همهی ما گوشی های هوشمند شیائومی را به داشتن قیمت مناسب در کنار امکانات بالا میشناسیم و همین دو فاکتور باعث بالا رفتن فروش و محبوبیت این شرکت شده است. میانه های اردیبهشت امسال بود که شیائومی از میان ردهی جدید خود به نام می نوت ۱۰ لایت رونمایی کرد. این گوشی شباهت زیادی با می نوت ۱۰ دارد و به نوعی نسخهی ضعیف تر آن به حساب میآید که البته بیشتر تفاوت این دو گوشی هوشمند به بخش دوربین آنها بازمیگردد.
امروز قصد داریم به نقد و بررسی شیائومی می نوت ۱۰ لایت پرداخته و با ویژگی های آن بیشتر آشنا شویم و ببینیم این گوشی هوشمند مناسب چه دسته ای از کاربران است. پس در ادامه با ما همراه باشید، تا به پاسخ این سوالات برسیم.
ویدئوی جعبه گشایی این محصول را هم میتوانید از طریق این لینک مشاهده کنید.
طراحی
در زمینه طراحی و کیفیت ساخت باید گفت که می نوت ۱۰ لایت شیائومی راه برادر بزرگ تر خود یعنی می نوت ۱۰ را پیش گرفته است.
جنس بدنهی این گوشی از شیشه بوده که به وسیلهی گوریلاگس ۵ مراقبت میشود و در لبه های آن شاهد خمیدگی هستیم تا بهتر در دست جا بگیرد، فریم دور دستگاه اما جنس آلمینیومی دارد و در لبهی سمت راست میزبان دکمه های پاور، ولوم و خشاب سیمکارت، لبهی پایینی میزبان اسپیکر تکی، جک ۳.۵ میلیمتری صدا، میکروفون اصلی و درگاه usb type c و لبه ی بالایی میزبان مادون قرمز و میکروفون دوم میباشد.
در همان ابتدای در دست گرفتن می نوت ۱۰ لایت متوجه سنگینی و کیفیت ساخت خوب آن میشوید، این دستگاه ۲۰۴ گرم وزن و ابعادی ۹.۷×۷۴.۲×۱۵۷.۸ میلی متری دارد که نشان دهندهی بزرگی و ضخامت نسبتا زیاد دستگاه است. از طرفی به لطف همین ضخامت زیاد، دوربین این گوشی بیرون زدگی ندارد که نکته مطلوبی در طراحی آن به حساب میآید.
قسمت جلویی دستگاه اما جذابیت بسیار زیادی دارد، جایی که یک صفحه نمایش خمیده و کم حاشیه ۶.۴۷ اینچی از نوع امولد جای گرفته و به وسیلهی گوریلاگلس ۵ محافظت شده و ۸۷.۸٪ پنل جلویی را به خود اختصاص داده است.
قسمت پشتی دستگاه هم به دلیل جنس شیشهای اثرانگشت زیادی جذب کرده و میزبان ۴ دوربین و ۲ فلش دوگانه در یک قاب مستطیلی شکل میباشد.
در کل میتوان می نوت ۱۰ لایت را دستگاهی زیبا و با کیفیت مطلوب ارزیابی کرد.
صفحه نمایش و امنیت
خوشبختانه صفحه نمایش می نوت ۱۰ لایت قربانی کاهش هزینه تولید نشده است. شیائومی در این گوشی یک صفحه نمایش ۶.۴۷ اینچی امولد با لبههای خمیده استفاده کرده است که از رزولیشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰، تراکم ۳۹۸ پیکسل بر هر اینچ و نسبت ۱۹.۵:۹ بهره میبرد.
به لطف قرار دادن دوربین سلفی در ناچ قطرهای و استفاده از لبههای خمیده، نسبت صفحه به بدنه در این گوشی به عدد خوب ۸۷.۸٪ رسیده است که باعث میشود از نگاه کردن به آن و مشاهدهی محتوای گوناگون لذت ببرید. صفحه نمایش این گوشی کیفیت بسیار خوبی داشته و همه چیز در آن پویا، شفاف و شارپ هستند و رنگ ها دقت مطلوبی داشته و بخاطر امولد بودن، رنگ مشکی در آن با عمق زیاد به نمایش درمیآید.
