معرفی گوگل لنز

گوگل لنز چیست و چه کاربردی دارد؟

همه‌ی ما با شرکت گوگل و برنامه‌های محبوب آن نظیر Gmail، Youtube، Maps و … آشنا هستیم و در زندگی روزمره از آن‌ها استفاده می‌کنیم. در این مطلب اما قصد داریم شما را با گوگل لنز آشنا کنیم، برنامه‌ای که خیلی از کاربران داخل کشور از وجود و کارایی آن بی‌ اطلاع هستند. پس در ادامه متن با سایمان دیجیتال همراه شوید تا کاربرد این برنامه را برای شما شرح دهیم.

پیش از پرداختن به ادامه متن توجه داشته باشید که این سرویس فقط با فیلترشکن روشن کار می‌کند و در صورتی که با Ip ایران وارد آن شوید اکثر امکانات و ویژگی‌های آن غیرفعال می‌شوند.

دانلود گوگل لنز

گوگل‌لنز چیست؟

قطعا همه‌ی ما در زندگی روزانه بار‌ها وارد گوگل می‌شویم و به وسیله‌ی سرچ آن به دنبال محتوای مد نظر می‌گردیم، گوگل‌لنز هم به نوعی همین کار را با تصاویر انجام می‌دهد، یعنی در گوگللنز شما می‌توانید یک تصویر را سرچ کنید و در گوگل به دنبال نتایج آن بگردید. البته این تمام قابلیت این اپلیکیشن نبوده و در قسمت بعد کاربردهای آن را مفصل با تصویر توضیح می‌دهیم.

کاربردهای گوگل‌لنز

پیش از توضیح هر یک از قابلیت‌ها لازم به ذکر است که شما در این برنامه هم می‌توانید در لحظه عکس بگیرید و هم از عکس و اسکرین شات داخل گالری استفاده کنید.

۱) ترجمه: زمانی که وارد برنامه گوگل‌لنز می‌شوید اولین قسمت از سمت چپ، قسمت ترجمه است. زمانی که این بخش را انتخاب کنید (زبان مبدا را خود برنامه تشخیص می‌دهد ولی زبان مقصد باید انتخاب شود)، دوربین گوشی به مترجم شما تبدیل می‌شود و در صورتی که آن را به روی متن از هر زبانی بگیرید، گوگل لنز در لحظه شروع به ترجمه آن متن به زبان مقصد می‌کند.

یعنی به عنوان مثال شما در سفر هستید و قصد دارید تابلویی که به زبان اسپانیایی نوشته شده است را به زبان فارسی درآورید، برای این کار کافیست به قسمت translate گوگل‌لنز بروید و دوربین گوشی خود را به سمت آن تابلو بگیرید تا این برنامه به سرعت آن را به زبان فارسی (یا هر زبان انتخاب شده‌ی دیگری) درآورد.

این قابلیت در ترجمه صفحات هم کاربرد فراوانی دارد، مثلا تصور کنید که می‌خواهید یک صفحه کتاب که به زبان آلمانی نوشته شده است را ترجمه کنید، کافیست دوربین گوشی را به روی این صفحه بگیرید تا چند ثانیه بعد کل صفحه به زبان انتخاب شده درآید (توجه داشته باشید که این ترجمه کاملا دقیق نبوده و نمی‌توان به طور مستقیم از آن استفاده کرد ولی برای فهم موضوع و کمک به ترجمه کاربرد فراوانی دارد).

۲) استخراج متن داخل عکس: قطعا برای شما پیش آمده که بخواهید متنی را از داخل یک اسکرین شات و یا عکس انتخاب کنید، گوگل لنز در بخش text به راحتی این امکان را برای شما فراهم می‌کند و با گرفتن دوربین به روی یک صفحه کل نوشته‌های آن را (چه فارسی، چه انگلیسی و چه هر زبان دیگری) به حالت متن درمی‌آورد که شما می‌توانید بخشی یا همه‌ی آن را انتخاب کرده و در جایی استفاده کنید.

