موسس هواوی

داستان زندگی رن ژنگفی : موسس هواوی

چندین سال پیش که بازار موبایل در دست شرکت‌هایی مطرح هم‌چون اپل، سامسونگ، سونی و نوکیا بود، با یک پدیده‌ی جدید روبرو شدیم که در مدت کوتاهی پس از تاسیس توانست با قیمت‌های پایین محصولات خود، بازار را از دست شرکت‌های غول‌آسا در آورد. این شرکت، شرکتی جز هواوی نبود. بازار محصولات موبایلی چین، با تلفن‌های همراه هواوی بر سر زبان‌ها افتاد و افراد بیشتری علاقمند به تهیه محصولات چینی شدند.
این شرکت موسسی به نام آقای رن ژنگفی دارد که توانست در زمان سلطه شرکت‌های مشهور بازار موبایل، نام هواوی را بر سر زبان‌ها بیاندازد. در این متن به زندگی‌نامه این مدیر می‌پردازیم و نقش او در موفقیت هواوی را بیان می‌کنیم.

سال‌های ابتدایی زندگی رن ژنگفی

آقای ژنگفی در ۲۵ اکتبر سال ۱۹۴۴ در ژنینگ کانتی چین (Zhenning County) و در خانواده‌ای روستانشین چشم به جهان گشود. پدر و پدربزرگ او، هر دو افراد موفقی در حوزه مدیریت و صنعت بودند و شاید موفقیت آقای رن ژنگفی و شرکتش هواوی، از ایشان به آقای ژنگفی به ارث رسیده است. پدر و مادر او هر دو معلم بودند و به پیشرفت‌های تحصیلی رن ژنگفی کمک‌های چشمگیری کردند.

ورود او به دنیای صنعت، در سال ۱۹۶۳ و با شروع تحصیلش در موسسه چونگ‌کینگ (Chongqing) اتفاق افتاد (این موسسه هم‌اکنون تحت عنوان دانشگاه چونگ‌کینگ مشغول به تربیت دانشجویان است). این موسسه، موسسه‌ای تحصیلی در حوزه معماری و مهندسی عمران بود. موسس هواوی پس از اتمام تحصیلش در این موسسه و تا سال ۱۹۷۴، در حوزه مهندسی عمران وارد بازار کار شد. در این سال کار او در حوزه مهندسی عمران به اتمام رسید و شروع به کار در حوزه مهندسی نظامی شد.

با کسب تجربه در این حوزه‌ها، او توانست موقعیت‌های شغلی با عناوین تکنسین، مهندس و معاون مدیر در حوزه نظامی کسب نماید. با فعالیت‌های چشمگیر آقای رن ژنگفی در حوزه نظامی، او توانست به کنفرانس‌های متعددی از قبیل کنفرانس علم ملی (در سال ۱۹۷۸) و دوازدهمین کنگره ملی کمونیست چین (در سال ۱۹۸۲) دعوت شود.

تاسیس شرکت هواوی

شرکت هواوی و آقای رن ژنگفی
شرکت هواوی و آقای رن ژنگفی

در نهایت و پس از چندین سال پربار در حوزه نظامی و مهندسی تکنولوژی‌های آن، موسس هواوی در سال  ۱۹۸۳ از صنعت نظامی بازنشسته شد. لازم به ذکر است که بازنشستگی وی با منحل‌شدن مهندسی نظامی کشور چین همراه بود و با منحل‌شدن آن، ایشان هم بازنشسته شدند. وی سپس در پایگاه خدمات لجستیکی شرکت نفتی شنژن جنوبی کار کرد.

موسس هواوی از کار در این موقعیت شغلی ناراضی بود و همین عدم رضایت، باعث شد شرکت هواوی را با سرمایه اولیه ۲۱۰۰۰ یوان چین (که حدود ۵۰۰۰ دلار بود) تاسیس کند. او در سال ۱۹۸۸ مدیرعامل شرکت هواوی شد و تا کنون نیز این موقعیت شغلی بر عهده وی است.

ابتدای کار شرکت آقای رن ژنگفی

در ابتدا هوآوی پیمانکار فروش ، نصب و نگهداری سوئیچ‌ها و تجهیزات سرور برای یک تاجر هنگ کنگی در چین بود. با اندکی فعالیت تجاری در این حوزه، با علاقه آقای ژنگفی، شرکت هواوی رو به سوی توسعه سوییچ‌های شبکه C&C8 آورد. این اتفاق، به عبارتی نقطه عطف شرکت هواوی و عامل پیشرفت آن بود. شاید اگر درایت مدیریتی رن ژنگفی نبود، توسعه سخت‌افزار شبکه در این شرکت رخ نمی‌داد و موفقیت‌های عظیم برای این شرکت غیرممکن می‌شد.

از زمان توسعه سوییچ‌های شبکه، استراتژی شرکت هواوی ارائه قیمت پایین برای محصولات بود. هواوی سوییچ‌های توسعه‌داده‌شده را به یک سوم قیمت بازار می‌فروخت و همین امر هم باعث شد نخستین موفقیت شرکت هواوی رقم بخورد.

نقش مدیریتی رن ژنگفی در موفقیت‌های هواوی

نقش مدیریتی رن ژنگفی در موفقیت‌های هواوی
نقش مدیریتی رن ژنگفی در موفقیت‌های هواوی

با توجه به پیش‌زمینه کاری موسس هواوی، دولت چین قراردادهای توسعه دیتا‌سنتر و ساخت ارتباطات از راه دور مبتنی بر اتصالات 4G را تقدیم شرکت هواوی کرد و باعث شد این شرکت چندین قدم به سمت جلو بردارد. همچنین هواوی مسئول ساخت زیرساخت‌های ارتباطی کشورهای آفریقایی در دهه ۱۹۹۰ نیز بود.

