
اگزینوس اس ۲۱: آیا دوران پادشاهی کوالکام به پایان میرسد؟
چندین سال است که سامسونگ پرچمداران خود را در دو نسخه با چیپست اسنپدراگون و اگزینوس به بازار های مختلف عرضه میکند. اگزینوس چیپست اختصاصی ساخت خود شرکت سامسونگ است که همیشه یک گام از اسنپدراگون ساخت شرکت کوالکام عقب بوده و همواره تلاش کرده است تا بتواند اختلاف موجود را به حداقل برساند.

حال خبرهایی به گوش میرسد که خبر از قدرت بیشتر اگزینوس اس ۲۱ (پرچمدار بعدی سامسونگ) نسبت به اسنپدراگون ۸۷۵ میدهد.
در تست های انجام شده در Geekbench 5 اگزینوس اس ۲۱ (اگزینوس ۱۰۰۰) موفق به ثبت نمره ۱۳۰۲ در عملکرد تک هستهای و نمره ۴۲۵۰ در عملکرد چند هستهای شده است، این در حالیست که اسنپدراگون ۸۷۵ نمره ۱۱۵۹ را در عملکرد تک هستهای و نمره ۴۰۹۰ را در عملکرد چند هستهای به ثبت رسانده است که نشان از برتری چیپست سامسونگ دارد.
البته شایان ذکر است که صحت این اعداد و ارقام هنوز تایید رسمی نشده است.

هر دو چیپست در این نسل به احتمال زیاد به سراغ پردازندهی ۵ نانومتری خواهند رفت که در مقایسه با پردازنده ۷ نانومتری نسل قبل عملکرد بهتری از خود نشان میدهد.
اگزینوس ۹۹۰ که امسال در گوشی اس ۲۰ عرضه شده در اروپا و خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته است پردازندهی ۷ نانومتری شامل دو هستهی Mongoose، دو هسته میانی Cortex-A76 و چهار هسته کوچک Cortex-A55 میباشد. از طرفی اسنپدراگون ۸۶۵ مورد استفاده در سایر نقاط جهان نیز پردازنده ۷ نانومتری دارد که شامل یک هسته اصلی Arm Cortex-A77، سه هسته با کارایی بالا Cortex-A77 و چهار هسته با کارایی متوسط Cortex-A55 میشود.
سامسونگ ظاهرا امسال به سراغ هستهی اصلی Arm’s Cortex-X1 رفته است که ۳۰ درصد قدرت بیشتری نسبت به هستهی اصلی Cortex-A77 دارد، جای تعجب نیست که کوالکام هم در اسنپدراگون ۸۷۵ به سراغ همین هسته رفته است. سه هسته دیگر هم احتمالا Cortex-A78 جدید خواهد بود که نسبت به Cortex-A77 از ۲۰ درصد عملکرد بهتر برخوردار است. چهار هستهی آخر را هم احتمال زیاد Cortex-A55 تشکیل خواهد داد.
این که مشخصات این دو چیپست یکسان است الزاما به این معنا نیست که عملکرد یکسانی هم داشته باشند و باید دید در دنیای واقعی بعد از انتشار چه عملکردی را از خود نشان میدهند.
ولی نکتهای که جای امیدواری دارد این است که اگر حتی اگزینوس ۱۰۰۰ از اسنپدراگون ۸۷۵ قوی تر نباشد حداقل خیلی هم ضعیف تر نخواهد بود و بنظر میرسد بالاخره سامسونگ بعد از چندین سال تلاش در زمینهی تولید چیپست های اختصاصی به موفقیت خوبی دست یافته است و میتواند روی فروش هرچه بیشتر چیپست های خود حساب باز کند.
منبع: Phonearena
یک دیدگاه
۲ مهر ۱۳۹۹ در ۱۸:۴۵
شخصا با توجه به گرونی گوشی ابدا برای اگزینوس هزینه نخواهم کرد.