ضمانت اصل بودن کالا
امروزه با توجه به پیشرفت صنعت تولید گوشی هوشمند و استفاده از تراشههای قدرتمند و صفحه نمایشهای بزرگ در اکثر گوشیها، باتری تعبیه شده در آنها به خوبی پاسخگوی نیازهای شما نخواهد بود و خرید پاور بانک میتواند راهکاری باشد که مشکل را تا حدودی رفع میکند. به همین منظور در این صفحه جدیدترین و بهترین پاور بانک های بازار در انواع مختلف با بهترین قیمت گرد هم آورده شده تا شما خریدی مطمئن و آسان را داشته باشید.
برای مشاهده قیمت پاوربانک ها و یا برای خرید پاور بانک، می توانید هر یک از محصولات لیست شده در این صفحه را باز کرده تا تصاویر و ویژگی های هر محصول را مشاهده نمایید.
پاور بانک چیست؟
پاور بانک یک باتری قابل حمل است که میتواند همیشه در کنار شما باشد و هر زمانی که به شارژر دیواری دسترسی نداشتید، از آن برای شارژ گجتهای هوشمند خود استفاده کنید. شما میتوانید با پاور بانک یک گوشی هوشمند، تبلت، دوربین و یا اسپیکر بلوتوثی خود را شارژ کنید.
اساس کار یک پاوربانک این است که میتواند شارژ شود و مقداری شارژ را در داخل خودش نگه دارد و زمانی که گوشی، تبلت یا گجت هوشمند دیگر شما به شارژ نیاز داشت، از آن استفاده کنید. البته که مدار این دستگاهها بسیار پیچیدهتر از آن است که فکرش را بکنید. زیرا علاوه بر شارژ کردن آنها ویژگیهای ایمنی، نشانگرهای توان و فناوریهای شارژ سریع را نیز در اختیار کاربران قرار میدهند.
مزایای پاور بانک در چیست؟
1) شارژ کردن دستگاههای هوشمند در سفر
این روزها یک از الزامات سفر کردن، به همراه داشتن یک پاوربانک است. وقتی پاور بانک به همراه داشته باشید، میتوانید در طول سفر تا زمانی که به پریز برق دسترسی ندارید، با استفاده از آن گوشی، دوربین دیجیتال، اسپیکر همراه و یا دیگر دستگاههای خود را شارژ کنید.
2) شارژ گوشی در زمان گیم بازی کردن
یکی از مواردی که گیمرها با آن دست و پنجه نرم میکنند، خالی شدن سریع شارژ گوشی در زمان بازی کردن است. اگر به هر دلیلی به پریز برق و شارژر دیواری دسترسی نداشته باشید، با استفاده از یک پاور بانک هیچ نگرانی خالی شدن شارژ گوشی درست وسط بازی کردن وجود نخواهد داشت.
3) نداشتن دغدغه بابت خالی شدن شارژ دستگاه الکترونیکی در خارج از منزل
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که زمان زیادی بیرون از خانه هستید یا عادت دارید آخر هفتههایتان را با کمپ کردن در دل طبیعت سپری کنید، پاور بانک یکی از واجبترین وسایلی است که باید با خودتان همراه داشته باشید.
شاید بخواهید عکسهای زیبایی در اینستاگرام خود آپلود کنید، گوشیتان را به اسپیکر بلوتوثی وصل کنید و آهنگهای مورد علاقهتان را در طبیعت گوش کنید. وقتی یک پاور بانک داشته باشید خیالتان بابت شارژ گوشیتان راحت است.
پاور بانکها قیمت خیلی بالایی ندارند و در عین حال به شما این امکان را میدهند در هر کجایی که باشید بتوانید گوشیتان را شارژ نگه دارید و هیچ وقت از دسترس خارج نشوید.
انواع پاور بانک
پاور بانک دارای انواع مختلفی است و در ابعاد مختلفی تولید میشود. برخی از آنها سایز جیبی بوده، برخی دیگر بزرگتر هستند و هر چه ظرفیت آنها بیشتر باشد، ابعاد بزرگتری دارند.
