بررسی FreeBuds 4i

هدفون‌های بی‌سیم هوآوی هر روز موفقیت‌های بیشتری کسب می‌کنند. این شرکت با FreeBuds Pro و FreeLace Pro جایگاه خود در بازار هدفون‌های بی‌سیم حرفه‌ای را محکم کرده است. اکنون نوبت به بازار میان‌رده‌ها رسیده و با عرضه FreeBuds 4i، چینی‌ها آب‌های دریای هدفون‌های میان‌رده را می‌سنجند و در این مطلب قصد بررسی نتیجه را داریم.

هدفون فریبادز 4i سعی می‌کند قیمت مقرون به صرفه خود را حفظ کند و در عین حال ویژگی‌های کلیدی را قربانی نکند. این کار آسان نیست. خوشبختانه هوآوی با فریبادز 3 و 3i تجربیات خوبی در این زمینه کسب کرده است. به وضوح می‌توان دید که هدفون فریبادز 4i پخته‌تر از اعضای قدیمی‌تر خانواده خود است و از نشان دادن آن هراسی ندارد. جالب‌تر این‌که قیمت آن هنگام عرضه نزدیک به 10£ ارزان‌تر از قیمت فریبادز 3i در همان زمان است.

مشخصاتFreeBuds 4i
ابعاد شارژرارتفاع: 48 میلی‌متر
عرض: 61.8 میلی‌متر
عمق: 27.5 میلی‌متر
36.5 گرم
ابعاد هر Earbudارتفاع: 37.5 میلی‌متر
عرض: 23.9 میلی‌متر
عمق: 21 میلی‌متر
5.5 گرم
نحوه اتصالبلوتوث 5.2
باتریظرفیت باتری هر هدفون: 55 میلی‌آمپر ساعت
ظرفیت باتری محفظه شارژ: 215 میلی‌آمپر ساعت
درایور10 میلی‌متر دینامیک
کنترل‌هادو ضربه / نگه داشتن
نشانگر LEDدارد
جدول مشخصات هدفون فریبادز 4i

طراحی

  • حمل پذیری بالای جعبه
  • خارج کردن گوشی‌ها از جعبه سخت است
  • جاگیری خوب در گوش
  • استاندارد IPX4 مقاومت بالایی در مقابل آب نشان نمی‌دهد

فری بادز 4i در دست بررسی ما رنگ سفیدِ سرامیکی است اما می‌توانید آن را در رنگ‌های مشکی یا قرمزِ عسلی هم تهیه کنید. فری بادز 4i نسبت به 3i هم از نظر محفظه نگهدارنده و هم گوشی‌ها کوچک‌تر شده است. این کاهش اندازه بیشتر مرتبط با انحنای بخش انتهایی هدفون نسبت به طراحی مستطیلی فری بادز 3i است تا کوچک کردن سخت افزار، چرا که ظرفیت باتری %48 افزایش یافته است. اگر خارج کردن هدفون‌ها از جعبه انقدر سخت نبود، ابعاد کوچک آن را مثبت تلقی می‌کردیم.

بررسی FreeBuds 4i

هوآوی در طراحی گوشی‌های این هدفون از FreeBuds 3i و تا حدودی ایرپاد پرو اپل الهام گرفته است. سر سیلیکونی گوشی مانند ایرپاد پرو طراحی شده که به خوبی در گوش جا می‌گیرد. تا زمانی که برای کاربر خوب باشد، می‌توانیم از کمبود خلاقیت گذشت کنیم.

وجود سه جفت سر سیلیکونی با ابعاد مختلف در جعبه هم به جاگیری صحیح این هدفون در گوش کمک می‌کند. خوشبختانه با تکان دادن سر موفق به خارج کردن آن نشدیم. اما پیشنهاد می‌کنیم همه سری ها را امتحان کنید تا فیت‌ترین گزینه را پیدا کنید. فیت شدن هدفون در گوش نه فقط به امنیت آن بلکه به محو کردن صدای محیط (تا حدودی) کمک می‌کند.

