برخی ویژگیهای اندروید که احتمالا نمیدانید
سیستم عامل اندروید در حال حاضر بزرگترین و محبوبترین سیستم عامل در بین گوشیهای هوشمند است که بخش زیادی از این محبوبیت به قابلیتهای فراوان و امکان شخصی سازی بالای آن برمیگردد. در حالی که قابلیت های اندروید بسیار زیاد هستند، اما برخی از آنها کمتر شناخته شدهاند و کاربران از آنها استفاده نمیکنند، در صورتی که میتوانند بسیار مفید واقع شوند. در این مطلب قصد داریم به برخی از این قابلیت های اندروید که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند، بپردازیم تا شما بتوانید از گوشی اندرویدی خود بهترین بهره را ببرید، پس حتما در ادامه همراه سایمان دیجیتال شوید.
پیش از پرداختن به متن توجه داشته باشید که برخی قابلیتها ممکن است بنا به برند گوشی حالت متفاوتتری داشته باشد ولی در حالت کلی با کمی تفاوت میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید.
۱) میتوانید نوتیفیکیشنهای کم اهمیتتر را بیصدا کنید
اگر شما از دسته افرادی هستید که نوتیف زیاد دریافت میکنید و این موضوع باعث میشود حواستان از کاری که میکنید پرت شود، این قابلیت دقیقا به کار شما میآید. برای بیصدا کردن نوتیف کافیست دست خود را به روی نوار نوتیف نگه دارید تا تنظیمات بیشتر نمایان شود (در برخی برندها از همین مرحله میتوانید گزینه بیصدا را انتخاب کنید ولی در برندهایی مانند شیائومی باید گزینه all categories را انتخاب کرده و سپس تیک allow sound را خاموش کنید).
پس از آن نوتیفیکیشنهای این برنامه بدون صدا دریافت شده و مزاحمتی برای شما ایجاد نمیکند. پیشنهاد میکنیم از این قابلیت برای برنامههایی که از اهمیت کمتری برخوردار هستند استفاده کنید.
۲) امکان اضافه کردن زیرنویس به ویدئو و پادکستها
یکی از قابلیت های تحسین برانگیز اندروید که سال پیش گوگل آن را معرفی کرد Live caption است که طبق معمول ابتدا برای پیکسلهای این شرکت مورد استفاده قرار گرفت. در حال حاضر هم گوشیهایی مانند نوت ۲۰ و وانپلاس ۸ از آن استفاده میکنند ولی لیست دقیقی از گوشیهای هوشمندی که این قابلیت را دارند در دسترس نیست، اما نکتهای که وجود دارد برای استفاده از live caption گوشی شما حتما باید از اندروید ۱۰ استفاده کند.
زمانی که این قابلیت را روشن کنید (درصورت وجود به روی گوشی) هر بار که ویدئویی پخش میشود گوشی به صورت خودکار زیرنویسی هم برای آن در یک جعبه مشکی رنگ پخش میکند (حتی اگر صدای گوشی بسته باشد باز هم این قابلیت صدای در حال پخش در ویدئو را زیرنویس میکند) که میتواند بسیار کاربردی باشد. برای روشن کردن آن هم کافیست به قسمت تنظیمات مراجعه کرده و در بخش سرچ به دنبال live caption بگردید.
۳) قابلیت دو نیم کردن صفحه (split screen)
یکی دیگر از قابلیتهای بسیار کاربردی اندروید که شاید کمتر استفاده شود دو نیم کردن صفحه است که کاربرد فراوانی داشته و به شما کمک میکند به عنوان مثال همزمان ویدئویی در قسمت بالای گوشی ببینید و در قسمت پایین یادداشت برداری کنید.
برای استفاده از split screen کافیست به قسمت برنامههای باز شده بروید (در صورت استفاده از دکمههای سنتی اندروید با زدن دکمه مرتبط و یا در صورت استفاده از ژستهای حرکتی با کشیدن و نگه داشتن دست از پایین صفحه) و گزینه split screen را انتخاب کنید و سپس یک برنامه را انتخاب کرده و در قسمت بالا و برنامه دیگر را در قسمت پایین باز کنید (در عکس زیر واتس آپ و گوگل کروم همزمان استفاده شده است).
دو نیم کردن صفحه دو نیم کردن صفحه
در پایان قابل ذکر است که همهی برنامهها از جمله اینستاگرام از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند.
