اگزینوس سامسونگ

تاریخچه‌ای کامل از تراشه اگزینوس سامسونگ

از پردازنده‌ها به عنوان مغز گوشی‌ها یاد می‌شود، شاید با این جمله متوجه شوید که چرا پردازنده‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و یکی از اصلی‌ترین متغیرها در انتخاب یک گوشی خوب محسوب می‌شوند. بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده‌ی موبایل از پردازنده‌های ساخته شده توسط شرکت‌های تولید کننده پردازنده استفاده می‌کنند، مثل کوالکام، انویدیا، اینتل و …، برخی دیگر نیز به خودکفایی رسیده و خودشان سعی می‌کنند، پردازنده‌های مناسب برای گوشی‌های خود را تولید کنند.

معرفی تراشه‌های سامسونگ

سامسونگ یکی از این شرکت‌های تولیدکننده موبایل است که در برخی از گوشی‌های خود از پردازنده‌های مخصوص به خود با عنوان اگزینوس استفاده می‌کند. تاکنون نسخه‌های گوناگونی از اگزینوس تولید و عرضه شده است، اولین مورد آن به سال ۲۰۰۹ و اگزینوس ۳ برمی‌گردد که در دستگاه‌های گلکسی اس سامسونگ، نکسوس اس و گلکسی پلیر مورد استفاده قرار گرفت. در این مدل از اگزینوس، پردازنده تک هسته‌ای بود و از سرعت پردازش ۸۰۰ مگاهرتز تا ۱.۲ گیگا هرتز پشتیبانی می‌کرد.

دومین تراشه اگزینوس سامسونگ مدتی بعد با نام اگزینوس ۴۲۱۰ یا همان اگزینوس ۴ با گوشی‌های گلکسی اس ۲، گلکسی نوت، گلکسی تب ۷ و گلکسی تب ۷ پلاس روانه‌ی بازار شد. این تراشه دو هسته‌ای بود از و از سرعت پردازش ۱.۲ تا ۱.۴ گیگاهرتزی بهره می‌برد. در آن زمان، سامسونگ جزو اولین برندهایی بود که از پردازنده‌های دو هسته‌ای بهره می‌برد و بسیاری از برنامه‌های دیگر هنوز برای این منظور بهینه نشده بودند، از همین رو، سامسونگ مجبور شد تا تغییراتی در اگزینوس ۴۲۱۰ اعمال کند و اگزینوس ۴۲۱۲ را ایجاد کرد.

سپس سامسونگ به هنگام عرضه گوشی‌های گلکسی اس ۳، گلکسی نوت ۲، گلکسی کمرا، لنوو کا ۸۶۰، میزو ام ایکس ۲ اگزینوس ۴۴۱۲ را معرفی کرد که یکی از نسخه‌های اگزینوس ۴ با سرعت بیشتر بود.

در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۲، زمانی که سامسونگ گوشی‌های کروم‌بوک و گوگل نکسوس را رونمایی می‌کرد، اگزینوس ۵۲۵۰ را نیز که با عنوان اگزینوس 5 معروف است، معرفی کرد. این تراشه از سرعت پردازش ۱.۷ گیگاهرتزیی برخوردار بود که از تمام نسخه‌های قبلی اگزینوس قوی‌تر و سریع‌تر بود.

سپس سامسونگ در سه‌ماهه‌ی دوم سال ۲۰۱۳، اگزینوس ۵۴۱۰ را منتشر کرد که هشت هسته‌ای بود و در گلکسی اس ۴ از آن استفاده کرد. تعداد هسته‌ها در این پردازنده زیاد بود و تسک‌هایی که انجام می‌دادند، کمی گیج‌کننده به نظر می‌رسید. چند ماه بعد از آن نیز به معرفی اگزینوس هشت هسته‌ای دیگری با عنوان اگزینوس ۵۴۲۰ پرداخت که تمامی هشت هسته به طور هماهنگ وظایف خود را انجام می‌دادند.

