تاریخچه تراشه اسنپدراگون ؛ هر نسخه قدرتمندتر و بهینه تر از قبل
با پیشرفت سریع تکنولوژی هر روز شاهد امکانات جدیدی از گوشیهای همراه هستیم. گوشیهای تلفن همراه علاوه بر قدرتمندترشدن، درمسیر کاهش مصرف هم گام برمیدارند. بهطوری که روز به روز شاهد بهینهترشدن مصرف باتری تلفنهای همراه هستیم که گوشی های همراه این امر را مدیون پردازندههای خود هستند.
یکی از مهمترین گام ها برای کاهش مصرف باتری توسط کوالکام برداشته شد که با ساخت پردازنده هایی با معماری ARM مصرف باتری تلفن های همراه را تا حدود زیادی کاهش داد. شرکت کوالکام در سال ۲۰۰۷ برای رقابت با سایر پردازندهها اولین نسخه از تراشه اسنپدراگون خود را رونمایی کرد. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تاریخچه تراشههای اسنپدراگون خواهیم پرداخت.
آغاز یک فرمانروایی
اوایل سال ۲۰۰۷ و همزمان با معرفی نسخههای اولیه سیستمعامل اندروید شرکت کوالکام از اولین سری تراشههای خود برای تلفنهای همراه رونمایی کرد.
این تراشه ۶۵ نانومتری که S1 نامداشت با فرکانس ۵۲۸ مگاهرتزی روانه بازار شد و اولینبار بهعنوان تراشه در تلفن های HTC Tattoo , HTC Wildfire ، Huawei U8110 ، Huawei U8500 فعالیت خودش را شروع کرد.
در ساخت این تراشه، کوالکام از معماری ARM استفاده کرد. مهم ترین ویژگی این معماری کم مصرف بودن آن بود و تراشه S1 هم به همین دلیل خیلی زود محبوب سازندگان گوشیهای همراه شد و فرمانروایی کوالکام در دنیای تراشههای تلفن همراه شروع شد.
تغییرات تراشه اسنپدراگون در گذر زمان
سال ۲۰۰۸ کوالکام نسخه دیگری از تراشه S1 را معرفی کرد. تفاوت این نسخه از تراشه با نسخه های قبلی در این بود که فرکانس سری جدید تراشه به ۸۰۰ مگاهرتز ارتقاء یافت و باعث قدرتمندتر شدن این تراشه شد. استقبال از این نسخه از تراشه فوقالعاده بود بهطوریکه سازندههایی نظیر سامسونگ، ایسوس، اچ تی سی، هوآوی، الجی، سونی اریکسون و زد تی ای برای اولین بار از این تراشه استفاده کردند.
با رشد سریع تکنولوژی، روزبهروز بر اندازه تلفنهای همراه افزوده میشد و با پیشرفت سیستم عامل اندروید گرافیک نرم افزار های تولیدی برای این سیستم عامل هم روزبهروز بهتر میشدند.
کوالکام هم برای اینکه از این قافلهی رشد تکنولوژی عقب نماند، روزبهروز بهتر میشد و همجهت با رشد تکنولوژی پیش میرفت. در سال ۲۰۱۱ بعد از نسخههای متنوع از تراشه مدل اس ۱ قویترین نسخه این تراشه رونمایی شد. تراشهای ۴۵ نانومتری با فرکانس ۱ گیگاهرتزی از ویژگیهای مهم این تراشه بود. برای سرعت بالاتر این تراشه به حافظه کش ۲۵۶ کیلوبایتی هم مجهزشد که تاثیر مطلوبی روی سرعت تراشه داشت.
Snapdragon S2
بدون شک مهم ترین ماموریت این نسخه از تراشهی کوالکام تمرکز روی بهبود سرعت تراشه بود و در سال ۲۰۱۰ یک نسخه جدید آن معرفی شد که عمده تفاوت آن با قویترین نسخه قبل، فرکانس بالاتر بود که به ۱.۴ گیگاهرتز افزایش پیدا کرد. این تراشه اما محبوبیت نسخههای قبل را نداشت و تنها نوکیا در سری لومیا ۹۰۰ خود و چند سازنده دیگر بهصورت محدود از این تراشه استفاده کردند.
۲ نسخه دیگر از تراشه اس ۲ نیز راهی بازار شد و با تغییر تکنولوژی وایرلس از Lacks cellular antenna به GSM و افزایش حافظه کش به ۳۸۴ کیلوبایت دوباره محبوب سازندههای تلفن همراه شد و بیشترین استفاده را در بین گوشی های تلفن همراه به خود اختصاص داد.