۴) حالت تصویر در تصویر (picture in picture)
حالت تصویر در تصویر هم شباهت زیادی با قابلیت split screen دارد ولی در این حالت شما قادر هستید برنامه یا ویدئو در حال پخش را به صورت یک پنجره شناور (با امکان تغییر اندازه) داشته باشید و همزمان از برنامه دیگری به صورت تمام صفحه استفاده کنید. برای مشاهده لیست برنامههایی که از حالت تصویر در تصویر پشتیبانی میکنند کافیست به تنظیمات رفته و picture in picture را سرچ کنید.
برای استفاده از این قابلیت کافیست در هنگام پخش ویدئو با استفاده از دکمه هوم یا کشیدن دست از پایین به بالا (درصورت استفاده از ژستهای حرکتی) به صفحه اصلی بیایید تا ویدئو در پس زمینه به صورت پنجرهای شناور در بیاید.
۵) قابلیت قفل هوشمند (smart lock)
قابلیت قفل هوشمند به شما کمک میکند که با تنظیم مکان خاصی در صورت بودن در آنجا از باز کردن قفل گوشی راحت شوید، یعنی مثلا تنظیم کنید که در صورت بودن در محیط خانه گوشی به صورت دائمی باز باشد و زمانی که از خانه خارج شدید به حالت قفل دربیاید. همچنین میتوانید در تنظیمات این قابلیت حالت در حال راه رفتن را هم فعال کنید تا در صورت پیاده روی و استفاده از گوشی، قفل صفحه همیشه باز بماند.
توجه داشته باشید که برای این که smart lock به درستی کار کند باید location گوشی به صورت دائمی روشن باشد و این میتواند مصرف باتری را افزایش دهد. برای فعال کردن این قابلیت کافیست از منوی تنظیمات smart lock را سرچ کرده و یا در قسمت security به دنبال آن بگردید.
۶) امکان بازگردانی نوتیفیکیشنهای از دست رفته
حتما برای شما پیش آمده نوتیفیکیشنی که دریافت کردهاید را به طور ناخواسته ببینید و بعد از هم نتوانید دیگر آن را پیدا کنید. خوشبختانه در اندروید قابلیتی برای دسترسی به بخش نوتیفیکیشنها وجود دارد که با مراجعه به آن میتوانید تمام نوتیفهای دریافتی طی یک روز اخیر را مشاهده کنید (توجه داشته باشد که این قابلیت برای همهی گوشیهای هوشمند اندرویدی در دسترس نیست).
برای مشاهده این لیست کافیست در صفحه اصلی دست خود را به روی فضای خالی نگه دارید تا منو پایین باز شود و از این منو widgets را انتخاب کرده و به دنبال settings برگرید، در انتها با انتخاب settings به روی notification log کلیک کنید تا این ویجت به روی صفحه شما ایجاد شود. از این پس هر زمان که خواستید به لیست نوتیفهای یک روز اخیر دسترسی داشته باشید کافیست این ویجت را باز کنید.
۷) امکان اشتراک گذاری سریع اطلاعات وای فای
یکی از اشکالاتی که در مورد استفاده از وای فای وجود دارد به اشتراک گذاشتن رمز آن با دیگران است، چون اولا رمز ما معمولا طولانی و شامل حروف کوچک و بزرگ و اعداد بوده و ثانیا ممکن است این رمز برای برنامههای دیگر شخصی ما هم استفاده شده باشد و گفتن آن به دوست و فامیل که قصد وصل شدن به وای فای خانه را دارند کار منطقی نباشد.
برای رفع این مشکل در اندروید ۱۰ شما میتوانید QR کد وای فای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید تا آنها بتوانند به راحتی با اسکن این کد به وای فای وصل شوند. برای انجام این کار کافیست به بخش تنظیمات و سپس وای فای مراجعه کرده و به روی نام وای فایی که به آن متصل هستید کلیک کنید تا QR کد آن نمایان شود.
منبع: Cnet
۴ دیدگاه
۴ آبان ۱۳۹۹ در ۲۳:۳۲
چیز جالبی نبود اخه همه رو بلد بودیم
۴ آبان ۱۳۹۹ در ۱۴:۰۴
همشونو بلد بودم
۴ آبان ۱۳۹۹ در ۱۲:۵۱
اطلاعات خوبی بود،بیشتر اطلاع رسانی شود
۳ آبان ۱۳۹۹ در ۲۱:۰۰
حرفاش بد نبود چیزای خوبی بود