سری جی گوشی های موتورولا، سال به سال پیشرفت کرده اند و از سال 2013 تا کنون، استاندارد های خود را برای گوشی های میان رده تعریف کرده و موفق به فروش بسیار خوبی شده اند. هدف شرکت موتورولا از ساخت گوشی های سری جی در اختیار گذاشتن برخی از ویژگی گوشی های پرچمدار، در قیمتی ارزان تر می باشد. درست است که در نهایت نمی توان از این گوشی ها، انتظار عملکردی در حد پرچمداران داشت، اما برخی از ویژگی های آن ها را می توان تجربه کرد. به عنوان مثال، گوشی موتو جی 6 ، یکی از گوشی های میان رده این شرکت می باشد که از نمایشگری کشیده همچون پرچمداران سامسونگ و ال جی بهره می برد.
درست است که موتورولا به عنوان اولین شرکتی نمی باشد که از چنین نمایشگری در گوشی میان رده استفاده می کند، اما موتو جی 6 را می توان اولین گوشی این کمپانی دانست که با نمایشگری کشیده در سری جی معرفی شده است، و این موضوع می تواند خبر خوشحال کننده ای برای طرفداران این سری، به شمار بیاید. نمایشگر کشیده، تنها ویژگی نمی باشد که این گوشی از پرچمداران قرض گرفته است؛ بلکه موتو جی 6 دارای دوربین دوگانه و پشتیبانی از شارژ سریع نیز می باشد که پیش از این در گوشی های پرچمدار شاهد آن ها بوده ایم. در ادامه به بررسی بخش های مختلف این گوشی خواهیم پرداخت و پیش از هر چیز، شمارا به تماشای ویدئوی جعبه گشایی محصول، دعوت می نماییم.
طراحی
به دنبال روند کنونی بازار، موتو جی 6 به نمایشگری با نسبت تصویر 18:9 مجهز شده است که نشان می دهد این گوشی نسبت به نسل قبل، بلند تر بوده و از عرض کمتری برخوردار است. استفاده از این نسبت تصویر، نه تنها تجربه تماشای ویدئوهای عریض را لذت بخش تر می کند، بلکه استفاده از گوشی را نیز آسان تر کرده است. علاوه بر این، moto g6 از بدنه باریک تری بهره می برد که قرار دادن آن در داخل کیف یا جیب را نیز آسان تر از نسل قبلی کرده است.
موتورولا ساختار بدنه را نیز در موتو جی 6 ارتقا داده است. این گوشی دارای فریم فلزی است که شیشه مقاوم در برابر خط و خش گوریلا گلس، دو طرف آن را پوشش داده است. بنابراین می توان گفت که موتو جی 6 از مرغوبیت بیشتری در مقایسه با برخی گوشی های سری جی برخوردار است.
کلید پاور با بافتی متفاوت در لبه سمت راست گوشی قرار دارد که پایین تر از کلید های تنظیم حجم صدا است. خوشبختانه این گوشی دارای پورت USB Type-C می باشد که به همراه جک 3.5 میلی متری هدفون، در قسمت پایین دستگاه قرار گرفته است. در قسمت پایین نمایشگر، سنسور عریض اثر انگشت قرار گرفته است که به عنوان کلید هوم نیز عمل می کند و در قسمت بالای آن، لوگوی موتورولا به چشم می خورد که وجود آن کمی غیر ضروری به نظر می رسد.
نمایشگر
اغلب گوشی هایی که در رده قیمتی موتو جی 6 هستند، به دلیل کاهش هزینه ها، رو به استفاده از نمایشگر های نه چندان با کیفیت می آورند. اما بیشتر افراد به جای برخی از ویژگی های اضافی همچون حافظه داخلی بالا، ترجیح خواهند داد که گوشی آن ها از نمایشگر با کیفیتی بهتری بهره ببرد؛ چرا که نمایشگر موردی است که کاربران بیشتریk وقت خود را با آن می گذرانند. خوشبختانه در اینجا باید بگوییم که گوشی موتو جی 6 از نمایشگر بسیار خوبی بهره می برد.
