نوکیا بعد از عدم موفقیت در همکاری با مایکروسافت و ساخت گوشی های ویندوزی، مدتی است که بازگشته و در حال ساخت گوشی های اندرویدی می باشد. این شرکت در سال 2017، یکی از محبوب ترین گوشی های میان رده یعنی نوکیا 6 را روانه بازار کرده بود که اکنون نسخه بهبود یافته آن را با نام نوکیا 6.1 یا نوکیا 6 2018 عرضه کرده است تا ادامه دهنده راه نسخه پیشن باشد.
نوکیا 6.1 لینک خرید از نظر طراحی ظاهری، بسیار شبیه به نسخه قبلی خود می باشد. این گوشی از نمایشگر 5.5 اینچی استفاده می کند و بدنه آن از فلز ساخته شده است که ابعاد باریکی دارد. همچنین این گوشی از سیستم عامل اندروید وان استفاده می کند که به سرعت آپدیت های گوگل را دریافت خواهد کرد. علاوه بر این ها، نوکیا 6.1 نسبت به نسخه قبلی خود قدرتمند تر نیز شده و قادر به فیلم برداری 4K نیز می باشد. در ادامه با نقد و بررسی این محصول با سایمان دیجیتال همراه باشید.
جعبه گشایی از نوکیا 6.1
طراحی
همانطور که گفتیم، نوکیا 6.1 در زمنیه طراحی و شکل شمایل ظاهری، بسیار نزدیک به نوکیا 6 می باشد که نمی توان آن ها را یکسان دانست. در سال جدید با توجه به این که اکثر اسمارتفون های پرچمدار و به تبع آن، گوشی های میان رده نیز به سراغ استفاده از شیشه و فلز در ساختار بدنه خود رفته اند، اما HMD که امتیاز برند نوکیا را در اختیار دارد، همچنان به ساخت میان رده های فلزی، پایبند مانده است. بدنه نوکیا 6.1 همانند نوکیا 6 به طور کامل از فلز ساخته شده است که لبه های آن تخت بوده و کمی تیز به نظر می رسد که باعث کاهش ارگونومی می شود. گذشته از این موارد، استفاده از فلز استحکام خوبی به بدنه آن بخشیده و نکته دیگر این که بدنه نوکیا 6.1 از ضخامت مناسبی برخوردار است که به زیبایی آن می افزاید..
در زمینه رنگ، نوکیا 6.1 در دو رنگ مشکی و سفید معرفی شده است که بیشتر بازار ها، رنگ مشکی را دریافت خواهند کرد. این گوشی نیز همانند نوکیا 7 پلاس، دارای نوارهایی با رنگ مسی است که تضاد هایی در طراحی بدنه به وجود آورده است. استفاده از این زبان طراحی، هر چند در سال های اخیر، طرفداران کمی داشته، اما نوکیا به شکل ظریفی از این نوار های مسی رنگ در اطراف گوشی، سنسور اثر انگشت و دوربین استفاده کرده است که می تواند طرفداران خاص خود را داشته باشد.
در قسمت پشتی این گوشی، دوربین تک گانه ای قرار گرفته است که طراحی عجیبی دارد و فلاش ال ای دی با فاصله قابل توجه از آن قرار گرفته و علاوه بر این ها، این مجموعه دارای برآمدگی جزئی می باشند که البته نمی توان آن را آزار دهنده دانست. کمی پایین تر از این مجموعه، سنسور اثر انگشتی قرار دارد که اندازه آن کمی کوچک به نظر می رسد و محل آن کمی پایین تر از حد انتظار می باشد که باعث می شود دسترسی به آن در برخی مواقع، آسان نباشد. عملکرد این سنسور اما بسیار خوب بوده و سرعت و دقت آن در سطح مطلوبی قرار می گیرد.
صفحه نمایش
نوکیا 6.1 دارای نمایشگری با اندازه و رزولوشن مشابه نسل قبل می باشد. این گوشی به پنل 5.5 اینچی از نوع LCD مجهز شده است که دارای رزولوشن 1920×1080 بوده و تراکم پیکسلی 403 پیکسل در هر اینچ را در اختیار می گذارد. این نمایشگر از نسبت تصویر استاندارد 16:9 استفاده می کند و هیچگونه بریدگی با نسبت عجیب و غریب در آن به چشم نمی خورد.
