NFC چیست و چه کاربردی دارد؟
به لطف رشد سیستمهای پرداخت مختلف مانند Samsung Pay و Google Pay، ان اف سی NFC به یکی از اصلیترین فناوریهای بیسیم تبدیل شده است. این فناوری در تمام گوشیهای بالا رده بهکار میرود و امروزه در بسیاری از گوشیهای میان رده نیز شاهد وجود آن هستیم. احتمالاً نام NFC تابهحال به گوشتان خورده باشد؛ اما NFC چیست ، چگونه عمل میکند و چه کاربردهایی دارد، مواردی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
NFC چیست ؟
NFC مخفف عبارت “Near Field Communication” میباشد و همانطور که از اسم آن پیداست، این فناوری امکان برقراری با برد کوتاه را در بین دستگاههای سازگار فراهم میکند. برای استفاده از NFC حداقل به یک دستگاه فرستنده و به یک دستگاه گیرنده نیاز خواهد بود. این فنّاوری روی طیف وسیعی از دستگاهها قابلاستفاده میباشد و میتواند در حالت فعال و یا غیرفعال قرار بگیرد.
دستگاههای مجهز به NFC غیرفعال (منفعل) مانند برچسبها و سایر فرستندههای کوچک، میتوانند دادهها را بدون نیاز به منبع تغذیه در خود، به سایر دستگاههای NFC منتقل کنند. بااینحال، این دستگاهها نمیتوانند اطلاعات دریافتی از سایر دستگاه را پردازش کنند و دو دستگاه مجهز به NFC غیرفعال نمیتوانند با یکدیگر ارتباطی داشته باشند.
دستگاههای مجهز به NFC فعال قادر به دریافت و ارسال اطلاعات بوده و میتوانند با هر دو دستگاههای مجهز به NFC فعال و غیرفعال ارتباط برقرار کنند. تلفنهای هوشمند تاکنون بهعنوان رایجترین دستگاهها با NFC فعال شناخته میشوند و از نمونههای دیگر آن میتوان به درگاههای پرداخت لمسی و خوانندگان کارتهای حملونقل اشاره کرد.
NFC چگونه کار میکند؟
در قسمت بالا با NFC آشنا شدیم؛ اما این فناوری چگونه کار میکند؟ دقیقاً مانند بلوتوث، وای فای و تمام سیگنالهای بیسیم، فناوری ان اف سی نیز بر اساس اصل ارسال اطلاعات از طریق امواج رادیویی کار میکند. در واقع Near Field Communication استاندارد دیگری برای ارسال بیسیم دادهها میباشد.
ازاینرو تمامی دستگاهها برای برقراری ارتباط صحیح از طریق NFC باید مشخصههای خاصی را رعایت کنند. جالب است بدانید که فناوری مورداستفاده در ان اف سی مبتنی بر ایدههای قدیمیتر RFID است که برای انتقال اطلاعات از طریق القای الکترومغناطیسی بکار گرفته میشود.
این موضوع به یک تفاوت اساسی میان NFC و WiFi/Bluetooth اشاره میکند. این فنّاوری را میتوان با جریان الکتریکی در دستگاههای منفعل برای ارسال داده استفاده کرد. به این معنی که دستگاههای مجهز به NFC منفعل، نیازی به منبع تغذیه در داخل خود ندارند و بهجای آن میتوانند از طریق میدان الکترومغناطیسی که توسط یک مؤلفه NFC فعال تولید میشود، نیروی خود را تأمین کنند.
متأسفانه فناوری ان اف سی نمیتواند فرمان شارژ بیسیم گوشیهای هوشمند را اجرا کند؛ اما جالب است بدانید که فناوری شارژ بیسیم QI بر همین اساس است.
فرکانس انتقال دادهها در NFC برابر با 13.56 مگاهرتز میباشد که به کاربر اجازه میدهد دادهها را با سرعت 106، 212 یا 424 کیلوبیت در ثانیه ارسال کند. این سرعت انتقال داده بهاندازه کافی سریع است تا طیف وسیعی از انتقال دادهها مثل جزئیات تماس تا تعویض عکس یا موسیقی را پوشش دهد.
برای تعیین اینکه چه اطلاعاتی هنگام استفاده از ان اف سی بین دستگاهها ردوبدل میشود، باید عملکرد این فناوری را به سه حالت مجزا تقسیمبندی کنیم. متداولترین حالت استفاده از این حالت، شاید زمانی باشد که دو گوشی نظیر به نظیر مورد استفاده قرار گیرند. در این حالت دو دستگاه با NFC فعال قادر به تبادل انواع دادهها میان یکدیگر هستند. در این حالت دستگاه ارسالکننده داده بهعنوان NFC فعال و دستگاه گیرنده دادهها نیز بهعنوان دستگاه منفعل شناخته خواهد شد.
خواندن و نوشتن بهعنوان حالت بعدی، روش انتقال داده یکطرفه است. دستگاه فعال در این حالت، اطلاعات را از دستگاه منفعل میخواند و به این صورت دستگاهها ارتباط برقرار میکنند. بهعنوانمثال میتوانید برچسب NFC برای غیرفعال کردن صدا را در نظر بگیرید که روی میز کار خود چسباندهاید و با گذاشتن گوشی به روی آن، گوشی شما در حالت بیصدا قرار خواهد گرفت.
حالت نهایی، شبیهسازی کارت است. به این صورت که دستگاه ان اف سی میتواند بهعنوان کارت اعتباری هوشمند عمل کرده و امکان پرداخت بدون لمس و یا پرداخت با تنها یک ضربه هنگام خرید از فروشگاهها و یا استفاده از سیستمهای حملونقل را در اختیار بگذارد.
اکنون که بهصورت کامل با NFC آشنا شدید، شاید به نظرتان برسد که باوجود بلوتوث که رنج وسیعتری داشته و اتصال قدرتمندتری را در اختیار میگذارد، این فناوری چندان کاربردی نیست.
اما بد نیست بدانید که ان اف سی دو مزیت بزرگ در مقایسه با بلوتوث در اختیار میگذارد که یکی از آنها اتصال بسیار سریع بوده و دیگری مصرف بهمراتب پایینتر انرژی میباشد. ازاینرو این فناوری اتصال بیسیم در دنیای امروزی توانسته کاربردهای متنوعی را به خود اختصاص دهد.
منبع: androidauthority
۰ دیدگاه