتمند و قیمت مناسب میتوانند انتخاب بسیاری از افراد باشند. در این مطلب هم تاریخچه پیدایش این دستهبندی را برای شما شرح خواهیم داد و به بررسی و معرفی بهترین قاتلین پرچمدارها خواهیم پرداخت.
قاتل پرچمدار چیست؟
دستهبندی و مفهومی برای گوشیهای هوشمند با نام “قاتل پرچمدار” برای اولین بار توسط شرکت وانپلاس و در سال ۲۰۱۴ معرفی شد. در آن زمان وانپلاس با تولید و عرضه موبایلهایی با مشخصات فنی بسیار نزدیک به پرچمدارها و در عین حال با قیمتی در حدود نصف آنها، توانست این دستهبندی جدید را بسیار پرطرفدار و محبوب جلوه دهد و در نتیجه این استقبال خوب، دستهبندی قاتل پرچمدارها به یک عرصه بسیار رقابتی برای شرکتهای تولیدکننده موبایل تبدیل شد.
به عنوان یک تعریف کلی، میتوان قاتل پرچمدارها را گوشیهایی با مشخصات فنی شبیه به پرچمدارهای اصلی دانست که با برخی صرفهجوییها در طراحی ظاهری، کیفیت صفحه نمایش و دوربینها قیمت کمتری را در مقایسه با آنها دارند. این گوشیهای هوشمند با توجه به قیمت مقرون به صرفه و امکانات مناسب و سختافزار قدرتمندی که دارند از بهترین انتخابها برای خرید یک گوشی هوشمند با بودجهی محدود هستند و توجه ویژهای را باید به آنها داشت.
لیست بهترین گوشیهای قاتل پرچمدار
در این لیست برخی از بهترین گوشیهای قاتل پرچمدار را معرفی و بررسی میکنیم و همچنین نقاط ضعف و قوت هر کدام را برای شما تشریح خواهیم کرد. توجه داشته باشید که ترتیب لیست از گوشیهای ارزانتر به گرانتر است.
راهنمای خرید گوشی ۶ تا ۷ میلیون
پوکو ایکس ۳ پرو (Poco X3 Pro) : قیمت حدودی ۶.۸ میلیون تومان
اولین و ارزانترین قاتل پرچمدار مورد بررسی در این لیست، پوکو ایکس ۳ پرو است که میتوان آن را نسخه قویتر پوکو ایکس ۳ دانست. طراحی ظاهری پوکو ایکس ۳ پرو تفاوت چندانی با نسخه عادی خود ندارد و همانند آن کمی ضخیم و بزرگ است. وزن این مدل ۲۱۵ گرم است و ضخامت ۹.۴ میلیمتری آن باعث شده است تا کمی استفاده از آن سخت باشد و آنچنان گوشی خوشدستی نباشد.
پنل پشتی و جانبی هر دو از جنس پلاستیک هستند و برای صفحه نمایش هم از گوریلا گلس ۶ استفاده شده است. استاندارد مقاومت در برابر نفوذ پوکو ایکس ۳ پرو IP53 است و میتواند در برابر ذرات گرد و غبار و پاشش آب مقاوم باشد. حسگر اثر انگشت این مدل هم بر روی پنل جانبی قرار دارد و با دکمه پاور ادغام شده است.
صفحه نمایش پوکو ایکس ۳ پرو با ابعاد ۶.۶۷ اینچ و تکنولوژی ساخت IPS LCD است که نسبت آن به ابعاد بدنه در حدود ۸۴.۶ درصد است. رزولوشن تصویر این صفحه نمایش FHD+ با تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل بر اینچ مربع است. نرخ نوسازی تصویر هم ۱۲۰ هرتز است و به همراه قابلیت پشتیبانی از HDR10 عملکرد خوبی را ارائه میدهد؛ این دو مشخصه را میتوان از ویژگیهای بارز پوکو ایکس ۳ پرو در مقابل رقبا دانست.
حداکثر شدت نور صفحه هم ۴۵۰ نیت است و برای استفاده در خارج از محیطهای بسته کمی دردسرساز است و عملکرد ضعیفی را در این باره از پوکو ایکس ۳ پرو شاهد هستیم.
از مهمترین ویژگیها و برتریهای پوکو ایکس ۳ پرو نسبت به سایر قاتل پرچمدارها در این رده قیمتی میتوان به تراشه بروز و قدرتمند آن اشاره کرد. تراشه استفاده شده در این مدل اسنپدراگون ۸۶۰ است که با هشت هسته پردازنده مرکزی و پردازنده گرافکی Adreno 640 عملکرد بسیار سریع را از آن شاهد خواهید بود.
به لطف وجود این تراشه قدرتمند، به راحتی و بدون هیچ افت کیفیتی میتوانید حتی بازیهای جدید و سنگین مانند کال اف دیوتی را بر روی پوکو ایکس ۳ پرو اجرا کنید که با توجه به قیمت مناسب این مدل، این ویژگی باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد.
