بار دیگر سامسونگ بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند در دنیا شد
بازار گوشیهای هوشمند که بعد از پاندمی کرونا با بحران روبهرو شده بودند، به نظر میرسد که در سال 2021 به روال قبلی خود باز گشته است. گفتنی است بازار جهانی گوشی هوشمند در طی سه ماهه اول سال 2021 با افزایش 27 درصدی فروش، تجدید حیات چشمگیری را تجربه کرد.
بخش گوشیهای هوشمند به دلیل چالشهای اقتصادی و تولید که باعث ایجاد مشکلات عرضه و کاهش تقاضا شده بود، تحت تاثیر Covid-19 قرار گرفته بود. با این حال، تسهیل شرایط قرنطینه در سراسر جهان پایههای بهبود را ایجاد کرده است.
سامسونگ بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند، که اخیرا جایگاهش توسط اپل و هواوی به خطر افتاده بود، 76.5 میلیون دستگاه فروخته و 22٪ سهم بازار را به خود اختصاص داده است.
فروش جهانی گوشی هوشمند
اپل با 52.4 میلیون و 15 درصد مقام دوم را کسب کرد، در حالی که شیائومی از بهترین عملکرد خود در سه ماهه گذشته برخوردار بوده و فروش خود را با 62٪ افزایش به 49 میلیون واحد رسانده است و در جایگاه سوم قرار دارد. فروش اوپو با افزایش 60 درصدی به 37.6 میلیون و ویوو با افزایش 48 درصدی به 36 میلیون رسیده است که پنج رده برتر را تشکیل میدهند.
بیشتر بخوانید: هواوی قصد دارد تا پایان سال، 3 گوشی تاشو روانه بازار کند
در این بین هواوی نیز با کاهش شدید فروش مواجه است. این مسئله دو دلیل عمده دارد. یکی از دست دادن سهم فروش آنر با فروختن این زیربرند است. دگری تحریمهای آمریکاست که دسترسی هواوی را به فناوریهای کلیدی محدود کرده است. درحال حاضر هواوی با مجموع فروش 18.6 میلیون دستگاه، در رتبه هفتم از لیست بزرگترین تولیدکننده گوشی قرار دارد.
چالشهای این شرکت همچنین به نفع رقبای چینی خود بود که به طور فزایندهای بازارهای خارج از کشور خود را با گوشیهای میانرده ارزان قیمت و باکیفیت هدف قرار میدهند.
مدیر بخش تحقیقات Canalys، بِن استانتون میگوید: “علاوه بر ارزش بالای محصولات، شیائومی در حال حاضر همچنین در زمینه جذب استعدادهای محلی و پیشگام بودن در زمینه نوآوریهای پیشرفته گامهایی برداشته است. همانطور که با گوشی Mi 11 Ultra و گوشی تاشوی اخیر آن، Mi Mix Fold ، این قضیه را به خوبی به همگان نشان داد”.
مطالعه بیشتر: معرفی فری لیس پرو هواوی
آینده رقابت بر سر جایگاه بزرگترین تولیدکننده گوشی
“رقبای هواوی نیز مزیتهای برتری دارند. اما دراین بین حجم بالای محصولات شیائومی، درواقع به توزیعکنندگان فرصت بهتری برای کسب سود نسبت به برندهای دیگر میدهد. اما این پایان رقابت نیست. شرکتهایی مانند اوپو و ویوو نیز بسیار خوب عمل کردهاند و در بسیاری از مناطق در بازار میانردهها بالاتر از شیائومی قرار میگیرند. همچنین شرکت آنر نیز تهدید بزرگی به نظر میرسد. این شرکت مذاکراتش را با زنجیره تامین کنندگان انجام داده و در حال امضای قرار داد با شرکتهای مختلف است و قصد دارد نیمه دوم سال 2021 به بسیاری از بازارهای بزرگ دوباره بازگردد. درست است که شیائومی فعلا یکهتازی میکند، اما رقابت تازه شروع شده است.”
تحلیلگران همچنین خاطرنشان کردند که کنارهگیری ال جی از تجارت گوشی هوشمند، میتواند فرصتی برای موتورولا، TCL، نوکیا و یا ZTE در بازار آمریکا باشد. اگرچه Covid-19 همچنان مسدله اصلی تولیدکنندگان است، اما بحران جهانی کمبود تراشه، بیشتر نگرانکننده به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید: تمرکز هواوی بر روی بخش نرمافزاری
به گفته استانتون: “تامین اجزای حیاتی، مانند چیپست، به یک نگرانی عمده تبدیل شده است و مانع از تولید بیشتر گوشیهای هوشمند در سه ماهه آینده خواهد شد. و این مشکل تولیدکنندهها را به سمت تجدید نظر در استراتژیهای منطقهای سوق خواهد داد. ” وی ادامه داد: “بعنوان مثال ، برخی از برندها، در میان موج جدید COVID-19، اولویتبندی حملونقل گوشیها به هند را ندارند و در عوض تلاش خود را برای بهبود وضعیت مناطقی مانند اروپا متمرکز میکنند. گرچه این کمبودها همچنان ادامه دارد، اما به شرکتهای بزرگتر یک مزیت منحصر به فرد خواهد داد، زیرا برندهای جهانی قدرت بیشتری برای مذاکره در مورد فروش دارند. این قضیه فشار بیشتری به برندهای کوچکتر وارد میکند و میتواند بسیاری را مجبور کند که راه LG را دنبال کنند. “
منبع: TechRadar
۰ دیدگاه