معرفی کامل گوشی نوکیا ۵.۳
قیمت یک گوشی تا حدودی میتواند بیانگر کیفیت آن باشد. به عنوان مثال اغلب گوشیهایی که بیش از ۴۰۰ دلار قیمت دارند، نیازهای روزمرهی کاربران را به خوبی رفع میکنند، اما آیا گوشیهایی که نصف آنها قیمت دارند، از چنین ویژگیهایی برخوردار نیستند؟
برای اینکه یک مثال نقض زده باشیم و شما را مجبور به مقایسهی گوشیها کنیم، گوشی نوکیا ۵.۳ را در نظر بگیرید، یک گوشی با برچسب قیمتی ۱۹۹ دلاری یا ۱۴۹ پوند انگلیس که دارای کیفیت خوبی بوده و با توجه به عملکرد بی نظیر خود میتواند به عنوان یک انتخاب کلیدی در بازهی قیمتی پایین محسوب شود.
اگرچه در برخی از مشخصات همچون دوربین و صفحه نمایش، این گوشی در بالاترین کیفیت ممکن قرار ندارد، اما به عنوان یک مصرف کنندهای با نیازهای خاص ممکن است این گوشی یکی از بهترینها برای رفع نیازهای شماباشد.
طراحی
با نگاهی به گوشی نوکیا ۵.۳ میتوان متوجه شد که پنل پشتی گوشی از یک ماده پلاستیکی کامپوزیتی تشکیل شده است که فاقد بافت مصنوعی بوده و انعطاف پذیری مناسبی دارد. زمانی که گوشی را در دستان خود میگیرید، منحنی اطراف گوشی را حس میکنید که کار کردن با گوشی را راحتتر و دلپذیرتر میکند.
صفحه نمایش گوشی از یک پنل ۶.۵۵ اینچی استفاده میکند و ضخامت آن ۸.۵ میلی متر است و حدود ۱۸۵ گرم وزن دارد. گوشی کمی بزرگ بوده، اما در هنگام استفاده به راحتی میتوان آن را کنترل و مدیریت کرد. با نگاه دقیقتر به طراحی گوشی نوکیا ۵.۳ میتوان گفت، علاوه بر وجود دکمه تنظیم صدا و اسلات سیم کارت، دو دکمه فیزیکی دیگر بر روی بدنه گوشی طراحی شده است.
دکمه پاور در زیر دکمه تنظیم صدا قرار داشته و وجود آن ضروری است. این دکمه میتواند به عنوان چراغ اعلان عمل کرده و در صورت از دست دادن یک تماس یا یک پیام مهم میتوان با چراغ اعلان در نظر گرفته شده به خوبی و در زمان مناسب متوجه آن شد.
طراحی این بخش از گوشی بسیار بی نظیر کار شده است که باعث جذب مخاطب میشود. دکمه دوم موجود بر روی گوشی که در سمت راست قرار گرفته است، به عنوان دستیار گوگل عمل کرده که اضافه به نظر میرسد. ممکن است هنگام برداشتن گوشی دست شما بر روی دکمه رفته که این امر کمی ناخوشایند به نظر میآید.
نوکیا برای طراحی این گوشی از یک جک هدفون ۳.۵ میلی متری استفاده کرده و یک اسپیکر در پایین گوشی قرار داده است.
صدای پخش شده از اسپیکر پایین گوشی آن چنان شفاف و واضح نبوده و خش دار است. در طراحی گوشی نوکیا ۵.۳ اگر نگاهی به بخش دوربین آن بیندازید متوجه خواهید شد که نوکیا از ماژول دوربین ۴ حسگرِ در این گوشی استفاده کرده است. این موضوع باعث افزایش وزن گوشی شده که میتواند به عنوان یک نقطه ضعف در طراحی محسوب شود.
ماژول دوربین در بالای حسگر اثر انگشت قرار گرفته و طراحی آن مدرن به نظر نمیرسد. با توجه به برچسب قیمتی گوشی نوکیا ۵.۳ میتوان گفت در بخش طراحی عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش میگذارد. گوشی در رنگهای زغالی، فیروزهای و ماسهای عرضه شده است.
صفحه نمایش
نوکیا در این گوشی خود از یک صفحه ۶.۵ اینچی با پنل IPS استفاده کرده است. وضوح تصویر ۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل است که میتوان فیلمهای یوتیوب را با حداکثر کیفیت و در حالت ۷۲۰ پیکسل مشاهده کرد. گوشی فوق در بخش صفحه نمایش دارای روشنایی متوسط بوده که در زیر نور آفتاب عملکرد آنچنان مطلوبی ندارد.
یک شکاف کوچک قطرهای در بخش دوربین سلفی در بالای صفحه مشاهده میشود و برند نوکیا در پایین صفحه قرار گرفته است. اگر به صورت روزانه بخواهید از گوشی استفاده کنید بهتر است میزان روشنایی را افزایش دهید و قابلیت Night Light را خاموش کنید.
با این کار میتوانید از عملکرد روشنایی گوشی در طول استفاده رضایت داشته باشید. وضوح پایین صفحه نمایش میتواند باعث عدم نمایش کامل جزئیات شود و صفحه نمایش دارای پالت رنگی بسیار سرد بوده که این امر میتواند در پخش بسیاری از فیلمها آزار دهنده باشد. اما با توجه به قیمت گوشی میتوان گفت صفحه نمایش نیز در مجموع رضایت بخش بوده و میتوان به آن نمره قبولی داد.