بررسی FreeBuds 4i

کیس شارژر یک بیضی باریک از جنس پلاستیک براق است که در دست و جیب به راحتی جا می‌گیرد. ماده استفاده شده در ساخت کیس با وجود زیبایی، مستعد جذب اثر انگشت و خط و خش است. پس اگر می‌خواهید برای سال‌ها جذابیت خود را حفظ کند، باید از آن مراقبت بیشتری کنید. به گفته هوآوی ایده این طراحی از ساحل Reynisfjara در ایسلند گرفته شده است.

با اینکه طراحی کِیس هدفون فریبادز 4i را زیبا می‌دانیم، همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، ابعاد کوچک و طراحی براق و صیقلی به خارج کردن گوشی‌ها از جعبه کمکی نمی‌کند. بنابراین به خصوص در آغاز با خارج کردن گوشی‌ها دست و پنجه نرم خواهید کرد. از طرفی اتصال آهن ربایی هدفون‌ها به جعبه قوی است و نگرانی از بابت بیرون افتادن آن‌ها نخواهید داشت. به مرور زمان هم قلق خارج کردن گوشی‌ها دستتان می‌آید.

بررسی فری بادز 4i

هدفون فری بادز 4i از استاندارد IPX4، یعنی حداقلِ استانداردهای مقاومت در برابر آب برخوردار است. این یعنی هدفون‌ها در مقابل برخورد با آب مانند عرق یا باران مقاوم هستند، اما نمی‌توان آن را زیر آب فرو برد. البته این استاندارد جایی ذکر نشده است و با پرسش مستقیم از هوآوی به این جواب رسیدیم.

کیفیت صدا و مکالمه

  • وجود لغو نویز فعال در این قیمت
  • ANC تأثیر کافی ندارد
  • کیفیت مکالمه
  • باس ضعیف
  • میدها انرژی خوبی دارند
  • غیاب بسیاری از کدک‌های HD
بررسی FreeBuds 4i

با کوچک‌تر شدن ابعاد FreeBuds 4i نسبت به 3i، هوآوی باید انتخاب می‌کرد؛ باتری یا درایور صدا. چینی‌ها اولویت را به باتری دادند و درایور صدای 10 میلی‌متری را برای این هدفون انتخاب کردند. به نظر می‌رسد هوآوی فری بادز 4i را برای سبک خاصی میزان نکرده است. از همین رو اکثریت مخاطبان غیر حرفه‌ای انعطاف پذیری آن را دوست خواهند داشت.

مانند فری بادز پرو، فری بادز 4i از بلوتوث 5.2 بهره می‌برد و از کدک‌های بلوتوث AAC و SBC پشتیبانی می‌کند. متأسفانه خبری از فناوری‌های پیشرفته‌تر aptX, LDAC یا حتی کدک خود هوآوی L2AC نیست. تأخیر در تماشای ویدیو و استریم یا گوش کردن به موسیقی ناچیز است. اما در گیمینگ حرفه‌ای متوجه تأخیر خواهید شد.

کیفیت صدا به طور کلی و در این قیمت مناسب است. تنها نکته‌ای که می‌توان اشاره کرد باس ضعیف است که در سبک‌هایی از قبیل پانک که تمرکز ویژه‌ای روی باس دارند خود را نشان می‌دهد. منظور این است که باس آن تأثیر قوی‌ای که باید داشته باشد را ندارد. کافی‌ست به Blitzkrieg Bop از Ramones یا A Forest از The Cure گوش کنید.

بررسی FreeBuds 4i

انتظار جزئیات فراوان هم از این هدفون میان رده نباید داشته باشید. با این حال به قدری جزئیات در صدا هست که قادر به تفکیک میان صداها در هم‌خوانی‌ها باشید. قدرت FreeBuds 4i در وکال و صداهای میانه یا گستره بالاتر فرکانس‌های صوتی است. وکال‌ها حتی با حداکثر حجم صدا دچار اعوجاج نمی‌شوند و شفافیت خوبی ارائه می‌کنند. به طور خلاصه، تا زمانی که از آهنگ‌های با باس سنگین دوری کنید، از گوش کردن به موسیقی یا تماشای فیلم با فری بادز 4i لذت خواهید برد.

