ای سیم چیست و چه کاربردی دارد؟
با پیشرفت تکنولوژی در حوزههای مختلف، رفته رفته با مفاهیم و کلماتی مواجه میشویم که معنای آنها را نمیدانیم و این موضوع باعث میشود در درازمدت از این جریان عقب بمانیم. ما در سایمان دیجیتال تلاش میکنیم که همواره در کنار نقد و بررسی محصولات، جعبه گشایی، مقایسه و دیگر بخشها به مبحث آموزش هم بپردازیم تا شما بتوانید با زبانی ساده با تکنولوژیهای جدید آشنا شوید. در همین راستا در این مطلب قصد داریم به ای سیم (eSim) بپردازیم و شما را بیشتر با این مفهوم آشنا کنیم.
ای سیم چیست؟
ای سیم، سیمکارت مجازی است که میتواند شما را مانند سیمکارتهای سنتی به اپراتورهای سرویس دهنده متصل کند. این نوع سیمکارت دقیقا مانند سیمکارتهای سنتی کار میکند، با این تفاوت که شما دیگر نیازی به استفاده از سیمکارت فیزیکی ندارید و در واقع ای سیم باید به صورت پیش فرض توسط سازنده گوشی یا تبلت به روی محصول نصب شده باشد.
ای سیم چه کاربردی دارد؟
هر تکنولوژی که به طور کلی توسعه داده میشود، هدفی کلی را دنبال میکند تا بتواند زندگی را راحتتر کرده و وقت و انرژی کمتری از ما بگیرد. حال ای سیم (سیمکارت الکترونیکی) چه سودی برای ما خواهد داشت؟ در ادامه به مزایای این تکنولوژی اشاره خواهیم کرد.
- اولین نکتهی که کاملا واضح است، ای سیم باعث میشود تا دیگر نیازی به تعویض سیمکارت نداشته باشیم. این یعنی این که مثلا در صورت نیاز به استفاده از اپراتور همراه اول نیاز نباشد تا سیمکارت خود را از ایرانسل به همراه اول تغییر دهید و این عملیات به سرعت و سادگی در تنظیمات خود گوشی انجام شود. کاربرد بهتر از این؟
- دومین مزیت استفاده از این نوع سیمکارت کوچکتر شدن محصولات میباشد، چرا که این تراشه بسیار کوچک است و باعث میشود سازندگان بتوانند از فضای درگاه سیمکارت استفاده بهتری ببرند و به حذف کلی آن اقدام کنند.
- این کوچک بودن ای سیم باعث میشود تا بتوان از آن به راحتی در محصولات کوچکتری مانند ساعت هوشمند و یا دستبند هوشمند استفاده کرد، هرچند در حال حاضر هم برخی ساعتهای هوشمند از سیمکارت پشتیبانی میکنند، اما این نوع سیمکارت کار را برای شرکتهای سازنده به مراتب سادهتر میکند.
- استفاده از این تکنولوژی باعث میشود تا از تولید میلیاردها سیمکارت در سال جلوگیری شود که این کار شاید روند آسیب انسان به طبیعت را کمی کندتر کند.
- این تکنولوژی نقشی اساسی در اینترنت اشیاء دارد و در حال حاضر به روی دستگاههای مختلفی از جمله ماشینها، وسایل هوشمند خانه، گجتهای پوشیدنی و … استفاده میشود.
وضعیت ای سیم در ایران چگونه است؟
در ابتدا باید بدانید که در حال حاضر همهی گوشیهای هوشمند و تبلتها از این تراشه برخوردار نیستند و تنها دستگاههای خاصی وجود دارند که ای سیم برای آنها در نظر گرفته شده است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
گذشته از این شرکتهای سرویس دهنده ارتباطی باید از این فناوری پشتیبانی کنند و همان طور که میدانید معمولا تکنولوژیهای مختلف با تاخیر وارد ایران میشود. البته به طور کلی هنوز ای سیم در جهان هم فراگیر نشده است و شاید چند سال دیگر زمان ببرد تا سازندگان همهی گوشیها را به آن مجهز کنند و دیگر خبری از سیمکارت فیزیکی نباشد.
کدام محصولات ای سیم دارند؟
در ادامه لیستی از برخی محصولات دارای ای سیم ارائه میدهیم تا با محصولاتی که از آن بهرهمند هستند بیشتر آشنا شوید.
- iphone 12 Series
- iPhone 11 Series
- iPhone XS Series
- iPhone XR
- iPhone SE 2 2020
- iPad Pro 11″ 1st and 2nd Gen
- iPad Pro 12.9″ and iPad Air 3rd and 4th Gen
- iPad 7th and 8th Gen
- iPad mini 5th Gen
- Google Pixel 5, 4, 4a, 4 XL, 3, 3 XL, 3a, 3a XL
- Huawei P40, P40 Pro, Mate 40 Pro
- Motorola Razr
- Samsung Galaxy Fold, Note 20, Note 20 Ultra, S20, S20+, S20 Ultra, Z Fold 2, Z Flip
- Surface Duo
- Gemini PDA
- the Microsoft Surface Pro X
منبع: cellulardata.ubigi و digitaltrends
۰ دیدگاه