بررسی MacBook Air M1

سال‌ها از تولید اولین گوشی همراه می‌گذشت و با این حال اپل با آیفون، شناخت جهان از تلفن‌های همراه را دگرگون ساخت. پس از31 سال از عرضه اولین لپ‌تاپ اپل، آیا اغراق کرده‌ایم اگر بگوییم تراشه‌های M1 تعریف جدیدی از لپ‌تاپ ارائه خواهند کرد؟ در بررسی MacBook Air M1 به دنبال پاسخ دادن به این سوال هستیم.

برای اثبات این ادعا، بد نیست نگاهی داشته باشیم به آمار و ارقام این چند وقت اخیر بازار کامپیوتر‌های شخصی. در یک چهارم آخر سال مالی 2020، اپل موفق به فروش 6.9 میلیون کامپیوتر مک شد. %31.3 درصد بیشتر از همان زمان در سال 2019. این افزایش بی‌سابقه تقاضا برای مک را می‌توان به چیپ M1 مرتبط دانست.

شاید برای اولین بار در تاریخ باشد که طرفداران ویندوز مایکروسافت هم وادار به تحسین لپ‌تاپ‌های جدید اپل شده‌اند و برخی پس از سال‌ها وفاداری به ویندوز، به پلتفرم کوپرتینویی‌ها مهاجرت کرده‌اند. تا جایی که برخی تولید کنندگان لپ‌تاپ‌های ویندوزی وادار به کاهش قیمت لپ‌تاپ‌های خود شدند.

بررسی گیک‌بنچ MacBook Air M1
نگاهی به آنچه در بررسی MacBook Air M1 خواهید دید ?

MacBook Air M1، با وجود ارزان‌تر بودن از بسیاری رقبای مدعی، در تمامی بنچ‌مارک‌ها یک سر و گردن بالاتر است. آن هم در حالی که خنک‌تر می‌ماند بدون وجود هیچ فن خنک کننده‌ای! بسیاری از منتقدین پس از بررسی طولانی‌مدت MacBook Air M1 آن را بهترین لپ‌تاپ برای کارهای روزانه و حرفه‌ای می‌دانند.

طراحی

بررسی مک بوک ایر M1

لاین‌آپ‌های مک‌بوک به ندرت شاهد تغییر در طراحی بوده‌اند. به طور کل، کوپرتینویی‌ها بسیار به «اگر خراب نیست، درستش نکن» اعتقاد دارند و داستان مک بوک ایر M1 نیز همین است. طراحی لپ‌تاپ‌های M1 اپل با نسخه‌های پیشین هیچ تفاوتی ندارد و این دیگر برداشت شخصی است که این مسئله را خوب یا بد بدانید. برخلاف مک‌بوک پرو، بدنه مک‌بوک ایر از بالا به پایین باریک‌تر می‌شود. این ویژگی طراحی مک بوک ایر تاثیری در تجربه کاربری ندارد اما از نظر برخی ممکن است جذاب‌تر از طراحی یک‌نواخت مک بوک پرو باشد.

کیفیت بالای ساخت این لپ‌تاپ را از نگاه اول متوجه خواهید شد. بدنه تماماً آلومینیومی دستگاه در تمام مدت استفاده حس خوبی به کاربر منتقل می‌کند. همانطور که از یک لپ‌تاپ پریمیوم انتظار داریم، بدنه محکم است و در مقابل فشار یا استراحت دست، چیزی حس نخواهید کرد. لولا‌های لپ‌تاپ نیز نیرومند هستند و صفحه مک بوک ایر با یک دست به راحتی باز می‌شود بدون اینکه بدنه تکانی بخورد. این لپ‌تاپ تنها 1.29 کیلوگرم وزن دارد. با وزن کم و ابعاد مناسب، حمل و نقل این لپ‌تاپ بسیار راحت خواهد بود.

بررسی مک بوک ایر M1
بررسی مک بوک ایر M1

سمت راست جک 3.5 میلی‌متری هدفون را داریم. دو پورت Thunderbolt 3 / USB 4 سمت چپ لپ‌تاپ قرار گرفته‌اند. دو پورت برای کاربر عادی کافی است اما برای کارهای حرفه‌ای تر کمبود پورت حس می‌شود. به علاوه قرارگرفتن هر دو پورت روی یک لبه برای کاربر چندان مفید نیست و بهتر بود پورت دیگر روی لبه چپ قرار می‌گرفت. سرعت انتقال فایل‌ها و سینک شدن با مانیتور خارجی با وجود Thunderbolt 3 بسیار خوب است.

بررسی مک بوک ایر M1
بررسی مک بوک ایر M1

با باز کردن لپ‌تاپ صدای جدید روشن شدن MacOS Big Sur را خواهید شنید. یک صفحه 13.3 اینچ با حاشیه‌های نه چندان کم، نام MacBook Air در پایین و همان وب‌کم 1.2 مگاپیکسلی سال 2011 در بالا برایتان باز می‌شود. فضای زیادی روی بدنه برای ترَک پد بزرگ لپ‌تاپ و استراحت دست در نظر گرفته شده است. بالای ‌آن کیبورد جادویی اپل (پس از رسوایی بزرگ کیبورد Butterfly) قرار دارد که با یک جفت بلندگوی استریو محاصره شده است. دکمه پاور + حسگر اثر انگشت در گوشه بالا سمت راست کیبورد قرار گرفته است.

