
هر آنچه که باید در مورد HMS بدانید: سرویس موبایلی هواوی
در پی اختلافات اقتصادی که میان چین و آمریکا شکل گرفت، هواوی به عنوان یکی از بزرگترین شرکای تجاری اندروید امکان همکاری با شرکتهای آمریکایی را از دست داد. بنابراین گوگل به عنوان یک شرکت آمریکایی دسترسی کاربران هواوی به سرویس موبایلی گوگل را محدود کرد. این سرویس شامل دهها برنامه از جمله گوگل، APIهای گوگل، سرویسهای مبتنی بر فضای ابری گوگل مانند یوتیوب، گوگل مپس، گوگل درایو، گوگل کروم، گوگل فوتوز، گوگل پلی استور و … است.
عدهای به اشتباه گمان کردند که عدم دسترسی به سرویس موبایلی گوگل به معنی عدم دسترسی گوشیهای هوآوی به سیستم عامل اندروید(متعلق به گوگل) است. اما اندروید یک پلتفرم منبعباز محسوب میشود و استفاده از آن به طور انحصاری در اختیار هیچ شرکتی نیست.
بنابراین این شرکت به توسعهی سرویس موبایلی خود با عنوان اچ ام اس هواوی (HMS) اقدام کرد.
سرویس موبایلی هواوی که توسعه آن قبل از محدودیتهای گوگل آغاز شده است، یک پلتفرم از جانب هواوی میباشد که جایگزینی برای سرویسها و برنامههای محبوب گوگل از جمله جیمیل، پلی استور و … را در گوشیهای هواوی و آنر به همراه میآورد. علاوه بر این، سرویس موبایلی هواوی امکانات و سرویسهایی در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد تا شاهد عرضه اپلیکیشنهای اختصاصی آنها نیز باشیم. بنابراین تا به اینجای کار میتوان گفت که همت و تلاش توسعهدهندگان و موفقیت هواوی در جذب آنها، نقش بزرگی در کم کردن جای خالی سرویس موبایلی گوگل در گوشیهای هواوی خواهد داشت.
به طور کلی اچ ام اس هواوی به دو قسمت اصلی تقسیم میشود. قسمت اول بخشی است که برای کاربران قابل لمس بوده و مواردی مثل فروشگاه اپلیکیشن اپ گالری، اپلیکیشن موزیک هواوی، حساب کاربری هواوی آیدی، مروروگر هواوی و … را شامل میشود. قسمت دوم که با نام HMS Core شناخته میشود در واقع همان SDK، APIها و سرویسهایی است که هواوی در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد و جالب است بدانید که این کمپانی تاکنون موفق به جذب ۱.۴ میلیون توسعه دهنده و سازگاری بیش از ۵۵ هزار اپلیکیشن با سرویس موبایلی هواوی شده است.
معرفی گوشیهای هواوی دارای سرویس گوگل پلی
اما تجربه کار با سرویس موبایلی هواوی چگونه است؟
قبل از هر چیز برای استفاده از سرویس موبایلی هواوی باید Huawei ID داشته باشید که ساختن آن با ایمیل، بسیار آسان است و به وسیله آن، تمام تنظیمات، مخاطبها، اطلاعات تماس و … روی حساب شما ذخیره خواهد شد تا بعدا در گوشیهای دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد. با این حال هنوز هم فقدان سرویس موبایلی گوگل در برخی قسمتها دیده میشود؛ اما تلاشهای قابل تحسینی از سوی هواوی صورت گرفته تا نشان دهد سیستم عامل اندروید چندان هم به سرویسهای گوگل وابسته نیست.
برای نصب اپلیکیشن روی گوشیهای هواوی و آنر باید از اپ گالری هواوی و یا فروشگاههای شخص ثالث دیگر استفاده کنید که بیشتر اپلیکیشنهای کاربردی را در اختیار میگذارند. اما نبود برخی اپلیکیشنها، وجود تبلیغات در سایر فروشگاهها و همچنین دردسرهای نصب برخی بازیها باعث شده تا فعلا تجربهای به خوبی پلی استور را نداشته باشیم.
از سایر مشکلات فعلی HMS باید به نبود سرویس مناسب برای ذخیره دادههای مربوط به بازیها اشاره کرد که البته برای برخی از آنها راهکارهایی مثل استفاده از حساب فیسبوک و یا حساب سازنده بازی وجود دارد. از طرف دیگر، برخی از برنامههای ایرانی، امکان دسترسی به موقعیت مکانی را ندارند و برخی از آنها مانند اپلیکیشن اسنپ در حال حاضر به سرویسهای موبایلی گوگل وابسته است.
مشکل بعدی که قطعا برای برخی از کاربران آزار دهنده خواهد بود، عدم سازگاری برخی از اپلیکیشنها به خصوص اپلیکیشنهای شبکه اجتماعی و پیامرسانها، با سرویس نوتیفیکیشن HMS است.
با این حال، هواوی اعلام کرده است که در حال گفتوگو با توسعهدهندههای داخلی و خارجی است تا روز به روز شاهد سازگاری بیشتر اپلیکیشنها با HMS یا Huawei Mobile Service باشیم.
۰ دیدگاه