در مرکز قاب پشتی پوکو ایکس ۳ پرو یک ترکیب چهار لنزی از دوربینها را شاهد هستیم. دوربین اصلی پوکو ایکس ۳ پرو ۴۸ مگاپیکسلی و با لنز عریض است که از قابلیت فوکوس خودکار هم پشتیبانی میکند. همچنین دوربین فوق عریض ۸ مگاپیکسلی را شاهد هستیم که امکان قبت تصاویر با زاویه پوشش ۱۱۹ درجهای را به کاربران میدهد.
دو دوربین دیگر هم هر دو ۲ مگاپیکسلی هستند و یکی با لنز ماکرو است و دیگری به عنوان سنسور تشخیص عمق عمل میکند. روی هم رفته دوربین پوکو ایکس ۳ پرو عملکرد مناسبی دارد و در این بازه قیمتی و با توجه به سیستم سختافزاری قدرتمندی که دارد از بهترینها است. برای دوربین سلفی هم در پوکو از یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی استفاده شده است که با تصاویری با اندازه پیکسلی ۰.۸ میکرون را میتواند ثبت کند. همچنین امکان عکاسی پرتره هم با دوربین سلفی پوکو ایکس ۳ پرو وجود دارد.
پوکو از یک باتری ۵۱۶۰ میلیآمپری برای انرژیدهی به صفحه نمایش بزرگ و تراشه قدرتمند این مدل استفاده کرده است که مدتزمان شارژدهی آن با استفاده معقول در حدود یک روز و نیم است. همچنین با وجود پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۳۳ واتی میتوانید پوکو ایکس ۳ پرو را در مدتزمان ۵۹ دقیقه به شارژ کامل برسانید و طبق گفته خود شرکت هم با نیم ساعت شارژ، این باتری میتواند تا ۵۹ درصد شارژ شود.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
نقد و بررسی کامل و جزئیتر پوکو ایکس ۳ پرو را در اینجا میتوانید داشته باشید.
راهنمای خرید گوشی ۸ میلیون تومان
پوکو اف ۳ (Poco F3) : قیمت حدودی: ۸.۵ میلیون تومان
دومین قاتل پرچمدار مورد بررسی در لیست باز هم متعلق به پوکو است و اینبار با پوکو اف ۳ قدرتمندتر ظاهر میشود. پنل پشتی شیشهای و دوربین دو تکه باعث زیبایی هرچه تمامتر این گوشی شده است و همچنین آن را بسیار شبیه به Mi 11i کرده است. وزن ۱۹۶ گرمی و ضخامت ۷.۸ میلیمتری روی هم رفته باعث راحتی استفاده از این میانرده شدهاند و با یک گوشی خوشدست با طراحی ارگونومیک طرف هستیم. فریم جانبی از جنس پلاستیک است و پنل پشتی و جلویی که هر دو با گوریلا گلس ۵ محافظت میشوند را به هم متصل کرده است. برای محافظت از نفوذ آب و گرد و غبار هم از استاندارد مقاومتی IP53 استفاده شده است که در برابر پاشش قطرات آب میتواند از پوکو اف ۳ محافظت کند.
نمایشگر این قاتل پرچمدار از مهمترین ویژگیهای آن است و در این بازه قیمتی رقیبی را برای مقابله با آن نخواهید یافت. صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی امولد با رزولوشن FHD+ و تراکم پیکسلی ۳۹۵ کیفیت تصویر بسیار خوبی را به نمایش میگذارد. همچنین با توجه به امولد بودن صفحه نمایش، رنگها بسیار طبیعی و زنده دیده میشوند و رنگ مشکی نیز عمق بینظیری را دارد. علاوه بر این، نمایشگر پوکو اف ۳ از HDR10+ هم پشتیبانی میکند. همچنین نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی متغیر هم از مهمترین ویژگیهای این گوشی است که هم به روان بودن صفحه نمایش کمک میکند و هم در مدیریت مصرف باتری بسیار بهتر عمل میکند. حداکثر روشنایی این پنل ۶.۶۷ اینچی در حالت دستی ۵۱۱ نیت است و در مقابل نور آفتاب و برای عملکرد بهتر، این عدد به ۷۱۱ نیت میرسد.
