استاندارد “MIL-STD-810g” به چه معناست و در کدام گوشیها مورد استفاده قرار میگیرد؟
رشد تکنولوژی، همواره با تحولات عظیمی در زمینههای گوناگون همراه بوده است. صنایع نظامی نیز مانند بسیاری از صنایع دیگر، با کمک تکنولوژی روزبهروز پیشرفتهتر میشود. از آنجایی که صنایع نظامی، مقولهای بسیار جدی و حساس به شمار میرود، استانداردهای سفت و سختی برای کنترل کیفی ابزار و تسلیحات نظامی تعیین شده است. یکی از این استانداردها، استاندارد MIL-STD-810g است که میزان مقاومت تجهیزات مختلف نظامی را در شرایط ناهنجار میسنجد.
شرایط ناهنجار، میتواند آب و هوای بسیار گرم یا سرد، فشار، ضربه، رطوبت، لرزش و یا هر چیز دیگری باشد. طبق این استاندارد، تجهیزات نظامی باید مقاومت کافی در مقابل این شرایط را داشته باشند، وگرنه مناسب میدان نبرد و شرایط سخت جنگی نیستند.
استاندارد MIL-STD-810g در گوشیهای موبایل
یکی از صنایعی که استاندارد MIL-STD-810g در آن مورد استفاده قرار میگیرد، صنعت گوشیسازی است. اگر یک گوشی، تمام آزمونهای لازم برای کسب این استاندارد را پشت سر بگذارد، نشان استاندارد MIL-STD-810g را دریافت میکند و میتوان تا حد زیادی مطمئن بود که این گوشی در شرایط بد جوّی مقاومت خوبی از خود نشان خواهد داد. تعداد این آزمونها 29 تاست که توسط ارتش ایالات متحدهی آمریکا طراحی شدهاند.
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا گوشیهای ساخته شده با این استاندارد فقط به درد میدان نبرد و شرایط سخت جنگی میخورند؟ باید بگویم نه. قشرهای دیگری نیز هستند که این گوشیها حسابی به کارشان میآید.
اگر در کار ساختوساز هستید و در ارتفاعات کار میکنید، اگر کوهنوردی جزو برنامههای دائمی شماست، یا اگر دوست دارید یک گوشی محکم داشته باشید که با افتادن و خیس شدن و… مشکل چندانی برایش پیش نیاید، میتوانید گوشیهایی که استاندارد MIL STD-810g دارند را در لیست بررسی خود برای خرید قرار دهید.
سوال دیگر این است که آیا گوشیهای دارای این استاندارد، فقط به سربازان و افسران جنگی فروخته میشوند؟ جواب منفی است. درست است که اکثر گوشیهایی که در بازار میبینید، فاقد استاندارد MIL-STD-810g هستند، اما با کمی جستوجو میتوان مدلهایی با این استاندارد پیدا کرد. در ادامه میخواهم چند برند و مدل مهم که دارای این استاندارد هستند را معرفی کنم.
کدام گوشیها دارای استاندارد مذکور هستند؟
وقتی از گوشیهای محکم و نظامی سخن به میان میآید، دو نام Doogee و CAT، اول از همه به ذهن آدم خطور میکنند. اگر علاقهمند به دنیای گوشیها باشید، احتمالاً تا به حال نام این گوشیها به گوشتان خورده و ظاهر محکم و خفن این گوشیها توجهتان را به خود جلب کرده است.
به جز این دو برند، برند معروف LG نیز چند مدلی را با این استاندارد تولید و به بازار عرضه کرده است. سامسونگ نیز از این بازار بیبهره نمانده و با چند مدل از جمله Galaxy Xcover Pro و Galaxy S8 Active، دو نماینده با استاندارد MIL STD-810g در بازار دارد.
لیست بهترین گوشیهای دارای استاندارد MIL-STD-810g:
- Samsung Galaxy S8 Active
- Samsung Galaxy Xcover Pro
- LG G8 ThinQ
- LG G8x ThinQ
- LG V60 ThinQ
- LG Velvet
- LG Wing
- CAT S62 Pro
- CAT S52
- CAT S42
- CAT S48C
- CAT S61
- Doogee S96 Pro
- Doogee S59
- Doogee S88
- Kyocera DuraForce Pro 2
- Ulefone Armor Mini 2
- Ulefone Armor 11 5G
- Ulefone Armor X7
- Ulefone Armor X8
مزایای داشتن یک گوشی با استاندارد MIL-STD-810g
از فاکتورهای مهمی که معمولاً در هنگام خرید گوشی در نظر گرفته میشود، جنس و مقاومت بدنهی آن است. طبیعتاً یک بدنهی قویتر به معنای مقاومت گوشی در برابر ضربه، شوک، گرما، سرما و رطوبت است. به جز آزمایشهای رایجی که برای اطمینان از استحکام بدنهی گوشیهای هوشمند انجام میشود، گوشیهای ارتشی، مجموعهای از امکانات بیشتر را نیز برای کاربر در نظر میگیرند.