اما یکی از زمینه‌هایی که هدفون‌های بی‌سیم هوآوی همواره در آن‌ها قوی عمل کرده‌اند بخش مکالمه است. آرایه دو-گانه میکروفون‌های فری بادز 4i وظیفه تشخیص صداهای ناخواسته از جمله صدای باد و حذف آن را دارد. چیز منفی‌ای از نظر کیفیت مکالمه ندیدیم و حتی در محیط‌های شلوغ‌تر و با بادهای پایان بهاری، مخاطب از کیفیت تماس راضی بود. همان دو میکروفون که مسئولیت حذف نویز در تماس را برعهده داشتند، لغو نویز فعال را هم ارائه می‌کنند.

بررسی FreeBuds 4i: لغو نویز چقدر خوب است؟

بررسی FreeBuds 4i

فری بادز 4i مقرون به صرفه‌ترین هدفون تمام بی‌سیم با ویژگی ANC است که تا به حال دیده‌ایم. پس به دلیل رقابت کم و شاید بتوان گفت یکه‌تازی در میدان، حتی وجود ANC فارق از میزان تأثیر آن امتیاز مثبی به شمار می‌رود. فراموش نکنیم فیت بودن سر سیلیکونی در گوش به خودی خود در حذف درصدی از صدای محیط تأثیر گذار است. پیشتر لغو نویز فعال هدفون پرچمدار هوآوی یعنی FreeBuds Pro را حتی جلوی رقبای پرچمدار اپل و سامسونگ تحسین کرده بودیم و امیدوار بودیم فری بادز 4i هم شرایط مشابهی داشته باشد.

لغو نویز فعال فری بادز 4i در حذف فرکانس‌های پایین مانند صدای فن لپ‌تاپ عالی عمل می‌کند. فراتر از آن، اوضاع کمی ناامید کننده می‌شود. فری بادز 4i نمی‌تواند صدای مکالمه افراد را به خوبی حذف کند. مشابه آن را قبل‌تر در بررسی FreeLace Pro دیده بودیم. تا زمانی که با انتظارات صحیحی به سمت فری بادز 4i بروید از لغو نویز آن و همچنین کیفیت صدا لذت خواهید برد.

اپلیکیشن AI Life و کنترل‌ها

  • نبود اپلیکیشن برای iOS
  • نبود EQ در اپلیکیشن
  • تنها یک سطح از ANC

هدفون فریبادز 4i از طریق بلوتوث به هر دستگاهی متصل می‌شود، اما برای خدمات بیشتر و شخصی‌ سازی‌ها نیاز به اپلیکیشن Ai Life خواهید داشت. همچنان از عرضه این اپلیکیشن برای سیستم عامل iOS خبری نشده است، هر چند دور از انتظار نیست. هوآوی پیشنهاد می‌کند اپلیکیشن را از طریق اسکن کردن کد QR روی جعبه یا فروشگاه اپلیکیشن‌های خوب با نام AppGallery دانلود کنید. با این ادعا که نسخه گوگل پلی روی برخی گوشی‌ مشکل دارد. هرچند این ادعا می‌تواند برای جذب ترافیک بیشتر به فروشگاه هوآوی باشد.

بررسی FreeBuds 4i

علاوه بر نمایش میزان باتری شارژر هدفون فری بادز 4i، این برنامه امکان شخصی سازی کنترل‌ها را به کاربر می‌دهد. به صورت پیش فرض، دو-ضربه موسیقی را پخش یا قطع و لمس و نگه داشتن میان حالت‌های لغو نویز، هوشیاری و هیچکدام گذر می‌کند. خبری از تنظیم صدا روی هدفون که در FreeBuds Pro شاهد بودیم نیست.

