دلایلی بر عدم تعبیه دوربین در قلم گلکسی نوت 10
در ماه فوریه، شرکت Patently مطلبی از وجود دوربین داخلی در قلم گلکسی نوت 10 به اشتراک گذاشت که این اختراع در بخش بالایی قلم قرار دارد. مطابق اسناد موجود، نور از بخش بالایی جایی که دکمه قلم وجود دارد، وارد سنسور دوربین می شود و همچنین این دوربین از زوم اپتیکال بهره می گیرد.(به روز رسانی 7/11/2019 : گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس رسما رونمایی شدند)
البته هنوز از نقشه های سامسونگ برای به کار گیری این قلم اطلاعاتی در اختیار نیست. آیا می خواهد سوراخ موجود برای دوربین سلفی را حذف کند و به جای آن از قلم استفاده کند یا با استفاده از این قلم زوم قدرتمند تری در اختیار بگذارد. در کل قرار دادن دوربین در قلم گلکسی نوت 10 بنابه دلایلی که در زیر مطرح می شود، زیاد منطقی به نظر نمی رسد.
قلم S pen به اندازه کافی بزرگ نیست
ما نمی گوییم که شرکت بزرگ سامسونگ نمی تواند دوربین را روی قلم هوشمند قرار دهد؛ چراکه این شرکت ثابت کرده است که می تواند روی هر وسیله ای دوربین تعبیه کند، اما مشکل اصلی اینجاست که قلم S pen چندان بزرگ نیست که بتوان دوربین روی آن قرار داد.
قلم S pen قرار داده شده روی Galaxy Note 9 ابعاد 5.7*4.35 میلی متری دارد، در سمت دیگر سنسور 10 مگاپیکسلی موجود روی گلکسی اس 10 تقریبا ابعاد 8.7*8.7 میلی متری دارد که این ابعاد در قلم به همان اندازه استفاده شده در گلکسی نوت 9 نمی تواند گنجانده شود و نیاز به ساخت قلم بزرگتر احساس می شود.
ارتباط، یکی از مشکل های اساسی است
فرض کنیم سامسونگ قلم گلکسی نوت 10 را بزرگ ساخت یا از تکنولوژی ISOCELL Slim 3T2 در ساخت سنسور دوربین استفاده کند که بتواند دوربین کوچکی با قطر 5.1 میلی متری بسازد. با این کار شاید به نظر برسد این مشکل حل خواهد شد ولی در واقعیت این چنین نیست.
علاوه بر مشکل فضا، دوربین تعبیه شده روی قلم گلکسی نوت 10 باید به نحوی با خود گوشی ارتباط برقرار کند به احتمال قوی این ارتباط بی سیم خواهد بود. این ارتباط باید نه تنها شامل اطلاعات بصری باشد، بلکه باید از سرعت بالایی نیز برای ذخیره آنی عکس های ثبت شده، برخوردار باشد. بلوتوث برای چنین هدفی مناسب نمی باشد چراکه سرعت کمی دارد، Wifi direct هم که امروزه در دوربین های مدرن استفاده می شود، دارای سرعت مناسبی می باشد ولی کمی تاخیر در این نوع ارتباط آزار دهنده است. درمورد دیگر استاندارد های ارتباط بی سیم مانند آنچه در الجی وی 50 استفاده شده، باید گفت که برای فاصله های کوتاه مناسب می باشد.
مشکل عمر باتری
بار دیگر فرض کنیم که مشکل اتصال نیز به گونه ای بر طرف شد؛ چراکه در سال 2019 هستیم و علم و تکنولوژی پیشرفت زیادی دارد ولی عمر باتری هنوز یک مشکل بزرگ می باشد.
قلم گلکسی نوت 9 به جای باتری از یک ابر خازن استفاده می کند. این ابر خازن بسیار سریع شارژ می شود و از شارژدهی بالایی نسبت به باتری های لیتیوم یونی برخوردار است. اما این ابرخازن در مقایسه با باتری هم اندازه خود فقط کسری از ظرفیت باتری دارد ولی به قلمی برای 30 دقیقه کارایی و 200 کلیک و ارتباط آهسته بولوتوثی مناسب می باشد، اما برای ارتباط های سریع تر از بلوتوث و شارژدهی برای دوربین اصلا مناسب نخواهد بود.
برای حل این مشکل طبیعتا باید از باتری به جای ابر خازن استفاده کند ولی استفاده از باتری دارای مشکلات زیادی می باشد و راهی نیز برای دور زدن این مشکل وجود ندارد. باتری به مدت زمان بیشتری برای شارژ شدن نیاز دارد و همچنین بعد از گذشت چند سال عمر باتری کاهش می باشد و حتی ممکن است نیاز به سرویس کردن داشته باشد که کار بسیار مشکلی خواهد بود.
آیا S pen به این دوربین مجهز خواهد بود؟
با توجه به موارد ذکر شده در این مطلب، تصور این ایده کمی دور از انتظار به نظر می رسد ولی با این حال شاید سامسونگ موفق به انجام آن شود. شاید این دوربین قرار نیست به صورت دوربین جداگانه عمل نماید و ممکن است به صورت پاپ آپ عمل نماید و تنها در مواقعی که لازم است بصورت موقت به آن وصل شوید و اتصالات برق و اطلاعات از طریق پین های فلزی بر قرار شود. با این حال عملی شده این ایده کمی دیوانه وار به نظر می رسد ولی ممکن است شاهد تحقق آن باشیم.
منبع: phonearena
۰ دیدگاه