تا به این مرحله‌ی تراشه‌های سامسونگ هنوز نتوانسته بودند به یک رقیب جدی برای تراشه‌های شرکت‌هایی هم‌چون کوالکام تبدیل شوند. با انتشار اگزینوس ۵۲۶۰ در ژانویه ۲۰۱۴ سامسونگ برای اولین بار توانست تراشه‌ای ایجاد کند که با بهترین تراشه‌های دنیا رقابت داشته باشد. این تراشه شش هسته‌ای بود. ۲ مورد از این هسته‌ها ۱.۷ گیگاهرتزی بودند و ۴ مورد دیگر ۱.۳ گیگاهرتزی که در گوشی نوت ۳ نئو استفاده شده بودند.

هم‌چنان که سامسونگ در حال پیشرفت بود، رقبا هم در تلاش بودند تا گام‌های بزرگ‌تری بردارند و همین باعث می‌شد که سامسونگ مجبور شود تا نسخه‌های جدیدتر و بهتری از اگزینوس را طراحی کند.

نسخه‌ی بعدی اگزینوس ۵۴۳۳ بود که با گلکسی نوت ۴ روانه‌ی بازار شد. این پردازنده نیز هشت هسته‌ای بود و با بهبود سخت‌افزارها به دنبال هم‌سطح شدن با رقبا بود. این پردازنده تلاش می‌کرد تا بازی‌های سه بعدی را همانند رقبای خود اجرا کند و هم‌چنین در استفاده از انرژی بهره‌ور باشد.

نسخه‌ی بعدی اگزینوس ۷۴۲۰ بود که اگزینوس ۷ هم نامیده می‌شد، هشت هسته‌ای بود که سرعت و عملکرد بالایی داشت و در گوشی گلکسی اس ۶ سامسونگ مورد استفاده قرار گرفت.

اگزینوس ۷۵۵۰، ۷۵۸۰ ، ۷۸۷۰، ۷۸۸۰، ۸۸۹۰، ۹۶۱۰ نسخه‌های بعدی اگزینوس ۷ بودند که در سری بعدی گوشی‌های سامسونگ مثل سری گلکسی A و گلکسی اس مورد استفاده قرار گرفتند. در نهایت اگزینوس ۹۸۱۰ همراه با گوشی‌های سری اس ۹ و اگزینوس ۹۸۲۰ و ۹۸۲۵ همراه با سری گلکسی اس ۱۰ معرفی شدند.

این‌ها تاریخچه‌ای از اگزینوس و نسخه‌های متفاوت آن بودند. در این متن می‌خواهیم راجع به جدیدترین اگزینوس منتشر شده در پرچم‌داران جدید سامسونگ یعنی اگزینوس ۹۹۰ و ویژگی‌های آن صحبت کنیم و برای مقایسه‌ی آن با اسنپدراگون و سایر تراشه‌ها راحت‌تر عمل کنیم.

تراشه‌ی جدید سامسونگ: اگزینوس ۹۹۰

تراشه‌ی اگزینوس ۹۹۰ یک واحد پردازش عصبی دو هسته‌ای (NPU) دارد که فرایند یادگیری ماشین را بسیار سریع‌تر و کارآمدتر از قبل ارائه می‌دهد. فناوری هوش مصنوعی پیشرفته مورد استفاده در این تراشه، در کنار فناوری‌های پیشرفته پردازش تصویر، دوربین گوشی را قادر می‌سازد تا از طریق بهینه‌سازی هوشمند، یک عکاسی درجه یک داشته باشد.

تراشه اگزینوس 990 را می‌توان با مودم‌های سلولی 5G نیز جفت کرد که به کاربران این امکان را می‌دهد، تا از سرعت پهنای باندی به مراتب بیشتری برخوردار شوند. برای ارائه تجربه‌ای ناب از رایانه، کنسول بازی و هم‌چنین تلویزیون روی گوشی تلفن همراه، تراشه اگزینوس 990 دارای یک پردازنده قدرتمند هشت هسته‌ای، یک پردازنده گرافیکی توانمند و یک نمایشگر پیشرفته با سیستم ویدیویی جدید است که عملکرد بی‌نظیری را در حد نسل آتی گوشی‌های تلفن همراه ارزانی می‌کند.