همه چیز همان است که باید باشد و می‌خواهیم؛ غیر از دوربین وب‌کم ده ساله و حاشیه‌های زیاد. البته اگه این دو تنها ایراداتی هستند که به این لپ‌تاپ می‌توان وارد کرد، احتمالا با محصول فوق العاده‌ای روبه‌رو هستیم. همانطور که می‌دانید اپل هنوز تعدادی از سوپرایزهای خود مانند مک‌بوک‌های بزرگ‌تر، حاشیه‌های کمتر و صفحه نمایش‌های لمسی رونمایی نکرده است.

مک‌بوک بدون فن؟!

یکی از تغییرات مک‌بوک ایر حذف شدن فن است. این حرکت از اپل عحیب بود چرا که عموماً مک‌بوک‌ها برای کارهای حرفه‌ای استفاده می‌شوند که حرارت زیادی تولید می‌کند. خصوصاً در چند سال گذشته که مک‌بوک‌های اپل با مشکلات گرمایشی دست و پنجه نرم کرده‌اند. با این حال اپل تراشه M1 را به حدی بهینه می‌دانست که همه را از گرم نشدن MacBook Air M1 خاطر جمع کرد. به هر جهت بدون فن، این لپ‌تاپ کاملاً بی‌صدا است.

بی‌صدا بودن می‌تواند یک مزیت باشد در صورتی که لپ‌تاپ واقعا گرم نشود. در بخش سخت‌ افزار مفصل‌تر به بحث بهینگی تراشه و همچنین گرمایش این لپ‌تاپ خواهیم پرداخت. اما جدا از بحث بی‌صدا بودن لپ‌تاپ، نبود فن به علت وارد نشدن گرد و غبار و ذرات هوا می‌تواند تا حدودی به سلامت دستگاه در دراز مدت کمک کند.

کیبورد و ترک‌پد

بررسی مک بوک ایر M1
بررسی مک بوک ایر M1

مک‌بوک‌های اپل همواره به داشتن بهترین کیبورد و ترک‌پد معروف بوده‌اند. اما لپ‌تاپ‌های ویندوزی نیز در این زمینه خصوصا بحث ترک‌پد/تاچ‌پد پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند. گذشت آن زمانی که استفاده از لپ‌تاپ‌های ویندوزی بدون موس غیرممکن بود. اما آیا اپل همچنان می‌تواند ترک‌پد و کیبورد خود را امتیاز مثبت تلقی کند؟

جواب تا حدودی بله است. هیچ لپ‌تاپ غیر مک ارزان‌تری پیدا نخواهید کرد که کیبورد و ترک‌پدی مشابه با مک‌بوک داشته باشد. و حتی در همین برچسب قیمتی، رقابت سنگینی وجود ندارد. اپل از اشتباه خود با کیبورد Butterfly درس گرفته و مک‌بوک ایر M1 به Magic Keyboard محبوب بازگشته است. فاصله بین کلیدها، حساسیت به فشار و اندازه آن‌ها به نوعی استاندارد بازار به حساب می‌رود.

یک کیبورد بی‌نقص برای هر کاری. نور پس‌زمینه کیبورد روشن است و برای کار در شب نیاز کاربر را برطرف می‌کند. چه عاشقش باشید یا از آن متنفر باشید، برای مک‌بوک ایر، خبری از تاچ‌بار مک‌بوک پرو نیست. در عوض همان کلید‌های آشنای F1 تا F12 بالای کیبورد قرار گرفته‌اند. حسگر اثر انگشتِ تعبیه شده در دکمه پاور را می‌توان کنار دکمه F12 یافت. طراحی دکمه‌های جهت نیز به شکل ⏊ بازگشته است.

ترک‌پد به اندازه کافی بزرگ است. تمام نقاط آن به طور مساوی حساس به فشار هستند و با Haptic Feedback، بازخورد مناسبی برای جسچرها و کلیک‌ها دریافت می‌کنید. به طور کلی، مک‌بوک ایر نیازی به موس جانبی ندارد و تقریباً هر کاری با ترک‌پد اپل قابل انجام است.

صفحه ویکی‌پدیای Laptop با لمس و فشار دادن ترک‌پد روی اموجی لپ‌تاپ

Gestureهای بسیاری برای راحتی کار با سیستم عامل مک طراحی شده‌اند. حساسیت ترک‌پد به فشار نیز راه‌های بیشتری برای انجام کارها باز می‌کند. برای مثال با فشار زیاد روی یک واژه، اطلاعاتی از دیکشنری یا صفحه ویکی‌پدیای آن واژه خواهید دید. در کل سه مرحله فشار توسط ترک‌پد درک می‌شود. ابتدا لمس معمولی که برای حرکت دادن نشانگر موس است. دوم فشار کم که برای کلیک کردن یا درگ کردن فایل‌ها و مواردی از این دست استفاده می‌شود. برای مرحله سوم بهتر است به یک‌باره فشار بیشتری وارد کنید تا هپتیک فید‌بک مورد نظر (صدای کلیک و ضربه ترک‌پد به انگشت) هم دریافت شود.