این قابلیت امکان تشخیص دستخط و تبدیل آن به متن را هم داراست ولی در زبان فارسی به دلیل ضعیف‌تر بودن الگوریتم تشخیص، باید خیلی خوش‌خط بنویسد درحالی که در زبان انگلیسی به راحتی دستخط را تشخیص داده و آن را به متن تبدیل می‌کند. این ویژگی می‌تواند کمک شایانی به دانشجویان بکند چرا که به آن‌ها امکان می‌دهد به راحتی متن داخل جزوه‌های خود را استخراج کرده و از آن استفاده کنند.

۳‌) جستجوی اشیاء: این قسمت در واقع همان سرچ گوگل است ولی در قالب تصویر، و به شما کمک می‌کند تا با ثبت تصویر از اشیاء مختلف به نام و اطلاعات آن‌ها دسترسی پیدا کنید. به عنوان مثال شما می‌خواهید نام انگلیسی گیاهی که در خانه نگه‌داری می‌کنید را بدانید، برای این کار کافیست به قسمت search این اپلیکیشن بروید و از این گیاه یک عکس بگیرید تا این برنامه با استفاده از الگوریتم‌هایی به دنبال آن در گوگل بگردد و در نهایت نام و اطلاعات آن را به شما نمایش دهد.

نمایش نام گیاه
نمایش نام گیاه

این الگوریتم به حدی خوب عمل می‌کند که اگر مثلا از منظره‌ی مقابل خانه خود عکس بگیرید و از قسمت search برنامه استفاده کنید منطقه‌ای در جهان که شباهت زیادی با عکس گرفته شده شما داشته باشد را نمایش می‌دهد. کاربرد‌های این بخش بسیار زیاد است و احتمالا خودتان بهتر می‌توانید برحسب نیاز از آن استفاده کنید.

۴) حل مسائل ریاضی: اگر به قسمت homework این اپلیکیشن بروید، قادر خواهید بود از مسائل ریاضی (با اعداد انگلیسی) عکس بگیرید تا گوگل‌لنز این مسائل را حل کرده و پاسخ آن‌ها را به شما ارائه کند. اگر مسئله پیچیده باشد در زیر عکس خود برنامه سایت‌هایی را پیشنهاد می‌دهد تا بتوانید در آن‌ها مراحل حل کامل سوال را مشاهده کنید.

پاسخ به مسائل ریاضی
پاسخ به مسائل ریاضی

۵) تشخیص محصول و پیشنهاد خرید آن: در همین ابتدا باید گفت که بخش پیشنهاد خرید این برنامه برای ما کارایی ندارد، چرا که پیشنهاد خرید از آمازون و دیگر سایت‌های مشهور را می‌دهد (برای ما هم امکان خرید از آن‌ها میسر نیست). ولی بخش تشخیص محصول آن کارایی بالایی دارد، همان طور که مشاهده می‌کنید در تصویر از یک شارژر محصول شیائومی عکس گرفته شده و برنامه دقیق جزئیات آن را نمایش داده است که می‌تواند در نوع خود کاربردی باشد.

تشخیص محصولات مختلف
تشخیص محصولات مختلف

۶) تشخیص مکان‌ها و توضیح آن‌ها: کاربرد بخش Places هم کاملا واضح است، مثلا تصور کنید که در سفر هستید و می‌خواهید نام یک سازه را بدانید و اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنید. در این برنامه به راحتی این امکان برای شما فراهم شده و همان طور که در تصویر می‌بینید گوگل‌لنز خیلی دقیق پل خواجو را تشخیص داده و عکس‌ها و اطلاعات آن را به نمایش گذاشته است.

تشخیص مکان‌های مختلف
تشخیص مکان‌های مختلف

۷) جستجوی غذاها: بخش آخر برنامه گوگل لنز هم بخش Dining است که به شما این امکان را می‌دهد که با ثبت تصویر از غذا نام، اطلاعات و طرز تهیه آن را مشاهده کنید.