به طور کلی پاوربانکها به سه دسته تقسیم میشوند:
- پاوربانکهای یونیورسال
- پاور بانکهای خورشیدی
- پاور بانکهای بیسیم
پاور بانکهای یونیورسال
پاوربانکهای یونیورسال از نظر ابعاد و ظرفیت متفاوتند و با قیمتهای مختلفی عرضه میشوند. این پاور بانکها توسط آداپتورهای شارژ گوشیها شارژ میشوند.
پاوربانکهای خورشیدی
دسته دوم پاور بانکهای خورشیدی هستند. این پاور بانکها به پنلهای فتوولتائیک مجهز شدهاند که وقتی در معرض نور خورشید قرار بگیرند، باتری داخلی پاور بانک را شارژ میکنند. هرچند سرعت شارژ از طریق پنلهای خورشیدی کندتر است و به سرعت دسته اول شارژ نمیشوند، اما به شما اجازه میدهند آنها را از طریق یک کابل هم شارژ کنید.
پاور بانکهای بیسیم
اما سومین دسته از پاور بانکها، پاور بانکهای بیسیم هستند. این پاور بانکها برای استفاده نیازی به کابل و سیم ندارند؛ فقط کافیست گوشی، تبلت یا لوازم جانبی شما از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی کند تا بتوانید از این فناوری استفاده کنید.
نکته: تمام پاور بانکها دارای یک پورت ورودی برق هستند. این پورت بسته به مدل مورد شما میتواند متفاوت باشد. برخی با یک پورت microUSB شارژ میشوند، در حالی که برخی دیگر از یک پورت USB-C استفاده میکنند. علاوه بر این درگاههای خروجی نیز روی آنها تعبیه شده که میتوانید از آن طریق دستگاهتان را شارژ کنید. تعداد و نوع پورتهای خروجی پاور بانکها نیز با یکدیگر متفاوت است.
تفاوت پاور بانک و شارژر دیواری
هم وظیفه پاور بانک و هم شارژر دیواری، شارژ کردن دستگاههایی مثل گوشی هوشمند است. تفاوت بزرگی که بین این دو وجود دارد، قابلیت استفاده از آنها در مواقع مختلف است.
در واقع برای استفاده از یک شارژر دیواری ابتدا باید آن را داخل پریز برق قرار دهید و به منبع برق متصل باشد؛ سپس از طریق یک کابل گوشیتان را به آن وصل کنید تا شارژ شود. بنابراین شارژر دیواری در خودش هیچ انرژی را ذخیره نمیکند، بلکه مستقیماً برق داخل پریز را به باتری گوشی شما منتقل میکند؛ در حالی که یک پاوربانک میتواند مقداری انرژی (بسته به مدل انتخابی) را در خودش ذخیره کرده و دو یا چند بار گوشی شما را شارژ کند.
اکثر شارژرهای دیواری فقط میتوانند در لحظه یک دستگاه را شارژ کنند؛ اما روی پاوربانکها معمولاً چند پورت خروجی قرار گرفته است که میتوانید به لطف آنها به طور مثال همزمان گوشی و تبلت خود را شارژ کنید. این درحالیست که معمولاً سرعت شارژ شارژرهای دیواری خیلی بیشتر از پاور بانکها است.
برندهای تولیدکننده پاور بانک
برندهای بزرگی در سرتاسر جهان پاوربانک تولید میکنند. یکی از آنها برند انکر است. انکر یک برند فناوری چینی مستقر در ایالات متحده است که به جرأت میتوان آن را بزرگترین تولیدکننده لوازم جانبی موبایل در جهان دانست. یکی دیگر از برندهای معتبر فعال بازار بیسوس است. اما علاوه بر اینها میتوان به برندهای سامسونگ، شیائومی، راوپاور، ردمی و غیره اشاره کرد که هر کدام به نوبه خود، محصولات باکیفیتی را طراحی کرده و روانه بازار میکنند.
قیمت پاور بانک به چه مواردی بستگی دارد؟
قیمت پاوربانک میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. هر چه ظرفیت یک پاور بانک بیشتر باشد، قیمت بالاتری خواهد داشت. به طور مثال یک پاور بانک ۱۰ هزار میلیآمپر ساعتی قیمت پایینتری نسبت به یک پاور بانک ۳۰ هزار میلیآمپر ساعتی دارد.
