معرفی قابلیت نویز کنسلینگ هدفون ها و برترین هدفونهای مجهز به این فناوری
اگر شما هم اهل گوشدادن به آهنگهای موردعلاقهتان با هدفون یا هدست هستید، احتمالا درباره نویز کنسلینگ در هدفون ها چیزهایی را شنیدهاید. به احتمال زیاد شما هم مثل خیلی از افراد بهطور دقیق مفهوم نویز کنسلینگ را نمیدانید. دلیل این امر این است که شرکتهای سازنده هدفونها هیچوقت راز نحوه کارکرد این قابلیت را منتشر نکردهاند.در ادامه این مقاله تیم متخصص تکنولوژی سایمان دیجیتال از این رازها پردهبرداری خواهندکرد.
انواع نویز کنسلینگ هدفون ها
اولین چیزی که باید درباره این قابلیت بدانید این است که دو نوع نویز کنسلینگ برای هدفونها وجود دارد. دسته اول نویز کنسلینگها در میکروفون تعبیه میشود. این نویز کنسلینگ وظیفه دارد تا هنگامیکه شما در حال مکالمه با شخص دیگری هستید، صدای شما را بدون نویز و صدای اضافی به آن شخص برساند. این قابلیت باعث میشود تا صدای صاف و بدون خشی در هنگام مکالمه داشتهباشید.
دسته دوم نویز کنسلینگها در خود هدفون تعبیه میشود که وظیفه اصلی آن، جلوگیری از ورود صدای اطراف بهداخل گوش شنونده است. برای تشخیص این قابلیت در هدفونها کافیست هدفون را در حالت خاموش در گوش خود قرار دهید. اگر بعد از قرار دادن هدفون صدای محیط بهطور کامل قطعشد یا لااقل صدای محیط به کمترین مقدار رسید میتوان فهمید که این هدفون دارای نویز کنسلینگ است.
بیشتر بخوانید؛ راهنمای خرید هدفون های بی سیم
در ادامه مقاله به بررسی جزئیات بیشتری از این دو نوع نویز کنسلینگ خواهیم پرداخت.
نویز کنسلینگ میکروفون
این قابلیت بهطور مستقیم مزیتی برای شخصی که از هدفون استفاده میکند ندارد. اما باعث میشود تا دیگران صدای شما را بهطور واضح و فارغ از صداهای موجود در اطراف شما بشنوند. نقش این قابلیت در زمانهایی مثل رانندگی بیشتر میشود. چون در هنگام رانندگی به علت خطرات موجود و احتمال جریمهشدن، استفاده مستقیم از تلفن همراه خطرناک است پس بهتر است از هدفون برای مکالمه استفاده شود. در صورت استفاده از هدفون نیز قابلیت نویز کنسلینگ باعث میشود تا صدای جاده و شلوغی خیابان به طرف مقابل منتقل نشود تا آن شخص بهراحتی بتواند صدای شما را بشنود. این تنها یک نمونه از کاربردهای مفید نویز کنسلینگ بود و در شرایط مختلف دیگری هم این قابلیت میتواند بسیار کمککننده و مفید باشد.
نویز کنسلینگ میکروفون وظیفه شناسایی و پردازش سیگنالهای وارده به هدفون را دارد. پس از شناسایی سیگنالها، این نویز کنسلینگ اقدام به دفع سیگنالهای زاید میکند و نقش صافی را در هنگام مکالمه ایفا میکند.
برخی از هدفونهای حاوی نویز کنسلینگ میکروفون این قابلیت را دارند تا حتی صدای باد را نیز قطع کنند و به شما تجربه مکالمه در یک استودیو را القا میکند.
هدفونهای پیشرفتهتر از دو میکروفون برای جلوگیری از نویز استفاده میکنند. یکی از میکروفونها به دهان شما نزدیک است و دیگری اندکی با آن فاصله دارد. هنگامی که شما شروع به صحبت میکنید میکروفون نزدیک به دهان، صدای شما و اطراف را بهطور کامل دریافت میکند. در حالیکه میکروفون دوم که بالاتر از میکروفون اول قرار دارد تنها صدای محیط را دریافت میکند. حال با استفاده از الگوریتمهایی، صدای ضبط شده محیط توسط میکروفون دوم از میکروفون اول حذف میشود و تنها صدای فرد باقی میماند. این قابلیت شاید کمی عجیب بهنظر برسد اما سازندگانی که از این مدل برای نویز کنسلینگ استفادهکردهاند، توانستهاند نمونههای بسیار موفقی از هدفونهای نویز کنسلینگ را روانه بازار کنند.
نویز کنسلینگ هدفون ها
انگیزه اغلب کسانی که از هدفونها استفاده میکنند قطعکردن ارتباط گوشهای خود با صدای بیرون است.
