NFC چیست

NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

به لطف رشد سیستم‌های پرداخت مختلف مانند Samsung Pay و Google Pay، ان اف سی NFC به یکی از اصلی‌ترین فناوری‌های بی‌سیم تبدیل‌ شده است. این فناوری در تمام گوشی‌های بالا رده به‌کار می‌رود و امروزه در بسیاری از گوشی‌های میان رده نیز شاهد وجود آن هستیم. احتمالاً نام NFC تابه‌حال به گوشتان خورده باشد؛ اما NFC چیست ، چگونه عمل می‌کند و چه کاربردهایی دارد، مواردی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

NFC چیست ؟

NFC مخفف عبارت “Near Field Communication” می‌باشد و همان‌طور که از اسم آن پیداست، این فناوری امکان برقراری با برد کوتاه را در بین دستگاه‌های سازگار فراهم می‌کند. برای استفاده از NFC حداقل به یک دستگاه فرستنده و به یک دستگاه گیرنده نیاز خواهد بود. این فنّاوری روی طیف وسیعی از دستگاه‌ها قابل‌استفاده می‌باشد و می‌تواند در حالت فعال و یا غیرفعال قرار بگیرد.

دستگاه‌های مجهز به NFC غیرفعال (منفعل) مانند برچسب‌ها و سایر فرستنده‌های کوچک، می‌توانند داده‌ها را بدون نیاز به منبع تغذیه در خود، به سایر دستگاه‌های NFC منتقل کنند. بااین‌حال، این دستگاه‌ها نمی‌توانند اطلاعات دریافتی از سایر دستگاه را پردازش کنند و دو دستگاه مجهز به NFC غیرفعال نمی‌توانند با یکدیگر ارتباطی داشته باشند.

دستگاه‌های مجهز به NFC فعال قادر به دریافت و ارسال اطلاعات بوده و می‌توانند با هر دو دستگاه‌های مجهز به NFC فعال و غیرفعال ارتباط برقرار کنند. تلفن‌های هوشمند تاکنون به‌عنوان رایج‌ترین دستگاه‌ها با NFC فعال شناخته می‌شوند و از نمونه‌های دیگر آن می‌توان به درگاه‌های پرداخت لمسی و خوانندگان کارت‌های حمل‌ونقل اشاره کرد.

NFC

NFC چگونه کار می‌کند؟

در قسمت بالا با NFC آشنا شدیم؛ اما این فناوری چگونه کار می‌کند؟ دقیقاً مانند بلوتوث، وای فای و تمام سیگنال‌های بی‌سیم، فناوری ان اف سی نیز بر اساس اصل ارسال اطلاعات از طریق امواج رادیویی کار می‌کند. در واقع Near Field Communication استاندارد دیگری برای ارسال بی‌سیم داده‌ها می‌باشد.

ازاین‌رو تمامی دستگاه‌ها برای برقراری ارتباط صحیح از طریق NFC باید مشخصه‌های خاصی را رعایت کنند. جالب است بدانید که فناوری مورداستفاده در ان اف سی مبتنی بر ایده‌های قدیمی‌تر RFID است که برای انتقال اطلاعات از طریق القای الکترومغناطیسی بکار گرفته می‌شود.

 این موضوع به یک تفاوت اساسی میان NFC و WiFi/Bluetooth اشاره می‌کند. این فنّاوری را می‌توان با جریان الکتریکی در دستگاه‌های منفعل برای ارسال داده استفاده کرد. به این معنی که دستگاه‌های مجهز به NFC منفعل، نیازی به منبع تغذیه در داخل خود ندارند و به‌جای آن می‌توانند از طریق میدان الکترومغناطیسی که توسط یک مؤلفه NFC فعال تولید می‌شود، نیروی خود را تأمین کنند.

متأسفانه فناوری ان اف سی نمی‌تواند فرمان شارژ بی‌سیم گوشی‌های هوشمند را اجرا کند؛ اما جالب است بدانید که فناوری شارژ بی‌سیم QI بر همین اساس است.

NFC چیست و چگونه عمل می کند؟

فرکانس انتقال داده‌ها در NFC برابر با 13.56 مگاهرتز می‌باشد که به کاربر اجازه می‌دهد داده‌ها را با سرعت 106، 212 یا 424 کیلوبیت در ثانیه ارسال کند. این سرعت انتقال داده به‌اندازه کافی سریع است تا طیف وسیعی از انتقال داده‌ها مثل جزئیات تماس تا تعویض عکس یا موسیقی را پوشش دهد.

برای تعیین اینکه چه اطلاعاتی هنگام استفاده از ان اف سی بین دستگاه‌ها ردوبدل می‌شود، باید عملکرد این فناوری را به سه حالت مجزا تقسیم‌بندی کنیم. متداول‌ترین حالت استفاده از این حالت، شاید زمانی باشد که دو گوشی نظیر به نظیر مورد استفاده قرار گیرند. در این حالت دو دستگاه با NFC فعال قادر به تبادل انواع داده‌ها میان یکدیگر هستند. در این حالت دستگاه ارسال‌کننده داده به‌عنوان NFC فعال و دستگاه گیرنده داده‌ها نیز به‌عنوان دستگاه منفعل شناخته خواهد شد.