همانطور که در بررسی هدفون بی‌سیم دور گردنی FreeLace Pro گفتیم، روشن و خاموش کردن ANC با استفاده از کنترل‌های روی هدفون کار روان و جالبی نیست. امکان حذف کردن حالت‌ها از طریق اپلیکیشن وجود دارد که رسیدن به شرایط دلخواه را سریع‌تر خواهد کرد. کاربران آیفون به دلیل موجود نبودن اپلیکیشن باید برای خاموش کردن ANC یک‌بار هم از حالت هوشیاری یا Awareness گذر کنند.

اپلیکیشن Ai Life برای FreeBuds Pro سه سطح میزان لغو نویز ارائه می‌دهد. قبل‌تر هم گفتیم، لغو نویز فعال یا ANC در این قیمت امتیاز مثبتی است. اما محدود کردن میزان آن به سه سطح توسط هوآوی زمانی که برندهای دیگر یک نوار کامل در اختیار کاربر می‌گذارند را کمی عجیب می‌دانیم. متأسفانه هدفون فریبادز 4i از همان سه سطح هم بهره‌ای نبرده و تنها یک حالت از ANC وجود دارد.

باتری

  • 14 ساعت شارژدهی با شارژر، ANC روشن
  • ظرفیت کِیس شارژر می‌توانست بیشتر باشد
  • شارژدهی عالی، بهتر از برخی رقبای گران‌تر
  • عدم پشتیبانی از شارژ بی‌سیم
رنگ نارنجی چراغ LED محفظه به معنای در حال شارژ بودن است

باتری فری بادز 4i به تنهایی می‌تواند مخاطبان را به این هدفون جذب کند. در این بازه قیمتی، شارژدهی میان‌رده تازه متولد هوآوی را پیدا نخواهید کرد. طبق ادعای هوآوی باید بتوانید 10 ساعت استفاده مداوم با بلندی صدای %50 و ANC خاموش از این هدفون داشته باشید. در صورت روشن بودن ANC این زمان به 7 ساعت و نیم کاهش می‌یابد. این ادعا در عمل هم می‌تواند صحت خود را نشان دهد. با ANC روشن می‌توانید یک روز کاری کامل را با فری بادز 4i سپری کنید.

عدم پشتیبانی از شارژ بی‌سیم شاید در دراز مدت مشکل ساز باشد. اما اگر در حال حاضر از شارژرهای بی‌سیم استفاده نمی‌کنید، مشکلی با این مسئله نخواهید داشت. یک کابل USB-C در جعبه قرار گرفته است که می‌توانید از آن استفاده کنید.

محفظه نگهدارنده هدفون تنها به اندازه یک مرتبه شارژ کامل هدفون‌ها ظرفیت دارد. برداشت اشتباه نکنید، با همین یک مرتبه شارژ هم باتری FreeBuds 4i بیشتر رقبا را سرافکنده می‌کند. اما اگر باتری کِیس کمی بزرگ‌تر بود تا برای بار دوم هم شارژ باتری هدفون‌ها کامل می‌شد، کلاهمان را هوا می‌انداختیم.

جمع بندی بررسی FreeBuds 4i

بررسی FreeBuds 4i

اپلیکیشن Ai Life و عملکرد فاجعه‌بارش و غیبت آن از پلتفرم iOS، عدم پشتیبانی از بسیاری از کدک‌های HD و نبود امکان شارژ بی‌سیم بزرگ‌ترین ضعف‌های فری بادز 4i هستند. از هر نظر دیگر، میان‌رده هوآوی عملکرد فوق العاده‌ای از خود نشان می‌دهد. شارژدهی عالی و کیفیت صدای بالانس شده و طراحی جذاب نکاتی هستند که باید روی آن‌ها تمرکز کنید.

