فناوری 5G رتبهی اول سرمایهگذاریهای دههی آتی را به خود اختصاص خواهد داد
این روزها صحبتها از نسل پنجم شبکه تلفن همراه رونق گرفته و تلفنهای همراهی که از این فناوری پشتیبانی میکنند، با افتخار تمام راجع به آن صحبت میکنند. اما نسل پنجم شبکه تلفن همراه چیست، چه زمانی تجاریسازی خواهد شد و چه کاربردهایی دارد؟
تاریخچهای کوتاه از نسلهای شبکه تلفن همراه
شبکهی تلفن همراه که بعضا با عنوان ارتباط سیار سلولی نیز شناخته میشود، شبکههایی هستند که در آنها برجهای رادیویی، منطقهای را با امواج رادیویی تحت پوشش قرار میدهند و تلفنهای همراه با قرار گرفتن در آن مناطق میتوانند از خدمات شبکهی مورد نظر بهره بگیرند. تلفن همراه مورد نظر برای اینکه بتواند از خدمات پیشرفتهی نسل جدید شبکه بهره بگیرد، باید قابلیت پشتیبانی از آن را داشته باشد.
تاکنون ۵ نسل از شبکههای تلفن همراه شکل گرفتهاند. نسل اول این شبکهها که به 1G مشهور است در سال ۱۹۸۲ شکل گرفت و از سیستمهای آنالوگ برای برقراری ارتباط استفاده میکرد. در سال ۱۹۹۱ نسل دوم شبکههای تلفن همراه به وجود آمد. فناوری 2G به سیستمهای دیجیتال ارتقا پیدا کرد که قابلیتهای بیشتری نیز فراهم کرد. فناوری 3G در سال ۲۰۰۱ راهاندازی شد و برقراری ارتباطات را با سرعت بیشتری فراهم کرد.
در سال ۲۰۱۱ فناوری 3G ارتقا پیدا کرد و نسل چهارم ارتباطات شکل گرفت. هماکنون نیز تلفنهای همراه تلاش میکنند تا قابلیت بهرهگیری از فناوری 5G را فراهم کنند و مزیتهایی همچون افزایش سرعت انتقال داده تا ۲۰ گیگابیت بر ثانیه، افزایش ظرفیت سرویسدهی به کاربران شبکه، کاهش تاخیر شبکه، بهینگی بیشتر مصرف توان در تجهیزات شبکه و کاربر و همچنین پشتیبانی از سرعت بیشتر برای کاربران را ایجاد کنند.
نسل پنجم شبکه تلفن همراه
با اینکه نسل پنجم شبکههای تلفنهای همراه هنوز تجاریسازی نشدهاند، اما پیشبینی میشود با فراگیر شدن آن، این فناوری بتواند جایگزین تمامی اتصالات موجود روی کرهی زمین شود. پیشبینیها نشان میدهند که تا سال ۲۰۲۱ بیش از ۱.۴۶ تریلیون دلار ارزش برای سرمایهگذاران این حوزه فراهم شود.
به همین دلیل است که بسیاری از سرمایهگذاران معتقدند در دههی آتی، میزان سرمایهگذاری روی این فناوری رتبهی ۱ را به خود اختصاص خواهد داد.
براساس گزارشات وبسایت دیجیتال ترندز در حال حاضر این گوشیها از نسل پنجم شبکهی تلفن همراه پشتیبانی میکنند:
- آنر وی سی هواوی
- میت پد پرو هواوی
- میت ایکس هواوی
- میت ۲۰ ایکس هوواوی
- وی ۶۰ تینکیو ال جی
- وی ۵۰ تینکیو ال جی
- موتو زد ۴ موتورولا
- موتو زد ۳ موتورولا
- موتو زد ۲ فورس
- نوکیا ۸.۳
- نوبیا ایکس زد تی ای
- وان پلاس ۷ تی پرو
- وان پلاس ۷ پرو
- فایند ایکس ۲ پرو اوپو
- رینو ۳ پرو اوپو
- رینو ۱۰x زوم اوپو
- گلکسی اس ۲۰ اولترا سامسونگ
- گلکسی اس ۲۰ پلاس سامسونگ
- گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ
- گلکسی اس ۱۰ سامسونگ
- گلکسی فولد سامسونگ
- گلکسی A90 سامسونگ
- گلکسی A71 سامسونگ
- گلکسی A51 سامسونگ
- اکسپریا ۱ مارک ۲ سونی
- می ۱۰ شیائومی
- می میکس آلفا شیائومی
- می میکس ۳ شیائومی
- آکسون ۱۰ اس پرو زد تی ای
- آکسون ۱۰ پرو زد تی ای
۰ دیدگاه