عمق رنگ مشکی، حداکثر روشنایی ومیزان کنتراست نمایشگر نسبت به نسل قبل بدون تغییر مانده است. حداکثر روشنایی پنل ال سی دی نوکیا 6.1 به حدود 470 نیت می رسد که هرچند رقم چندان بالایی به شمار نمی آید، اما نشان می دهد که در اکثر محیط های روشن، می توان از آن استفاده کرد. عمق رنگ مشکی نیز هر چند به خوبی پنل های اولد نمی باشد، اما با توجه به رنج قیمتی محصول، مناسب ارزیابی شده و کنتراست نمایشگر نیز در سطح مطلوبی قرار می گیرد.
رنگ های به نمایش گذاشته شده در صفحه نمایش، از دقت چندان بالایی برخوردار نیستند و شادابی آن ها نیز زیاد نمی باشد. با توجه به استفاده از سیستم عامل اندروید وان، هیچگونه تنظیمات رنگی هم برای نمایشگر وجود ندارد و شما مجبور به استفاده از حالت پیش فرض می باشید. نمایشگر نوکیا 6.1 ، 142 درصد رنگ های sRGB را پوشش می دهد که هر چند رقم چندان بالایی نیست، اما مشابه سایر گوشی های موجود در رده قیمتی مشابه می باشد.
دوربین
مشخصات دوربین نوکیا 6.1 مشابه نسخه اول نوکیا 6 می باشد. این دوربین از سنسور 16 مگاپیکسلی با پیکسل های 1.0 میکرومتری استفاده می کند که روی آن یک لنز 27 میلی متری با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.0 قرار گرفته است. بنابراین هیچ چیز جدیدی در سخت افزار دوربین دیده نمی شود. این دوربین از تشخیص فاز برای فوکوس استفاده می کند و نوکیا فلاش ال ای دی دوگانه را برای بهبود تصاویر در محیط های کم نور قرار داده است.
رابط کاربری دوربین تغییراتی خوبی به خود دیده و ساده تر از قبل می باشد. برنامه دوربین در حالت حرفه ای، تنظیماتی چون تنظیم نور سفید، میزان ایزو، فوکوس، سرعت شاتر و … را در اختیار می گذارد. همچنین در قسمت بالا می توان به امکاناتی چون پاناروما و روتوش چهره نیز دسترسی داشت.
تصاویر ثبت شده با دوربین 16 مگاپیکسلی در محیط های روشن، جزئیات بالایی را در اختیار می گذارد که از کنتراست مناسبی برخوردارند. در این تصاویر، نور سفید به خوبی تنظیم می شوند و رنگ ها، با دقت مناسبی به ثبت می رسند. گستره داینامیکی (محدوده پویایی) در سطح متوسطی قرار دارد که حالت HDR می تواند کمک کننده این موضوع باشد. حالت خودکار HDR نوکیا 6.1 در بیشتر مواقع، ضرورت فعال بودن این ویژگی را به خوبی تشخیص می دهد با این حال توصیه می شود که حالت HDR را در حالت همیشه فعال قرار دهید.
در محیط های کم نور، دوربین نوکیا 6.1 تقریبا مشابه اکثر گوشی های هم رده، حرف چندانی برای گفتن ندارد. تصاویر ثبت شده تاریک هستند و رنگ ها دقت خود را از دست می دهند. علاوه بر این نویز زیادی هم در تصاویر به چشم می خورد. با این حال اگر در قسمت پرو ، سرعت شاتر را کاهش دهید و زمان نور دهی را افزایش دهید، نتایج به مراتب بهتری را کسب خواهید کرد.
دوربین سلفی نوکیا 6.1 از سنسور 8 مگاپیکسلی استفاده می کند که فاقد فوکوس خودکار و فلاش ال ای دی می باشد. این دوربین در محیط های روشن، تصاویر عالی، واضح، با جزئیات عالی و رنگ های خوب به ثبت می رساند.
همانطور که گفتیم، نوکیا 6 2018 به دلیل استفاده از پردازنده قدرتمند تر، قادر به ضبط ویدئو های 4K شده است. کیفیت فیلم ها، در هر دو رزولوشن فول اچ دی و 4K، بسیار خوب می باشد. ویدئوها از جزئیات دقیقی برخوردارند و میزان نویز آن ها در سطح پاینی قرار می گیرد. محدوده پویایی نیز گسترده بوده و رنگ ها به خوبی بازتولید می شوند. در ادامه می توانید نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین نوکیا 6.1 را مشاهده نمایید.
سخت افزار
نوکیا 6.1 از تراشه اسنپدراگون 630 کوالکام استفاده می کند که ستاره جدید گوشی های میان رده مقرون به صرفه می باشد. این تراشه نه تنها در مقایسه با اسنپدراگون 625، پیشرفت های خوبی هم در زمینه پردازنده مرکزی (CPU) و هم در زمینه پردازنده گرافیکی (GPU) به خود دیده است؛ بلکه یک پیشرفت بزرگ در مقایسه با اسنپدراگون 430 می باشد که پیش از این در نسخه اول نوکیا 6 بکار رفته بود.