دوربین
دوربین اصلی گوشی نوکیا ۵.۳ از یک سنسور ۵ مگاپیکسلی استفاده میکند که دارای عمق ۲ مگاپیکسل بوده و لنز ماکروی آن ۲ مگاپیکسل است. دوربین اصلی گوشی دارای دیافراگم ۱۳ مگاپیکسلی و دیافراگم f/1.8 است. دوربین سلفی گوشی نیز شکاف قطرهای داشته و دارای کیفیت ۸ مگاپیکسلی است.
همانند بخش صفحه نمایش در اینجا هم باید انتظارات خود را کاهش دهید. عکسهای گرفته شده نشان میدهد که اگر بخواهید از دوربین اصلی گوشی استفاده کنید، پس از عکاسی نیاز به ویرایش عکس خواهید داشت. عکسهای ماکرو گرفته شده از دوربین گوشی نوکیا ۵.۳ به مرور زمان خسته کننده شده و نیاز به ویرایشهای متعدد دارد.
از قابلیتهای دوربین گوشی میتوان به حالتهای پرتره و حالت شب اشاره کرد که برای هر کدام باید زمان زیادی را برای پردازش عکسهای گرفته شده صرف کنید. به صورت کلی میتوان بیان کرد که عکسهای گرفته شده در حالت روز رضایت بخش است اما در مجموع دوربین از کیفیت متوسطی برخوردار بوده که میتواند برای بسیاری از کاربران ناامید کننده باشد.
بهتر است قبل از خرید گوشی نیازهای خود را دسته بندی کنید تا مهمترین آن را در اولویت قرار داده و در این صورت اقدام به خرید گوشی کنید. بسیاری از افراد ترجیح میدهند که گوشی انتخابی آنها دارای یک لنز با کیفیت باشد تا این که از ۴ لنز متنوع و ضعیف استفاده کرده باشد.
نرم افزار و عملکرد آن
نوکیا از پردازنده Qualcomm Snapdragon ۶۶۵ و رم ۳، ۴ و ۶ گیگابایت در تولید گوشی فوق استفاده کرده است. گوشی مورد بررسی ما دارای ۴ گیگابایت رم بوده که برای اجرای برنامههای مختلف نظیر شبکههای اجتماعی، پیام و تماسها بدون مشکل میتواند فعالیت کند.
اگر همزمان بخواهید فیلمهای متنوع از یوتیوب تماشا کنید قطعاً گوشی دچار افتهای ریز خواهد شد. به عنوان مثال تغییر جهت از حالت افقی به عمودی ممکن است با چند ثانیه تأخیر همراه باشد و خروج از برنامهها دارای مکثهای کوتاه است.
با تجربه بازیهای مختلف نظیر Asphalt 9 Legends و Hill Climb Racer میتوان بیان کرد که عملکرد دستگاه، رضایت بخش بوده است و قطعاً نمیتوان گفت که در بالاترین وضعیت خود قرار دارد. سیستم عامل نوکیا ۵.۳ اندروید وان است و این بدان معناست که نرم افزارهای این گوشی مشابه گوشی پیکسل گوگل است.
رابط کاربری استفاده شده سبک و ویژه بوده که بهروزرسانی های مختلف را در سریعترین زمان ممکن دریافت میکند. میتوان گفت که گوشی فوق اندروید ۱۱ را به محض انتشار دریافت خواهد کرد و در دو سال آینده به خوبی به روز رسانی میشود که این امر میتواند باعث افزایش فروش شود.
باتری و امنیت
با توجه به وضوح پایین صفحه نمایش و پردازنده سطح متوسط به کار گرفته شده در این گوشی میتوان گفت وجود باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی امیدوار کننده است. اگر بدون نقد و بررسی گوشی نوکیا ۵.۳ به باتری آن نگاه کنید، آن را یک باتری معمولی میدانید، اما با بررسی وضعیت صفحه نمایش و پردازنده به کار رفته در آن میتوان گفت باتری گوشی دارای عملکرد بسیار خوبی است.
با استفاده متوسط از گوشی که شامل فعالیت در شبکههای اجتماعی، تماس تصویری و عکاسی است باید گفت که باتری گوشی نوکیا ۵.۳ دو روز کامل دوام میآورد. پخش ویدیو میتواند به باتری گوشی فشار آورده و باعث مصرف بیش از حد آن شود.
در این گوشی عدم وجود شارژ سریع میتواند به عنوان یک نقطه ضعف محسوب شود، اما وجود شارژ بی سیم برای گوشی فوق یک مزیت است. امنیت گوشی با توجه به وجود حسگر اثر انگشت که در عین حال سریع و ساده است میتواند باعث راحتی در باز کردن قفل گوشی شود. حسگر اثر انگشت قابل اعتماد بوده و اگر دستان شما خیس باشد به خوبی عمل نمیکند.
۳ دیدگاه
۱۲ شهریور ۱۴۰۱ در ۱۸:۵۷
نوکیا ، سلطان بوده ، هست و خواهد بود .
۷ آذر ۱۴۰۰ در ۰۹:۴۲
بنده اوایل امسال 1400خریدم رم 6کاملت راضی هستم در واقع به نسبت قیمت گوشی جالبی هست با اینکه اهل بازی نیستم ولی خیلی از بازیها ا باز میکنه کلا کیفیتی خوبی داره اگه تونستین رم 6تهیه کنید خیلی روان عمل میکنه دوربین سلفی با کیفیتی داره هست هست اما بیشتر از هشت عمل میکنه
۸ اسفند ۱۳۹۹ در ۲۲:۰۹
سلام
شما کاملا مغرضانه است واقعا این گوشی اگر سامسونگ ، هواوی و شیامی بود آنقدر با آب و تاب از حسن و جمالات ش صحبت میکردید آدم حیرون میموند برای خانومم گرفتم واقعا در حد a70سامسونگه