میانردههای سامسونگ یکی پس از دیگری معرفی میشوند و این هم میتواند خوب و هم بد باشد. خوب بودن آن از این جهت است که شما در هر بازهی قیمتی که قصد خرید داشته باشید چند گوشی سامسونگ با ویژگیهای مختلف وجود دارد که می تواند مطابق انتظارات شما باشد.
اما بد بودن آن به این دلیل است که هم کمی انتخاب برای کاربران پیچیدهتر میشود و هم این که محصول خریداری شده توسط شما به سرعت قدیمی شده و سامسونگ تا سال بعد از آن چندین محصول معرفی میکند و به این شکل شما حس میکنید که از روند پیشرفت گوشیهای هوشمند باز ماندهاید و باید هرساله به دنبال خرید گوشی جدیدی باشید. در این مطلب قصد داریم به بررسی یکی از جدیدترین میانردههای شرکت کرهای یعنی Galaxy M62 بپردازیم و در طول بررسی به جنبههای مختلف و همچنین نکات مثبت و منفی این کهکشانی جدید اشاره کنیم.
تماشا کنید: جعبه گشایی از گلکسی M62
طراحی
یکی از ایرادات اصلی و اساسی گلکسی M51 در بخش طراحی استفاده از قاب پشتی پلاستیکی با طراحی براق بود که هم اثرانگشت بسیار زیادی به خود جذب میکرد و هم این که به دلیل جنس بیکیفت آن به شدت در معرض خط و خش بود. در این گوشی نیز سامسونگ همچنان از پلاستیک استفاده کرده است، اما با این تفاوت که این بار طراحی متفاوت و پترن داری برای آن در نظر گرفته که جذابیت بیشتری به آن بخشیده است.

پترن این قاب پلاستیکی از خطوط موازی عمودی ریز تشکیل شده که رنگ بندی آن هم از بالا به پایین کمرنگتر شده و جلوهی جالبی به این میانرده بخشیده است. این محصول 218 گرمی 9.5 میلی متر ضخامت دارد که به نوعی گوشی بزرگ و سنگینی به حساب میآید و اگر به گوشیهای ظریف و جمع و جور علاقه مند هستید بهتر است به فکر گوشی دیگری باشید. البته این وزن ضخامت کاملا طبیعی است، چراکه در بخش باتری با ظرفیت 7000 میلی آمپر ساعت مواجه هستیم که در بخش مربوطه به طور مفصل به آن میپردازیم.

قاب پشتی این گوشی از فریم دوربینها با چیدمان دو در دو و فلش در زیر آنها و همچنین لوگوی سامسونگ در پایین قاب میزبانی میکند و در لبهی سمت راست هم دکمههای ولوم و پاور که با حسگر اثرانگشت یکپارچه شده دیده میشود. لبهی سمت چپ نیز میزبان درگاه سیم کارت و کارت حافظه جانبی میباشد و در لبهی پایینی نیز اسپیکر، درگاه Type C، میکروفون اصلی و جک 3.5 میلی متری صدا دیده میشود.

قاب جلویی گلکسی M62 را نیز یک نمایشگر بزرگ 6.7 اینچی تشکیل داده که حدود 87 درصد از فضای جلویی را به خود اختصاص داده و در بالا از دوربین سلفی درون یک حفره کوچک و همچنین اسپیکر مکالمه چسبیده به لبهی بالایی میزبانی میکند. حاشیههای اطراف صفحه نمایش برای یک محصول در این بازهی قیمتی منطقی و معقول به حساب میآید و این حاشیههای نسبتا کم میتواند لذت تماشای محتوا در این نمایشگر بزرگ را بیش از پیش کند.

این کهکشانی در سه رنگ آبی، سبز و خاکستری به بازار عرضه شده است که شما میتوانید بنا به سلیقهی خود از میان آنها یکی را برگزینید.
درآخر توجه داشته باشید که کار کردن با این گوشی با یک دست کار دشواری است، اما به طور کلی به خاطر لبههای خمیده قاب پشتی این محصول به خوبی در دست جا میگیرد و وزن و ضخامت آن هم با گذشت چند روز و عادت به آن کاملا برای شما عادی میشود.
نمایشگر: همان M51
گلکسی M62 دقیقا از نمایشگری مشابه با M51 استتفاده میکند و این یعنی یک پنل 6.7 اینچی Super AMOLED Plus با رزولوشن FHD+ و تراکم پیکسلی 393 ppi را شاهد هستیم که از همان نرخ نوسازی معمول یعنی 60 هرتز بهره میبرد. روشنایی این صفحه نمایش نیز 420 نیت میباشد که برای مشاهدهی محتوا در فضاهای باز و زیر نور مستقیم خورشید کاملا کافی به نظر میرسد.