Snapdragon S3
کوالکام روی کاهش سایز تراشههایش تلاش زیادی انجام می داد، اما به دلیل کمبود تکنولوژی فعلا امکان انجام این کار برای کوالکام ممکن نبود. پس تراشه S3 هم با همان سایز نسخه های قبل یعنی ۴۵ نانومتر عرضه شد. سرعت تراشه به ۱.۷ گیگاهرتز افزایش پیدا کرد و تعداد هستههای آن به ۲ افزایش یافت.
همچنین حافظه کش که نقش مهمی در سرعت تراشهها داشت در این نسخه به 512 کیلوبایت افزایش پیداکرد. این نسخه هم بهخاطر سرعت خوب و … از استقبال خوب سازندگان گوشی بهرهمند شد و پرطرفدارتر از سایر رقبا بود.
Snapdragon S4
در سال ۲۰۱۲ عرضه این نسخه از تراشه آغازشد. از ویژگی های مهم این نسخه از اسنپ دراگون عرضه آن با سایز ۲۸ نانومتر بود.کاهش سایز این نسخه به بهای کاهش سرعت تراشه تمام شد و فرکانس تراشه به ۱ گیگاهرتز رسید. البته با در نظر گرفتن گرافیک HD و تکنولوژی وایرلس بلوتوث ۴ میشد از سرعت کمتر آن نسبت به نسخه پیشین چشمپوشی کرد.
نسخه اس4 پرو نیز در اواخر ۲۰۱۲ معرفی شد و به لطف یک تراشه ۱.۷ گیگاهرتزی و حافظه کش ۲ مگابایتی و گرافیک 1080p Full HD به یک تراشه قدرتمند و محبوب تبدیل شد.
Snapdragon 200
در سال ۲۰۱۳ اولین بار با SAMSUNG Galaxy Win عرضه شد. از مهم ترین ویژگی این نسخه، پردازنده ۴ هسته ای ۱.۴ گیگاهرتزی بود و گرافیک این پردازنده هم از نوع 720p HD بود.
Snapdragon 400 , 600
این دو نسخه از جمله نسخه های کم تغییر بودند و شاهد تغییر زیادی در این تراشهها نسبتبه نسخه های قبل نبودیم. از ویژگی های شاخص اسنپ دراگون400 استفاده از Krait 1.7GHZ دوهسته ای و GPU Adreno 305 بود.
اسنپدراگون ۶۰۰ نیز از Krait چهار هسته ای با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز و Adreno 320 ساختهشده بود.
آغاز یک تغییر بزرگ
ظریف و قدرتمند، این بهترین توصیف برای اسنپدراگون ۷۰۰ میتواند باشد. ویژگی های این تراشه باعث شد تا اسنپدراگون خیلی محبوب تر از رقیبانی همچون اگزینوس و … شود.
از تغییرات مهم این نسخه میتوان به کاهش سایز تراشه به ۱۰ نانومتر اشاره کرد. معماری ساخت به ARM V8 ارتقاء یافت. همچنین kryo هشت هسته ای با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز و پشتیبانی از بلوتوث نسخه ۵ و Adreno 616 از مهم ترین ویژگی های این تراشه قدرتمند بود.
تمرکز بر هوش مصنوعی و 5G
در آخرین مراسم سالانه کوالکام ۲ تراشه جدید معرفیشدند که با تمرکز ویژه برروی هوشمصنوعی و تکنولوژی 5G سعی در متحولکردن آینده تلفن های همراه دارند. تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ برای پرچمداران و اسنپدراگون ۷۶۵ برای میانردهها عرضهشده که علاوه بر قدرت بالای این تراشهها، مصرف پایین نیز از ویژگیهای برجسته این تراشهها است و بهنوعی میتوان این تراشهها را رقیب کرین ۹۸۰ در مصرف پایین باتری دانست.
بدون شک کوالکام برای رقابت با رقبای سرسختی که پیشرو دارد باید روزبه روز تکنولوژی ساخت تراشههایش را بهبود بخشد و میتوان انتظارعرضه تراشههایی بسیار قدرتمندتر با اندازه کوچکتر و تکنولوژیهای پیشرفتهتر را در آیندهای نزدیک از سمت کوالکام داشت.
۰ دیدگاه