بخش سختافزاری این گوشی از عمدهترین دلیلها برای قرار دادن آن در این لیست است. حضور تراشه هفت نانومتری اسنپدراگون ۸۷۰ در این موبایل و با این قیمت، از عجایب پوکو اف ۳ است. تراشه اسنپدراگون ۸۷۰ با پردازنده مرکزی هشت هستهای (1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585) و پردازنده گرافیکی Adreno 650 در همکاری با رم ۶ یا ۸ گیگابایتی استفاده شده در این گوشی، آن را به یک قاتل پرچمدار واقعی تبدیل کرده است که با کمترین قیمت، بهترین عملکرد را به شما ارائه میدهد. تراشه اسنپدراگون ۸۷۰ را میتوان به نوعی چیزی بین اسنپدراگون ۸۶۵ و ۸۸۸ دانست که به ترتیب در پرچمدار سال قبل و امسال این شرکت از آنها استفاده شده است. با وجود این تراشه سریع، هیچ مشکلی در اجرا بازیهای بهروز و سنگین مانند کال اف دیوتی و آسفالت ۹ نخواهید داشت و کاملاً روان و بدون افت فریم میتوانید از آنها لذت ببرید. همچنین وجود صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی باعث هیجان هرچه تمامتر بازیها بر روی پوکو اف ۳ میشود.
با وجود استفاده از تراشه و صفحه نمایش بسیار عالی در این گوشی، قاعدتاً باید منتظر یک ضعف در پوکو اف ۳ باشیم. دوربین این قاتل پرچمدار را میتوان به عنوان همان قسمت ضعیف معرفی کرد. البته نباید از پوکو اف ۳ دلسرد بشوید، کلمه ضعیف فقط برای مقایسه دوربین با قدرت سختافزاری آن است. در این گوشی از سه دوربین به عنوان دوربین پشتی استفاده شده است. دوربین اصلی ۴۸ مگاپیسلی با لنز عریض و گشودگی دیافراگم f/1.8 است که به علت استفاده از سیستم Quad-Bayer به صورت پیشفرض عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی را ثبت میکند. قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز هم در این دوربین دیده میشود. کیفیت تصاویر دوربین اصلی هم در شب و هم در صبح خوب هستند و جزئیات و رنگها نسبتاً دقیق ثبت میشوند و در کل آن را میتوان یک دوربین متوسط به بالا در نظر داشت.
دو دوربین کمکی دیگر هم ۸ و ۵ مگاپیکسلی هستند. دوربین فوق عریض، سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد که گشودگی دیافراگم آن f/2.2 است و زاویه دید ۱۱۹ درجهای را میتواند پوشش دهد. کیفیت عکسهای دوربین فوق عریض در رده متوسط قرار دارد و عملکرد درخشانی را از خود نشان نمیدهد. دوربین دیگر هم دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی است که به لطف وجود فوکوس خودکار در آن میتوانید بسیار راحتتر با آن عکاسی کنید. کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین نسبت به بقیه دوربینها عملکرد بهتری دارد و در این رابطه میتوان به دوربین پوکو اف ۳ امیدوارتر شد.
به عنوان دوربین سلفی هم از یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ با فوکوس ثابت استفاده شده است که گشودگی دیافراگم آن f/2.2 است. کیفیت سلفیهای این دوربین هم خوب است و عملکردی خوبی از آن را در ثبت جزئیات و رنگها میبینیم. قابلیت ثبت عکسهای پرتره هم با دوربین سلفی پوکو اف ۳ وجود دارد، اما در این بخش کمی با ضعف مواجه هستیم و در جداسازی سوژه از پسزمینه شاهد برخی اشتباهات مانند مات شدن موها هستیم.
باتری ۴۵۲۰ میلیآمپری پوکو اف ۳ برخلاف ظرفیت کمی که دارد، عملکرد مناسبی را دارد. با وجود صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی و تراشه قدرتمند، این باتری دوام خوبی را دارد و با یک بار شارژ کامل میتوانید حتی بیشتر از یک روز هم از آن استفاده کنید. همچنین پشتیبانی از شارژ سریع ۳۳ واتی، مدتزمان شارژ شدن این گوشی را به حداقل رسانده است و در نیم ساعت میتوانید ۶۰ درصد باتری را شارژ کنید و برای شارژ کامل هم مدت زمان ۵۶ دقیقه کافی خواهد بود.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
راهنمای خرید گوشی ۹ تا ۱۲ میلیون تومان
شیائومی می ۱۰ تی فایوجی و می ۱۰ تی پرو فایوجی
قیمت حدودی: ۸.۶ و ۱۲.۵ میلیون تومان
قاتل پرچمدار سوم لیست هم متعلق به شرکت شیائومی است و هر دو میتواند از بهترین انتخابها برای خرید در بازه قیمتی خودشان باشند. طراحی ظاهری هر دو نسخه مشابه هم هستند و در اولین نگاهی که به می ۱۰ تی بیندازید متوجه کیفیت ساخت بالا و مرغوبیت مواد استفاده شده در ساخت آن خواهید شد. قاب پشتی و صفحه جلویی هر دو از جنس شیشه هستند و با استفاده از گوریلا گلس ۵ در ساخت آنها از مقاومت خوبی در برابر ضربه برخوردار هستند. فریم جانبی هم از جنس آلومینیوم است و ظاهر براق و زیبایی را به این گوشیهای موبایل داده است.
