معرفی گوشیهای میانرده با بهترین cpu

اگر از دسته افرادی باشید که مطالب حوزه گوشیهای هوشمند را دنبال میکنند، حتما به واژه قدرت سخت افزاری برخوردهاید. این واژه برای مجموع توان سختافزاری یک گوشی هوشمند به کار میرود و خود این مجموعه شامل قسمتهای کوچکتری نظیر پردازنده گرافیکی، پردازنده مرکزی، مودم، پردازنده عصبی، پردازنده سیگنال تصاویر و … میشود.
در این مطلب قصد داریم به شما گوشیهای میانرده با بهترین cpu و در مجموع قدرت سختافزاری را معرفی کنیم تا در هنگام خرید بتوانید گزینه مناسب را خریداری کنید. پس در ادامه همراه سایمان دیجیتال باشید.
شرکت در نظرسنجی: بهترین گوشی های 2020
پیش از پرداختن به لیست ابتدا دو مفهوم را با هم مرور میکنیم.
Cpu چیست و چگونه کار میکند؟
واژه cpu مخفف عبارت Central processing unit (واحد پردازنده مرکزی) است و به نوعی هر کاری که با گوشی خود انجام میدهید وظیفهی پردازش آن با این واحد میباشد. هر هسته cpu قادر است تا تعداد خاصی عمل را در یک ثانیه انجام دهد و همین باعث میشود که بگوییم حداکثر سرعت این هسته 1.8 گیگاهرتز بوده و این یعنی این هسته میتواند تا 1.8 میلیارد عمل را در یک ثانیه انجام دهد.

پس طبیعتا هر چه مقدار این عدد بیشتر باشد توان پردازشی هسته هم به طبع آن افزایش مییابد. پردازندههای مرکزی معمولا در نسخههای دو، چهار، شش و هشت هستهای موجود هستند که مثلا در نسخههای هشت هستهای چهار هسته را پردازنده کم مصرف، دو یا سه هسته را پردازنده با کارایی متوسط و یک یا دو هسته را پردازنده قدرتمند شامل میشود. زمانی که در حال انجام کاری با گوشی خود هستید ابتدا هستههای کم مصرف شروع به پردازش اطلاعات میکنند و در صورتی که توان آنها کافی نباشد هستههای متوسط و در آخر هستههای پر قدرت وارد عمل میشوند.
این کار به دلیل مصرف بهینه باتری انجام گرفته است چون هستههای با توان پردازشی بالاتر مصرف شارژ بیشتری هم دارند و زمانی شروع به فعالیت میکنند که شما به انجام بازی سنگین پرداخته و یا نرمافزار سنگینی را اجرا کنید (معمولا نرم افزارهای ویرایش ویدئو نیازمند توان پردازشی زیاد هستند).
Gpu چیست؟
واژه gpu نیز مخفف عبارت Graphics Processing Unit (واحد پردازنده گرافیکی) است و همان طور که از نامش پیداست پردازشهای گرافیکی را به عهده دارد. مثلا زمانی که وارد بازیهای 3 بعدی میشوید این وظیفهی پردازنده گرافیکی است که رنگها و ساختارهای داخل بازی را پردازش کرده و به درستی به نمایش بگذارد.
۱) گلکسی S20 FE

اولین گوشی این لیست را گلکسی S20 FE به خود اختصاص داده است، گوشی که از چیپست پرچمدار اسنپدراگون 865 استفاده میکند. این چیپست به روی خود پردازنده گرافیکی آدرنو 650 و پردازنده هشت هستهای مرکزی دارد که این پردازنده شامل یک هسته 2.84، سه هسته 2.42 و چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی مدل Kryo 585 میشود. به بیان سادهتر این گوشی به قویترین سختافزار حال حاضر دنیای گوشیهای اندرویدی مجهز شده است.
اما این تمام ماجرا نیست و گلکسی S20 FE در زمینه نمایشگر هم پا در ورطه پرچمداران گذاشته و سامسونگ آن را به نمایشگر با نرخ نوسازی 120 هرتزی مجهز کرده است، ویژگی که باعث میشود لذت کار کردن و بازی با این محصول دو چندان شود. سامسونگ برای تامین انرژی لازم برای این سخت افزار قدرتمند و نمایشگر امولد 6.5 اینچی از یک باتری 4500 میلی آمپر ساعتی با قابلیت شارژ سریع 25 واتی استفاده کرده است، باتری که در استفاده سنگین هم میتواند شما را تا آخر شب همراهی کند.
توجه داشته باشید که سخت افزار مذکور برای نسخه 5G این محصول بوده و در صورت خرید نسخه 4G چیپست آن به اگزینوس 990 تغییر میکند. این گوشی در حال حاضر در بازار کشورمان موجود نمیباشد ولی به احتمال زیاد تا مدتی دیگر وارد شود.
۲) پوکو F2 pro