نرمافزارهای کدگذاریشده: امنیت یک گوشی که برای شرایط جنگی ساخته میشود، از اهمیت ویژهای برخوردار است. قرار گرفتن اطلاعات موجود در گوشی یک سرباز یا افسر جنگی، میتواند تبعات مالی و جانی سنگینی در پی داشته باشد. بنابراین گوشیهای دارای این استاندارد، از یک مرحلهی امنیتی بیشتر بهره میبرند تا دسترسی به اطلاعات را برای هر فرد دیگری به جز صاحب گوشی بسیار دشوار کنند.
باتری تقویت شده: یک کاربر عادی تقریباً در هر جای شهر میتواند یک پریز برق برای شارژ گوشیاش پیدا کند! برای سربازان وضعیت کمی فرق میکند. یک عملیات جنگی میتواند روزها یا هفتهها به طول بینجامد و مدیریت منابع از مهمترین موضوعاتی است که در این شرایط مطرح میشود.
گوشیهای دارای استاندارد MIL-STD-810g دارای باتریهای تقویتشدهای هستند که باعث میشود بتوانید روزها بدون نیاز به شارژ مجدد، از گوشی خود استفاده کنید.
آنتندهی عالی: هیچچیز بدتر از این نیست که یک تماس ضروری داشته باشید ولی گوشی شما آنتن ندهد! اهمیت این موضوع برای سربازان و یا کوهنوردان بسیار بیشتر است. آنتن ندادن در شرایط دشوار ممکن است به قیمت جان فرد تمام شود. گوشیهای موردنظر، با آنتندهی فوقالعاده این مشکل را رفع کردهاند. در دورافتادهترین نقاط نیز میتوانید نسبت به آنتندهی این گوشیها مطمئن باشید.
بدنهی فوق محکم: اگر فکر میکنید گوشیتان بدنهی محکمی دارد، باید گوشیهای ارتشی را ببینید! همانطور که بالاتر هم گفتم، بدنهی محکم، مهمترین وجه تمایز این گوشیها با نمونههای دیگر است. اکثر گوشیهای ارتشی با آلیاژهای محکم فلزی ساخته شدهاند و استحکامی باورنکردنی دارند. علاوه بر این، از بهترین محافظهای صفحه و مقاومترین کاورهای ممکن برای حفظ این گوشیها از ضربه استفاده میشود.
قابلیتهای منحصربفرد: بودن در شرایط دشوار جنگی، نیازمند ابزاری ویژه است. گوشیهای دارای استاندارد MIL-STD-810g یک سری ابزار مخصوص برای این شرایط تدارک دیدهاند. دوربین حرارتی، چراغهای درخواست کمک و لیزرهای مخصوص برای دید بیشتر، نمونهای از این امکانات هستند. بسیاری از این امکانات حتی در گرانقیمتترین گوشیهای بازار هم پیدا نمیشوند و مختص این گوشیها هستند.
آیا داشتن استاندارد MIL-STD-810g به معنای بینقص بودن گوشی موردنظر است؟
داشتن این استاندارد میتواند تا حد زیادی خیال شما را از استحکام فیزیکی گوشیتان راحت کند. اما به خاطر داشته باشید که این استاندارد به معنای سختافزار قویتر و قابلیتهای بیشتر نیست. تمام گوشیهایی که نامشان را آوردیم، مانند هر گوشی دیگری ممکن است مشکلات رایج سختافزاری مانند هنگ کردن یا داغ کردن را تجربه کنند. این استاندارد صرفاً معیاری برای سنجش مقاومت فیزیکی گوشی موبایل است، نه بیشتر.
حتی در مواردی، به دلیل نبود نظارت جدی بر روند تولید و اجرای آزمونهای 29 گانه، این گوشیها در مقابل ضربههای نهچندان قوی نیز از خود ضعف نشان دادهاند. بنابراین صرف اینکه یک گوشی دارای این استاندارد است، دلیل بر برتری آن گوشی نیست . پیشنهاد میکنم اگر قصد خرید گوشیهای دارای استاندارد MIL-STD-810g را دارید، به شکل مجزا روی آنها تحقیق کنید تا مطمئن شوید نیازهای دیگر شما را نیز برطرف خواهند کرد یا خیر.
۰ دیدگاه