کیفیت این نمایشگر بسیار خوب است و در اولین نگاه توجه شما را به خود جلب میکند و با توجه به حاشیههای مناسب و همچنین اندازهی بزرگ برای مشاهدهی محتوای مختلف و گشت و گذار در شبکههای اجتماعی ایدهآل به حساب میآید. این پنل به دلیل امولد بودن رنگ مشکی را با عمق بسیار زیادی به نمایش درمیآورد و به همین دلیل Drak mode میتواند جلوهی دو چندانی به کهکشانی شما ببخشد.

این گوشی از صفحه نمایش همیشه روشن هم برخوردار است که میتوانید آن را به سلیقهی خود درآورید و همهی جزئیات از جمله رنگ، مدل و … را به خواست خود تغییر دهید. این گوشی نیز مانند دیگر محصولات سامسونگ با پنل امولد کمی رنگها را اغراق شده به نمایش میگذارد که باعث میشود تصاویر و ویدئوهای چشم نوازتری را مشاهده کنید، اما اگر به حالت عادی رنگها عادت دارید میتوانید داخل تنظیمات نمایشگر این حالت را تغییر دهید.
پیشنهاد مطالعه: نگاهی به تنظیمات گوشیهای سامسونگ
اسپیکر
اسپیکر یکی از بخشهای این گوشی است که نمیتوانیم آن را بد به حساب آوریم، ولی در عین حال انتظار داشتیم که حداقل شرکت کرهای به روی محصولی با این برچسب قیمتی در سال 2021 از اسپیکرهای استریو استفاده کند تا شما بتوانید هنگام بازی یا مشاهدهی محتوا صدای فراگیرتر و بهتری را تجربه کنید.

در حالت کلی اما کیفیت این اسپیکر تکی گلکسی M62 قابل قبول میباشد، اما بلندی خیلی زیادی را شاهد نیستیم و شاید اگر در محیطی شلوغ قرار داشته باشید خیلی نتوانید به روی بلندی صدای این اسپیکر حساب باز کنید.
دوربین
مانند درصد بسیار زیادی از میانردههای بازار این گوشی هم در قاب پشتی از چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان برخوردار است که حالا به چینش دو در دو در یک فریم مربعی کنار هم قرار گرفتهاند و به شما کمک میکنند که در شرایط مختلف بتوانید سوژهی مورد نظر را به ثبت برسانید.

در ادامهی این قسمت نمونه عکسهای گرفته شده با دوربینهای این محصول در شرایط نوری مختلف را با شما به اشتراک میگذاریم و به تشریح کیفیت این عکسها میپردازیم.
دوربین اصلی
دوربین اصلی این گوشی سنسور 64 مگاپیکسلی مدل Sony IMX686 Exmor RS دارد. این سنسور اندازهی 1/1.73 اینچی و اندازهی پیکسل 0.8 میکرونی داشته و در پس یک لنز 26 میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی میکند و همچنین به دلیل پشتیبانی از فناوری Quad bayer به صورت پیش فرض عکسهای 16 مگاپیکسلی به ثبت میرساند.

تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی در نور روز از جزئیات خوبی برخودار هستند و رنج دینامیکی آنها نیز وسیع میباشد. این عکسها شارپنس معمولی دارند و دقت رنگ در آنها مناسب ارزیابی میشود. در کل قطعا از کیفیت دوربین اصلی در نور روز رضایت خواهید داشت و میتوانید به روی عکسهای دوربین اصلی در شرایط نوری خوب حساب باز کنید (این خوب بودن در مقایسه با قیمت محصول بیان میشود).
در نور کم و عکاسی در شب هم گلکسی M62 عملکرد قابل قبولی از خود نشان میدهد. عکسهای گرفته شده در شب از نظر جزئیات در سطح خیلی پایینتری قرار میگیرند و به غیر از آن نویز هم تا حد نسبتا زیادی افزایش پیدا میکند و شارپنس کاهش میابد، اما در نهایت با توجه به قیمت محصول نمیتوان آنها را بد به حساب آورد. روشن کردن قابلیت نایت مود وضعیت را بهبود میبخشد، چرا که نویز کاهش یافته و قسمتهای تاریک و سایهها روشن میشوند و در نهایت تصویر بهتری تحویل میگیرید (پیشنهاد میشود هنگام عکاسی در شب نایت مود را روشن کنید).
دوربین فوق عریض
دوربین فوق عریض سنسوری 12 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 دارد و میتواند عکسهایی 123 درجهای ثبت کند. تصاویر گرفته شده با دوربین فوق عریض در شرایط نوری مناسب و نور روز کیفیت خوبی دارند. این عکسها جزئیات مطلوبی دارند هرچند در مقایسه با دوربین اصلی قطعا در حد پایینتری قرار میگیرد. از نظر گسترهی دینامیکی هم تصاویر فوق عریض رضایت بخش هستند و نمیتوان به آنها ایراد خاصی گرفت.
این عکسها خوشبختانه به هم ریختگی زیادی در لبههای تصویر ندارند و این مشکل تا حد خیلی خوبی کنترل میشود. در نهایت میتوان گفت اگر شرایط نوری خوبی داشته باشید می توانید به روی عکسهای فوق عریض این کهکشانی حساب کنید.
در نور کم و شب اما کیفیت کلی عکسهای فوق عریض تا حد زیادی کاهش یافته و نویز به حد چشمگیری افزایش پیدا میکند و در نهایت جزئیات و شارپنس کاهش یافته و با کمی زوم کردن متوجه نرم شدن سوژهها خواهید شد. برای این دوربین هم قابلیت نایت مود در نظر گرفته شده که با استفاده از آن نویز تا حد خوبی کاهش میباید و سایهها بهتر به ثبت میرسد.
دوربین سلفی
دوربین سلفی گلکسی M62 سنسوری 32 مگاپیکسلی با اندازهی 1/2.8 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرون دارد و در پس یک لنز 26 میلی متری با دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است. این دوربین در نور روز میتواند تصاویر خوبی بگیرد و کاملا رضایت شما را جلب کند. این عکسها در محیطهای روشن و مناسب رنج دینامیکی مطلوبی دارند و جزئیات آنها هم به حد کافی میباشد. از نظر دقت رنگ هم به طور کلی گوشیهای سامسونگ نسبت به قبل که رنگ پوست را کمی غیرواقعی به ثبت میرساند بهتر شده و حالا رنگها نزدیکتر به واقعیت به ثبت میرسند.
در نور کم هم مانند دیگر دوربینها کیفیت عکسهای سلفی کاهش پیدا میکند، اما همچنان میتوان برای گرفتن عکسهای یادگاری یا سلفیهای لحظهای به روی آن حساب باز کرد.
دوربین ماکرو
دوربین ماکرو سنسور 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 دارد و فاقد فوکوس خودکار میباشد و فقط میتواند در فاصلهی 3 الی 5 سانتی متری به روی سوژه فوکوس کند. این یعنی هنگام عکس برداری ماکرو کمی با دشواری روبرو خواهید شد و باید چند بار تلاش کنید تا بتوانید به درستی به روی سوژه فوکوس کنید.
درنهایت اگر موفق شوید به روی سوژه فوکوس کنید و همچنین شرایط نوری هم مناسب باشد، عکسهای ماکرو رضایت بخش خواهند شد و میتوان به روی نمونههای ماکرو حساب کرد. جزئیات این تصاویر برای یک سنسور 5 مگاپسکلی کاملا خوب میباشد و از نظر کنتراست و شارپنس هم تصاویر خوب هستند.
پرتره
عکسهای پرتره با دوربین اصلی و به کمک سنسور 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان انجام میشود. کیفیت عکسهای پرتره گلکسی M62 نیز کاملا خوب و رضایت بخش میباشد، چرا که برش سوژه از پسزمینه با دقت مناسبی انجام میشود و عملیات مات کردن پسزمینه هم بسیار خوب صورت میگیرد. این تصاویر جزئیات مناسبی دارند و دقت رنگ و رنج دینامیکی آنها هم وسیع میباشد و در نهایت شما به غیر از سوژههای انسانی میتوانید از سوژههای غیر انسانی نیز پرتره ثبت کنید و این گوشی همچنان به خوبی این سوژهها را از پسزمینه تشخیص داده و عملیات برش را انجام میدهد.
سخت افزار: تراشهی پرچمدار دو نسل قبل!
احتمالا در جریان هستید که تراشههای شرکت کوالکام نسبت به تراشههای شرکت سامسونگ پایداری بیشتری دارند، بهینهتر هستند و به طور کلی کمتر داغ میشوند و عملکرد نهایی آنها بهتر از تراشههای سامسونگ میباشد. شرکت کرهای در گلکسی M51 از تراشهی اسنپدراگون 730G A استفاده کرده است، اما حالا در این گوشی به سراغ اگزینوس 9825 رفته است، تراشهی 7 نانومتری که در پرچمدارانی مانند گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس شاهد آن بودهایم.