نمایشگر 5.7 اینچی این گوشی از نوع IPS LCD می باشد که در مقایسه با نسل قبلی، کشیده تر شده و به همین دلیل، رزولوشن آن نیز به فول اچ دی پلاس، افزایش پیدا کرده است. وضوح فول اچ دی پلاس برای دستگاهی در این اندازه و قیمت، کاملا کافی بوده و بعید به نظر می رسد که تفاوتی با نمایشگر های QHD به چشم بیاید. این رزولوشن بالا، تجربه خوبی در تماشای ویدئوها وتصاویر در اختیار می گذارد و به سختی می توان با چشم غیر مسلح، پیکسل ها را از یکدیگر تشخیص داد.
نمایشگر موتو جی 6 هر چند روشن ترین نمایشگر در بین گوشی های میان رده نمی باشد؛ اما حداکثر روشنایی آن را می توان قابل قبول ارزیابی کرد. از نظر باز تولید رنگ ها نیز پنل بکار رفته در این گوشی عملکرد مناسبی دارد؛ اما رنگ سفید کمی متمایل به آبی است البته موضوع آزار دهنده ای به شمار نمی آید. زاویه دید نمایشگر نیز با توجه به LCD بودن پنل و رده قیمتی محصول، مناسب ارزیابی می شود.
دوربین
موتو جی 6 در قسمت پشتی خود، دارای دوربین دوگانه 12 و 5 مگاپیکسلی می باشد. از این دوربین دوگانه، فقط نسخه 12 مگاپیکسلی به تنهایی قابل استفاده است و سنسور دوم 5 مگاپیکسلی، فقط برای تشخیص عمق و ثبت تصاویر پرتره کاربرد خواهد داشت. سنسور 12 مگاپیکسلی، در پس لنزی با دهانه دیافراگم روشن f/1.8 قرار گرفته است و خبری از لرزشگیر اوپتیکال در کار نمی باشد. این سنسور از فوکوس خودکار پشتیبانی می کند؛ اما نه فوکوس سریع dual-pixel که در نسخه پلاس این گوشی بکار گرفته شده است.
نرم افزار دوربین، یکی از معدود قسمت هایی است که توسط موتورولا طراحی شده و خبری از برنامه گوگل در آن نمی باشد. برای استفاده از حالت های مختلف دوربین، می توان از سوایپ کردن روی صفحه استفاده کرد. تنظیمات دوربین هم در قسمت منوی حالت های محتلف قرار گرفته است که دسترسی به آن کمی دشوار به نظر می رسد. حالت دستی دوربین نیز اجازه تنظیم ایزو، سرعت شاتر، وایت بالانس و … را در اختیار می گذارد.
در صورت عکاسی با HDR خاموش، تصاویر ثبت شده با این گوشی در محیط های روشن، دارای جزئیات مناسب، نویز کم و رنگ های زنده و دقیق می باشد. کنتراست تصاویر نیز بسیار خوب به نظر می رسد و محدوده پویایی یا داینامیک رنج می باشد که کمی محدود می باشد. با روشن کردن حالت HDR، محدوده داینامکی بهبود می یابد، اما از شارپ بودن تصاویر، کاسته می شود.
موتو جی 6 در محیط های کم نور نیز تصاویر خوبی به ثبت می رساند. به لطف استفاده از دیافراگم روشن f/1.8 و حالت خودکار اچ دی آر، تصاویر ثبت شده در چنین محیط هایی، دارای نویز کم و رنگ های زنده می باشد، اما مطابق معمول سطح جزئیات کاهش می یابد که برای دستگاهی در این رنج قیمت، امری طبیعی به شمار می آید.
به لطف استفاده از دوربین دوگانه، موتو جی 6 قادر به ثبت تصاویر پرتره با افکت بوکه می باشد، اما عملکرد آن در تشخیص لبه های روژه، نیازمند توسعه بیشتری می باشد. این گوشی به دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی مجهز شده است که از لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 بهره می برد. متاسفانه این دوربین، فاقد فوکوس خودکار می باشد؛ اما موتورولا برای بهبود کیفیت تصاویر در محیط های کم نور، فلاش ال ای دی جداگانه برای آن در نظر گرفته است. تصاویر ثبت شده با این دوربین، دارای جزئیات بالا و وضوح مناسب می باشند و در مجموع، دوربین سلفی موتو جی 6 عملکرد راضی کننده ای را در اختیار می گذارد.
