
آیا کمپانیها باید در مورد برندینگ عجیب خود در پشت گوشیها تجدید نظر کنند؟
طراحی گوشیهای هوشمند تا رسیدن به کیفیت و سبک حال حاضرشان، راه درازی را طی کردهاند. صفحهنمایش تمامصفحه، قاب پشتی شیشهای یا از جنس پلاستیک با کیفیت رواج یافتهاند. همچنین فریم فلزی را در تمام گوشیهای بالا دیگر عادی شده است. البته طراحیهای بسیار عالی در گوشیهای اقتصادی مانند گلکسی A52 و ردمی Note 10 نیز دیده میشود.
پیشنهاد برای مطالعه: نقد و بررسی ردمی نوت ۱۰ (Redmi Note 10)
اما اخیراً یک روند طراحی ناخوشایند وجود داشته است، و آن اقدامی است که توسط برخی از شرکت ها برای افزودن برند تجاری گوشیهای خود انجام شده است. منظور ما یک نوشته ساده از نام برند در پایین قاب پشتی نیست. بلکه بیشتر، نام یا شعارهایی است که در پشت گوشی حک میشوند. و یا برند تجاری به حدی برجسته و بزرگ نوشته میشود، که به ویژگی اصلی طراحی تبدیل میشود.
برندینگ پشت گوشی؛ بزرگتر یعنی بهتر؟!
برخی از برندهایی که به این کار علاقه دارند میتوان به Realme, Poco, ZTE و Honor اشاره کرد. سری ZTE آکسون 30، از جدیدترین موارد این نوع برندینگ است. اگر عکس این گوشی را دیده باشید، نام بزرگ AXON را از بالا زیر دوربینها که تا پایین گوشی کشیده شده است، حتما به چشمتان خورده است. ZTE حداقل سعی کرد برند تجاری خود را در رنگ و بوی گوشی ترکیب کند و البته با این کار لطمه برگی به طراحی آن زده است.
جالب است که بدانید، شرکت این گوشی را در رنگهای سبز و مشکی بدون استفاده از نام تجاری خود عرضه کرده است، که حداقل به کاربران حق انتخاب میدهد. آیا گزینه رنگ طلایی یا سفید را بدون نام “Axon” در کنار آن میخواهید؟ خوب، شما هیچ شانسی ندارید!

زیر برند شرکت شیائومی یعنی POCO نیز، اخیرا یکی از طرفداران این نوع برندینگ است. اگر در برجستهسازی برند تجاری در پشت گوشیها، هنوز به پای ZTE نمیرسد. پوکو نام تجاری خود را در یک سوم پایینی قاب پشتی گوشیهای جدیدش، پوکو X3 و پوکو X3 Pro، با حروف بزرگ نگاشته است.

صدر جدول برندینگ
ریلمی بدون چونوچرا، در صدر جدول این نوع برندینگ است. گوشیهایی مانند سری 7 ریلمی، نارزو A10 و ریلمی 8 پرو، همگی برندینگی با حروف غولپیکر دارند که پشت آنها قرار دارد. به ویژه Realme 8 به دلیل تنظیم برند تجاریاش در یک نوار رنگی طراحدار، “برنده” بلامنازع است.

حتی کمپانی آنر نیز در گذشته از این ترند مثلا جذاب بصری مصون نبوده است. پرچمدار گذشته آنر 30 پرو پلاس، در قاب پشتیاش به کلمه درشت Honor مزین شده است. این واقعاً خجالتآور بود، زیرا فکر میکردیم این دستگاه بهترین گوشی این شرکت تا به امروز است. (جدا از مشکلات گوگل).

راه جایگزینی برای برندینگ پشت گوشی
ما دقیقا علت این نحوه برندینگ پشت گوشی را نمیدانیم، همانطور که شک داریم اکثر مشتریان نام سازنده اصلی گوشی خود را فراموش کنند. شاید بتوانید استدلال کنید که این امر از طرف سازنده به معنی افتخار به برند است، اما در وهله اول با داشتن حروف غول پیکر در پشت گوشی، از زیبایی طراحی آنها میکاهد.
البته به نظر توجیح و توضیحی برای شعار پشت گوشیهای ریلمی با عنوان “dare to Leap” وجود ندارد. شاید حتی کسی بخواهد پشت گوشیاش شعار “Live,Love,Laugh” را بنویسد.
بسیاری از شرکتهای تولیدکننده، لوگو یا نام تجاری خود را طوری که کمتر جلب توجه کند، در پشت گوشیهایشان به کار میبرند. مانند گوشیهای گوگل پیکسل، وانپلاس، یا آیفونهای اپل و گوشیهای سامسونگ. حقیقتا ما دوست داریم شرکتهایی مثل Poco, ZTE و Realme نگاهی به این شرکتها انداخته و درس فروتنی از آنها بگیرند.
برندینگ پشت گوشی به طور عجیب و مسخره، همیشه عامل پس زننده برای خریداران به حساب نمیآید. از آنجاییکه اکثر ما از گوشیهایمان داخل کاور استفاده میکنیم، شاید متوجه نام برند هم نشویم. البته اگر کاور شفاف استفاده کنیم قضیه کمی فرق میکند. البته اگر یک گوشی با امکانات عالی و قیمت خوب مد نظرمان باشد، شاید چشممان را به روی شعار و برندینگ مسخرهی آن ببندیم.
نظر شما در مورد این نوع برندینگ و نوشتن نام تجاری بر روی پشت گوشیهای هوشمند چیست؟
منبع: AndroidAuthority
۰ دیدگاه