روش های صحیح نگهداری از باتری موبایل
موبایلها و سایر دستگاههایی که بهطور روزانه از آنها استفاده میکنیم برای اینکه بهطور ایده آل پاسخگوی نیازهای ما باشند نیازمند نگهداریها و مراقبتهایی است که توجه به آنها خالی از لطف نیست. در این مقاله سعی داریم با ذکر نکاتی روشهای صحیح نگهداری از باتری را یادآور شویم:
روشهای صحیح نگهداری از باتری:
شارژ کردن را جدی بگیرید:
در زمینه شارژ اولیه باتری نظرات متفاوتی وجود دارد، اما پیشنهاد سایمان دیجیتال به شما این است که برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به دفترچه راهنمای همراه محصول مراجعه کنید. به این نکته نیز توجه کنید که باتریهای جدید نباید بهطور کامل تخلیه شوند زیرا این امر باعث کاهش ظرفیت باتری و درنتیجه باعث کاهش عمر باتری میشود.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کرد این است که باتری نباید به مدت طولانی در حال شارژ شدن باقی بماند. البته باتریهای جدید دارای IC هایی هستند که بعد از شارژ کامل اجازهی ورود جریان بیشتر به باتری را نمیدهند ولی طبق تحقیقاتی که اخیراً صورت گرفته، در صورت نگهداری شارژ باتری بین بازهی 40_80 درصد، باتری عمر بیشتری خواهد داشت؛ بنابراین بهتر است به جای شارژ کردن گوشی بعد از تخلیه باتری، تعداد دفعات شارژ را افزایش دهید. همچنین در صورت امکان هنگام شارژ گوشی خود را خاموشکنید، این امر باعث می شود برنامههایی که در پسزمینه فعال هستند و از باتری استفاده میکنند غیرفعال شوند. به این نکته نیز توجه کنید که هنگام شارژ گوشی، به هیچ عنوان از آن استفاده نکنید.
راهکارهای جلوگیری از حرارت بالای باتری:
مهمترین عامل مضر برای باتری حرارت است، بهطور مثال اگر باتری به مدت یک سال در معرض حرارت 38 درجه قرار گیرد حدود نیمی از ظرفیت اولیه خود را از دست میدهد. برای جلوگیری از این امر سعی کنید از شارژرها و کابلهای معتبر همراه دستگاه استفاده کنید و گوشی خود را در معرض نور آفتاب یا جاهای گرم قرار ندهید. در مواقع غیرضروری نیز کاور گوشی را جدا کنید و بهطور کلی از هر امری که باعث بالا رفتن دمای باتری شود جلوگیری کنید. همچینین در نظر داشته باشید که اگر باتری شما بیشازحد گرم شد، برای خنک کردن آن از روشهای سریع مثل قرار دادن در یخچال یا مقابل کولر استفاده نکنید و اجازه دهید باتری پس از مدتی به دمای معمولی خود برسد.
نرم افزار های مخرب:
عامل دیگری که باعث خالی شدن سریعتر باتری میشود، استفاده از نرمافزاریهای بهینهسازی عمر باتری میباشد. این نرمافزارها برخلاف باور و تبلیغات اشتباه هیچ کمکی به افزایش طول عمر باتری نخواهند کرد. درواقع این نرمافزارها با متوقف کردن برنامههای دیگر و پاک کردن حافظه پنهانی موبایل بهطور مداوم در حال اجرا در پسزمینهی موبایل هستند و علاوه بر کاهش سرعت موبایل، باتری آن را نیز مصرف میکنند و در نهایت اینکه برای کالیبره کردن باتری در هرماه 1 بار آن را تخلیه کنید.
به طور کلی نگهداری از باتری کار دشواری نیست و شما می توانید با توجه کردن به نکات ذکر شده سلامت باتری گوشی خود را حفظ کنید.
۳ دیدگاه
۹ آذر ۱۴۰۰ در ۰۹:۲۷
باسلام و خسته نباشید مقالتون جالب بود و کامل
یک سوال دارم من شارژر گوشیم رو گم کردم و یک شارژر fast گرفتم و بدون در نظر گرفتن جریان برق و … مدت ۹ ماه شارژ سریع میکرد اما از دیروز شارژ سریع نمیکنه و فقط معمولی و ۸ ساعت طول میکشه پر بشه و دوام زیادی هم نداره باید چیکار کنم؟
آیا شارژر فابریک میشه پیدا کرد و یا باتری رو عوض کرد؟؟؟؟ممنونم
۱۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۵:۵۴
ممنون از توضیحات خوبتون
برای کالیبره کردن که گفته شده ، باید بزاریم گوشی تخلیه کامل بشه بعد بزاریم تا فول شارژ بشه؟
ینی از 0 تا 100؟
۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۶
سلام و ممنون از مطالعه مقاله
دوست عزیز یکی از روش های کالیبره کردن، به شرح زیر می باشد:
تا زمان خالی شدن کامل باتری از گوشی خود استفاده کنید.
تلفن خود را روشن کنید. گوشی احتمالا تا قبل از اتمام بوت شدن دوباره خاموش خواهد شد، اما باتری هنوز کاملا خالی نشده است.
گوشی خود را در حالت خاموش به شارژ متصل کنید و در زمان شارژ به هیچ عنوان از آن استفاده نکیند.
هنگامی که مطمئن شدید که باتری شما کاملا شارژ شده است، گوشی خود را دوباره روشن کنید. استفاده معمول و عادات شارژ معمولی خود را از پیش بگیرید.
بعد از روشن شدن، گوشی خود را ریستارت کنید.
(در نظر داشته باشید که به طور کلی کالیبره کردن باتری ضرورت بالایی ندارد.)