
استندبای چیست؟ بررسی حالت استندبای در گوشی و هدفون
حتما واژهی استندبای (Standby) در تستهای باتری گوشیهای هوشمند و هدفونهای بیسیم به گوشتان خورده است (میزان مصرف باتری در حالت استندبای x روز است) و شاید این مفهوم برای شما ناآشنا باشد، به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مطلب به معنا و مفهوم این عبارت بپردازیم. پس با سایمان دیجیتال همراه شوید.
استندبای تایم چه مفهومی دارد؟
پاسخ ساده است؛ بیشترین زمانی که گوشی هوشمند میتواند با وجود اتصال به شبکه اینترنت و بدون استفاده روشن بماند. این زمان نشان دهندهی این است که اگر در طول روز از گوشی استفاده زیادی نداشته باشید، ولی به اینترنت متصل باشید تا انتهای روز چند درصد از شارژ باتری آن مصرف میشود.
Cell Standby Cell Standby
در هدفونهای بیسیم زمانی که آنها را روشن کنید (یا برای هدفونهای کوچکی که درون گوش قرار میگیرند زمانی که آنها را از جعبه خارج میکنید) بلوتوث این دستگاهها روشن شده و آماده میشود تا به گوشی هوشمند یا لپ تاپ یا هر وسیلهی دیگری متصل شود.

اگر این فرآیند طولانی شود و یا به عنوان مثال فراموش کنید که هدفون خود را خاموش کنید، این دستگاهها به حالت استندبای در میآیند. یعنی با وجود این که آماده اتصال به دیگر دستگاهها هستند، تلاش میکنند که کمترین درصد شارژ از باتری را استفاده کنند (برخی از آنها بعد از مدتی به طور خودکار خاموش میشوند تا به طور کلی مصرف باتری قطع شود).
جدای از اینها برنامههای گوشیهای هوشمند نیز حالت استندبای دارند، چرا که به عنوان مثال برنامههای شبکههای اجتماعی باید به طور دائمی آمادهی دریافت پیام باشند. پس این حالت با باز بودن دائمی برنامه چه تفاوتی دارد؟ پاسخ ساده است؛ زمانی که گوشی برنامه را به حالت استندبای در میآورد بیشتر دسترسیهای این برنامه را محدود کرده و فقط اجازه دریافت پیام و ارسال نوتیفیکیشن به آن میدهد.
چرا محصولات از حالت استندبای استفاده میکنند؟
اصلیترین دلیل استفاده دستگاههای مختلف از حالت Standby به مصرف کمتر باتری برمیگردد، چرا که این امکان را فراهم میآورد که با وجود آماده به کار بودن باتری کمتری مصرف شود. البته نکتهای که وجود دارد این است که نسخههای مختلف بلوتوث یا شبکههای اینترنت نظیر 4G یا 5G مقدار متفاوتی انرژی مصرف میکنند و Standby time ارتباط زیادی با استفاده دستگاه از نسخههای مختلف آنها دارد.
چگونه این قابلیت را فعال کنیم؟
فعال کردن این حالت معمولا در محصولات مختلف به صورت خودکار صورت میگیرد، یعنی به عنوان نمونه زمانی که دکمه پاور گوشی خود را فشار میدهید و نمایشگر آن خاموش میشود به طور خودکار به حالت استندبای درمیآید تا بتواند تماسها، پیامها و نوتیفیکیشنهای مختلف را دریافت کند.
این حالت زمانی غیرفعال میشود که یا گوشی را به طور کلی خاموش کنید و یا این که شروع به استفاده از آن کنید (توجه داشته باشید که درصورت استفاده هم باز هم برنامههای مختلف به حالت Standby درمیآیند تا هم باتری کمتری مصرف شود و هم مقدار حافظه رم بیشتری در دسترس قرار بگیرد).
۴ دیدگاه
۱ آبان ۱۴۰۰ در ۲۳:۲۱
عالی بود . تهیه محتوای حرف نداره
۲۶ شهریور ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۵
سلام من کال استنبای من خیلی شارژ کم میکنه
۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۶:۲۲
تشکر خوب بود
۲۰ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۴:۲۲
آقا دستت نکنه واسه این مقاله. بسیار مفید بود