معرفی برنامههایی برای سنجش سرعت گوشی
با پیشرفت چشمگیر گوشیهای هوشمند بازیهای اندروید و ios هم توسعه یافتند، تا جایی که در حال حاضر کاربران وقت و هزینه زیادی صرف آنها کرده و شاهد عناوینی پرطرفدار مانند Call of duty به روی این دو سیستم عامل هستیم. اجرای صحیح و با جزئیات بازیهای گرافیکی سنگین منوط به داشتن سخت افزار قوی است که در مطلبی به گوشیهای میانرده با بهترین cpu پرداختیم.
حال سوال اصلی که پیش میآید این است که چه سختافزاری را قوی و چه سختافزاری را ضعیف میگویند، اینجا جاییست که بنچمارکها کارایی پیدا کرده و به ما کمک میکنند عددی از قدرت سخت افزاری گوشی خود داشته باشیم تا بتوانیم به راحتی آن را با گوشیهای دیگر مقایسه کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
در همین راستا در این مطلب قصد داریم به معرفی بنچمارکهای مشهور بپردازیم تا بتوانید از طریق آنها با قدرت سخت افزاری گوشی خود آشنا شوید.
۱) بنچمارک Antutu
بنچمارک Antutu یکی از معروفترین ابزارهای سنجش قدرت سختافزاری گوشی با بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر است. این برنامه گوشی شما را در بخشهای مختلف مورد سنجش قرار داده و در نهایت به هر بخش نمرهای اختصاص میدهد و مجموع این نمرات، نمره کلی دستگاه را نشان میدهد.
این یعنی اگر به دنبال گوشی مناسب برای بازیهای گرافیکی هستید باید به نمره بخش GPU توجه ویژهای داشته باشید. این برنامه گوشیهای هوشمند را در چهار زمینه پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، تجربه کاربری و حافظه مورد سنجش قرار داده و به آنها نمره میدهد.
۲) بنچمارک Geekbench 5
بنچمارک دیگری که میتوانید قدرت سختافزاری گوشی را با آن بسنجید Geekbench نام دارد، برنامهای که به اندازهی برنامه Antutu کاربر ندارد، ولی عدهی کثیری از یوتیوبرهای مشهور از آن استفاده میکنند. ویژگی که این برنامه اضافهتر از برنامه قبل ارائه میکند، این است که شما میتوانید نتایج تک هسته و چندهستهای گوشی را به صورت مجزا مشاهده کنید (چون بخش Cpu گوشیهای هوشمند دارای چند هسته پردازنده مرکزی بوده که هر کدام حداکثر سرعت متفاوتی دارد).
۳) بنچمارک 3DMark
اگر قصد دارید قدرت سختافزاری گوشی را برای انجام بازیهای گرافیکی متوجه شوید، بهترین گزینه همین بنچمارک 3DMark است، چرا که به طور اختصاصی عملکرد دستگاه را در زمینه بازیها میسنجند و همین باعث شده تا توسعه دهندگان نام آن را بنچمارک گیمرها بگذارند.
از ویژگیهای مثبت این برنامه میتوان به نمایش تغییر دمای دستگاه و فریم بازی در طول تست و همچنین نشان دادن ثبات دستگاه اشاره کرد، یعنی این که برنامه به شما میگوید که در طول تست انجام گرفته شده قدرت سختافزاری تا چه حد پایین آمده و مثلا با نمایش عدد ۸۰ درصد به شما گوشزد میکند که این گوشی در اجرای بازیهای سنگین میتواند تا ۸۰ درصد قدرتش را حفظ کند.
۴) بنچمارک PCMark
ویژگی که باعث حضور PCMark در این لیست شده تنها توانایی سنجش قدرت سختافزاری گوشی هوشمند نیست، بلکه این برنامه میتواند عملکرد باتری گوشی را نیز مورد سنجش قرار داده و نشان دهد که دستگاه در هر بخش تا چند ساعت میتواند شارژ دهی کند، یعنی بعد از پایان تستهای انجام گرفته به شما نمایش میدهد که مثلا این گوشی میتواند به مدت 9 ساعت ویدئو پخش کند و یا به مدت 2.5 ساعت بازی اجرا کند و خیلی نکات دیگر.
سنجش سرعت گوشی در بخشهای مختلف سنجش سرعت گوشی در بخشهای مختلف
۵) برنامه CPU-Z
در ابتدا باید اشاره کرد که برنامه CPU-Z برای سنجش قدرت سختافزاری گوشی نیست و کاربرد آن به نمایش درآوردن جزئیات کامل سختافزاری دستگاه میباشد.
اطلاعات بخش باتری نمایش اطلاعات سختافزاری
زمانی که وارد این اپلیکیشن شوید تمام اطلاعات از جمله مدل تراشه به کار رفته در گوشی، تعداد هستههای پردازنده مرکزی، درصد در حال استفاده از CPU و … قابل مشاهده هستند، حتی میتوانید در این برنامه ببینید که چه تعداد از هستههای پردازشی در حال فعالیت بوده و چه تعداد در حالت توقف قرار گرفتهاند. پس اگر میخواهید دسترسی خیلی کاملی به جزئیات داخل گوشی داشته باشید بد نیست نگاهی به برنامه CPU-Z بیندازید.
برای رفع کردن مشکل دانلود این برنامهها از گوگل پلی میتوانید مطلب مرتبط را در وبلاگ ما مطالعه کنید.
۰ دیدگاه