در سمت راست گوشی هم دکمههای پاور و تنظیم صدا قرار گرفتهاند؛ حسگر اثر انگشت هم در همانجا و بر روی دکمه پاور تعبیه شده است. این مدلها هر دو با ابعاد بزرگ و ضخامت زیادی که دارند در رده موبایلهای بزرگ و بددست قرار میگیرند که در استفادههای چند ساعته میتوانند کمی مشکلساز باشند و آن راحتی و کارایی مناسب را نداشته باشند. همچنین نکته ناامیدکننده در رابطه با طراحی این مدل هم ضخامت غیر عادی قسمت دوربینها است که برآمدگی آنها بر روی قاب پشتی بسیار زیاد و اذیتکننده است و هنگام استفاده ممکن است کمی آزاردهنده باشد.
صفحه نمایش در هر دو مدل می ۱۰ تی و می ۱۰ تی پرو هم اندازه هستند و هر دو IPS LCD و ۶.۶۷ اینچی هستند. نرخ نوسازی تصویر ۱۴۴ هرتزی در ایم مدلها از بارزترین ویژگیهای موجود در صفحه نمایش آنها است و هرچه بیشتر آنها را به پرچمدارهای گران قیمت نزدیک کرده است. رزولوشن تصویر ۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسلی با تراکم ۳۹۵ پیکسل بر اینچ مربع به همراه قابلیت پشتیبانی از HDR10+ هم از دیگر نکات مثبت موجود در نمایشگرهای این سری است.
در مشخصات سختافزاری هم شاهد یک ترکیب مشابه هستیم و در ساخت هر دو نسخه از تراشه ۷ نانومتری شرکت کوالکام، اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده شده است که آنها را به قاتل پرچمدارهایی تمام عیار تبدیل کرده است. پردازنده مرکزی هشت هستهای این تراشه که از یک هسته ۲.۸۴ گیگاهرتزی به همراه سه هسته ۲.۴۲ گیاگاهرتزی و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی بهره میبرد به همراه پردازنده گرافیکی Adreno 650 موجود در آن، میتوانند پاسخگوی تمام نیازهای شما باشند و حتی در عرصه گیمینگ هم شما را همراهی کنند.
در بررسی دوربینها هم هر دو نسخه با توجه به قیمتی که دارند عملکرد قابل قبولی را ارائه میکنند. البته باید توجه داشته باشید که در نسخه پرو از دوربینهای قویتری در مقایسه با می ۱۰ تی استفاده شده است و از مهمترین تفاوتها میان این دو مدل همین دوربین آنها است.
می ۱۰ تی با دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی عرضه شده است و در می ۱۰ تی پرو این دوربین به ۱۰۸ مگاپیکسل ارتقاء یافته است که یکی از دلایل تفاوت قیمت میان این دو نسخه میباشد. در دو دوربین دیگر که یکی دوربین فوق عریض ۱۳ مگاپیکسلی است و دیگری دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی، تفاوتی میان این دو نسخه دیده نمیشود. همچنین یک تفاوت جزئی دیگر میان دوربینهای اصلی وجود دارد که آن هم وجود سیستم لرزشگیر اپتیکال در نسخه پرو است. اما در بررسی دوربین سلفی این دو مدل هم به نتیجه یکسانی میرسیم و برای هر دو از یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با لنز عریض استفاده شده است.
شیائومی برای این دو نسخه از یک باتری لیتیوم-پلیمری ۵۰۰۰ میلیآمپری با قابلیت پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۳۳ واتی استفاده کرده است. میزان شارژدهی این باتری هم خوب است و با استفاده روزمره و عادی میتوانید با یک بار شارژ کامل، چیزی در حدود یک روز کامل و یا حتی یک و نیم روز را از آن استفاده کنید.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
پیشنهاد مطالعه: نقد و بررسی شیائومی Mi 10T Pro، می 10 تی و می 10 تی پرو معرفی شدند
راهنمای خرید گوشی ۱۳ میلیون تومان
آیفون اس ای ۲۰۲۰ (iPhone SE 2020) : قیمت حدودی: ۱۲.۸ میلیون تومان
محصول دیگر مورد بررسی که به عنوان یک قاتل پرچمدار میتوان از آن یاد کرد، متعلق به شرکت اپل است. آیفون اس ای نسبت به بقیه اعضاء لیست ابعاد کوچکتری دارد و با وزن ۱۴۸ گرم و ضخامت ۷.۳ میلیمتری بسیار خوشدست است. پنل پشتی و جلویی هر دو از جنس شیشه هستند و با پنل جانبی آلومینیومی باعث شدهاند که یک طراحی زیبا و چشمنواز را در این محصول میانرده اپل شاهد باشیم. استاندارد مقاومتی آیفون اس ای IP67 است که میتواند از ویژگیهای متمایزکننده آن در مقایسه با سایر اعضای لیست باشد.
