نشانه ها و علائم اعتیاد به گوشی به همراه تست خود آزمایی
با رشد سریع گوشی ها و تکنولوژی های مربوط به آن، امکانات بسیاری زیادی در اختیار افراد قرار می گیرد و با استفاده از این امکانات تقریبا اکثرا نیازهای کاربران در همه زمینه ها تامین می شود. اما سوال اینجاست که استفاده از گوشیصرفا برای رفع نیازهای مهم و ضروری میباشد یا اعتیاد به گوشی داریم. برای پاسخ به این سوال، از شما می خواهیم در ادامه ما را همراهی نمایید.
جالب است بدانید که موضوع اعتیاد به گوشی به گونهای از اهمیت بالایی برخودار گشته است که حتی سازندگان این محصولات جذابی سیاست هایی را برای کنترل کردن آن پیش گرفته اند. برای مثال گوگل به عنوان غول دنیای تکنولوژی با افزودن اپلیکیشن DigitalWellBeing در اندروید 10، کاربران را به استفاده سالم از تکنولوژی تشویق میکند. اکنون می خواهیم نگاهی به نشانه های اعتیاد به این دستگاه انقلابی در زندگی روزمره خود داشته باشیم.
نشانه های اعتیاد به تلفن همراه
- چک کردن گوشی به محض بیدار شدن از خواب
- احساس تنهایی در نبود گوشی
- متوجه نشدن گذر زمان
- الویت دادن به گوشی
- ترک نکردن خانه بدون گوشی
- ترجیح دادن احوالپرسی از طریق موبایل به احوال پرسی حضوری
- مراجعه کردن به گوشی بدون هدف قبلی
- به دست گرفتن گوشی قبل از خواب
- تمایل به پاسخگویی خیلی سریع به پیام های شبکه های اجتماعی
- استفاده از گوشی حین صرف غذا
- کار کردن با گوشی در هر فرصت کوتاه
تاثیرات روانی اعتیاد به گوشی در زندگی روزمره ما
- افزایش احساس تنهایی و افسردگی
- افزایش اضطراب و استرس
- تشدید اختلالات مربوط به کمبود توجه
- کاهش توانایی تمرکز و تفکر عمیق یا خلاقانه
- ایجاد اختلالات خواب
- تشویق کردن به خود بزرگبینی
تاثیرات فیزیکی اعتیاد به گوشی در زندگی روزمره ما
- آسیب رساندن به سیستم بینایی
- افزایش مشکلات مربوط به گردن
- تشدید تصادفات ماشین
راه کارهای درمان:
۱. اختصاص دادن فرجهای 30 دقیقه در طول روز
روز خود را بدون گوشی شروع کنید. به طوریکه بعد از بیدار شدن ازخواب، قبل از اینکه نمایشگر گوشی خود را روشن کنید، سراغ کارهای دیگری مانند نرمش 5 دقیقه ای، صبحانه و… بروید.
۲. برای عدم استفاده از گوشی در طول روز زمان معینی تعریف شود
داشتن گوشی در محل کار امری معمول و گاهی اوقات ضروری است. حتی اگر صدای اعلانات و آلارمهای گوشی مربوط به کار باشد، بااین حال موجب عدم تمرکز شما خواهند شد که نتیجه آن، کاهش بهرهوری است. از طرف دیگر هم شما نمیتوانید برای انجام کارهای مهم با تمرکز بالا، گوشی خود را دائما خاموش کنید. از این رو پیشنهاد میشود که مدت زمان کوتاهی حداقل دو ساعت را در طول روز تعیین کنید و از گوشی خود دور باشید. تا بتوانید کارهای پیش رو را بدون حواس پرتی و با تمرکز بالا انجام دهید.
۳.عدم استفاده از گوشی هنگام رانندگی
این مورد یکی از معضلاتی میباشد که تنها برای افراد معتاد به گوشی صادق نیست؛ بلکه همه باید هنگام رانندگی از گوشی خود به هیچ عنوان استفاده نکنند. استفاده از گوشی نه تنها آسیب به خود فرد می رساند بلکه دیگر افراد را نیز در معرض خطر قرار می دهد. از این رو، امیدواریم که روزی برسد برای عدم استفاده از گوشی هنگام رانندگی قوانین سخت تری وضع گردد.
۴. پاک کردن اپلیکیشنهای اعتیادآور و یا محدود کردن استفاده از آنها
امروزه شبکه های اجتماعی یکی از مهم ترین سرگرمی های افراد در زندگی تبدیل شده است و در واقع نقش بسیار مهمی را در اطلاع رسانی برعهده دارد. توییتر،فیسبوک،اینستاگرام،تلگرام و… از جمله شبکه های مجازی محبوب می باشند که بیشتر افراد ساعتها غرق استفاده از آنها میشوند بدون اینکه متوجه گذر زمان گردند. اگر شما هم از جمله افرادی هستنید که به این شبکههای اجتماعی وابسته هستید و نمیتوانید استفاده از آنها را کنترل کنید، دو روش را به شما پیشنهاد میکنیم.
اولین مورد این است که می توانید با حذف آنها از گوشی، خیال خود را راحت کنید و اما دومین راه حلی که می خواهیم پیشنهاد کنیم، زمان استفاده این برنامه ها مدیریت کنید. شاید این سوال در ذهن شما ایجاد گردد که چگونه استفاده از شبکه های اجتماعی خود را محدود کنید. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که می توانید برنامه های مختلفی از پلی استور و یا اپ استور بر روی گوشی نصب کنید و با تعیین کردن مدت زمان محدود برای استفاده از گوشی و یا شبکه های اجتماعی از میزان اعتیاد به گوشی خود بکاهید.
۵. بازگشت به دنیای واقعی
ما در دنیای واقعی زندگی میکنیم و کارهای ما باید نزدیک به واقعیت باشد. دعوت کردن دوستان به یک فنجان قهوه، گفتوگو رودرو و… همگی مواردی هستند که با ورود گوشی ها به زندگی، متاسفانه کمرنگ گشته اند. از این رو بهتر است برای احوالپرسی از دوستان به جای استفاده از گوشی، یکدیگر را در دنیای واقعی ملاقات کنیم.
همه مواردی که در قسمت بالا به انها اشاره کردیم، میتوانند راهکاری موثری برای ترک اعتیاد به گوشی به حساب بیایند. اکنون می خواهیم شما را به تست خودآزمایی دعوت کنیم تا میزان اعتیاد به گوشی خود را ارزیابی کنید. بعد از انجام تست، میتوانید میزان اعتیاد به گوشی خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
از طریق لینک های زیر می توانید تست های مورد نظر را انجام دهید:
یک دیدگاه
۲۲ بهمن ۱۳۹۸ در ۲۲:۴۸
شکرخدا همه نشونه هاشو داشتم??