در قسمت تنظیمات نمایشگر میتوانید به تنظیم رنگ ها پرداخته و یا از سه حالت خودکار، استاندارد و اشباع شده یکی را انتخاب کنید. حداکثر روشنایی صفحه نمایش در حالت دستی ۴۳۰ نیت است که در حالت خودکار تا ۶۰۰ نیت افزایش پیدا میکند و باعث میشود بتوانید زیر نور مستقیم خورشید هم بدون مشکل با آن کار کنید.
مزایای استفاده از صفحه نمایش امولد به نکات ذکر شده ختم نمیشود و به سازنده امکان استفاده از حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر را میدهد، جایی که می نوت ۱۰ لایت شیائومی از یک حسگر اپتیکال زیر نمایشگر استفاده میکند. این حسگر دقت و سرعت بسیار خوبی دارد و به راحتی اثر انگشت شما را شناسایی و قفل صفحه نمایش را باز میکند.
روش امنیتی دیگری که در این گوشی وجود دارد تشخیص چهره است که با دوربین سلفی انجام شده و سخت افزار جداگانهای برای این کار ندارد. سرعت و دقت شناسایی چهره مطلوب است و در نور نسبتا کم هم به خوبی عمل میکند، اما قطعا امنیت کمتری نسبت به حسگر اثرانگشت دارد.
عملکرد نرم افزاری و صدا
شیائومی در طی این سال ها تلاش کرده تا بتواند با بروزرسانی های مختلف، رابط کاربری خود را به بلوغ برساند که تا حد خوبی هم در این امر موفق عمل کرده است.
می نوت ۱۰ لایت از Miui 11 بر پایهی Android 10 بهره میبرد و بروزرسانی Miui 12 هم برای آن عرضه شده که زمان دریافت آن در بخش های مختلف جهان متفاوت است. با توجه به قدرت سخت افزاری خوب این گوشی که در قسمت بعد به آن خواهیم پرداخت و همچنین بلوغ و پایداری مناسب Miui 12، می نوت ۱۰ لایت عملکرد کاملا روان و بدون مشکلی دارد و در حین کار با آن خیلی کمتر از قبل دچار لگ و کندی خواهید شد.
از طرفی رابط کاربری شیائومی در این نسخه روی انیمیشن ها و طراحی مجدد آن ها وقت زیادی صرف کرده که باعث جذابیت Miui 12 شده است. از نظر قابلیت ها و امکانات، این رابط کاربری بسیار خوب است و امکان شخصی سازی در تمام قسمت های آن دیده میشود و شما میتوانید شکل و شمایل هر قسمتی را به سلیقهی خود درآورید.
از قابلیت های کاربردی Miui 12 هم میتوان به حالت تاریک، حالت مطالعه، پشتیبانی از ژست های حرکتی، دو بخش کردن نمایشگر، پنجره شناور، سوپر والپیپر، برنامه های دوتایی و … اشاره کرد.
این گوشی از یک اسپیکر تکی در لبهی پایینی بهره میبرد و شیائومی همچنان اعتقادی به قرار دادن اسپیکر دوگانه در دستگاه های خود ندارد. صدای پخش شده با این اسپیکر کیفیت و شفافیت بسیار خوبی دارد اما بلندی صدا در حد کاملا معمولی است.
قدرت سخت افزاری
شیائومی در دل می نوت ۱۰ لایت از چیپست اسنپدراگون 730G استفاده کرده، که دارای ۸ هسته ی پردازشی(۲×۲.۲ گیگاهرتز و ۶×۱.۸ گیگاهرتز) در کنار پردازندهی گرافیکی Adreno 618 است. این دستگاه در نسخه های ۶۴ رم ۶، ۱۲۸ رم ۶ و ۱۲۸ رم ۸ روانهی بازار شده و همچنین امکان استفاده از کارت حافظه در آن وجود ندارد که میتوان این موضوع را یکی از نکات منفی می نوت ۱۰ لایت به حساب آورد.
پسوند G استفاده شده در نام این چیپست از اول کلمهی Gaming گرفته شده و نشان دهندهی بهینه شدن آن برای بازی کردن است. این گوشی از قدرت سخت افزاری بالایی برخوردار است و به راحتی میتوانید روی عملکرد آن حساب باز کنید.
بازی هایی مانند کال آف دیوتی موبایل، آسفالت ۹ و پابجی موبایل با نهایت کیفیت و بدون هیچ مشکلی روی این دستگاه اجرا شده و با داشتن صفحه نمایش با کیفیت و کم حاشیه میتوانید از بازی کردن با آن لذت ببرید.