کاربرد این کلیک در هر برنامه متفاوت است. برای مثال در بسیاری از نقاط رابط کاربری با فشردن ترک پد به شکل گفته شده روی واژه‌ها، با نتیجه جستجوی‌ آن واژه در دیکشنری یا صفحه ویکی‌پدیا و گوگل مواجه خواهیم شد. این کلیک در اپلیکیشن‌های دیگر می‌تواند کاربرد دیگری داشته باشد و بهترین کار این است که آن را امتحان کنید. برای مثال در اپ تلگرام با کلیک مرحله سوم روی یک پیام وارد منوی ویرایش آن خواهید شد.

نمایشگر

اپل برای نمایشگر مک بوک ایر M1 پنل IPS با رزولوشن اصلی 2560 در 1600 و تراکم 227 پیکسل بر اینچ را در نظر گرفته است. لپ‌تاپ‌های اپل همیشه به نمایشگر‌های روشن و با بازتاب کم معروف بوده‌اند. مک‌بوک ایر M1 نیز با حداکثر روشنایی 400 نیت در محیط داخل بسیار روشن و زیباست و در مقابل نور، بازتاب معقولی دارد.

رقبای ویندوزی دست از پا ننشسته‌اند و لپ‌تاپ‌هایی مانند Dell XPS، نمایشگرهای مشابهی و حتی با حاشیه‌های کمتر عرضه می‌کنند. با این حال از نظر کیفیت نمایشگر مک‌بوک‌های سال 2020 همچنان از بهترین‌های بازار است و به راحتی با هر لپ‌تاپ دیگری رقابت خواهد کرد.

رزولوشن

در واقع چهار رزولوشن را می‌توان از تنظیمات انتخاب نمود. هر کدام از این تنظیمات فضای کمتر یا بیشتری در اختیار کاربر می‌گذارند. واضح است که اندازه نوشته‌ها نیز تغییر خواهد کرد. اگر ریز بودن نوشته‌ها برایتان مشکل نیست و در عوض داشتن فضای بیشتر برای برنامه‌ها برایتان مفید است، رزولوشن بالاتر را انتخاب کنید. و برعکس، رزولوشن پایین‌تر. لیست پایین به توضیح این موضوع می‌پردازد.

بررسی مک بوک ایر M1
  • مشابه 1680 × 1050: فضای بیشتر. در این حالت فضای بیشتری برای کار کردن دارید اما نوشته‌ها هم به همان نسبت ریز‌تر خواهند شد.
  • مشابه 1440 × 900: حالت پیش‌فرض دستگاه.
  • مشابه 1280 × 800: نوشته‌ها کمی از حالت پیش‌فرض بزرگ‌تر هستند و فضای کمتری وجود دارد.
  • مشابه 1024 × 640: نوشته‌ها از حالت پیش‌فرض بزرگ‌تر هستند و فضای کمی وجود دارد.

توجه کنید که این ارقام بیانگر رزولوشن نمایشگر نیستند.

فناوری True Tone و Wide Color P3

نام P3 برای اولین بار در همایش WWDC 2017 شنیده شد. در آن زمان اپل ادعا کرد این صفحه نمایش‌های جدید خود ۲۵ درصد طیف رنگی بزرگتری نسبت به sRGB رایج دارند. عکس زیر از همان همایش، بیانگر این موضوع است.

بررسی نمایشگر MacBook Air M1

این نمایشگر رنگ‌های زنده‌تر و پویا‌تری به نمایش می‌گذارد و همچنین از رنگ‌های بیشتری پشتیبانی می‌کند. این فناوری در چند سال اخیر برای آیپد، آیفون و مک‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

True Tone فناوری دیگری‌ست که اپل برای بردن نمایشگر خود به مرحله بالاتر استفاده می‌کند. با روشن گذاشتن این ویژگی (هنگام روشن کردن لپ‌تاپ برای اولین بار در این رابطه سوال می‌شود) مک‌بوک ایر با توجه به نور محیط رنگ‌ها را تطبیق می‌دهد تا همواره تصویر باثباتی داشته باشید.

اسپیکر و میکروفون

بررسی مک بوک ایر M1
بررسی مک بوک ایر M1

اسپیکر به کار رفته در مک‌بوک ایر M1 همان نمونه مورد استفاده در نسل پیش است. با این وجود شاهد افزایش کیفیت صدا هستیم. واضح نیست چگونه، شاید حذف فن فضای بیشتری برای رزونانس گذاشته است یا چیز دیگر. بلندی صدا و همچنین کیفیت این اسپیکر استریو بسیار خوب و راضی کننده است. هرچند به مک‌بوک‌های گران‌قیمت‌تر (و گاهی بزرگ‌تر) نمی‌رسد، می‌تواند سر خود را در میان خانواده و رقبا بالا بگیرد.

در اولین تجربه بررسی اسپیکر لپ‌تاپ MacBook Air M1 متوجه بلندی و حجم صدا خواهید شد. صدا به راحتی می‌تواند یک اتاق بزرگ را پر کند. کیفیت صدا نیز بسیار خوب است. اصوات به خوبی قابل تمایز هستند که تجربه تعامل با موسیقی بیشتری نسبت اسپیکر لپ‌تاپ‌های دیگر به کاربر می‌دهد. این لپ‌تاپ از Dolby Atmos نیز پشتیبانی می‌کند. تجربه ما نیز از مشاهده فیلم‌هایی مانند Blade Runner 2049 روی این لپ‌تاپ با تجربه‌های قبلی متفاوت بود.

