تراشه اسنپدراگون

تاریخچه تراشه اسنپدراگون ؛ هر نسخه قدرتمندتر و بهینه ‌تر از قبل

با پیشرفت سریع تکنولوژی هر ­روز شاهد امکانات جدیدی از گوشی­‌های همراه هستیم. گوشی‌­های تلفن همراه علاوه ­‌بر قدرتمندتر­شدن، در­مسیر کاهش­‌ مصرف هم گام برمی‌دارند. به­‌طوری که روز به­ روز شاهد بهینه‌­تر­شدن مصرف­ باتری تلفن­‌های همراه هستیم که گوشی های همراه این­ امر­ را مدیون پردازنده­‌های خود هستند.

یکی از مهم‌ترین گام ها برای کاهش مصرف باتری توسط کوالکام برداشته شد که با ساخت پردازنده هایی با معماری ARM مصرف باتری تلفن های همراه را تا حدود زیادی کاهش داد. شرکت کوالکام در سال ۲۰۰۷ برای  رقابت با ­سایر پردازنده‌ها اولین نسخه از تراشه اسنپدراگون خود را رونمایی کرد. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تاریخچه تراشه‌های اسنپدراگون خواهیم پرداخت.

آغاز یک فرمانروایی

اوایل سال ۲۰۰۷ و همزمان با معرفی نسخه­‌های اولیه سیستم­‌عامل اندروید شرکت کوالکام از اولین سری تراشه‌های خود برای تلفن‌­های همراه رونمایی کرد.

 این­ تراشه ۶۵ نانومتری که S1 نام­‌داشت با فرکانس ۵۲۸ مگاهرتزی روانه بازار شد و اولین‌­بار به­‌عنوان تراشه در تلفن ­های HTC Tattoo , HTC Wildfire ،  Huawei U8110 ، Huawei U8500 فعالیت خودش را شروع کرد.

در ساخت این تراشه، کوالکام از معماری ARM استفاده کرد. مهم ترین ویژگی این معماری کم­ مصرف­ بودن آن بود و تراشه S1 هم به همین دلیل خیلی زود محبوب سازندگان گوشی‌­های همراه شد و فرمانروایی کوالکام در دنیای تراشه‌های تلفن ­همراه شروع شد.

تغییرات تراشه اسنپدراگون در گذر زمان

سال ۲۰۰۸ کوالکام نسخه دیگری از تراشه S1 را معرفی کرد. تفاوت این نسخه از تراشه با نسخه های قبلی در ­این بود که فرکانس سری جدید تراشه به ۸۰۰ مگاهرتز ارتقاء یافت و باعث قدرتمند­تر شدن این تراشه شد. استقبال از این نسخه از تراشه فوق‌العاده بود به­‌طوری‌­که سازنده­‌هایی نظیر سامسونگ، ایسوس، اچ تی سی، هوآوی، الجی، سونی اریکسون و زد تی ای برای اولین بار از این تراشه استفاده کردند.

با رشد سریع تکنولوژی، روز­به­‌روز بر اندازه تلفن‌­های ­همراه افزوده می‌شد و با پیشرفت سیستم عامل اندروید گرافیک نرم افزار های تولیدی برای این سیستم عامل هم روز‌به‌روز بهتر می‌شدند.

کوالکام هم برای این‌که از این قافله‌ی رشد تکنولوژی عقب ­نماند، روز‌­به‌­روز بهتر می­‌شد و هم‌­جهت با رشد تکنولوژی پیش می‌رفت. در سال ۲۰۱۱ بعد از نسخه‌­های متنوع از تراشه مدل اس ۱ قوی‌­ترین نسخه این تراشه رونمایی شد. تراشه‌ای ۴۵ نانومتری با فرکانس ۱ گیگاهرتزی از ویژگی­‌های مهم این تراشه بود. برای سرعت بالاتر این تراشه به حافظه کش ۲۵۶ کیلوبایتی هم مجهز­شد که تاثیر مطلوبی روی سرعت تراشه داشت.