قابل ذکر است که بعد از حدود نیم ساعت بازی کردن یا کارایی سنگین، قسمت پشتی گوشی و پایینی صفحه نمایش شروع به داغ شدن میکند که امری طبیعی بنظر میرسد.
دوربین
همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، تفاوت اصلی می نوت ۱۰ لایت با برادران بزرگ تر خود به قسمت دوربین برمیگردد، جایی که شیائومی به منظور کاهش هزینه از لنز هایی با کیفیت کمتر بهره برده است. البته این به معنی بد بودن دوربین های این گوشی نیست و در ادامه به مشخصات و کیفیت آنها خواهیم پرداخت.
دوربین اصلی می نوت ۱۰ لایت سنسور ۶۴ مگاپیکسلی و دیافراگم f/1.9 دارد ولی به خاطر بهره بردن از قابلیت Quad Bayer در حالت پیش فرض روی کیفیت ۱۶ مگاپیکسل قرار دارد. این دوربین قابلیت فیلم برداری 4k 30fps را دارا میباشد و از پایدار کننده ویدئو(Video stabilization) هم بهره میبرد.
دوربین فوق عریض هم سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد و از دیافراگم f/2.2 بهره میبرد و قابلیت فیلم برداری full hd 30fps را دارا میباشد و خوشبختانه برای این دوربین هم قابلیت پایدار کننده ویدئو (Video stabilization) درنظر گرفته شده است.
دو دوربین بعدی هم ماکرو و سنجش عمق میدان هستند که به ترتیب سنسور های ۲ و ۵ مگاپیکسلی دارند.دوربین سلفی هم لنز ۱۶ مگاپیکسلی و دریچه دیافراگم f/2.5 دارد و در یک ناچ قطرهای در بالای نمایشگر قرار داده شده است.
کیفیت نهایی تصاویر و ویدئوها
در این قسمت سعی میکنیم از اعداد و ارقام فاصله گرفته و به سراغ کیفیت تصاویر و ویدئو های گرفته شده با می نوت ۱۰ لایت برویم و ببینیم که چه عملکردی را از خود نشان میدهند.
در شرایط نوری مناسب عکس های گرفته شده با دوربین اصلی در حالت پیش فرض کیفیت بسیار خوبی داشته و از جزئیات بالا در کنار نویز کم برخوردارند، همچنین رنگ ها با دقت بالا به نمایش درآمده و رنج دینامیکی هم مطلوب ارزیابی میشود. اگر کیفیت تصاویر را از حالت پیش فرض به حالت ۶۴ مگاپیکسلی تغییر دهید میتوانید عکس هایی با جزئیات بالاتر ثبت کنید ولی رنج دینامیکی کاهش یافته و نویز تصاویر افزایش مییابد و در کنار این ها عکس ها هم حجیم تر شده و فرآیند عکس برداری بیشتر زمان میبرد.
عکس های گرفته شده با دوربین فوق عریض هم جزئیات و دقت رنگ قابل قبولی داشته ولی رنج دینامیکی در آن ها کاهش مییابد، درکل میتوان عکس های گرفته شده با این لنز را قابل استفاده توصیف کرد.
دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو خوشبختانه از فوکوس خودکار بهره میبرد و شما را از قرار دادن لنز در فاصله ای مشخص بی نیاز میکند. عکس های گرفته شده با این دوربین هم قابل قبول هستند ولی جزئیات در آن ها کم است و شاید بیشتر بتوان به عنوان سرگرمی روی این لنز حساب باز کرد.
دوربین بعدی که به سراغ آن میرویم عمق سنج نام داشته و برای ثبت عکس های پرتره به کمک دوربین اصلی میآید. عکس های پرتره ثبت شده با می نوت ۱۰ لایت کیفیت خیلی خوبی داشته و برش سوژه از پس زمینه در اکثر زمان ها با دقت بالایی انجام شده و پس زمینه هم به اندازه کافی تار میشود.
عکس های گرفته شده با دوربین سلفی کیفیت خوبی داشته و رنج دینامیکی و جزئیات ثبت شده مطلوب ارزیابی میشوند ولی رنگ ها مقدار کمی بی جان هستند.