 واحد پردازش عصبی قدرتمند اگزینوس 990 در کنار پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP) آن، برای این روی تراشه کار گذاشته شده‌اند تا نسل جدیدی از هوش مصنوعی را در گوشی‌های جدید سامسونگ رقم بزنند. واحد پردازش عصبی دوهسته‌ای تاپ کلاس و پردازنده سیگنال دیجیتال توسعه یافته اگزینوس 990، می‌توانند بیش از 10 تریلیون عملیات را در واحد ثانیه انجام دهند.

در سایه این پردازنده‌ها، تراشه اگزینوس 990 قادر شده است کلیه داده‌ها را بدون نیاز به سرور و به صورت محلی پردازش کند و تشخیص چهره و صحنه را سریع‌تر انجام دهد.

دوربین پیشرفته و فوق حرفه‌ای تلفن همراه جدید سامسونگ، با هوش مصنوعی تلفیق شده است. قابلیت یادگیری ماشین تعبیه شده در سیستم گوشی، در نتیجه عملکرد پردازنده عصبی دو هسته‌ای، کلیه اشیای موجود در محیط پیرامون را به صورت خودکار تشخیص داده و به پردازنده سیگنال دیجیتال این امکان را می‌دهد تا بهترین تنظیمات را در خصوص روشنایی یا رنگ پوست فرد مورد نظر ارائه دهند. علاوه‌ بر این، پردازنده سیگنال دیجیتال تراشه اگزینوس 990 سامسونگ، از الگوریتم‌های پیشرفته‌ای برای کاهش نویز، بهبود بافت و نقشه‌برداری‌های دقیق محلی استفاده می‌کند تا در نهایت، بهترین کیفیت از یک تصویر را عرضه کند.

تراشه اگزینوس 990 از نهایتا شش سنسور جداگانه با روزولوشن‌های بالای حداکثر 108 مگاپیکسل پشتیبانی می‌کند و قادر است به‌طور هم‌زمان، سه سنسور را به منظور ارائه تجربه‌ای کامل از کار با چند دوربین پردازش کند.

تراشه اگزینوس 990 سامسونگ، برای این‌که بتواند با پیوستن به نسل آتی فناوری 5G، سرعت را به ارمغان بیاورد، مودم جدیدی را تحت عنوان مودم اگزینوس 5123 (Exynos Modem 5123) تعبیه کرده است. به گفته سامسونگ، این مودم قادر خواهد بود سرعت دانلودها را در بستر شبکه mmWave، حتی تا 7.35 گیگابیت‌برثانیه نیز برساند. این مودم جدید، قادر خواهد بود تا با پشتیبانی از تمامی شبکه‌های ارتباطی، سرعت خود را در شبکه‌های LTE به 3 گیگابیت‌برثانیه رسانده و با پشتیبانی از فناوری‌های 5G و 8CA، امکان دستیابی به حداکثر سرعت 5.1 گیگابیت‌برثانیه را برای کاربرانش فراهم کند.

نکته قابل توجه این‌جا است که مودم اگزینوس 5123، یکی از نخستین تراشه‌های مودم 5G است که با تکیه بر فرایند 7 نانومتری لیتوگرافی به وسیله اشعه ماوراء بنفش (EUV) ساخته شده است و فناوری‌های مختلف صرفه‌جویی در مصرف انرژی و در نتیجه افزایش طول عمری باتری گوشی را در خود دارد.

در سایه معرفی تراشه اگزینوس 990 توسط شرکت سامسونگ، به دلیل سرعت پردازش بالاتر، قادر خواهید بود تا کارهای بیشتری انجام دهید. پردازنده تراشه اگزینوس 990 دارای هسته سفارشی نسل پنجم است که می‌تواند نهایت قدرت محاسبانی موردنیاز برای عصر 5G را فراهم کند.

اگزینوس سامسونگ

عملکرد نسل پنجم هسته‌های اگزینوس، نسبت به نسخه‌های قبلی آن 20 درصد بهبود یافته است. ضمن این‌که وجود یک واحد  دو هسته‌ای کورتکس ای76 (Cortex A76) و یک کلاستر چهار هسته‌ای کورتکس ای55 (Cortex A55) در واحد پردازش تراشه اگزینوس 990، سبب بهبود عملکرد تراشه به شکلی چشم‌گیر و البته، بهبود بهره‌وری آن به ویژه در استفاده‌های مداوم از گوشی تلفن همراه شود.