با فعالیت‌های آقای رن ژنگفی ، در سال ۲۰۱۷ شرکت هواوی به درآمد سالانه ۹۲.۵ میلیارد دلار رسید، یعنی عددی بسیار بزرگ و قابل قبول.  

هواوی و بحران‌های واردشده به آن

هواوی و تحریم‌های گوگل
هواوی و تحریم‌های گوگل

با پیشرفت‌های روز‌افزون شرکت هواوی و وجود مشکلات گسترده در کشور چین با کشورهای دنیا، روز به روز به اثرات منفی سایر کشورها و تحریم‌های آن‌ها روی این شرکت افزوده شد. یکی از این اثرات منفی، تحریم هواوی توسط آمریکا و شرکت گوگل در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۰ بود. بر اساس این تحریم، محصولات هواوی برای گوگل و سرویس‌های آن از درجه اعتبار ساقط شدند؛ اما با وجود این تحریم‌ها، تصمیماتی برای جایگزین‌کردن سرویس‌های هواوی به جای گوگل از سوی مدیران هواوی انجام گرفته است. چراکه این شرکت برای محصولات موبایلی خود سرویس‌های خاصی در نظر گرفت تا با استفاده از آن‌ها، جای خالی سرویس‌های گوگل را پر کند.

با اعمال این تحریم‌ها، آقای رن ژنگفی طی بیانیه‌ای اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا و شرکت گوگل بر ضد هواوی اثری در فروش محصولات و کیفیت کارایی محصولات این شرکت نخواهد گذاشت و هواوی هم‌چنان به قوت قبل به ارائه محصولات باکیفیت ادامه خواهد داد. 

با این حال، هواوی هنوز نتوانسته از این مانع به راحتی عبور کند و فقط گذر زمان است که نشان خواهد داد که آیا هواوی همانند گذشته خواهد توانست به این مشکل نیز فائق آید یا نه؟

هواوی امروزه در بیش از ۱۷۰ کشور و با قریب به ۱۸۰ هزار نفر کارمند مشغول کسب‌وکار است. نحوه پیشرفت و اثرات دید مدیریتی آقای رن ژنگفی در شرکت هواوی، از ابتدای فعالیت این شرکت تا اکنون، با موفقیت‌های این شرکت کاملا مشهود است.

به نظر شما این شرکت تا چه اندازه‌ای در بازار موبایل و تلفن‌های همراه موفقیت ظاهر شده است؟

۰ دیدگاه


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب بیشتر

راهنمای خرید گوشی ‌های هواوی به ترتیب قیمت

همه‌ی ما زمانی که تصمیم به خرید گوشی هوشمند می‌گیریم این سوال در ذهنمان نقش می‌بندد که کدام...

ثنا جهاندار time-alt ۱۸ اسفند ۱۴۰۰

چرا ساعت هوشمند Watch GT3 هوآوی را بخریم؟

ساعت‌های هوشمند روز به روز در حال تکامل و پیشرفت چشم‌گیری هستند و در هر مدل جدیدی که معرفی...

ثنا جهاندار time-alt ۸ اسفند ۱۴۰۰

نقد و بررسی نوا 8 (ویدئویی)

نقد و بررسی گوشی نوا 8 هواوی را به‌صورت ویدئویی در این مطلب می‌توانید مشاهده کنید؛ اما سوال...

مهدی حیدری time-alt ۱۰ آذر ۱۴۰۰

هوآوی در صدد تولید شارژر 100 واتی

تقریباً یک ماه پیش بود که آنر سری گوشی‌های آنر 50 خود را معرفی کرد که مدل آنر 50 پرو به همراه...

مهدی حیدری time-alt ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

پرچمداران جدید هواوی معرفی شدند

Huawei P50 Pro و Huawei P50، جدیدترین سری از پرچمداران شرکت هواوی، امروز ساعت ۱۶ طی مراسمی در...

صدرا علی‌پور time-alt ۷ مرداد ۱۴۰۰

نقد و بررسی مچ‌بند هوشمند هوآوی بند 6

مچ‌بند‌های هوشمند در چند ساله گذشته پیشرفت بسیاری داشته‌اند. پیشرفتی که به بی‌رحم‌تر شدن این...

پارسا جهانبانی time-alt ۲ مرداد ۱۴۰۰

تاریخ عرضه هوآوی P50 به صورت رسمی تأیید شد

سرانجام انتظارات به پایان رسید و سری هواوی P50 بالاخره رونمایی خواهند شد، چراکه هوآوی به طور...

مهدی حیدری time-alt ۲۸ تیر ۱۴۰۰

بنچمارک چینی Master Lu ده رابط کاربری برتر را رتبه‌بندی کرد: اوپو در صدر، شیائومی، هوآوی و سامسونگ در قعر جدول

درحالی که به سرعت نیمی از سال 2021 میلادی را پشت سر گذاشته‌ایم، رسانه‌ها و منابع ارزیابی...

مهدی حیدری time-alt ۲۲ تیر ۱۴۰۰

نسخه 4جی اسنپدراگون 888 در سری پی 50 هوآوی؟

شرکت آمریکایی کوآلکام قصد دارد نسخه‌ی 4جی تراشه اسنپدراگون 888 خود را بسازد. این تراشه در واقع...

مهدی حیدری time-alt ۲ تیر ۱۴۰۰

گوشی ارزان‌قیمت هوآوی با تراشه اسنپدراگون 480 به زودی عرضه خواهد شد

تقریباً اوایل همین ماه بود که هوآوی رویدادی برگزار کرد که طی آن از سیستم عامل جدید خود با نام...

مهدی حیدری time-alt ۳۰ خرداد ۱۴۰۰