حتی پورت هدفون همزمان با چیپ‌ست ارتقاء یافته است. هر هدفونی استفاده کنید، می‌دانید بهترین صدای ممکن را از آن خواهید گرفت.

بررسی macbook air m1

میکروفون این لپ‌تاپ نیز به هیچ عنوان یک قطعه اضافه، طوری که با برخی لپ‌تاپ‌های ارزان قیمت و گاهی حتی گران ویندوزی می‌بینیم نیست. کیفیت میکروفون برای برقراری تماس بسیار خوب است. اگر زمانی نیاز به ثبت یک ویدیو یا فایل صوتی باشید، مک‌بوک ایر M1 شما را ناامید نخواهد کرد.

وبکم

اپل همچنان از زیر بار ارتقاء وبکم‌های باستانی خود شانه خالی می‌کند. دوربین 720p فیس‌تایم اولین بار در سال 2011 توسط اپل معرفی و مورد استفاده قرار گرفت. انتظار می‌رفت همزمان با پاندمی کرونا و افزایش اهمیت تماس‌های تصویری، اپل تکانی به خود بدهد. اما برای مک‌بوک‌های 2020 به ارتقاء دوربین از نظر نرم‌افزاری کفایت کرده است. قرار است لپ‌تاپ تصویر را به صورت نرم افزاری بهبود دهد. این کار به وسیله موتورهای عصبی تراشه M1 صورت می‌گیرد.

بررسی وبکم مک بوک ایر M1
بررسی مک بوک ایر M1

و شکی نیست نسبت به نسل‌های گذشته، کیفیت تصویر بهتر شده است. با کنار هم گذاشتن مک‌بوک‌های M1 و اینتل می‌توان بهبودها را به وضوح دید. رنگ‌ها زنده‌تر هستند، جزئیات بیشتری در چهره دیده می‌شود و آن نرمی زننده تصویر کاهش یافته است. بد نیست بدانید هر زمان وبکم در حال کار باشد، چراغ LED کنار آن روشن خواهد شد. همانطور که می‌دانید اپل نسبت به حریم شخصی کاربران خود حساسیت نشان می‌دهد و به این شکل همواره می‌دانید چه زمانی دوربین در حال فعالیت است.

اما نمی‌توان این دوربین را خوب دانست. کافی چطور؟ شاید. بدون شک می‌توان به اپل برای عدم بهبود کافی وبکم در سال 2021 خرده گرفت. اگر وبکم چندان برایتان اهمیت ندارد، نیازی نیست نگرانی از بابت آن داشته باشید. این وبکم همچنان می‌تواند شما را در جلسه‌ها و تماس‌های ویدیویی همراهی کند. صرفاً نه با کیفیتی شایسته مک‌بوک ایر M1 و سال 2021. از میان کامپیوترهای شخصی اپل،‌ iMacهای جدید M1 از وبکم 1080p استفاده خواهند کرد.

سخت افزار

قسمتی که احتمالا همه منتظر آن بودید. بزرگترین خبر سال اپل، تراشه برپایه ARM برای لپ‌تاپ‌های مک بود. خبری که احساسات متفاوتی را برانگیخت. گروهی وعده لپ‌تاپ‌های دیگر ARM را به خاطر داشتند؛ و همچنین شکست بزرگ آن‌ها را. در واقع هیچ لپ‌تاپی برپایه ARM نتوانسته بود موفقیت زیادی کسب بکند، و اکثراً شکست‌های بزرگی بودند. امروزه بخشی از رقابت لپ‌تاپ‌ها را می‌توان به رقابت با تراشه M1 اپل خلاصه کرد که نشان‌دهنده بزرگی کاری است که اپل انجام داد.

بررسی MacBook Air M1
بررسی MacBook Air M1

زمان معرفی مک‌بوک‌های جدید رسید و اپل از طراحی خود برای M1 رونمایی کرد. به عنوان یک SoC (سیستم روی تراشه)، این چیپ 5 نانومتری، پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای، پردازنده گرافیکی 7 هسته‌ای و 16 هسته موتور عصبی را روی خود دارد. معماری حافظه unified ویژگی دیگر این چیپ است که سرعت حافظه RAM را بسیار بالاتر می‌برد. یعنی 8 گیگابایت رم مک‌بوک ایر M1، عملکردی متفاوت و بسیار سریع‌تر با هر 8 گیگابایت رم دیگری دارد.

اما چیزی که همه را انگشت به دهان گذاشت ادعاهای اپل در خصوص قدرت سخت‌افزاری و همچنین شارژدهی باتری بود. 3.5 برابر عملکرد پردازنده مرکزی، 6 برابر عملکرد پردازنده گرفیکی، 15 برابر یادگیری ماشینی و تا 2 برابر شارژدهی بهتر از وعده‌های اپل برای قوی‌ترین تراشه‌ای که تا به حال طراحی کرده است بودند. نمی‌خواهیم به این زودی به بحث باتری بپردازیم و در انتهای این بررسی در رابطه با آن صحبت خواهیم کرد.