Snapdragon S2

بدون شک مهم ترین ماموریت این نسخه از تراشه‌ی کوالکام تمرکز روی بهبود سرعت تراشه بود و در سال ۲۰۱۰ یک نسخه جدید آن معرفی شد که عمده تفاوت آن با قوی‌­ترین نسخه قبل، فرکانس بالاتر بود که به ۱.۴ گیگاهرتز افزایش پیدا کرد. این تراشه اما محبوبیت نسخه­‌های قبل را نداشت و تنها نوکیا در سری لومیا ۹۰۰ خود و چند سازنده دیگر به‌صورت محدود از این تراشه استفاده کردند.

۲ نسخه دیگر از تراشه اس ۲ نیز راهی بازار شد و با تغییر تکنولوژی وایرلس از Lacks cellular antenna به GSM و افزایش حافظه کش به ۳۸۴ کیلوبایت دوباره محبوب سازنده­‌‌های تلفن همراه شد و بیشترین استفاده را در بین گوشی های تلفن ­همراه به خود اختصاص داد.

Snapdragon S3

کوالکام روی کاهش سایز تراشه‌هایش تلاش زیادی انجام می داد، اما به دلیل کمبود تکنولوژی فعلا امکان انجام این کار برای کوالکام ممکن نبود. پس تراشه S3 هم با همان سایز نسخه های قبل یعنی ۴۵ نانومتر عرضه شد. سرعت تراشه به ۱.۷ گیگاهرتز افزایش پیدا کرد و تعداد هسته­‌های آن به ۲ افزایش یافت.

همچنین حافظه کش که نقش مهمی در سرعت تراشه‌ها داشت در این نسخه به 512 کیلوبایت افزایش پیداکرد. این نسخه هم به‌خاطر سرعت خوب و … از استقبال خوب سازندگان گوشی بهره‌مند شد و پرطرفدارتر از سایر رقبا بود.

Snapdragon S4

در سال ۲۰۱۲ عرضه این نسخه از تراشه آغاز­شد. از ویژگی های مهم این نسخه از اسنپ دراگون عرضه آن با سایز ۲۸ نانومتر بود.کاهش سایز این نسخه به بهای کاهش سرعت تراشه تمام شد و فرکانس تراشه به ۱ گیگاهرتز رسید. البته با در نظر گرفتن گرافیک HD و تکنولوژی وایرلس بلوتوث ۴ می‌شد از سرعت کمتر آن نسبت به نسخه پیشین چشم‌­پوشی کرد.

نسخه اس4 پرو نیز در اواخر ۲۰۱۲ معرفی شد و به لطف یک تراشه ۱.۷ گیگاهرتزی و حافظه کش ۲ مگابایتی و گرافیک 1080p Full HD به یک تراشه قدرتمند و محبوب تبدیل شد.

Snapdragon 200

 در سال ۲۰۱۳ اولین بار با SAMSUNG Galaxy Win عرضه شد. از مهم ترین ویژگی این نسخه، پردازنده ۴ هسته ای ۱.۴ گیگاهرتزی بود و گرافیک این پردازنده هم از نوع 720p HD بود.

Snapdragon 400 , 600

این دو نسخه از جمله نسخه های کم تغییر بودند و شاهد تغییر زیادی در این تراشه‌ها نسبت­‌به نسخه های قبل نبودیم. از ویژگی های شاخص اسنپ دراگون400 استفاده از Krait 1.7GHZ دو‌هسته ای و GPU Adreno 305 بود.

اسنپدراگون ۶۰۰ نیز از Krait چهار هسته ای با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز و Adreno 320 ساخته‌شده بود.

آغاز یک تغییر بزرگ

ظریف و قدرتمند، این بهترین توصیف برای اسنپدراگون ۷۰۰ می‌­تواند باشد. ویژگی های این تراشه باعث شد تا اسنپدراگون خیلی محبوب تر از رقیبانی همچون اگزینوس و … شود.

از تغییرات مهم این نسخه می‌­توان به کاهش سایز تراشه به ۱۰ نانومتر اشاره­ کرد. معماری ساخت به ARM V8 ارتقاء یافت. همچنین kryo  هشت هسته ای با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز و پشتیبانی از بلوتوث نسخه ۵ و Adreno 616 از مهم ترین ویژگی های این تراشه قدرتمند بود.

