کولار، نایلون یا روکش PVC: کدام بافت کابل مناسبتر است؟
از کابلهایی که یک ماه هم دوام نمیآورند خسته شدهاید؟ حق هم دارید. بازار کابلهای شارژر پر است از انواع برندها و غیربرندهای ارزان و گران، بدون اینکه راهی برای دانستن کیفیت آنها باشد. اما نه! شارژرها هم معیارهایی دارند که با دانستن آنها میتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا ببینیم کدام ماده محافظ کابل شارژر بهتری است.
شاید هنگام انتخاب کابل شارژر بعدی خود به واژههای تبلیغاتی چون محافظت کولار یا بافت نایلون برخورد کرده باشید. آیا اینها چیزی بیشتر از تبلیغات هستند؟ چه چیزهایی یک کابل شارژر خوب را میسازند؟ جلوتر به این سوالات پاسخ میدهیم.
اولین معیاری که هنگام خرید یک کابل شارژر به آن توجه میکنید احتمالاً طول کابل باشد. طول سیم اهمیت دارد اما تنها از منظر سلیقه و نیاز شخصی. طول کابل شارژر نباید تاثیری در دوام و ماندگاری آن داشته باشد.
چرا کابلها آسیب میبینند؟
بیشتر کابلهای شارژر که در بازار میبینید با روکش باریکی از جنس PVC عرضه میشوند. این ماده محافظ کابل شارژر خوبی نیست و به مرور زمان از بین میرود و سیم را در معرض آسیب میگذارد. بدتر آن که در این کابلهای ارزان قیمت، قسمت سر شارژر که قسمت حساس آن به شمار میرود محافظت نمیشود. اتفاقاتی مانند شکستن سر شارژر یا پاره شدن قسمت انتهایی آن از مشکلاتی است که با محافظ کابل شارژر ضعیفی مانند PVC پیش میآید.
این دو مورد باعث میشوند کابل شارژر دوامی نداشته باشد و خیلی زود وادار به خرید یک کابل دیگر شوید.
البته دوام کابل شارژر تا حد زیادی به سبک زندگی ما دارد. اگر زیاد سفر میکنید و کابل را با خود حمل میکنید، احتمال آسیب دیدن آن بالاتر خواهد بود. با این حال اگر سر شارژر محافظت نشود و قابل انعطاف نباشد، پاره خواهد شد.
راه حل چیست؟
خوشبختانه راههایی برای محافظت بیشتر از کابل پیدا شده و شرکتها به استفاده از آنها روی آوردهاند. همچنین به امنیت سر شارژر توجه بیشتری میشود و شاهد روشهای متفاوتی برای استحکام و انعطافپذیری سر سیمها هستیم. یکی از روشهای رایج، بافتهای فلزی – نایلونی است. لایههای نازک فلز مس، آلومینیوم یا فولاد به شکل بافت قسمت مرکزی سیم را پوشش میدهند و نایلون لایه بیرونی را محافظت میکند.
روشهای رایج دیگر محافظ های فویلی و مارپیچ هستند. هر یک مزایایی دارند. برای مثال پیچیدن محافظ به صورت ماریپیچ، انعطاف پذیری بالاتری نسبت به بافت دارد در حالی که بافت مقاومت بیشتری دارد و محافظ کابل شارژر بهتری است.
کولار (Kevlar)
کولار مقاومت بالایی دارد و استفادههای آن هم بسیار است. کابلهای شارژی که با کولار محافظت میشوند را نمیتوان از روی ظاهر تشخیص داد. در واقع قسمت رویه کابل همچنان پلاستیک است و زیر آن یک لایه کولار داریم. این طراحی باعث میشود حتی زمان خوردگی و پاره شدن قسمت بیرونی، به سیم آسیبی نرسد.
تصویر بالا نمایشی از این طراحی در کابل شارژر Anker PowerLine برای آیفون است. برای آشنایی با یکی از برترین برندهای تولید تجهیزات شارژ و تهیه کابل بالا، روی دکمه مربوطه کلیک/لمس کنید.
نایلون (Nylon)
بافت نایلونی روی لاستیک و بیرون کابل قرار میگیرد. این نوع پوشش از تنیدن نایلون بهم ساخته میشود. این نوع پوشش علاوه بر مقاومت، به انعطاف پذیری و جلوگیری از گره خوردن سیم نیز کمک میکند. برخلاف کولار، بافت نایلون پیش از PVC از بین میرود.
تصویر بالا از کابل شارژر شرکت انکر مدل پاورلاین+ II است. همانطور که میبینید انکر به این محافظت اکتفا نکرده است و سه لایه دیگر زیر نایلون قرار دارد.
۰ دیدگاه