بهینگی و مصرف پایین تراشه‌های M1

سیستم عامل MacOS مانند iOS بسیار روان است. استفاده از منابع در این سیستم هوشمندانه صورت می‌گیرد و اولویت‌ها درست داده می‌شوند. سال‌ها است که مک‌بوک پروهای اپل به عنوان لپ‌تاپ مورد علاقه حرفه‌ای‌ها به حساب می‌روند. از میکس و مستر موسیقی تا طراحی و ویرایش عکس و فیلم و برنامه‌نویسی، بسیاری از کاربران مک‌بوک پرو را انتخاب می‌کردند و مک‌بوک ایر برای استفاده‌های سبک‌تر انتخاب می‌شد. اما با تراشه M1 می‌توان به وضوح دید که مک‌بوک سبک‌تر اپل اکنون می‌تواند سر خود را مقابل برادر بزرگ‌ترش بالا بگیرد.

تنها قسمتی از مک بوک ایر که با استفاده عادی گرم می‌شود بخش بالای کیبورد است. به احتمال زیاد حتی متوجه این حرارت نیز نشوید. در هر صورت اپل بسیار به بهینگی و تراشه M1 اعتماد دارد. مک بوک پرو هم که فن دارد، به ندرت از آن استفاده می‌کند. حتی با کارهای سنگین، مک بوک پرو از روشن شدن فن تا حد امکان دوری می‌کند. همین مسئله برای مک بوک ایر صادق است با این تفاوت که فن وجود ندارد. بابت داغ شدن لپ‌تاپ نگرانی‌ وجود ندارد اما در صورت تمایل همواره استفاده از coolpad یک گزینه است.

گیمینگ

بررسی طولانی مدت مک بوک ایر M1 نشان می‌دهد برای اکثر استفاده‌های خود می‌توانید به آن اعتماد کنید. اما آیا کاری هست که نتوان با آن انجام داد؟ اگر قصد تهیه لپ‌تاپ‌های اپل را دارید، به احتمال بسیار زیاد گیمینگ معیار مهمی برایتان نیست. بخشی از این موضوع به سیستم عامل MacOS و پشتیبانی کمتر توسعه دهندگان بازی‌های ویدیویی از این پلتفرم باز می‌گردد. خوشبختانه برای اولین بار نسخه پایه مک‌بوک ایر می‌تواند بازی‌ها را در تنظیمات قابل قبول و نرخ فریم ثابت ۳۰ اجرا کند. تراشه M1 پردازنده گرافیکی را فراموش نکرده است. در واقع عملکرد این پردازنده گرافیکی حیرت آور است اما تا الان دیگر به آن عادت کرده‌ایم. در ادامه بخشی از بنچمارک‌های این پردازنده گرافیکی در بازی‌های ویدیویی را خواهید دید. * این بنچ‌مارک‌ها مربوط به تراشه M1 با 7 هسته گرافیکی روی نسخه پایه مک‌بوک ایر هستند.
منبع: newbcomputerbuild

بررسی مک بوک ایر m1
World of Warcraft

World of Warcraft یا WoW یکی از اولین بازی‌هایی بود که برای تراشه M1 بهینه شد. بنابراین این بازی به صورت بومی و بدون ترجمه رزتا 2 اجرا می‌شود. با وجود تنها 8 گیگابایت رم، این نتیجه بسیار خوب است. روی رزولوشن فول اچ‌دی و تنظیمات اولترا می‌توانید انتظار میانگین بیشتر از ۴۰ فریم بر ثانیه را داشته باشید. با رزولوشن 2560×1600 (رزولوشن اصلی نمایشگر) روی تنظیمات اولترا نتیجه کمی متفاوت می‌شود. اما همچنان با تنظیمات High می‌توان نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه داشت.

بررسی مک بوک ایر m1
Starcraft 2

بنچ‌مارک‌های Starcraft 2 به خوبی WoW نیستند. روی رزولوشن اصلی لپ‌تاپ تنها با تنظیمات low می‌توان نرخ فریم قابل قبولی به دست آورد. روی رزولوشن فول اچ‌دی و تنظیمات high به پایین، بازی کاملاً قابل انجام است. گفتنی‌ست که Starcraft 2 برخلاف WoW از طریق شبیه‌ساز رزتا اجرا می‌شود.

بررسی Macbook air m1
Deus Ex Mankind Devided

عنوان Deus Ex Mankind Devided تنها روی پایین‌ترین تنظیمات روی رزولوشن 1080p قابل اجرا است. این عنوان نیز مانند Starcraft 2 برای اجرای بومی روی تراشه M1 توسعه نیافته و با شبیه‌ساز Rossetta اجرا می‌شود. در ادامه جدولی از عملکرد تراشه M1 این بار با 8 هسته گرافیکی مشاهده می‌کنید.

ultra (1920x1080p)high (1920x1080p)med (1920x1080p)low (1280x720p)
Borderlands 3 (2019)20fps26fps44fps
Total War: Three Kingdoms
(2019)
23fps38fps98fps
Shadow of the Tomb Raider
(2018)
24fps26fps72fps
Rise of the Tomb Raider
(2016)
39fps
بررسی مک بوک ایر M1

با تمام این تفاسیر می‌توان گفت پردازنده گرافیکی تراشه M1 به اندازه کافی برای اجرای بازی‌ها و ویرایش تصویر و ویدیو قدرتمند است. اگر قصد خرید لپ‌تاپ گیمینگ دارید، بهتر است گزینه‌های دیگر را هم بررسی کنید. نبود فن خنک کننده در بازی‌های ویدیویی باعث گرم شدن لپ‌تاپ و داغ شدن قسمت بالای کیبورد می‌شود. به طور خلاصه، انجام بازی‌های ویدیویی با مک بوک ایر M1 کاملاً شدنی‌ست اما برای بازی‌های سنگین بهتر است یک coolpad مناسب با خود داشته باشید.