صفحه نمایش استفاده شده در این مدل ۴.۷ اینچی است و ۶۵.۴ درصد ابعاد بدنه را به خود اختصاص داده است که عملاً یک صفحه نمایش بسیار کوچکی است. فناوری ساخت این صفحه نمایش IPS LCD است و با رزولوشن تصویر ۷۵۰×۱۳۳۴ عملکرد کمی ضعیفی را دارد، ولی به لطف تراکم پیکسلی ۳۲۶ پیکسل بر اینچ مربعی، تصاویر را با وضوح بالا به نمایش میگذارد و به نوعی ضعف رزولوشن تصویر HD را توانسته است با آن پوشش بدهد.
در مشخصات سختافزاری اپل خساست را کنار گذاشته است و از تراشه بسیار قدرتمند A13 bionic استفاده کرده است که مشابه با آیفون ۱۱ است و باعث شده است تا آیفون اس ای عملکردی بسیار سریع را داشته باشد و به نوعی برتر از رقبای اندرویدی خود باشد.
این تراشه با پردازنده مرکزی شش هستهای با دو هسته ۲.۶۵ گیگاهرتزی و چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتزی در همکاری با پردازنده گرافیکی چهار هستهای، میتواند به راحتی و بدون هیچ مشکلی نیازهای شما را برطرف کند و حتی در اجرا بازیهای سنگین هم شما را تنها نگذارد. البته رم ۳ گیگابایتی در این مدل کمی ناامیدکننده است و در مقایسه با همردههای اندرویدی یک نقطه ضعف بزرگ برای آیفون اس ای به حساب میآید.
در بررسی دوربینی هم با یک دوربین یگانه مواجه هستیم و خبری از دوربینهای متعدد نیست. دوربین استفاده شده در این قاتل پرچمدار، ۱۲ مگاپیکسلی با لنز عریض است که قابلیتهایی از جمله امکان فوکوس خودکار و لرزشگیر اپتیکال را دارد. همچنین توسط این دوربین یگانه امکان ثبت پرترههایی با کیفیت قابل قبول هم ممکن است و به عنوان یک دوربین یگانه عملکرد خوبی را در جداسازی سوژه از محیط در حالت پرتره از آن شاهد هستیم. دوربین سلفی هم ۷ مگاپیکسلی است و همان دوربین استفاده شده در آیفون ۸ و ۷ است و عملکرد خوبی را در محیطهای روشن دارد.
در بخش آخر بررسی این قاتل پرچمدار نوبت به باتری آن میرسد که ۱۸۲۱ میلیآمپری است. به کمک الگوهای صرفهجویی در مصرفی که در تراشه این مدل به کار رفته شده است و همچنین صفحه نمایش کوچک آن، این باتری میتواند مدتزمانی در حدود ۱۳ ساعت را با یک بار شارژ کامل دوام بیاورد. شارژر قرار گرفته در جعبه ۵ واتی است که بسیار ضعیف بوده و دو و نیم ساعت وقت را برای شارژ کردن نیاز دارد. البته امکان پشتیبانی از شارژر ۱۸ واتی هم وجود دارد و با استفاده از آن طی یک ساعت میتوانید به طور کامل این باتری را شارژ کنید.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
برای مشاهده بررسی کامل آیفون اس ای ۲۰۲۰ توسط تیم سایمان دیجیتال به این لینک مراجعه کنید.
راهنمای خرید گوشی ۱۴ میلیون تومان
گلکسی اس ۲۰ فن ادیشن فایوجی (Galaxy S20 FE 5G): قیمت حدودی: ۱۳.۵ میلیون تومان
گلکسی اس ۲۰ اف ای را میتوان نسخه لایت گلکسی اس ۲۰ دانست که با قیمت کمتر و مشخصات فنی قابل قبول میتواند به عنوان یک قاتل پرچمدار در این لیست قرار داشته باشد. زبان طراحی اس ۲۰ اف ای همان زبان طراحی معمول سامسونگ است و در نگاه اول میتوان ان را از محصولات دیگر برندها تمایز داد. در طراحی اس ۲۰ اف ای بیشتر با ظاهری شبیه به سری A سامسونگ روبهرو هستیم و کمتر حس یک مدل از خانواده اس را به شما میدهد. پنل پشتی از جنس پلاستیک است که طرح مات استفاده شده در آن باعث شده است تا ظاهری بهتر را در عین پلاستیکی بودن داشته باشد. پنل جانبی هم آلومینیومی با ظاهری براق و زیبا است. ابعاد مناسب و وزن ۱۹۰ گرمی این گوشی باعث شده است که این مدل یک گوشی خوشدست باشد و در استفادههای طولانیمدت هم کاربران را خسته نکند. استاندارد مقاومت در برابر نفوذ در اس ۲۰ اف ای IP68 است و تا ۳۰ دقیقه را میتواند در عمق ۱.۵ متری زیر آب دوام بیاورد.