تفاوت عمده این گوشی با نسل قبل از خود را شاید بتوان در همین بخش سخت افزار خلاصه کرد، جایی که این تراشهی پرچمدار (هرچند کمی قدیمی) قدرتی بیشتر برای M62 به ارمغان آورده و آن را به دستگاه مناسبی برای بازی کردن تبدیل کرده است، چراکه هم نمایشگر بزرگ و باکیفیتی را به روی این گوشی شاهد هستیم، هم سخت افزار قوی و هم باتری غول آسا!
در استفاده روزمره این گوشی به سریعترین حالت ممکن به دستورات پاسخ میدهد و در اجرای بازیهای جدید و سنگین نیز میتوانید گرافیک آنها را به روی آخرین درجه قرار دهید و بدون هیچ گونه مشکلی این بازیها را اجرا کنید (البته باید توجه داشته باشید که همان طور که گفته شد تراشههای سامسونگ بیشتر و سریعتر از تراشههای کوالکام داغ میشوند و این میتواند تأثیر منفی بر اجرای بازیها داشته باشد).
نرم افزار و امنیت: One Ui و دیگر هیچ!
رابط کاربری شرکت سامسونگ یعنی One Ui یکی از بهترین رابط کاربریهای موجود بین محصولات اندرویدی به حساب میآید و سامسونگ با استفاده از تجربههای سالهای اخیر سعی کرده تا رابط کاربری ساده، جذاب و در عین حال کارآمد داشته باشد.
به صورت پیش فرض به روی این دستگاه One Ui 3.1 بر پایهی اندروید 11 را شاهد هستیم که به خوبی در کنار هم کار میکنند و هیچ لگ و کندی هنگام کار با این رابط کاربری دیده نمیشود. برای آشنایی بیشتر با One Ui پیشنهاد میشود مطلب عرضه نسخه بتای رابط کاربری وان یو آی ۳ ؛ خانه جدید سامسونگیها را مطالعه کنید.

در بخش امنیت Galaxy M62 از دو روش مرسوم حال حاضر استفاده میکند که می توانید از یکی یا هردوی آن ها بهره ببرید. روش اول تشخیص چهره به کمک دوربین سلفی میباشد که دو بعدی بوده و امنیت خیلی عالی ندارد و در نور اندک هم کارایی خود را از دست میدهد.
روش دوم استفاده از حسگر اثرانگشت میباشد که در لبهی سمت راست قرار گرفته و با دکمه پاور این محصول ادغام شده است. محل قرار گیری این حسگر کاملا مناسب میباشد و به راحتی میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید. این حسگر به سرعت و با دقت بالایی اثرانگشت شما را شناسایی کرده و اقدام به باز کردن قفل صفحه میکند.
این حسگر به مراتب از حسگرهای زیر صفحه در گوشیهای میانرده سامسونگ بهتر میباشد و به مراتب سرعت و دقت بهتری هم دارد (البته دلیل این که با وجود امولد بودن نمایشگر سامسونگ از حسگر زیر نمایشگر استفاده نکرده این است که باتری عظیم این گوشی فضای زیادی درون آن به جا نگذاشته است).
باتری: کمی کمتر از M51
گلکسی M51 اولین گوشی سامسونگ با باتری 7000 میلی آمپر ساعتی بود که به بررسی کامل آن هم در وبلاگ سایمان دیجیتال پرداختیم. این گوشی هم از همین حجم باتری استفاده میکند تا بتواند مانند M51 شارژ دهی تحسین برانگیزی را ارائه کند.
در استفاده روزمره و عادی این گوشی هم شارژ دهی کم و بیش یکسانی با M51 دارد، هرچند که به خاطر تراشهی قویتر و همچنین بهینه نبودن تراشههای اگزینوس نسبت به تراشههای کوالکام حدود 1 ساعت کمتر میتواند در تستهای مختلف دوام بیاورد.

