انواع گلس گوشی : با ناجی صفحه نمایش تلفن همراه بیشتر آشنا شوید
گوشیهای موبایل، با پیشرفت تکنولوژی و تغییر رویه زندگی انسان، عضو جدانشدنی زندگی او شدهاند و دائما در زندگی انسان دخل و تصرف دارند. با در نظر گرفتن این مهم باید از این محصولات نهایت مراقبت را به عمل آورد تا بتوانند کارایی مطلوبی از خود به نمایش بگذارند. در این بین، یکی از مهمترین بخشهای این دستگاهها، صفحه نمایش آنهاست. این بخش از موبایل شدیدا آسیبپذیر است و اگر دقت ویژهای به آن نشود، به زودی آسیب میبیند و خراب میشود. برای محافظت از این عضو، راهکارهای متنوعی از قبیل محافظهای صفحه نمایش یا گلس مطرح میشوند که با استفاده از آنها، میتوان طول عمر صفحه نمایش تلفن همراه را افزایش داد.
چرا گلس؟
تهیه گلس برای صفحه نمایش تلفن همراه هزینهای برای مشتری و کاربر در پی دارد. به عبارت سادهتر، اگر فردی علاقمند است گلسی را روی صفحه نمایش تلفن همراه خود داشته باشد، باید هزینه آن را پرداخت کند، اما چرا باید این هزینه پرداخت شود؟
برخی از گوشی های هوشمند، دارای گوریلا گلس در نسخههای گوناگون هستند که میتوانند در برابر آسیبهای ممکن مقاومت داشته باشند. ولی برای گوشیهای دیگر که دارای گوریلا گلس نیستند چه کار باید کرد؟ اینجا است که ویژگیهای گلس گوشی نمایان میشود. این محصولات، میتوانند صفحه نمایش گوشی را در برابر ضربات و خط و خش و حتی شوکهای الکتریکی مقاوم کنند و زیبایی و طول عمر صفحه نمایش را افزایش دهند.
گلس گوشی، برای افزایش بهینگی و مقاومت صفحه نمایش در برابر عوامل خارجی تهیه میشود. ممکن است در حالتی، ضربهای به صفحه نمایش وارد شود که حتی با وجود گوریلا گلس نیز، صفحه نمایش دچار آسیب شود. اینجا است که میشود روی گلس گوشی حساب باز کرد.
انواع گلس گوشی
ایده گلس و محافظ صفحه نمایش که برای بار اول توسط آقای هربرت شیگل در سال ۱۹۶۸ ارائه شد، توانست برای صفحه نمایش تلویزیونها ایدهای خلاقانه و مناسب باشد. در نهایت، با الهام از آن ایده، محافظ صفحه نمایش تلفنهای همراه یا گلس گوشی، معرفی و به بازار عرضه شد.
گلسهای گوشیها در انواع متفاوتی به بازار عرضه شدهاند و در اختیار کاربران قرار داده شدهاند. قبل از تهیه گلس گوشی، باید به فکر نوع آن باشیم تا با انتخاب مناسبترین نوع گلس، برای اسمارت فونمان بهترین محافظ صفحه نمایش را داشته باشیم. انواع گلس گوشی از لحاظ نوع جنس عبارتند از:
۱) شیشه حرارتدیده (Tempered Glass)
۲) پلاستیک پت (PET Plastic)
۳) پلاستیک تی پی یو (TPU Plastic)
۴) محافظ صفحه نمایش چندلایه (Multi-Layered Screen Protector)
۱) شیشه حرارتدیده
این نوع صفحه نمایش که در بازار ایران از جمله معمولترین گلسها است، علاوه بر محافظت در برابر خط و خش، در برابر ضربات نیز محافظت قابل قبولی از خود دارد. با استفاده از این نوع گلس، میتوانید از سلامتی صفحه نمایش در طولانی مدت اطمینان حاصل کنید و به راحتی از تلفن همراه خود در محیطهای گوناگون استفاده کنید.
۲) پلاستیک پت
این گلس، که به طور عمده از پلاستیک ساخته شده است، در برابر خط و خشهای نه چندان قوی مقاومت میکند و عملا در برابر ضربات وارده به صفحه نمایش، مقاومتی ندارد.
۳)پلاستیک تی پی یو
گلس ساختهشده از پلاستیک تی پی یو، به طور اختصاصی برای مقاومت در برابر خط و خش طراحی شده است. مقاومت این گلس در برابر خط و خش بیشتر از گلس ساخته شده از پلاستیک پت است و میتواند در برابر خشهای قوی نیز از خود مقاومت نشان دهد.
۴) محافظ صفحه نمایش چندلایه
این نوع از محافظها، علاوه بر مقاومت در برابر ضربات و خط و خش، در برابر شوکهای برقی تا یک مقدار مشخص نیز مقاومت نشان میدهند. این نوع از محافظین صفحه نمایش، نسخه تکمیلشده گلس گوشی هستند و میتوانند در برابر هر عامل خارجی تهدیدکننده مانیتور گوشی، از خود مقاومت نشان دهند.