خصوصاً زمانی که این نکته که هدفون‌های تمام بی‌سیمی که ضعف‌های فریبادز 4i را ندارند ایرپاد پرو اپل، WF-1000XM3 سونی یا Jabra Elite 85t هستند و همگی نزدیک برچسب قیمتی نزدیک به دوبرابر فریبادز 4i دارند. در بازار میان‌رده‌ها پیروزی در ارزش خرید است و FreeBuds 4i بدون شک ارزش خرید بالایی دارد.

8.3
بررسی هدفون تمام بی‌سیم هوآوی FreeBuds 4i
طراحی
8.5
کیفیت صدا
8
مکالمه
8
ANC
7
باتری
9
ارزش خرید نسبت به قیمت
9.5
مزایا
  • شارژدهی عالی
  • طراحی بالارده
  • حمل پذیری کِیس
  • ارزش خرید زیاد
  • کیفیت صدای مناسب
  • برقراری تماس‌های باکیفیت
معایب
  • عملکرد متوسط ANC
  • اپلیکیشن Ai Life تقریباً بدردنخور است
  • عدم پشتیبانی از شارژ بی‌سیم
  • نبود بسیاری از کدک‌های HD
1
2
0
1
0

یک دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لطفا ایرپاد های شیائومی سری جدید ایر داتز رو بررسی کنین

مطالب بیشتر

نقد و بررسی ویدیویی مچ بند سلامتی شیائومی Smart Band 7

 سری می‌بند به دلیل ارائه امکانات بی‌شمار در کنار قیمتی مناسب طرفداران بسیاری در سراسر جهان و...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

جعبه گشایی و نقد و بررسی ویدیویی گوشی P50 Pro / پرچمدار فضایی هواوی

سری P هواوی محبوب‌ترین گوشی های این برند شناخته می‌شوند که در این ویدئو آخرین و بهترین مدل آن...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ تیر ۱۴۰۱

نقد و بررسی سامسونگ گلکسی A33 / یک میان‌رده خوب برای چند سال استفاده

امسال هم مثل سالیان اخیر، گوشی‌های سری A سامسونگ بروز شدند و نسل جدید آن‌ها نیز مدتی است که...

معین کریمی time-alt ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A23 سامسونگ به همراه ویدیو

سامسونگ با هر بودجه‌ای که داشته باشید برای شما یک مدل گوشی دارد. اگر در هزینه کردن مشکلی...

معین کریمی time-alt ۹ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی ویدیویی نوکیا G21 / چشیدن طعم اندروید خام با یک گوشی ارزان قیمت

نوکیا که با ظهور گوشی‌های هوشمند مدت‌ها از بازار موبایل فاصله گرفته بود، حالا چند سالی است که...

معین کریمی time-alt ۲ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A13 سامسونگ / یک محصول اقتصادی همه‌کاره

گلکسی ‌A13 یکی از جدیدترین گوشی‌های رده ابتدایی و ارزان قیمت سری A سامسونگ است. البته این گوشی...

معین کریمی time-alt ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو 5G به همراه ویدیو؛ فرمانروای جدید گوشی‌های میان‌رده

شیائومی مدت‌هاست ثابت کرده که یکی از برترین تولیدکنندگان گوشی‌های مقرون به صرفه است و امکانات...

معین کریمی time-alt ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی همه‌جانبه گلکسی اس ۲۲ اولترا سامسونگ به همراه ویدیو

گوشی اس ۲۲ اولترا، یک پرچمدار اندرویدی بزرگ، قدرتمند و تأثیرگذار است که از یک قلم هوشمند...

معین کریمی time-alt ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی جامع گلکسی A53 5G سامسونگ

گلکسی A53 یکی از جدیدترین گوشی‌های میان‌رده خانواده A سامسونگ است که با یک نمایشگر بزرگ، باتری...

معین کریمی time-alt ۲۲ فروردین ۱۴۰۱

نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ و نوت ۱۱ اس شیائومی

شیائومی با گوشی‌های دو برند Redmi و Poco می‌خواهد به ما یادآوری کند که لزوماً نیازی نیست همه...

معین کریمی time-alt ۲۵ اسفند ۱۴۰۰