صفحه نمایش ۶.۵ اینچیِ سوپرآمولد است که با رزولوشن ۲۴۰۰×۱۰۸۰ و تراکم پیکسلی ۴۰۷ پیکسل بر اینچ مربع، کیفیت تصویر خوبی را با توجه به محدوده قیمتی خود ارائه میکند. نرخ نوسازی تصویر هم ۱۲۰ هرتز است و در هنگام استفاده روزمره و به خصوص در بازیها حس خوبی را به کاربران منتقل میکند. البته نرخ نوسازی متغیر در این مدل وجود ندارد و فقط امکان انتخاب تنظیم آن بر روی ۱۲۰ هرتز به صورت پیوسته ممکن است که کمی در شارژدهی باتری اثر سوء میگذارد.
در مدل مورد بررسی ما که نسخه فایوجی است از تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده شده است که به همراه رم ۶ یا ۸ گیگابایتی قابل خرید است. تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ همان تراشه استفاده شده در می ۱۰ تی و می ۱۰ تی پرو است که پیشتر آنها را بررسی کردیم. این تراشه عملکرد بسیار خوبی را دارد و برای اس ۲۰ اف ای با برچسب قیمتی نزدیک به میانردهها، یک نقطه قوت است و به کمک این تراشه میتواند نیاز تمام کاربران از جمله گیمرها را هم برطرف کند.
دوربینی که سامسونگ در این مدل از آن استفاده کرده است روی کاغذ کمی ضعیف به نظر میرسد، اما تصاویری بسیار با کیفیت را ثبت میکند. به وسیله دوربینهای موجود در این مدل رنگها و جزئیات بسیار دقیق به نمایش گذاشته میشوند و در همه حالتهای عکاسی عملکرد خوبی را از دوربین گلکسی اس ۲۰ اف ای شاهد هستیم.
در مرکز قسمت بالایی صفحه نمایش هم دوربین سلفی را مشاهده میکنیم که با سنسور ۳۲ مگاپیکسلی تصاویر بسیار خوب و باکیفیتی را ثبت میکند. البته در نور کم و محیطهای تاریک، عملکرد این دوربین کمی ضعیف میشود و نباید انتظار آن جزئیات و رنگهای طبیعی را از آن داشته باشید.
برای باتری گلکسی اس ۲۰ اف ای سامسونگ از یک باتری نسبتاً بزرگ ۴۵۰۰ میلیآمپری استفاده کرده است که میتواند شارژدهی حدوداً یک روزه را در استفادههای عادی داشته باشد. ویژگی مورد توجه این باتری، وجود فناوری شارژ معکوس بیسیم است. برای شارژ کردن این مدل هم دو گزینه برای شما وجود دارد، از شارژر ۱۵ واتی داخل جعبه استفاده کنید که در حدود یک ساعت و چهل دقیقه زمان برای شارژ کردن وقت لازم دارد یا اینکه از یک شارژر ۲۵ واتی استفاده کنید تا نیم ساعت سریعتر بتوانید به شارژ صد در صدی برسید.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
پیشنهاد مطالعه: بررسی گلکسی S20 FE
راهنمای خرید گوشی ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان
شیائومی می ۱۱ آی (Xiaomi Mi 11i): قیمت حدودی: ۱۵.۵ میلیون تومان
آخرین گزینه مورد بررسی در این لیست باز هم متعلق به شرکت شیائومی است و میتوان آن را قویترین قاتل پرچمدار در این مقاله دانست. می ۱۱ آی یکی از چهار نسخه سری می ۱۱ است و آن را میتوان نسخهای با تراشه نسخه می ۱۱ عادی در نظر داشت که با کاستیهایی در بخشهای دیگر، قیمتی ارزانتر از آن را برای کاربران دارد. طراحی می ۱۱ آی بسیار شبیه به نسخه لایت همین مدل و همچنین پوکو اف ۳ است و به سختی میتوان آنها را از هم تمایز داد.
قسمت پشتی و جلویی هر دو از جنس شیشه هستند و توسط گوریلا گلس ۵ محافظت میشوند. شیائومی در فریم جانبی از پلاستیک استفاده کرده است تا بتواند قیمت تمامشده را به کمترین مقدار ممکن برساند. همانند پوکو ایکس ۳ پرو در می ۱۱ آی هم از استاندارد مقاومت در برابر نفوذ IP53 استفاده شده است و در برابر پاشش آب و ذرات گرد و غبار مقاوم است.