سیستم عامل

MacOS با تجربه 37 ساله، پس از ویندوز محبوب‌ترین سیستم عامل کامپیوترهای شخصی به شمار می‌رود. این سیستم عامل به دلیل راحتی استفاده برای همه کاربران، روان و بهینه بودن در عین داشتن ویژگی‌های فراوان میان کاربران محبوب است.

در زمان عرضه نگرانی‌هایی در رابطه با سازگاری اپلیکیشن‌های طراحی شده برای معماری اینتل با تراشه M1 اپل وجود داشت. این نگرانی‌ها کاملاً به جا بودند چرا که تجربه‌های قبلی کامپیوترهای شخصی برمبنای ARM به انتظارات پاسخ مثبتی ندادند. به خصوص سیستم عامل ویندوز نتوانسته بود خود را با آرم سازگار کند. مک‌بوک‌های M1 برای اجرای برنامه‌های x86 از ابزار ترجمه اپل به نام Rossetta 2 استفاده می‌کنند. به طور شگفت‌آوری، اکثر برنامه‌های توسعه یافته برای اینتل روی این لپ‌تاپ روان و بدون مشکل اجرا می‌شوند. موفقیت اپل در این زمینه به حدی بزرگ بود که رقیبان کوپرتینویی‌ها را در رقابت با M1 جدی‌تر نمود.

البته با تأکید روی اکثر. برخی از برنامه‌ها مانند اسپاتیفای در حالت کلی روان و همانطور که انتظار داریم اجرا می‌شوند اما گاهی باگ و یا بسته شدن‌های ناگهانی دیده می‌شود. برخی برنامه‌ها، هرچند تعداد آن‌ها کم است، اصلاً اجرا نمی‌شوند. در میان آن‌ها می‌توان به برنامه‌های قدیمی که سال‌هاست آپدیت نشده‌اند اشاره کرد. در بررسی که از MacBook Air M1 داشته‌ایم با ابزار برنامه نویسی Kite، پخش کننده موسیقی و فیلم KMPlayer و اپلیکیشن مایکروسافت تیمز به مشکل برخوردیم.

بررسی مک بوک ایر m1
بررسی مک بوک ایر M1

لپ‌تاپ‌های جدید اپل با نسخه جدید سیستم عامل مک با نام MacOS Big Sur عرضه شدند. اگر از کاربران اکوسیستم اپل باشید، حتی آیفون و به خصوص آیپد، بلافاصله خود را در خانه خواهید یافت. اگر با نسخه‌های قدیمی‌تر این سیستم عامل کار کرده باشید نیز طولانی نخواهد کشید که به ویژگی‌های جدید عادت کنید. ظاهر این سیستم عامل با محیط‌های روشن و شفاف و انیمیشن‌های جذاب بسیار به iOS نزدیک است. کنترل سنتر macOS هم شباهت بسیاری با نمونه iOSیی خود دارد حتی اپلیکیشن‌های توسعه یافته برای iOS می‌توانند روی تراشه اپل سیلیکون (M1) اجرا شوند. ممکن است عملکرد آن‌ها دقیقاً آنطور که انتظار دارید نباشد.

بررسی macbook air m1
بررسی مک بوک ایر M1

آخرین نسخه MacOS با شماره ورژن 11.3 که همزمان با iOS 14.5 عرضه شد، اپلیکیشن‌های بیشتری از iOS به مک بوک‌ها آورد. همچنین دست کاربر در تغییر اندازه پنجره اپلیکیشن های iOS را بازتر کرد. از میان عناوینی که همزمان با MacOS 11.3 عرضه شدند می‌توان به بازی محبوب Among Us اشاره کرد. اجرای اپلیکیشن‌های آیفون روی مک‌بوک موهبت بزرگی‌ست، اما هنوز نقص‌های آن برطرف نشده است و هنوز از برنامه‌های محبوبی مانند اینستاگرام خبری نیست.

شباهت macOS به iOS به کنار. اگر از کاربران اکوسیستم اپل باشد، تجربه استفاده از این سیستم عامل حتی بهتر هم خواهد بود. با AirDrop انتقال فایل‌ها و اطلاعات بسیار سریع انجام می‌گیرد. حرکت از آیفون به مک بوک آنقدر روان و سریع انجام می‌شود که اغلب حتی متوجه تاخیری نخواهید شد. برای مثال درحال یادداشت کردن مطلبی در اپلیکیشن Notes هستید. در همان زمان نوشته را می‌توانید روی صفحه مک‌بوک خود نیز مشاهده کنید. یا متن/لینکی را با آیفون خود کپی کرده‌اید. کافی‌ست به راحتی با یک command+v آن را با مک بوکتان پِیست کنید.

باتری

از جمله مواردی که دنیای لپ‌تاپ‌ها را کمی عقب نگه داشته بود در حالی که بازار تبلت‌ها روز به روز داغ‌تر می‌شد، شارژدهی کوتاه‌تر لپ‌تاپ‌ها است. در حالی که عادت کرده‌ایم تمام کارهای روزانه خود را با گوشی‌های هوشمندمان انجام دهیم و همچنان آخر شب شارژی باقی مانده باشد، با لپ‌تاپ‌ها چنین چیزی را تجربه نمی‌کردیم.