خواندن و نوشتن به‌عنوان حالت بعدی، روش انتقال داده یک‌طرفه است. دستگاه فعال در این حالت، اطلاعات را از دستگاه منفعل می‌خواند و به این صورت دستگاه‌ها ارتباط برقرار می‌کنند. به‌عنوان‌مثال می‌توانید برچسب NFC برای غیرفعال کردن صدا را در نظر بگیرید که روی میز کار خود چسبانده‌اید و با گذاشتن گوشی به روی آن، گوشی شما در حالت بی‌صدا قرار خواهد گرفت.

حالت نهایی، شبیه‌سازی کارت است. به این صورت که دستگاه ان اف سی می‌تواند به‌عنوان کارت اعتباری هوشمند عمل کرده و امکان پرداخت بدون لمس و یا پرداخت با تنها یک ضربه هنگام خرید از فروشگاه‌ها و یا استفاده از سیستم‌های حمل‌ونقل را در اختیار بگذارد.

اکنون که به‌صورت کامل با NFC آشنا شدید، شاید به نظرتان برسد که باوجود بلوتوث که رنج وسیع‌تری داشته و اتصال قدرتمندتری را در اختیار می‌گذارد، این فناوری چندان کاربردی نیست.

اما بد نیست بدانید که ان اف سی دو مزیت بزرگ در مقایسه با بلوتوث در اختیار می‌گذارد که یکی از آن‌ها اتصال بسیار سریع بوده و دیگری مصرف به‌مراتب پایین‌تر انرژی می‌باشد. ازاین‌رو این فناوری اتصال بی‌سیم در دنیای امروزی توانسته کاربردهای متنوعی را به خود اختصاص دهد.

منبع: androidauthority

۰ دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب بیشتر

راهنمای خرید هولدر موبایل برای ماشین در تمامی رده‌های قیمتی (دی 1401)

"از هر چهار تصادف رانندگی یکی از آن‌ها به دلیل استفاده از گوشی هوشمند توسط راننده است." این...

پویا علیمی time-alt ۳۰ آذر ۱۴۰۱

چگونه تنظیمات VPN را از آیفون خود حذف کنیم؟

درحالی که سرویس های VPN راهکارهای راحتی را برای تنظیم کردن پروفایل بر روی آیفون ارائه می کنند،...

سارا صباح پور time-alt ۱ آبان ۱۴۰۱

بهترین گوشی ها با عمر بالای باتری و شارژدهی طولانی – دی ۱۴۰۱

گوشی‌های هوشمند هم مثل دیگر دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل از باتری نیروی خود را دریافت...

محمد ملکان time-alt ۵ مهر ۱۴۰۱

راهنمای خرید اسپیکر ارزان قیمت تا ۱ میلیون تومان (دی 1401)

از گذشته گوش دادن به موسیقی یکی از کارهای مورد علاقه انسان‌ها بوده که برای پر کردن اوقات فراغت...

محمد ملکان time-alt ۲۶ مرداد ۱۴۰۱

بهترین گوشی های اقتصادی تا ۵ میلیون تومان (دی ۱۴۰۱)

بهترین گوشی های اقتصادی بازار تا ۵ میلیون تومان از شرکت‌های نوکیا، سامسونگ و شیائومی در این...

پویا علیمی time-alt ۲۲ مرداد ۱۴۰۱

نقد و بررسی ویدیویی مچ بند سلامتی شیائومی Smart Band 7

 سری می‌بند به دلیل ارائه امکانات بی‌شمار در کنار قیمتی مناسب طرفداران بسیاری در سراسر جهان و...

ثنا جهاندار time-alt ۲۰ مرداد ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین هدفون و هندزفری‌ بازار در تمام رده‌های قیمتی

در این مقاله سعی کردیم تا بهترین هدفون و هندزفری‌ها را در بازی قیمتی 100 هزار تومان تا 10...

محمد ملکان time-alt ۱۸ مرداد ۱۴۰۱

راهنمای خرید بهترین گوشی میان رده از ۵ تا ۱۰ میلیون (دی ۱۴۰۱)

میانرده های جدید شهریور ۱۴۰۱ (بهترین گوشی های ۵ تا ۱۰ میلیون) در این مطلب معرفی شده‌اند و نقاط...

محمد ملکان time-alt ۱۱ مرداد ۱۴۰۱

مقایسه دوربین سامسونگ گلکسی S21 اولترا، آیفون 13 پرومکس و P50 هواوی

کیفیت دوربین یکی از ویژگی‌های مهم گوشی‌های هوشمند است و برای بعضی‌ها مهمترین معیار برای خرید...

پویا علیمی time-alt ۸ مرداد ۱۴۰۱

معرفی بهترین گوشی‌های شیائومی به ترتیب قیمت (دی ۱۴۰۱)

در بازار امروز گوشی های هوشمند یکی از ارکان اساسی خرید کاربران ارزش خرید محصولات است و در این...

محمد ملکان time-alt ۱ مرداد ۱۴۰۱