اگر داشتن نرخ نوسازی 120 هرتزی جزو اولویتهای شما نیست ولی همچنان گوشی همهفن حریف میخواهید، حتما باید نگاهی جدی به این محصول شیائومی داشته باشید. گوشی که از نظر سخت افزاری مشخصاتی کاملا مشابه با S20 FE داشته ولی از نظر قیمتی نیاز به صرف هزینه کمتر دارد.
ویژگی که شاید پوکو F2 pro را برای شما بیش از پیش جذاب کند، نبود هیچ گونه ناچ و بریدگی در نمایشگر این گوشی است و این صفحه نمایش کامل به لطف استفاده از دوربین سلفی پاپ آپ پدید آمده است. در زمینه باتری هم شیائومی کم کاری نکرده و برای پوکو F2 pro یک باتری 4700 میلی آمپر ساعتی با قابلیت شارژ سریع 30 واتی در نظر گرفته است تا این گوشی را به واقع لایق لقب قاتل پرچمداران کند.
شما میتوانید بررسی کامل پوکو F2 pro شیائومی را در وبلاگ سایمان دیجیتال مطالعه کنید.
۳) آیفون SE 2020

گوشیها و تبلتهای شرکت اپل همیشه از نظر قدرت سختافزاری جزو بهترینهای بازار هستند و میتوانند حتی با پرچمداران اندرویدی سال بعد رقابت کنند که این مهم به لطف استفاده از چیپستهای قدرتمند خود اپل به دست میآید. آیفون SE 2020 هم که دومین گوشی از سری SE میباشد مطابق همین رویه عمل کرده و با داشتن چیپست A13 bionic قدرت سخت افزاری بسیار خوبی دارد.
این چیپست از پردازنده گرافیکی چهار هستهای Apple GPU و پردازنده مرکزی شش هستهای با دو هسته 2.65 گیگاهرتزی Lightning و چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی Thunder میزبانی میکند. البته آیفون SE 2020 ایراداتی هم دارد و باید با نمایشگر 4.7 اینچی با حاشیههای زیاد که تنها 65.4 درصد از قاب جلو را به خود اختصاص داده و باتری 1821 میلی آمپر ساعتی آن کنار بیایید.
شما میتوانید بررسی کامل آیفون SE 2020 را در وبلاگ سایمان دیجیتال مطالعه کنید.
۴) گلکسی S10 lite

سامسونگ در گلکسی S10 lite از چیپست پرچمدار سال گذشته یعنی اسنپدراگون 855 استفاده کرده است، چیپستی که با وجود گذشت یک سال همچنان هم قدرت کافی برای اجرای تمام بازیها و برنامهها در نهایت کیفیت را داراست. این گوشی قدرت سخت افزاری خوب را در کنار نمایشگر 6.7 اینچی امولد با حاشیههای کم و باتری 4500 میلی آمپر ساعتی با قابلیت شارژ سریع 45 واتی ارائه میکند تا به طور کلی به محصولی با ارزش خرید بالا تبدیل شود.
شما میتوانید بررسی کامل گلکسی S10 lite را در وبلاگ سایمان دیجیتال مطالعه کنید.
۵) نوا 5T

اگر تمام گوشیهای بالا برای شما گران هستند و میخواهید با صرف هزینه کمتر گوشی با قدرت سخت افزاری خوب داشته باشید، نوا 5T میتواند انتخاب بسیار مناسبی باشد، چرا که از چیپست کایرین 980 ساخت خود شرکت هواوی بهره میبرد.
این چیپست که پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP10 و پردازنده مرکزی هشت هستهای شامل دو هسته 2.6 گیگاهرتزی Cortex-A76، دو هسته 1.92 گیگاهرتزی Cortex-A76 و چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55 را در برمیگیرد میتواند به خوبی شما را در انجام کارهای مختلف همراهی کند.
هواوی انرژی لازم برای این مجموعه سخت افزاری و نمایشگر 6.26 اینچی ips را به وسیله یک باتری 3750 میلی آمپر ساعتی تامین میکند که با وجود حجم کمتر نسبت به رقبا میتواند تا یک روز کامل شارژ دهی کند.
۶) پیکسل 4a 5G