این تفاوت میان شارژدهی گوشی‌ و تبلت‌های هوشمند و لپ تاپ‌ها به معماری سخت افزار ‌آن‌ها باز می‌گردد. اکنون سال‌هاست که معماری big.LITTLE یاARM تغذیه صنعت تلفن‌های همراه را برعهده دارد. تراشه M1 نیز از همین نوع معماری است و بسیاری از ویژگی‌های حیرت آور آن هم به همین معماری باز می‌گردد. از جمله آن‌ها، شارژدهی باتری است.

بررسی مک بوک ایر M1

اگر با شرکت کوپرتینویی آشنایی داشته باشید، می‌دانید که اپل علاقه‌ای به صحبت از ظرفیت باتری ندارد و حتی در اطلاعات دستگاه نیز ظرفیت دستگاه گفته نشده است. در عوض در معرفی محصولات خود به ارقامی مانند شارژدهی با تماشای ویدیو و وب‌گردی و غیره اشاره می‌کند. برای مک بوک ایر M1، این مقادیر چنین بودند: 15 ساعت وب‌گردی با وای‌فای و 18 ساعت تماشای فیلم با یک بار شارژ. به طور کلی ادعاهای اپل در رابطه با شارژدهی محصولاتش قابل استناد هستند. تجربه استفاده از این لپ‌تاپ هم بر صحبت‌های اپل صحه می‌گذارد. مانند همیشه، شارژدهی این دستگاه نیز به استفاده کاربر بستگی دارد. اما چیزی که می‌توان بدون تردید گفت این است که مانند قبل نیاز به حمل دائم شارژر نخواهید داشت.

شارژر همراه لپ‌تاپ آداپتور 30 وات تایپ سی ساخت اپل است. از این آداپتور می‌توانید برای شارژ کردن آیفون‌های 12 و آیپدهای خود نیز استفاده کنید. پشتیبانی اپل حداکثر توان شارژ سریع دستگاه را 30 وات اعلام کرده است اما برخی منابع از جمله اپلیکیشن‌های ثالث و اطلاعات مک‌بوک هنگام استفاده از آداپتورهای 60 وات چیز دیگری می‌گویند. با اطمینان نمی‌توانیم بگوییم ولی ممکن است حداکثر توان شارژ قابل استفاده واقعی باتری مک بوک ایر 60 وات باشد.

بررسی macbook air m1
9.3
نقد و بررسی MacBook Air M1
طراحی
9
کیبورد و ترک پد
10
نمایشگر
9
اسپیکر و میکروفون
9.5
وبکم
7.5
سخت افزار
10
نرم افزار
9.5
باتری
10
مزایا
  • کیفیت ساخت بالا
  • سبک، باریک و عالی برای حمل
  • کیبورد و ترک‌پد در نوع خود بی‌نظیر هستند
  • بی‌صدا
  • اسپیکر استریو با کیفیت مسحور کننده
  • قدرت سخت افزاری بالا
  • پردازنده گرافیکی قدرتمند با توانایی اجرای بازی‌های ویدیویی
  • سیستم عامل روان و غنی
  • باتری کم نظیر
معایب
  • عدم کاهش حاشیه‌های نمایشگر
  • وبکم قدیمی
  • تعداد کم پورت‌ها
81
16
2
1
2

۷ دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سلام ممنون از شما و اینکه از مک‌بوک ایر برای کارهای گرافیکی مثل طراحی ۳بعدی یا تحلیل‌های سنگین میشه استفاده کرد؟ مثل تحلیل در نرم‌افزار‌اباکوس؟

واقعا مطالب مفیدی بود دمتون گرم ایول یجوری داشتید تعریف میکردید که خودتون طراحش بودید ایول مطالب عالی اطلاعات زیاد داد زیاد

فقط اینکه چند مودل مک بوک ایر m1. داریم یجا شنیدم ریتینا از m1استفاده نمیکنه درسته؟یا صحت نداره !

واقعا مطالب مفیدی بود دمتون گرم ایول یجوری داشتید تعریف میکردید که خودتون طراحش بودید ایول مطالب عالی اطلاعات زیاد داد زیاد

فقط اینکه چند مودل مک بوک ایر m1. داریم یجا شنیدم ریتینا از m1استفاده نمیکنه درسته ؟

ببخشید الان گوشی های سری جدید آ سامسونگ مانند سری قبل داغ میکنند یا نه
فناوری wifi6 در مودم های جدید ایسوس قابل استفاده
یه مطلب آموزشی در مورد NFC بگذارید باتشکر

ببخشید الان گوشی های سری جدید آ سامسونگ مانند سری قبل داغ میکنند یا نه
فناوری wifi6 در مودم های جدید ایسوس قابل استفاده
یه مطلب آموزشی اگه میشه در مورد NFC بگذارید باتشکر