سخت افزار
موتو جی 6 به یکی از آخرین تراشه های میان رده کواکام یعنی اسنپدراگون 450 مجهز شده است که پردازنده گرافیکی آن از نوع آدرنو 506 بوده و 3 گیگابایت حافظه رم آن را همراهی می کند. بنابراین می توان گفت که موتو جی 6 در مقایسه با نسل قبلی خود که از پردازنده اسنپدراگون 430 استفاده می کرد، ازتقا داشته است.
این تراشه از ترانزیستور های 14 نانومتری استفاده می کند که اندازه آن نصف ترانزیستور های بکار رفته در اسنپدراگون 430 می باشد. بنابراین اسنپدراگون 450 مصرف باتری بهینه تری را در اختیار خواهد گذاشت. انجام امور سبک مانند گشت و گذار در رابط کاربری، استفاده از شبکه های اجتماعی، استریم موسیقی و … بدون مشکل خاصی در این گوشی انجام می گیرد و بازی هایی با گرافیک سبک، بدون افت فریم در این گوشی قابل اجرا هستند. طبیعی است که در هنگام اجرای بازی های سنگین، نرخ فریم کاهش یافته و شاهد لگ های جزئی خواهیم بود.
نرم افزار
همانند اکثر گوشی های قبلی موتورولا، موتو جی 6 نیز از رابط کاربری شبیه به گوشی های پیکسل بهره می برد و نسخه هشتم سیستم عامل اندروید، روی آن نصب شده است. روی سیستم عامل این گوشی، اپلیکیشن های پیش فرض زیادی به چشم نمی خورد و بیشتر اپلیکیشن ها توسط گوگل توسعه داده شده اند.
موتو جی 6 از ویژگی تشخیص چهره پشتیبانی می کند که به پیشرفتگی سیستم بکار رفته در آیفون 10 نبوده و به صورت نرم افزاری عمل می کند. ویژگی تشخیص چهره این گوشی در محیط های روشن، عملکرد مناسب و سریعی دارد که البته اگر خواهان امنیت بیشتر باشید، سنسور اثر انگشت، گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
سنسور اثر انگشت این گوشی، از ژست های حرکتی پشتیبانی می کند و می تواند نقش کلیدهای ناوبری اندروید را نیز بازی کند. یکی دیگری از ویژگی های جالب این گوشی، فعال کردن دوربین و یا روشن کردن چراغ ال ای دی با استفاده از تکان دادن سریع دستگاه می باشد.
با توجه به این که این گوشی از اندروید 8 استفاده می کند، از ویژگی های بسیار خوبی همچون مولتی تسکینگ تصویر در تصویر، Auto fill برای ذخیره رمز ها و مدیریت بهتر نوتیفیکیشن ها برخوردار است؛ اما با توجه به گذشته موتورولا در انتشار آپدیت ها، احتمالا به این زودی ها شاهد بروزرسانی اندروید 9 برای این گوشی نخواهیم بود.
اسپیکر
موتو جی 6 به اسپیکر تک گانه مجهز شده است که در قسمت بالای نمایشگر قرار دارد و به عنوان اسپیکر مکالمه نیز بکار گرفته می شود. این اسپیکر حجم بالایی از صدا را تولید می کند و در صداهای بالا، از کیفیت اسپیکر کاسته نمی شود. بیس خروجی نیز عمیق به نظر می رسد و در مجموع اسپیکر این گوشی در سطح بسیار خوبی قرار می گیرد.
باتری
موتو جی 6 به باتری 3000 میلی آمپر ساعتی مجهز شده است که برای دستگاهی در این اندازه، رقمی معمولی به شمار می آید. این گوشی از شارژ سریع پشتیبانی می کند و شارژر توربویی که موتورولا درون جعبه قرار داده است، در مدت تقریبی 80 دقیقه، باتری را به طور کامل شارژ می کند. با توجه به استفاده از پردازنده 14 نانومتری، این گوشی در استفاده نیمه سنگین می تواند تا یک روز را دوام بیاورد؛ البته همانطور که همیشه گفته ایم، شارژدهی باتری با توجه به نوع استفاده افراد مختلف، می تواند متفاوت باشد.
نقاط مثبت
|
نقاط منفی
|
۰ دیدگاه