همهی گوشیهای بالا از چیپست پرچمدار امسال و یا سال گذشته برخوردار بودند ولی این سه گوشی از چیپستهای میانرده بهرهمند هستند.
پیکسل 4a 5G از چیپست میانرده و عین حال قدرتمند اسنپدراگون 765G بهره میبرد در حالی که نسخه 4G آن دارای تراشته اسنپدراگون 730G میباشد (دلیل استفاده از تراشه اسنپدراگون 765G وجود مودم 5G داخلی است). این تراشته میزبان پردازنده گرافیکی آدرنو 620 و پردازنده مرکزی هشت هستهای بوده که یک هسته 2.4 گیگاهرتزی Kryo 475 Prime، یک هسته 2.2 گیگاهرتزی Kryo 475 Gold و شش هسته 1.8 گیگاهرتزی Kryo 475 Silver را شامل میشود.
ویژگی دیگری که میتواند در انتخاب این گوشی تأثیر به سزایی داشته باشد بهرهگیری آن از اندروید خام و پشتیبانی چند ساله گوگل از آن میباشد، هرچند باید پیش از خرید ضعفهای این گوشی از جمله باتری با شارژ دهی متوسط را مد نظر قرار دهید.
۷) می ۱۰ لایت

می ۱۰ لایت هم دقیقا سختافزاری مشابه با پیکسل 4a 5G دارد، چرا که اسنپدراگون 765 از مودم 5G داخلی برخوردار است که این موضوع به کاهش هزینهها کمک کرده و همچنین فضای داخلی کمتری هم اشغال میکند. این گوشی نسبت به پیکسل 4a 5G از نمایشگر بزرگتر و باتری با حجم بیشتری استفاده میکند که میتواند آن را به گزینه بهتری برای خرید بدل کند.
از شارژ دهی بهتر که بگذریم، این گوشی از ترکیب 4 دوربین عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان استفاده میکند درصورتی که گوگل پیکسل 4a تنها یک دوربین دارد، پس اگر داشتن دوربین فوق عریض و ماکرو برای شما اهمیت دارد می ۱۰ لایت میتواند گزینه معقولتری باشد.
شما میتوانید بررسی کامل می نوت ۱۰ لایت را در وبلاگ سایمان دیجیتال مطالعه کنید.
۸) نوا 7i

آخرین گوشی در این لیست قیمت کمتری نسبت به دیگر محصولات دارد و دلیل قرارگیری آن هم به غیر از قدرت سختافزاری مناسب به داشتن دوربین با عملکرد خوب در روز و شب، طراحی زیبا و شارژ دهی خوب باتری برمیگردد.
هواوی در نوا 7i از تراشه ساخت خود شرکت یعنی کایرین 810 بهره برده که این چیپست به لطف پردازنده مرکزی با دو هسته 2.27 گیگاهرتزی Cortex-A76 و شش هسته 1.88 گیگاهرتزی Cortex-A55 و پردازنده گرافیکی Mali-G52 MP6 توانایی اجرای جدیدترین بازیها و برنامههای روز را دارد، پس شاید از خود بپرسید که چه نیازی به خرید گوشی با تراشه پرچمدار وجود دارد؟ پاسخ ساده است؛ چرا که با خرید محصولات با چیست پرچمدار میتوانید از عملکرد بسیار خوب گوشی خود تا چند سال آسوده خاطر باشید درصورتی که تراشههای میانرده بعد از حدود دو سال توانایی اجرای بازیهای سنگین روز به بهترین شکل ممکن را از دست خواهند داد.
حسین ابراهیمی –
سلام، بهترین گوشی های میان رده برای اجرای بازی های سنگین نظیر پابجی چه مدل گوشی هایی هستن؟؟؟
حسین –
سلام
من بین خرید می ۱۰ لایت و A71 موندم و تنها چیزی که این وسط نمیزاره که می ۱۰ لایت بخرم باتری لیتیوم پلیمریشه میشه یه بررسی ازش بکنین و بگین در دراز مدت لیتیوم پلیمری آیا واقعا زودتر از لیتیوم یون با کاهش ظرفیت مواجه میشه
ممنون
سایمان دیجیتال –
سلام و وقت بخیر
دوست عزیز میتونید این مطلب از وبلاگ سایمان دیجیتال رو مطالعه بفرمایید:
باتری لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری چه تفاوتهایی دارند؟
Illia –
ببخشین الان چی باعث میشه گوشی میان رده بشه؟ است ۲۰ اف ای که از هر لحاظ خوبه پس چرا میان رده س؟
سایمان دیجیتال –
دوست عزیز این گوشی از بدنهی پلاستیکی، صفحهی نمایش تخت و فول اچ دی و برخی ویژگیهای مشابه استفاده میکند که اون رو از سایر پرچمداران سامسونگ مجزا میکند.
امیرحسین –
گلگسی اس ۲۰ میان ردس هان
سایمان دیجیتال –
سلام دوست عزیز
نسخهی FE از سری اس ۲۰ میانرده هست.
عباسی –
چرا هیچوقت پیکسلا رو موجود نمیکنین؟؟؟؟؟؟