اسنپدراگون 215 رونمایی شد
کوالکام به تازگی پردازنده جدیدی برای گوشی های پایین رده تحت عنوان اسنپدراگون 215 معرفی کرده است. این پردانده مدل بروز شده چیپ قدیمی این شرکت یعنی اسنپدراگون 212 می باشد که معماری آن به 64 بیتی ارتقا یافته و بهبود های دیگری نیز در زمینه گرافیک و پشتیبانی از دوربین های چندگانه داشته است. با این حال از لیتوگرافی قدیمی 28 نانو متری بهره می برد.
این پردازنده جدید دارای چهار هسته Cortex-A53 با فرکانس 1.3 گیگاهرتز است که به ادعای شرکت ARM، حدود 50 درصد از پردازنده چهار هسته ای A7 استفاده شده در نسل قبلی سریعتر می باشد. علاوه بر این، به لطف معماری 64 بیتی استفاده شده، این تراشه با نسخه های جدید اندروید هم سازگاری دارد. پردازنده گرافیکی آن نیز Adreno 308 است که نسبت به مدل قبلی 28 درصد عملکرد بهتری به ارمغان میآورد و همان پردازنده گرافیکی استفاده شده در اسنپدراگون 425 است.
بهلطف بهره گیری از پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) دوگانه که برای اولین بار در سری 200 قرار گرفته است، این تراشه می تواند دو ماژول 13 و 8 مگاپیکسلی دوربین را به صورت همزمان اداره کند. بنابراین گوشی های مجهز شده به این پردازنده می توانند دوربین تله فوتو یا فوق عریض نیز داشته باشند. یکی دیگر از بهبود های انجام شده در این پردازنده، اضافه شدن امکان فیلم برداری با کیفیت فول اچ دی می باشد که در اسنپدراگون 212 با کیفیت اچ دی انجام می گرفت. با این حال حداکثر رزولوشن نمایشگر در 720 باقی مانده است ولی سازندگان می توانند از نسبت تصویر 19:9 در گوشی های مجهز شده به این تراشه استفاده نمایند.
در بخش ارتباطات نیز بهبود هایی نسبت به نسل قبلی صورت گرفته است و حالا دستگاه های بهرمند از اسنپدراگون 215 می تواند از وای فای 5 (802.11ac) استفاده کنند. بلوتوث نیز از استاندارد نسخه 4.1 به 4.2 ارتقا یافته و چیپست در بخش NFC نیز عملکرد بهتری خواهد داشت.
همچنین یکی از موارد دیگری که برای اولین بار به سری 200 اضافه شده است، پشتیبانی از تماسهای VoLTE به صورت دوگانه و EVS Voice (تماسهای صوتی با کیفیت Ultra HD) می باشد. در مقابل برخی موارد در این چیپست تغییرات زیادی به خود ندیده اند. برای مثال مودم LTE همان مودم استفاده شده در SD 212 می باشد که حداکثر سرعت دانلود 150 و حداکثر سرعت آپلود 50 مگابیت بر ثانیه را در اختیار می گذارد. در بخش حافظه نیز مانند گذشته رم هایی از نوع LPDDR3، حافظه داخلی eMMC 4.5 و کارتهای حافظه UHS-I را مشاهده خواهیم کرد.
نکته عجیب در مورد این چیپست پشتیبانی از فناوری شارژ سریع QuickCharge 1.0 (حداکثر 10 وات) است که در نسل قبل شاهد استفاده از نسخه 2.0 (حداکثر تا 18 وات) این فناوری بودیم. در تست های انجان گرفته کوالکام برای اسنپدراگون 215 با یک باتری 3000 میلیآمپر ساعتی، این پردازنده توانست بیش از 10 ساعت برای تماشای فیلم و 20 ساعت برای تماس صوتی شارژدهی نماید.
در نهایت این پردازنده را باید نسخه ضعیف تر شده اسنپدراگون 425 به شمار بیاوریم که برای گوشی های زیر 100 دلار با طراحی مدرن و امروزی گزینه مناسبی خواهد بود.
منبع: GSMARENA
۰ دیدگاه