تمرکز بر هوش­ مصنوعی و 5G

در آخرین مراسم سالانه کوالکام ۲ تراشه جدید معرفی‌­شدند که با تمرکز ویژه بر­روی هوش‌­مصنوعی و تکنولوژی 5G سعی در متحول‌­کردن آینده تلفن های همراه دارند. تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ برای پرچم­‌داران و اسنپ­دراگون ۷۶۵ برای میان­‌رده­‌ها عرضه‌شده که علاوه بر قدرت بالای این تراشه‌ها، مصرف پایین نیز از ویژگی‌­های برجسته این تراشه‌ها است و به­‌نوعی می‌­توان این تراشه‌ها را رقیب کرین ۹۸۰ در مصرف پایین باتری دانست.

بدون شک کوالکام برای رقابت با رقبای سرسختی که پیش‌­رو دارد باید روز­به روز تکنولوژی ساخت تراشه‌­‌هایش را بهبود بخشد و می‌­توان انتظارعرضه تراشه‌هایی بسیار قدرتمند­تر با اندازه کوچک‌­تر و تکنولوژی­‌های پیشرفته‌­تر را در آینده­‌ای نزدیک از سمت کوالکام داشت.

۰ دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب بیشتر

راهنمای خرید هولدر موبایل برای ماشین در تمامی رده‌های قیمتی (دی 1401)

"از هر چهار تصادف رانندگی یکی از آن‌ها به دلیل استفاده از گوشی هوشمند توسط راننده است." این...

پویا علیمی time-alt ۳۰ آذر ۱۴۰۱

چگونه تنظیمات VPN را از آیفون خود حذف کنیم؟

درحالی که سرویس های VPN راهکارهای راحتی را برای تنظیم کردن پروفایل بر روی آیفون ارائه می کنند،...

سارا صباح پور time-alt ۱ آبان ۱۴۰۱

بهترین گوشی ها با عمر بالای باتری و شارژدهی طولانی – دی ۱۴۰۱

گوشی‌های هوشمند هم مثل دیگر دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل از باتری نیروی خود را دریافت...

محمد ملکان time-alt ۵ مهر ۱۴۰۱

راهنمای خرید اسپیکر ارزان قیمت تا ۱ میلیون تومان (دی 1401)

از گذشته گوش دادن به موسیقی یکی از کارهای مورد علاقه انسان‌ها بوده که برای پر کردن اوقات فراغت...

محمد ملکان time-alt ۲۶ مرداد ۱۴۰۱

بهترین گوشی های اقتصادی تا ۵ میلیون تومان (دی ۱۴۰۱)

بهترین گوشی های اقتصادی بازار تا ۵ میلیون تومان از شرکت‌های نوکیا، سامسونگ و شیائومی در این...

پویا علیمی time-alt ۲۲ مرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی ویدیویی مچ بند سلامتی شیائومی Smart Band 7

 سری می‌بند به دلیل ارائه امکانات بی‌شمار در کنار قیمتی مناسب طرفداران بسیاری در سراسر جهان و...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین هدفون و هندزفری‌ بازار در تمام رده‌های قیمتی

در این مقاله سعی کردیم تا بهترین هدفون و هندزفری‌ها را در بازی قیمتی 100 هزار تومان تا 10...

محمد ملکان time-alt ۱۸ مرداد ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین گوشی میان رده از ۵ تا ۱۰ میلیون (دی ۱۴۰۱)

میانرده های جدید شهریور ۱۴۰۱ (بهترین گوشی های ۵ تا ۱۰ میلیون) در این مطلب معرفی شده‌اند و نقاط...

محمد ملکان time-alt ۱۱ مرداد ۱۴۰۱

مقایسه دوربین سامسونگ گلکسی S21 اولترا، آیفون 13 پرومکس و P50 هواوی

کیفیت دوربین یکی از ویژگی‌های مهم گوشی‌های هوشمند است و برای بعضی‌ها مهمترین معیار برای خرید...

پویا علیمی time-alt ۸ مرداد ۱۴۰۱

معرفی بهترین گوشی‌های شیائومی به ترتیب قیمت (دی ۱۴۰۱)

در بازار امروز گوشی های هوشمند یکی از ارکان اساسی خرید کاربران ارزش خرید محصولات است و در این...

محمد ملکان time-alt ۱ مرداد ۱۴۰۱