آنچه که باید در مورد One UI ۲، رابط کاربری جدید سامسونگ بدانید
نسل اول one UI در کنفرانس توسعهدهندگان سامسونگ در سال ۲۰۱۸ همراه با ایربادز و نمایشگرهای جدید سامسونگ معرفی شد. سامسونگ در آن کنفرانس One UI را به جای سامسونگ اکسپرینس (Samsung Experiance) معرفی کرد و گفت که در دستگاههای آیندهی سامسونگ شاهد هوبت بصری متفاوتتری خواهیم بود که در اس ۹ و نوت ۹ شاهد آن بودیم.
One UI 2 نسل جدید همین پوسته رابط کاربری هست که تغییرات کوچکی در آن اعمال شده است. هدف اصلی سامسونگ از انجام این تغییرات کاهش پیچیدگیها و جلب تمرکز کاربر به فعالیتهای مهمتر است.
از جمله ویژگیهایی که سامسونگ برای وان یو آی ۲ برشمرده است، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- استفادهی روزمره ساده
وان یو آی ۲ بسیاری از ایراداتی که در نسل قبلی خود وجود داشت، از بین برده است و به کاربر برای انتخابهای بهتر کمک میکند.
- تمرکز روی موارد مهم
در گوشیهایی که به وان یو آی ۲ مجهز هستند، شما روی فعالیتی تمرکز خواهید کرد که برایتان مهمتر است.
- دستیابی سریع به نیازها
با استفاده از پوسته جدید سامسونگ کاربران سریعتر از همیشه به نیازهای خود دسترسی پیدا خواهند کرد.
- دارک مود یا حالت تاریک بهتر
بسیاری از ایرادات موجود در دارک مود وان یو آی ۱ در این نسل از وان یو آی بهبود پیدا کرده است.
در وان یو آی ۲ شاهد چه تغییراتی هستیم؟
همانطور که در بخش اول متن اشاره کردیم، بسیاری از بخشهای وان یوآی ۲ مشابه با وان یوآی ۱ هست. در وان یوآی ۲ تغییراتی در برنامههای اصلی سامسونگ همچون تلفن، مرورگر، پنآپ (Pennup) و … مشاهده نمیکنیم. با این حال، تغییرات جزئی که در ادامه ذکر خواهیم کرد، اثربخش هستند و نسبت به پوستههای قبلی تجربهی کاربری بهتری در اختیار کاربر قرار میدهند.
مزاحمت کمتر نوتیفیکیشنها
فرض کنید شما در حال انجام یک بازی بسیار هیجانانگیز هستید که ناگهان تلفنتان به صدا درمیآید. اگر این تماس، کل بازی شما را مختل نکند، در بهترین حالت یک نوتیفیکیشن بزرگ وسط صفحه ظاهر میشود و احتمالا کل هیجان بازی صفر شود.
در وان یوآی ۲ این جعبهها به طور چشمگیری کوچکتر هستند و به جای نمایش عکس، شماره تماس گیرنده، پیام و سایر گزینهها، حاوی یک اعلان کوچک برای پذیرش یا رد تماس هستند. یک فلش کوچک در گوشه دیده خواهد شد که با ضربه زدن روی آن، اعلان گسترش پیدا کرده و تمام جزئیات نمایش داده میشود.
هشدارهای سیستمی نیز از چنین فرآیندی برخوردارند. هنگام تنظیم صدا، نوار کنترلی آن که میزان افزایش و کاهش را نشان میدهد، به میزان قابل توجهی نازکتر شده و در بالای صفحه قرار میگیرد.
در سمت راست نوار کنترلی، یک فلش کوچک قرار داده شده که با کلیک بر روی آن، نوار گسترش پیدا کرده و گزینههای بیشتری را در اختیار کاربر قرار میدهد. با اینکه موارد ذکر شده جزئی و ساده هستند، اما نقش بسیار مهمی در تجربهی کاربری ایفا میکنند.
دارک مود یا حالت تاریک هوشمندانهتر
سامسونگ نحوهی عملکرد دارک مود یا حالت تاریک را در وان یوآی ۲ تغییر داده است. مهمترین تغییر اینست که دارک مود برای بسیاری از برنامهها و بخشهای رابط کاربری در دسترس است.
به عنوان مثال، در تصویر زیر مشاهده میکنید که ویجت گوگل نیوز در وان یوآی ۱ از پسزمینهی سفید و در وان یو آی ۲ از پس زمینهی سیاه برخوردار است. این فقط یک مثال کوچک بود، اگر شما گزینه دارک مود را فعال کنید، تغییرات بسیار زیادی مانند این را شاهد خواهید بود.
چند بار تا به حال رخ داده که تصویری را برای صفحهی نمایش گوشی خود انتخاب کنید، اما به دلیل ناخوانا بودن ساعت و سایر متغیرهای موجود در صفحهی نمایش آن را تغییر داده باشید.
اکثر پس زمینههای گوشی در قسمت بالایی خود روشنتر هستند و همین موضوع باعث میشود که اعداد ساعت به درستی خوانده نشوند. وان یو آی ۲ به اندازهی کافی هوشمند است و میتواند رنگ متن را براساس پس زمینهی آن تغییر دهد.
در مثال زیر میتوانید سفیدی متن ساعت در صفحهی قفل شدهی وان یوآی ۱ و خاکستری تیره در وان یوآی ۲ را مشاهده کنید.
اگر بخواهیم مهمترین تغییرات انجام شده در وان یوآی ۲ را معرفی کنیم، بدون شک برنامه سلامت دیجیتال ( Digital Wellbeing) گستردهترین تغییرات را شاهد بوده است. برای شروع نگاهی به تصویر زیر بیندازید، در نسخههای گذشته این برنامه تنها حاوی یک صفحهی لندینگ پیج بود که حاوی نمودارهای گرافیکی و عددها بود. اما هماکنون بخشهای دیگری همچون حالت فوکوس (Focus Mode) و قابلیت مدیریت والدین (Parental Controls) نیز به آن افزوده شده و کاربرد آن را چندین برابر کرده است.
حالت فوکاس را ما در دیگر گوشیها همانند وان پلاس هم دیدهایم. این حالت به شما این امکان را میدهد که برنامهها را کنترل کنید. شما میتوانید به آن امکان انجام خودکار یا اجازه گرفتن برای اجرا بدهید. به هنگام کار میتوانید ورک تایم را فعال کنید تا اعلانها خاموش شوند و تنظیمات بسیار دیگر که فشار روانی نویزها و حواسپرتیها را کم میکنند.
قسمت دیگر که کنسولی برای والدین است، امکان تعیین محدودیت برای فرزندان را فراهم میکند.
تغییرات اندکی نیز در بخش مراقبت از دستگاه (Device Care) انجام شده است. صفحهی اول آن کاملا شبیه به برنامه سلامت دیجیتال است، این صفحه به صورت جدول طراحی شده و به راحتی میتوانید جزئیات مورد نیاز را در آن مشاهده کنید و تنظیمات لازم را اعمال کنید.
۰ دیدگاه