در نهایت به سراغ عکس های ثبت شده با دوربین اصلی در شب میرویم، جایی که کیفیت عکس ها چندان تعریفی نیستند، نویز تصاویر بالا رفته و جزئیات کاهش مییابد و عکس ها حالت آبرنگی به خود میگیرند. با روشن کردن night mode شرایط کمی بهبود پیدا میکند و به سطح قابل قبول تری میرسد. عکس های گرفته شده با دوربین فوق عریض هم در شب عملکرد خوبی نداشته و نمیتوان خیلی روی کیفیت آن ها حساب کرد.
ویدئو های 4k ثبت شده با دوربین اصلی جزئیات و کیفیت بسیار بالایی داشته و رنگ ها در آن با دقت خوبی ثبت میشوند، رنج دینامیکی ویدئو ها هم خوب ارزیابی میشود. اگر کیفیت رو به 1080p کاهش دهید به نسب جزئیات کاهش پیدا کرده ولی دقت رنگ و رنج دینامیکی ثابت میماند. به دلیل استفادهی دوربین از قابلیت پایدار کننده ویدئو(Video stabilization) در هنگام راه رفتن مشکلی برای ثبت ویدئو بوجود نیامده و ویدئوها بسیار خوب و روان ثبت میشوند.(این قابلیت فقط در حالت 1080p 60fps وجود ندارد)
ویدئو های دوربین فوق عریض اما رنج دینامیکی خیلی خوبی نداشته و رنگ ها کمی اشباع شده به نظر میرسند، جزئیات اما در سطح قابل قبولی قرار داشته و باید انتظارات از این دوربین را در حد کیفیت ۸ مگاپیکسی آن نگه داریم.
باتری
شیائومی در گوشی می نوت ۱۰ لایت از یک باتری حجیم با ظرفیت ۵۲۶۰ میلی آمپر ساعت استفاده کرده است که شارژدهی خوبی داشته و با استفاده عادی شما را ۱.۵ روز همراهی میکند.
البته اگر اهل بازی کردن و انجام کارهای سنگین با گوشی هستید این زمان میتواند تا ۱ روز کاهش پیدا کند که برای دستگاهی با صفحه نمایش با کیفیت و بزرگ عدد کاملا مناسبی ارزیابی میشود.
از طرفی سرعت شارژ شدن این باتری هم واقعا خوب است که این به لطف پشتیبانی از شارژ سریع ۳۰ واتی اتفاق افتاده است. خوشبختانه آداپتور موجود در جعبه هم ۳۰ واتی بوده و میتواند این گوشی را در ۳۰ دقیقه حدود ۵۳ درصد و در ۷۴ دقیقه به طور کامل شارژ کند که برای باتری با ظرفیت بالای ۵۲۶۰ میلی آمپر عدد هیجان انگیزی به حساب میآید.
از نکات منفی بخش باتری هم میتوان به عدم پشتیبانی از شارژ بیسیم اشاره کرد.
جمع بندی
گوشی می نوت ۱۰ لایت شیائومی با داشتن نمایشگر با کیفیت، باتری با شارژدهی بالا، قدرت سخت افزاری مناسب و کیفیت خوب دوربین ها ارزش خرید بالایی در بازهی قیمتی خود دارد.
پس اگر به دنبال گوشی هوشمند با توانایی بالا هستید که بتوانید برای انجام همهی کارها روی آن حساب باز کنید و از طرفی اهل بازی کردن و انجام کار های سنگین میباشید، قطعا می نوت ۱۰ لایت میتواند گوشی مناسب شما باشد.
می نوت ۱۰ لایت شیائومی با داشتن صفحه نمایش امولد با کیفیت، دوربین ها و باتری با عملکرد خوب، سخت افزار قدرتمند و در کنار همهی این ها قیمت مناسب میتواند گوشی هوشمند بسیار مناسبی در بازه قیمتی خود باشد
- صفحه نمایش امولد با کیفیت
- باتری با عملکرد بسیار خوب
- عملکرد خوب دوربین ها
- قدرت سخت افزاری مناسب
- عدم پشتیبانی از کارت حافظه
- عملکرد دوربین ها در نور کم
یک دیدگاه
۴ مهر ۱۳۹۹ در ۱۰:۵۵
خیلی خوب میشه سازنده لنز های دوربین رو هم ذکر کنید مثلا دوربین اصلی و سلفی این گوشی که سونی و سامسونگه.مرسی از زحماتتون