سامسونگ، در تراشه اگزینوس 990 خود برای نخستین بار از حافظه‌های پرسرعت و کم مصرف LPDDR5 استفاده کرده است که قابلیت انتقال داده تا 5،500 مگابیت‌برثانیه را دارند. رقمی که در مقایسه با آخرین حافظه‌های مورد پشتیبانی در جدیدترین تراشه‌های سامسونگ پیش از این، LPDDR4X، قابل تامل است. رویکردی که به محصولات جدید سامسونگ این امکان را خواهد داد تا حجم وسیعی از داده‌های مورد نیاز در عصر 5G و هوش مصنوعی را به طور موثر انتقال دهند، بازی‌های گرافیکی سنگین را پشتیبانی کنند و در تماشای ویدیوهایی با رزولوشن‌های بالا، همراه کاربران باشند.

تراشه اگزینوس 990 سامسونگ، پردازش گرافیکی سه بعدی خود را مرهون هسته‌های گرافیکی ARM Mali- G77 در ساختار MP11 است که تجربه‌ یک بازی واقعی را به شما هدیه می‌دهد. عملکرد گرافیکی و بهره‌وری انرژی در این تراشه جدید، چیزی در حدود 20 درصد نسبت به مدل‌های سابق افزایش یافته است که سامسونگ، آن را مرهون معماری جدید واحد پردازش گرافیکی خود است. به علاوه، در سایه پشتیبانی از واحد پردازش گرافیکی قدرتمند و استفاده از حافظه‌های پرسرعت و کم مصرف LPDDR5، تراشه اگزینوس 990 کاربران را قادر می‌سازد تا تجربه یک بازی مداوم، بدون تاخیر و با سرعت بارگذاری بالا  را داشته باشند.

اگزینوس سامسونگ

تراشه اگزینوس 990 با مجهز شدن به یک کدک مولتی فرمت پیشرفته، کدگذاری و کدگشایی از ویدیوهای 8K با نرخ فریم حداکثر 30 فریم‌بر‌ثانیه را پشتیبانی می‌کند. ضمن این‌که در سایه استفاده از فناوری فشرده‌سازی پنهای باند، پهنای باند مورد نیاز برای انتقال داده‌های کدگذاری شده و کدگشایی شده نیز به شدت کاهش یافته و از این رو، بهره‌وری انرژی به شکل چشم‌گیری بهبود پیدا می‌کند.

علاوه بر موارد ذکر شده، الگوریتم کدگذاری ویدیویی ادراکی سیستم، با بهینه‌سازی قسمت‌های خاصی از یک قاب تصویر، که احساس می‌کند بر اساس ویژگی‌های شناختی بصری انسان ممکن است برای بیننده مهم و حساس باشند، سبب بهبود کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین گوشی می‌شود.

با استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی ارائه شده از سوی واحد پردازش عصبی، این قدرت وجود خواهد داشت تا کاربر تصاویر و ویدیوهای خود را با خلاقیت‌ها و جلوه‌های ویژه‌ای ایجاد کند. گذشته از آن، پردازنده پیشرفته تراشه اگزینوس 990 سامسونگ، با پشتیبانی از نمایشگر اچ‌دی 10 بیتی، از درایور صفحه نمایشی با نرخ نوسازی 120 هرتز نیز استفاده می‌کند که باعث می‌شود ویدیوها و بازی‌ها بسیار بهتر از مدل‌های سابق نمایش داده شوند و انیمیشن‌ها، نرم‌تر دیده شوند.

اگزینوس سامسونگ

در ضمن، در راستای حفظ حریم خصوصی و حفاظت از اطلاعات کاربران، تراشه اگزینوس 990 به سراغ فناوری‌های جدید و معماری جدید رفته است تا بتواند امنیت را در نسل بعدی گوشی‌های تلفن همراه سامسونگ، ارتقا دهد. فناوری‌های حفاظت از حافظه، نظیر موتور رمزنگاری درام (DRAM)، در این تراشه به‌روزرسانی شده است که از داده‌ها حفاظت کرده و پردازش آن‌ها را تسریع می‌کند.