در جلوی گوشی با یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی سوپرآمولد روبرو هستیم که با رزولوشن FHD تصاویر را به نمایش میگذارد. نسبت ابعاد صفحه نمایش به بدنه در این قاتل پرچمدار در حدود ۸۶ درصد است. شدت نور صفحه نمایش می ۱۱ آی هم چیزی دست کم از پرچمدارها ندارد و در زیر نور مستقیم آفتاب، شدت روشنایی نمایشگر به عدد ۹۵۰ نیت میرسد که برای گوشیای در این رده قیمتی فوقالعاده است. همچنین نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتزی به همراه امکان پشتیبانی از HDR10+ از یگر ویژگیهای مهم صفحه نمایش این قاتل پرچمدار است.
جذابترین قسمت در بررسی می ۱۱ آی تراشه بهکار رفته در آن است. با وجود تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ و رم ۸ گیگابایتی به همراه آن، ما عملاً با یک پرچمدار تمام عیار سر و کار داریم که فقط در جلد یک قاتل پرچمدار قرار گرفته است.
شیائومی با وجود برخی کمبودهایی که در بقیه قسمتهای این مدل داشته است، اصلاً قدرت پردازش و سرعت می ۱۱ آی را فدای قیمت نکرده است و با وجود این تراشه بهروز و قدرتمند، تمام قابلیتهای سختافزاری یک پرچمدار گرانقیمت را در می ۱۱ آی با نصف قیمت میتوانید داشته باشید.
بنابراین تفاسیر و همچنین تجربیات کاربران از این موبایل، در بازیهای سنگین هیچ مشکل و کندی مشاهده نمیشود و کاملاً روان اجرا میشوند و میتوانید از بازی کردن با این موبایل نهایت لذت را ببرید. البته برای استفاده های طولانیمدت کمی با مشکل داغ شدن بیش از حد مواجه خواهید شد.
در بخش دوربین این قاتل پرچمدار از یک سیستم دوربین سهگانه بهره میبرد و به همراه دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی از دو دوربین دیگر با لنزهای ماکرو و فوق عریض استفاده شده است. دوربین فوق عریض زاویه ۱۱۹ درجهای را پوشش میدهد و گشودگی دریچه دیافراگم آن f/2.2 است. دوربین ماکرو هم ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 است. ویژگی جذاب دیگر در رابطه با می ۱۱ آی هم امکان فیلمبرداری با وضوح 8K است.
برای دوربین سلفی هم یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با لنز عریض را داریم که رنگها و جزئیات را بسیار طبیعی نشان میدهد و در حالت پرتره هم عملکرد بسیار عالی را در جداسازی سوژه از محیط دارد و هیچ مشکلی در این رابطه با می ۱۱ آی نخواهید داشت.
برای انرژیرسانی به این قاتل پرچمدار قدرتمند با صفحه نمایش نسبتاً بزرگ، شیائومی از یک باتری ۴۵۲۰ میلیآمپری استفاده کرده است. این باتری با استفاده از شارژر ۳۳ واتی در مدتزمان کمتر از یک ساعت (۵۲ دقیقه) میتواند به طور کامل شارژ شود، در مدت نیم ساعت هم تا ۷۰ درصد از باتری را میتوانید شارژ کنید. مدتزمان شارژدهی به طور عمده به نوع استفاده و کاربری شما از موبایل بستگی دارد، اما در استفاده روزمره و عادی به راحتی میتوانید از می ۱۱ آی تا یک و نیم روز هم استفاده کنید.
نقاط قوت
|
نقاط ضعف
|
پیشنهاد مطالعه: نقد و بررسی Mi 11i
از آنجایی که صفحهی نمایش و پروسههای سختافزاری بر روی میزان مصرف باتری تاثیر دارد، بدون انجام تستهای دقیق نمیتوان جواب کاملا درستی به این سوال داد. با این حال، براساس ظرفیت باتری که تاثیرگذارترین فاکتور یک گوشی با باتری خوب به حساب میآید، میتوان گفت پوکو ایکس 3 پرو با ظرفیت 5160 میلی آمپر ساعت بهترین گوشی این لیست از نظر باتری محسوب میشود.
دوربین خوب به دوربینی گفته میشود که جزئیات بیشتری نمایش دهد، رنگها را اشباع نکند و بسیاری از موارد دیگر که تنها با کنار هم قرار دادن تصاویر امکان مقایسه وجود دارد. برای مشاهدهی مقایسه دو به دوی هر یک از این گوشیها و تصاویر اخذ شده با آنها به دستهبندی مقایسه دوربین سایمان دیجیتال مراجعه کنید.
بسیاری از گوشیهای معرفی شده در این لیست دارای تراشههای قدرتمندی هستند که با استفاده از آنها میتوانید به راحتی بازیهایی همچون کال آف دیوتی را اجرا کنید. با این حال، اگر یکی از این گوشیهای این لیست مشکلی داشته باشد، در قسمت معایب و مزایای آن مطرح شده است.