سلام با عرض ادب احترام
خسته نباشید
ببخشید از سال ۲۰۱۳ فناوری تغیرات زیادی کرده اگه یادتون باشه گوشی هواوی آمده اند که
نقطه قوت اندروید از همان سال شک گرفت که گوشی های سامسونگ مخصوصا سری نوت اس بودند مانند گلکسی نوت ۳
شرکت های بزرگ مانند ایسوس
قطعات سخت افزاری زیادی تولید کرد.
یک سوال الان اکنون که امکانات پیشروی های زیادی داشته چرا بعضی از امکانات یا نرم افزار ها
نیستند یا لپ تاپ ها چرا فن های ضعیفی دارند چرا چون این نکته قابل اهمیت برای کاربرانی است که از نوت بوک استفاده میکنند
آیا اپل که از تولید ۱۲ مانند آیفون ۵ اس ای قطر کلفتی دارد فقط از نظر آسیب پذیری یا ایده خارق العاده آیا واقعا این گونه از لحاظ سلیقه بهتر پسند میکنند یا موارد دیگر
در لپ تاپ ها قبل تر پورت LAN اینترنت بود اگه الان بود باز بهتر نبود کاربرد دوکاره با سیم بی سیم
ای کاش سامسونگ سری نوت را تولید میکرد

سلام با عرض ادب احترام
خسته نباشید
ببخشید از سال ۲۰۱۳ فناوری تغیرات زیادی کرده اگه یادتون باشه گوشی هواوی آمده اند که
نقطه قوت اندروید از همان سال شک گرفت که گوشی های سامسونگ مخصوصا سری نوت اس بودند مانند گلکسی نوت ۳
شرکت های بزرگ مانند ایسوس
قطعات سخت افزاری زیادی تولید کرد.
یک سوال الان اکنون که امکانات پیشروی های زیادی داشته چرا بعضی از امکانات یا نرم افزار ها
نیستند یا لپ تاپ ها چرا فن های ضعیفی دارند چرا چون این نکته قابل اهمیت برای کاربرانی است که از نوت بوک استفاده میکنند
آیا اپل که از تولید ۱۲ مانند آیفون ۵ اس ای قطر کلفتی دارد فقط از نظر آسیب پذیری یا ایده خارق العاده آیا واقعا این گونه از لحاظ سلیقه بهتر پسند میکنند یا موارد دیگر
در لپ تاپ ها قبل تر پورت LAN اینترنت بود اگه الان بود باز بهتر نبود کاربرد دوکاره با سیم بی سیم
ای کاش سامسونگ سری نوت را تولید میکرد
آیا درست است که چهار سال آینده فناوری های پوشیدنی مانند ساعت هوشمند یا دستبند هوشمند جایگزین تلفن هوشمند میشود اینگونه باشد محصولات مایکروسافت جایگزین لپ تاپ به برند های دیگر میشود یا نه

مطالب بیشتر

نقد و بررسی ویدیویی مچ بند سلامتی شیائومی Smart Band 7

 سری می‌بند به دلیل ارائه امکانات بی‌شمار در کنار قیمتی مناسب طرفداران بسیاری در سراسر جهان و...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

جعبه گشایی و نقد و بررسی ویدیویی گوشی P50 Pro / پرچمدار فضایی هواوی

سری P هواوی محبوب‌ترین گوشی های این برند شناخته می‌شوند که در این ویدئو آخرین و بهترین مدل آن...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ تیر ۱۴۰۱

نقد و بررسی سامسونگ گلکسی A33 / یک میان‌رده خوب برای چند سال استفاده

امسال هم مثل سالیان اخیر، گوشی‌های سری A سامسونگ بروز شدند و نسل جدید آن‌ها نیز مدتی است که...

معین کریمی time-alt ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A23 سامسونگ به همراه ویدیو

سامسونگ با هر بودجه‌ای که داشته باشید برای شما یک مدل گوشی دارد. اگر در هزینه کردن مشکلی...

معین کریمی time-alt ۹ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی ویدیویی نوکیا G21 / چشیدن طعم اندروید خام با یک گوشی ارزان قیمت

نوکیا که با ظهور گوشی‌های هوشمند مدت‌ها از بازار موبایل فاصله گرفته بود، حالا چند سالی است که...

معین کریمی time-alt ۲ خرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی گلکسی A13 سامسونگ / یک محصول اقتصادی همه‌کاره

گلکسی ‌A13 یکی از جدیدترین گوشی‌های رده ابتدایی و ارزان قیمت سری A سامسونگ است. البته این گوشی...

معین کریمی time-alt ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ پرو 5G به همراه ویدیو؛ فرمانروای جدید گوشی‌های میان‌رده

شیائومی مدت‌هاست ثابت کرده که یکی از برترین تولیدکنندگان گوشی‌های مقرون به صرفه است و امکانات...

معین کریمی time-alt ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی همه‌جانبه گلکسی اس ۲۲ اولترا سامسونگ به همراه ویدیو

گوشی اس ۲۲ اولترا، یک پرچمدار اندرویدی بزرگ، قدرتمند و تأثیرگذار است که از یک قلم هوشمند...

معین کریمی time-alt ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

نقد و بررسی جامع گلکسی A53 5G سامسونگ

گلکسی A53 یکی از جدیدترین گوشی‌های میان‌رده خانواده A سامسونگ است که با یک نمایشگر بزرگ، باتری...

معین کریمی time-alt ۲۲ فروردین ۱۴۰۱

نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ و نوت ۱۱ اس شیائومی

شیائومی با گوشی‌های دو برند Redmi و Poco می‌خواهد به ما یادآوری کند که لزوماً نیازی نیست همه...

معین کریمی time-alt ۲۵ اسفند ۱۴۰۰