گذشته از این حرفها این گوشی شارژ دهی بی نظیری دارد و اصلا نمیتوان در این بخش هیچ گونه ایرادی به آن وارد کرد. شاید تنها رقیب این گوشی را بتوان برادر خود آن یعنی M51 به حساب آورد و به غیر از آن در زمینه باتری هیچ رقیب دیگری ندارد.
گلکسی M62 میتواند به راحتی 2 روز کامل شما را همراهی کند و کمی شارژ هم برای روز سوم نگه دارد. اگر استفادهی خیلی سنگین شامل بازی کردن هم دارید باز هم میتوانید بین 1 تا 1.5 روز به روی این کهکشانی حساب باز کنید.
این باتری از شارژ سریع 25 واتی هم پشتیبانی میکند و به کمک آن میتواند در زمان کمتر از 2 ساعت به شارژ کامل برسد که در مقایسه با حجم باتری عظیم آن عدد کاملا قابل قبولی میباشد. این محصول از شارژ معکوس هم بهره میبرد و این یعنی میتوانید از آن به عنوان پاوربانک برای شارژ دیگر گوشیها و محصولات بهره ببرید (البته به کمک سیم).
جمع بندی
پیشنهاد دادن این گوشی برای خرید بسیار ساده است، این محصول به نسبت قیمت خود ویژگیهای بسیار جذابی دارد که هر کاربری را به خرید آن تشویق میکند. این کهکشانی باتری بسیار عالی دارد که می تواند همراه قابل اتکایی برای شما باشد و دوربینهای آن میتوانند به ثبت شفافتر خاطرات شما کمک کنند.

قدرت سخت افزاری آن میتواند شما را وارد دنیای جذاب بازیها موبایلی کند و نمایشگر بسیار خوب آن میتواند بهترین انتخاب برای دیدگان شما هنگاه مشاهدهی محتوای مختلف باشد. به راستی چه انتظار بیشتری از یک میانرده میتوان داشت؟ البته در نظر داشته باشید که باید با وزن و ضخامت گوشی و همچنین جنس بدنهی پلاستیکی آن کنار بیایید.
گلکسی M62 یک میانرده جذاب از سامسونگ است که ارزش خرید بالایی دارد و به راحتی میتوان به کاربران خرید آن را پیشنهاد کرد. نمایشگر سوپر امولد باکیفیت این کهکشانی را در کنار باتری 7000 میلی آمپر ساعتی ان قرار دهید و به این مجموعه دوربینهای خوب و قدرت سخت افزاری مناسب را هم اضافه کنید تا بهتر متوجه ارزش خرید این میانرده بشوید.
- نمایشگر امولد باکیفیت
- باتری با شارژ دهی عالی
- پشتیبانی از شارژ سریع 25 وات
- قدرت سخت افزاری خوب
- دوربینهای کارآمد
- وزن و ضخامت زیاد
- استفاده از پلاستیک در طراحی
- اسپیکر میتوانست بهتر باشد
- نبود نرخ نوسازی 90 یا 120
۲ دیدگاه
۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۸:۲۰
سلام
انصافاً عجب عکس هایی گرفتید و عالی بوده .دوربینش که قبل قبول بود .
این پانچ هول به نظرم هر چی زودتر باید حذف بشه . واقعا بدترین نکته منفی یک گوشی هست .
خیلی منتظر بررسی A52 هستم بسیار مشتاق . لطفا بررسیشو قرار بدین. همه فروشگاه ها موجود کردن و بررسی قرار دادن .
یا رنگ سفید یا آبی
۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۵:۵۶
دو تا عیب داره
یکی نبود فیلم برداری ۶۰ فریم که تو این بازه قیمتی و دوربین ۶۴ مگاپیکسل و پردازنده به نظر من یه ایراد بزرگیه
دوم هم نبود اسپیکر استریو هست
به نظر من پوکو ایکس ۳ بدون nfc که باتری ۶۰۰۰ میلی امپر رو داره
قشنگ میتونه با این رقابت سنگینی داشته باشه و البته قیمت ۳ تومن پایینتر