تشخیص غذاهای مختلف
تشخیص غذاهای مختلف

۳ دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چون ما هم از بیرون هم از تو تحریمیم 🙂

این اپلیکیشن خیلی خیلی خوب و جذابه ، ولی متأسفانه من نمی‌دونم چرا در ایران فیلتر هست؟؟؟ باید از مسئولین پرسید چرااااا؟؟؟؟؟

سلام متن ونرم افزار کاربردی وجالبی بود اما برای ما در دسترس نیست

مطالب بیشتر

چگونه تنظیمات VPN را از آیفون خود حذف کنیم؟

درحالی که سرویس های VPN راهکارهای راحتی را برای تنظیم کردن پروفایل بر روی آیفون ارائه می کنند،...

سارا صباح پور time-alt ۱ آبان ۱۴۰۱

گواهی MFi اپل در لوازم جانبی چیست و چه اهمیتی دارد؟

اگر صاحب محصولات اپل مثل آیفون یا آیپد باشید، مهم است که از چه لوازم جانبی روی آن‌ها استفاده...

معین کریمی time-alt ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

فناوری های PowerIQ و VoltageBoost در پاوربانک‌های برند انکر چه کاربردی دارند؟

با پیشرفت سریع توسعه گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپ تاپ‌ها، مشتریان به دنبال راه‌هایی سریع‌تر و...

معین کریمی time-alt ۲۷ فروردین ۱۴۰۱

فست شارژ چیست؟ معرفی استانداردها و تجهیزات لازم برای فست شارژ

همین سه چهار سال گذشته بود که باتری‌های کم ظرفیت گوشی‌های هوشمند با سرعت کمی شارژ شده و صد در...

پویا علیمی time-alt ۲۰ فروردین ۱۴۰۱

استاندارد USB پاور دلیوری چیست و چگونه کار می‌کند؟ تمام آنچه که از یو اس بی پاور دلیوری باید بدانید

فناوری شارژ USB پاور دلیوری تبدیل به یکی از پرکاربردترین و بهترین استانداردهای شارژ گوشی‌های...

مهدی حیدری time-alt ۲ آبان ۱۴۰۰

شارژ وایرلس چیست و چگونه عمل می‌کند؟

استفاده از فناوری شارژ بی سیم بسیار گسترده‌تر از سالیان گذشته شده است و تولیدکنندگان گوشی...

مهدی حیدری time-alt ۲۴ مهر ۱۴۰۰

بهترین گوشی‌های قاتل پرچمدار تا ۱۶ میلیون تومان (مهر ۱۴۰۰)

با توجه به قیمت بسیار بالای محصولات دیجیتال و به‌ویژه گوشی‌های هوشمند، دیگر امکان خرید...

صدرا علی‌پور time-alt ۲۱ مهر ۱۴۰۰

جاروبرقی رباتیک چه مزایا و معایبی دارد؟

جاروبرقی‌‌‌ها سال‌هاست که به جزئی جدایی‌ناپذیر از لوازم خانه و محل کار ما تبدیل شده‌اند....

آریا مقدم time-alt ۱۹ مهر ۱۴۰۰

مقایسه iOS 15 با iOS 14؛ به iOS 15 سوییچ کنیم یا نه؟

آیا حتماً باید گوشی خود را به آی او اس 15 به‌روزرسانی کنیم؟ اگر همچنان از آی او اس 14 استفاده...

مهدی حیدری time-alt ۷ مهر ۱۴۰۰

HFR به چه معناست و چه تاثیری بر گیمینگ دارد؟

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی در سال‌های اخیر، تحولات عظیمی در زمینه‌ی کیفیت تصویر رخ داده است....

آریا مقدم time-alt ۲۲ شهریور ۱۴۰۰