تراشه اسنپدراگون 630، از پردازنده 8 هسته ای استفاده می کند که حداکثر فرکانس کاری آن ها، 2.2 گیگاهرتز می باشد. پردازنده گرافیکی آدرنو 508 نیز بهبود یافته و اکنون تجربه اجرای بازی ها، بهتر از نسخه قبل می باشد. همانند نوکیا 6، نوکیا 6.1 نیز در دو نسخه با حافظه رم های 3 و 4 گیگابایتی روانه بازار شده است که حافظه داخلی آن ها به ترتیب 32 و 64 گیگابایت می باشد.
نوکیا 6.1 موفق به کسب امتیاز های خوبی در بنچمارک ها شده و قوی تر از برخی رقبا ظاهر شده است. این گوشی در استفاده روز مره، عملکرد قابل اطمینانی از خود به نمایش خواهد گذاشت و سیستم عامل بهینه آن، باعث عملکردی نرم و روان و بدون لگ و تاخیر خواهد شد. اجرای بازی ها هم با گرافیک قابل قبولی (با توجه رنج قیمتی محصول) انجام خواهند شد.
نرم افزار
همانند دیگر گوشی های جدید نوکیا، نوکیا 6.1 نیز مبتنی بر اندروید وان می باشد که به اصطلاح اندروید خالص نسخه 8.1 را اجرا می کند. رابط کاربری این گوشی، شاید امکانات فراوان و قابلیت شخصی سازی چندانی نداشته باشد؛ اما از پروژه تربل گوگل پشتیبانی می کند که باعث خواهد شد آپدیت های اندروید را در سریع ترین زمان دریافت کند. رابط کاربری نوکیا 6.1 مطابق انتطار، ظاهری ساده و مینیمال دارد که تمام بخش های طراحی یکپارچه و هماهنگی دارند. گذشته از این موارد، این رابط کاربری در کنار سخت افزار مناسب نوکیا 6.1، عملکردی نرم و روان را از خود به نمایش می گذارد که حتی برخی از پرچمداران از داشتن چنین ویژگی مثبتی، عاجز هستند.
منوی برنامه ها همانند گوشی های پیکسل، با کشیدن انگشت از پایین نمایشگر به سمت بالا در دسترس خواهد بود و با تکرار همین عمل به سمت راست، منوی Google NOW در اختیار خواهد بود. با نگه داشتن انگشت روی صفحه ی اصلی، دسترسی به تنظیمات، ویجت ها و تصاویر پس زمینه ایجاد می شود که از بخش تصاویر پس زمینه می توان به تصاویر زیبای موجود در نرم افزار آنلاین Google Wallpapers دست یافت. دستیار صوتی Google assistant نیز مطابق انتظار وجود دارد و با نگه داشتن دکمه ی هوم اجرا خواهد شد. با نگه داشتن انگشت روی برخی از برنامه ها هم می توان از میانبر های موجود استفاده کرد تا انجام امور سریع تر صورت گیرد. (مشابه فناوری 3D Touch در گوشی های اپل). به عنوان مثال با نگه داشتن انگشت روی اپلیکیشن تلفن می توان به سرعت مخاطب جدیدی اضافه کرد.
تعداد اپلیکیشن هایی که به طور پیش فرض روی گوشی نصب شده اند، چندان زیاد نمی باشند و به عنوان مثال حتی برای انجام کار ساده ای چون ضبط صدا، باید به سراغ دانلود برنامه از پلی استور یا سایر فروشگاه ها بروید. اما ویژگی مثبتی که اپلیکیشن های پیش فرض نوکیا 6.1 دارند، این است که تقریبا تمامی آن ها (به جر اپلیکیشن دوربین) توسط گوگل توسعه داده شده اند که باعث می شود عملکرد قابل اطمینانی داشته باشند.
صدا
یکی از مواردی که نوکیا 6.1 در طی پروسه توسعه، از دست داده است، اسپیکر دوگانه استریو می باشد. در حالی که نسخه اول نوکیا 6 از اسپیکر مکالمه به عنوان اسپیکر دوم نیز استفاده می کرد، نوکیا 6.1 به اسپیکر تک کاناله در لبه پایینی دستگاه، متکی مانده است. اما خوشبختانه صدای خروجی از اسپیکر نوکیا 6.1 بهبود های خوبی به خود دیده است و اکنون صدی آن بلند تر و غنی تر از قبل می باشد.