۴ دیدگاه
۸ آبان ۱۴۰۰ در ۱۹:۳۷
معلوم هست چی میگی چرا همه رو به اشتباه میندازی پوکو f3می 10tرو خورد میکنه هم توی زمان های طولانی بازی های مثل پابجی موبایل هم توی عکس توی شب عملکرد بهتر از می 10t داره
۵ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۸:۰۰
ممنون از تیم خوب سایمان دیجیتال بابت این بررسی و معارفه.
در مورد گوشی های معرفی شده اما، از پوکو ایکس 3 پرو به رغم وجود یه سری باگ ها و مسائل ریزش، اما با توجه به بازه قیمتیش، واقعا نمیشه ازش ایراد خاصی گرفت.
اما تو رنج 8.5 تا 9، که رقابت بین دو گوشی شائومی، یعنی پوکو F3 و Mi 10T هست، فک میکنم بدون شک Mi 10T انتخاب برتر باشه؛ چون هم دوربین و باتری و خصوصا طراحی فوق العاده شیک تر و باکیفیت تری داره، هم اینکه کانفیگ سخت افزاریش، همگی قطعات یک پرچمدار هست، برخلاف پردازنده 870 اسنپ دراگون که صرفا واسه میان رده ها ساخته شده. ضمن اینکه شاید تو تست ها و بنچمارک ها اسنپ دراگون 870 نسبت به 865 در حد 5 تا 10 درصدی بهتر باشه، اما مطمئنا زیر فشار و استفاده طولانی و دراز مدت این قضیه متفاوته، کما اینکه طبق تست های انجام شده، تو استرس تست های این دو سی پی یو، 865 زیر فشار تنها 0.4 درصد افت عملکرد رو تو دمای حداکثری 40 درجه داشته، اما 870 جدای از افت عملکردی نزدیک به 10 درصدیش، دماش هم بسیار بالا میره که همین هم به نوبه خودش موجب افت عملکرد پردازنده میشه (داغی و افزایش دما تا حدود 46-47 درجه).
هر چی باشه، همون داستان اوله: 865، فلگ شیپ و پرچمدار نسل گذشته، اما 870 به رغم قدرت بالاش، یه پردازنده میدرنج و میان رده.
مجموعا بین این دو گوشی، فک میکنم تنها برتری F3، صفحه نمایشش باشه، که ازون بابت هم نرخ رفرش ریت 144 هرتزی می10 تی رقابت تو این بخش رو خیلی پایاپای میکنه.
صدالبته که با گذشت از همه این موارد، اف3 تو رنج قیمتیش، یه گوشی واقعا فوق العادس. اما من از هر نظر می 10تی رو انتخاب میکنم و در حال حاضر هم ازین گوشی استفاده میکنم. (البته این مورد آخر هیچ تاثیری در مورد قضاوت و مقایسم نداشت.)
در مورد Mi 10T Pro نظر خاصی نمیتونم بدم، اما اختلاف قیمتی حدود 5 تومنی در قبال صرفا 2 گیگ رم بیشتر و فقط دوربین اصلی قوی تر، واسه بنده خیلی قابل هضم نیست؛ و تو اون رنج (یعنی اگه قرار بر 13.5-14ت هزینه برای خرید گوشی باشه) ترجیح میدم با 1.5ت هزینه بیشتر Mi 11i رو با چیپست اسنپ دراگون 888 انتخاب کنم.
واسه فن های سامسونگ هم S20 Fan Edition، یه گزینه عالیه. درسته سامسونگ تو کیفیت ساخت و بدنه کمکاری کرده و گوشی از پلاستیکه، و خب عیب دیگش هم بخاری بودن و دمای فوق العاده بالاش زیر فشاره، اما از محاسن فوق العادش مثل صفحه نمایش و دوربین عالیش هم نمیشه گذشت.
مجموعا از همه گزینه ها میشه به عنوان یه قاتل پرچمدار تمام عیار یاد کرد، جز SE 2020 اپل! (بنظر بنده البته)؛ چون واقعا 13-14ت هزینه کردن واسه یه همچین گوشی ای با اینچنین ظاهر و ابعاد و همچنین باتری و شارژری که انگار از سال 2015 اومدن و تو سال 2021 داره ازشون استفاده میشه، فک نمیکنم حتی واسه اپل دوست ها هم منطقی باشه.
عذرخواهم که نظرم خیلی طولانی شد.
با عرض احترام و خسته نباشید مجدد خدمت تیم سایمان دیجیتال
و با احترام و ادب فراوان نسبت به همه ی کاربران و مصرف کنندگان عزیز.
روز و روزگار بخیر
۲ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۶:۳۹
کاملا مشخصه که شیائومی روی این بخش از بازار تمرکز کرده ?
۲ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۴:۴۱
پس پوکو اف سه چی؟ توی لیست نیاوردین