یک دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

من گوشی سامسونگ دارم و میخواستم گوشی جدید سامسونگ بگیرم
A50 و A70 پردازنده بی نهایت بد اگزینوس داشتند . گوشی دیگه ای خریدم .
چون اگزینوس داغ میکنه باتری زیاد مصرف میکنه و گرافیکش تو بازی ها تیک میزنه همیشه
فقط اسنپ دراگون .

مطالب بیشتر

در رویداد اپل ۲۰۲۱ چه گذشت؟ معرفی آیفون ۱۳، اپل واچ سری ۷ و آیپدها

امروز، سه‌شنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۰، رأس ساعت ۲۱:۳۰ اپل مهم‌ترین رویداد سال ۲۰۲۱ خود را با نام...

صدرا علی‌پور time-alt ۲۴ شهریور ۱۴۰۰

اسپیکر JBL Flip 6 معرفی شد؛ جدیدترین اسپیکر قابل‌حمل JBL با صدایی فراگیر و قدرتمند

JBL Flip 6 از نوآوری‌هایی در طراحی ظاهری و چینش داخلی بهره می‌برد، درحالی‌که همچنان به‌خوبی...

مهدی حیدری time-alt ۱۳ شهریور ۱۴۰۰

سامسونگ پای دوربین 200 مگاپیکسلی را به گوشی‌ها باز کرد؛ معرفی دو سنسور دوربین جدید ایزوسل HP1 و GN5

دوربین 200 مگاپیکسلی سامسونگ سرانجام رونمایی شد. این سنسور ایزوسل HP1 اولین سنسور 200...

مهدی حیدری time-alt ۱۱ شهریور ۱۴۰۰

اپل، آیفون ۱۳ را اواسط شهریور معرفی خواهد کرد؛ وجود نسخه 1 ترابایتی در مدل‌های پرو و لایدار برای همه مدل‌ها

ظاهراً اپل قصد دارد پرچمداران جدیدش، سری آیفون 13 را در هفته سوم سپتامبر، یعنی اواسط تا اواخر...

مهدی حیدری time-alt ۳۰ مرداد ۱۴۰۰

مشخصات گلکسی A52s فاش شدند؛ مشخصات کامل به همراه رندر و رنگ‌بندی

ماه گذشته طبق گزارشی، افشا شد که سامسونگ در حال کار بر روی نسخه‌ی جدیدی از گلکسی A52 5G است که...

مهدی حیدری time-alt ۲۶ مرداد ۱۴۰۰

گوشی های جدید ایسوس (گیمینگ) با پردازنده اسنپدراگون 888 پلاس معرفی شدند

اوایل سال 2021 میلادی ایسوس از گوشی گیمینگ راگ فون 5 خود پرده برداشت که دارای مشخصات شاخصی...

حسین هاشمی time-alt ۲۶ مرداد ۱۴۰۰

بلومبرگ گزارش می‌دهد: تغییرات جالب توجه اپل واچ سری 7؛ بیشترین تغییرات در طراحی و نمایشگر

تنها چندین هفته تا رویداد رونمایی اپل از آیفون 13 و اپل واچ 7 باقی مانده است. پیش‌تر در مورد...

مهدی حیدری time-alt ۲۵ مرداد ۱۴۰۰

رونمایی از محصولات جدید سامسونگ در رویداد Galaxy UNPACKED 2021

امروز، چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۰، رأس ساعت ۱۸:۳۰ شاهد برگزاري رويداد Galaxy UNPACKED 2021 بوديم....

صدرا علی‌پور time-alt ۲۰ مرداد ۱۴۰۰

اولین گوشی شیائومی با دوربین زیر نمایشگر به همراه تبلت‌های پرچمدارش معرفی شدند

یکی از بزرگ‌ترین مراسم‌های 2021 شیائومی امروز در چین برگزار شد که طی آن این شرکت از گوشی Mi...

مهدی حیدری time-alt ۱۹ مرداد ۱۴۰۰

مشخصات ردمی 10 شیائومی فاش شدند؛ بهبودهای قابل توجه نسبت به ردمی 9؟

مشخصات ردمی 10 شیائومی به صورت آنلاین فاش شده است که نشان از دو ارتقای خوب در بخش سخت‌افزاری...

مهدی حیدری time-alt ۱۸ مرداد ۱۴۰۰