باتری
نوکیا 6.1 درست همانند نسخه قبلی خود، از باتری 3000 میلی آمپر ساعتی استفاده می کند که برای دستگاهی با نمایشگر 5.5، رقم چندان بالایی به شمار نمی آید. اما این گوشی از تراشه جدید 14 نانو متری اسنپدراگون 630 استفاده می کند که مصرف باتری بهینه تری دارد. با این حال شارژدهی دستگاه را نباید عالی بدانیم. این گوشی در استفاده معمولی شامل تماشای ویدئو، عکاسی، وبگردی و استفاده از شبکه های اجتماعی، قادر است 1 روز را به راحتی دوام بیاورد. البته این رقم بسته به نوع استفاده افراد می تواند کمتر یا بیشتر نیز باشد. خوشبختانه این گوشی از شارژ سریع پشتیبانی می کند که با شارژر همراه آن می توان در مدت 30 دقیقه حدود 40 درصد آن را شارژ کرد. با توجه به این که نوکیا 6.1 از بدنه فلزی استفاده می کند، بنابراین نباید انتظار پشتیبانی از شارژ بی سیم را از آن داشته باشیم.
نقاط مثبت
|
نقاط منفی
|
نظر شما در مورد گوشی نوکیا 6.1 چیست؟
تعداد سیم کارت | دوسیم کارت |
---|---|
ابعاد | ۱۴۸٫۸x۷۵٫۸x۸٫۲ میلیمتر |
وزن | ۱۷۲ گرم |
ساختار بدنه | – |
تراشه | Qualcomm SDM630 Snapdragon 630 |
پردازنده ی مرکزی | هشت هستهای 2.2 گیگاهرتز Cortex-A53 |
پردازنده ی گرافیکی | Adreno 508 |
نوع صفحه نمایش | IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors |
اندازه صفحه نمایش | ۵٫۵ اینچ |
رزولوشن صفحه نمایش | ۱۰۸۰x۱۹۲۰ پیکسل |
تراکم پیکسلی صفحه نمایش | 403 پیکسل بر اینچ |
تعداد رنگ صفحه نمایش | ۱۶ میلیون رنگ |
محافظت صفحه نمایش | گوریلا گلس ۳ |
سایر قابلیتها صفحه نمایش | – |
حافظه داخلی | 32 گیگابایت |
مقدار RAM | 3 گیگابایت |
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی | حافظه جانبی میکرو اسدی، تا 128 گیگابایت (استفاده از جایگاه سیم کارت دوم) |
شبکه های ارتباطی | 2G / 3G / 4G |
شبکه 2G | GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 – SIM 1 & SIM 2 |
شبکه 3G | HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 HSPA با سرعت دانلود 42.2 مگابیت بر ثانیه و آپلود 5.76 مگابیت بر ثانیه |
شبکه 4G | LTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 8(900), 28(700) LTE از نوع Cat4 با سرعت دانلود 150 مگابیت بر ثانیه و آپلود 50 مگابیت بر ثانیه |
فنآوریهای ارتباطی | GPRS,EDGE,Wi-Fi,Bluetooth,Radio,NFC |
WLAN | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot |
bluetooth | 5.0, A2DP, LE |
GPS | Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS |
Radio | FM radio with RDS |
درگاه ارتباطی | Type-C 2.0 reversible connector |
دوربین | 16 مگاپیکسل دارای دریچهی دیافراگم f/2.0 ثبت تصاویر با پیکسلهایی به سایز 1.0 میکرومتر (1.0µm Pixel Size) مجهز به لنز Carl Zeiss قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و فیلمها (Geo-Tagging) قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus) قابلیت تشخیص چهره (Face Detection) قابلیت عکاسی پانوراما (Panorama) قابلیت عکاسی HDR |
فلش | dual-LED dual-tone flash |
فیلمبرداری | رزولوشن 2160 × 3840 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (2160p@30FPS) رزولوشن 1080 × 1920 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (1080p@30FPS) |
دوربین سلفی | دارای رزولوشن 8 مگاپیکسل قابلیت فیلمبرداری 1080p |
صدا | Alert types: Vibration; MP3, WAV ringtones Loudspeaker: دارد 3.5mm jack: دارد |
سیستم عامل | اندروید 8.1 (Oreo) |
قابلیتهای نرمافزاری | – Fast battery charging: 50% in 30 min – MP4/H.264 player – MP3/WAV/eAAC+/FLAC player – Photo/video editor – Document viewer |
حسگرها | حسگر اثر انگشت بروی قاب پشتی، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطبنما |
مشخصات باتری | 3000 میلی آمپر ساعت |
۰ دیدگاه