اما برخی از هدفونها این قابلیت را ندارند و در صورت بلند کردن صدای آهنگ نیز صدای محیط قطع نمیشود. برای حل این مشکل و قطع کردن صدای کامل محیط میبایست از هدفونهای با قابلیت نویز کنسلینگ استفاده کنید. این قابلیت بهخصوص در مکانهایی با آلودگی صوتی بالا نظیر هواپیما و دیگر اماکن کاربرد بسیاری دارد.
نویز کنسلینگهای هدفون را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: نویز کنسلینگ فعال (Active) و نویز کنسلینگ منفعل (passive).
نویز کنسلینگ Passive (منفعل)
برخی از هدفونها بهدلیل طراحی ظاهری که دارند از ورود صدا به داخل گوش جلوگیری میکنند. احتمالا کارگرانی را که هنگام کار با دریل و دیگر تجهیزات ساختمانی از صدا خفهکن استفاده میکنند را دیدهاید. هدفونهای نویز کنسلینگ منفعل نیز از لحاظ کارکرد تا حدود زیادی شبیه صدا خفهکن کارگران هستند.
عمده کاربرد این هدفون ها برای استفاده در مکانهای شلوغ نظیر مترو،خیابان و … است.
نویز کنسلینگ Active (فعال)
نحوه کارکرد و فناوری استفادهشده در نویز کنسلینگ فعال کمی پیچیدهتر از حالت منفعل یا passive است.
این نویز کنسلینگ ابتدا با استفاده از الگوریتمهایی نویزهای موجود در صدا را شناسایینموده و سپس با استفاده از تکنیک ضد نویز، این سیگنالها را لغو کرده و از ورود آنها به گوش کاربران جلوگیری میکند.
این نویز کنسلینگ بیشتر برای رفع نویزهایی با فرکانس پایینتر مناسب است. البته توانایی رفع نویزهای فرکانس بالا را نیز تا حدود زیادی دارد.
نویز کنسلینگ های فعال معمولا در هدفونهای استریو مورد استفاده قرار میگیرند اما برخی هدفونهای مونو را نیز میتوان یافت که از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
معرفی برترین هدفون های با قابلیت نویز کنسلینگ
در این قسمت به معرفی چند نمونه از محبوبترین و برترین هدفونهای مجهز به قابلیت نویز کنسلینگ میپردازیم.
- Apple Air Pod Pro
برند اپل را میتوان شناختهشدهترین هدفون با قابلیت نویزکنسلینگ فعال در ایران بهشمار آورد.
کیفیت تماس خوب، صدا و بیس فوقالعاده و طراحی ظاهری زیبا از بارزترین ویژگیهای این هدفونها بهشمار میرود.
- Bose Noise Cancelling 700
این هدفون را میتوان هماهنگترین گزینه با دستیار صوتی گوگل (Google Assistant) بهشمار آورد. همچنین این هدفون قابلیت پخش 20 ساعت موزیک را بههمراه نویز کنسلینگ فعال در اختیار کاربران قرار میدهد. ساخت با کیفیت و طراحی ظاهری زیبا، کیفیت صدای عالی و قابلیت نویز کنسلینگ فعال از جمله مهمترین ویژگیهای این هدفون است.
- Marshall ANC 04092138
این هدفون جزو ارزانترین گزینههای موجود در بازار است که از قابلیت نویزکنسلینگ فعال نیز پشتیبانی میکند. میزان نگهداری شارژ این مدل از هدفونهای مارشال در حالت عادی 20 ساعت است و در صورت فعالبودن حالت نویز کنسلینگ (ANC) این مقدار 16 ساعت است.
شارژشدن کامل این هدفونها 3 ساعت زمان لازم دارد.
- Jabra Elite 65e
این هدفون قابلیت پخش موسیقی تا 8 ساعت در صورت فعال بودن قابلیت نویز کنسلینگ و همچنین 13 ساعت را در حالت عادی داراست.
با استفاده از این هدفون و تنها با لمس یک دکمه میتوان به الکسا، سیری و دستیار گوگل متصلشد.
این هدفون بهخاطر طراحی ظاهری زیبا و قیمت نسبتا مناسب، یکی از محبوبترین هدفونهای با قابلیت نویز کنسلینگ بهشمار میرود.
- Sony Wh-1000xm4
بهجرات هدفون 1000xm4 سونی را میتوان برترین نمونه هدفون ساختهشده با قابلیت نویز کنسلینگ معرفیکرد. این هدفون فوقالعاده با 1 ساعت شارژ میتواند تا 30 ساعت موزیکهای دلخواه شما را پخش کند بدون اینکه ذرهای از صدای محیط، گوش شما را اذیت کند.
برخی از هدفونهای موحود در بازار هر دو قابلیت فعال و منفعل نویز کنسلینگ را در خود دارند. اما این مدلها معمولا قیمت بالایی دارند و بهراحتی پیدا نمیشوند.
امیدواریم این مقاله به شما در شناخت قابلیت نویز کنسلینگ هدفونها کمک کننده بودهباشد. برای دریافت آخرین قیمتهای هدفونهای موجود در بازار، به صفحه اصلی فروشگاه سایمان مراجعه کنید.
۰ دیدگاه