لازم به ذکر است که به عنوان مثال گلس تی پی یو که به طور اختصاصی برای مقاومت در برابر خط و خش طراحی شده است، به نسبت سایر انواع گلس گوشی ، در این مورد مقاومت بهتری به نمایش میگذارد. با تعمیم این موضوع، میتوان نتیجه گرفت که هر نوع گلسی برای کار خاصی ساخته شده است و در آن کار هم میتواند نمایش قابل قبولی داشته باشد.
گلسهای که در بالا ذکر کردیم، از لحاظ نوع ساختار تقسیمبندی شدهاند، اما این محصولات از لحاظ نوع دیدی که به کاربر ارائه میدهند نیز تقسیمبندی میشوند. انواع گلس گوشی بر حسب نوع دیدی که به کاربر ارائه میدهند عبارتند از:
۱) گلس صفحه نمایش بسیار شفاف
۲) گلس صفحه نمایش ضدتابش
۳) گلس صفحه نمایش افزایشدهنده حریم خصوصی
۴) گلس صفحه نمایش آینهای
۱) محافظ صفحه نمایش بسیار شفاف
این نوع گلس تلفن همراه، از مواد اولیهای بسیار شفاف ساختهشده است و به همین دلیل هم میتواند دید بسیار شفافی از صفحه نمایش به کاربر ارائه دهد. محافظ صفحه نمایش بسیار شفاف، در برابر ورود اشعه فرابنفش خورشید مقاوم است و از این رو، اجازه نمیدهد تجربه کاربری کاربر از تلفن همراه به خاطر اشعههای مزاحم خورشید دچار مشکل شود.
۲) محافظ صفحه نمایش ضدتابش
محافظ صفحه نمایش ضدتابش، همان طور که از اسمش هم پیدا است، به طور عمده برای خودداری از اثرگذاری اشعه فرابنفش در دید کاربر ساخته شده است. مانند گلس بسیار شفاف، این گلس نیز از اثرگذاری اشعه فرابنفش در تجربه کاربری کاربر از تلفن همراه خودداری میکند و تصاویر نمایش داده شده در صفحه نمایش را به خوبی به کاربر به نمایش میگذارد. در بین مردم، این نوع از گلس محافظ صفحه نمایش، گلس مات نامیده میشود.
علاوه بر آن، این گلسها، در برابر اثر انگشت نیز مقاوم هستند. اگر شما نیز از ماندن اثر انگشت در صفحه نمایش خود رنج میبرید، با انتخاب گلس صفحه نمایش ضدتابش و استفاده از آن در اسمارت فون خود، میتوانید اثرات انگشت روی صفحه نمایش را به حداقل برسانید و از استفاده از تلفن همراه خود لذت ببرید. این محصولات، از ویژگی ابتدایی گلسهای صفحه نمایش ، یعنی مقاومت در برابر خط و خش نیز بهرهمند هستند.
۳) محافظ صفحه نمایش افزایشدهنده حریم خصوصی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در مکانهای عمومی حین استفاده از گوشی هوشمند خود معذب شوید و احساس کنید سایر افراد آن جمع، در حال تماشای صفحه نمایش گوشی شما هستند. در چنین حالتی، بهترین پیشنهاد برای شما، استفاده از محافظ صفحه نمایش افزایشدهنده حریم خصوصی است.
اگر در تلفن همراهتان از این نوع گلس استفاده کنید، فقط شما قادر خواهید بود به صفحهی نمایش تلفن همراه دسترسی پیدا کنید. بقیه افراد جز صفحهای سیاهرنگ چیزی نخواهند دید.
۴) محافظ صفحه نمایش آینهای
این محصولات، گوشی را به یک آینه جذاب، در زمانهای عدم استفاده از تلفن همراه، تبدیل میکنند. این نوع گلس برای افرادی که به ظاهر و قیافه خود اهمیت میدهند، مناسب است. البته، در گوشیهای امروزی، به دلیل وجود دوربین سلفی، نیاز به چنین گلسی کمتر احساس میشود و به همین دلیل هم گلس صفحه نمایش آینهای، کمترین محبوبیت را در بین کاربران امروزی تلفن همراه دارد.
با تهیه گلس صفحه نمایش، مانیتور گوشی را از آسیبهای جدی محافظت کنید. بهخاطر داشته باشید که آسیبهای ناشی از ضربات یا شوکهای برقی، میتوانند هزینههای گزافی برای تعمیر صفحه نمایش به کاربران تحمیل کنند. بنابراین، با هزینه بسیار کم، میتوانید از این گلسهای محافظ استفاده کرده و هزینه تعمیرات مانیتور گوشی را به حداقل برسانید.
منبع: Fixmyphone
۰ دیدگاه