یکی دیگر از عوامل مؤثر روی قیمت پاور بانک، پورتهای خروجی و ورودی به کار رفته روی آن است. به طور مثال روی برخی پاور بانکها فقط یک ورودی microUSB و یک یا دو پورت خروجی USB قرار دارد. برخی دیگر به جز ورودی microUSB، پورت مدرن USB Type C قرار دارد و خروجی USB Type C را هم ارائه میکنند. با بالا رفتن تعداد و تنوع پورتها، قیمت پاور بانک هم بیشتر خواهد شد.
مورد دیگری که روی قیمت یک پاور بانک تأثیر میگذارد، فناوریهای شارژ آن است. برخی از پاوربانکها به فناوریهای شارژ سریعی مجهز هستند که میتوانند مثل یک شارژر دیواری، به سرعت گوشی یا تبلت شما را شارژ کنند.
با فناوریهای پاور بانکها آشنا شوید
اگر به دنبال خرید یک پاور بانک بیسیم هستید، حتماً به وجود علامت Qi روی آن توجه کنید. این علامت نشان میدهد که پاور بانک از فناوری شارژ بیسیم سریع پشتیبانی میکند و بدون نیاز به کابل میتواند گوشی شما را سریعاً شارژ کند.
یکی از فناوریهای شارژ مرسوم در پاور بانکها، فناوری Quick Charge شرکت کوالکام است که به اختصار با نام QC شناخته میشود. اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی میکند، پاور بانک حاوی این فناوری میتواند با سرعت بیشتری گوشی شما را شارژ کند.
دیگر فناوری Power Delivery نام دارد که یک روش جدید برای شارژ سریع انواع محصولات (گوشی، تبلت و لپ تاپ) شما است. این فناوری میتواند تا ۱۰۰ وات را ارائه کند و توان خروجی بهینه، مناسب دستگاه شما را ارائه کند. به طور مثال اگر گوشی شما از فناوری شارژ ۲۵ واتی پشتیبانی کند، همین میزان را به صورت واقعی در اختیارش میگذارد.
چقدر طول میکشد یک پاور بانک شارژ شود؟
زمان شارژ شدن یک پاور بانک میتواند نسبت به ظرفیت آن متفاوت باشد. هر چه ظرفیت یک پاور بانک بیشتر باشد، شارژ شدن آن بیشتر طول میکشد. اما فاکتورهای دیگری مثل سرعت شارژ و فناوری شارژ به کار رفته در آن هم میتواند تأثیرگذار باشد. به طور مثال پاور بانکهایی که از فناوری GaN مجهز هستند، میتوانند خیلی سریعتر از معمول شارژ شوند. به طور معمول یک پاور بانک ۱۰ هزار میلیآمپر ساعتی حدوداً به ۴ ساعت برای شارژ کامل نیاز دارد؛ در حالی که پاور بانکهای مدرن در عرض ۱ ساعت هم شارژ میشوند. برای آنکه بفهمید پاوربانک شما چقدر شارژ شده و چقدر از شارژ آن باقیمانده، میتوانید از LED تعبیه شده روی بدنه پاور بانک استفاده کنید. اکثر پاور بانکها از این روش برای به نمایش گذاشتن شارژ خود استفاده میکنند.
از کجا بفهمیم یک پاور بانک چند بار میتواند گوشی یا تبلت ما را شارژ کند؟
پاسخ این سوال کاملاً به ظرفیت پاور بانک و باتری دستگاه شما بستگی دارد. ظرفیت یک پاور بانک بر حسب mAh یا میلیآمپر ساعت اندازهگیری میشود. در واقع هر چه میزان میلیآمپر ساعت یک پاور بانک بیشتر باشد، بدان معناست که قدرت بیشتری برای شارژ دستگاههای شما دارد.
هنگام خرید یک پاور بانک، دقت داشته باشید که تولیدکننده معمولاً «ظرفیت اسمی» آن را روی بدنه یادداشت میکند. این عدد با «ظرفیت واقعی» یک پاور بانک متفاوت است. اما تفاوت بین این دو در چیست و کدام باید ملاک اصلی ما برای انتخاب باشد؟
پاور بانکها در استفاده عادی روزمره، مقداری اتلاف انرژی دارند و همین باعث میشود ظرفیت واقعی آنها با عددی که به عنوان ظرفیت اسمی در مشخصات رسمی آنها اعلام میشود، تفاوت داشته باشد. سادهترین راه محاسبه ظرفیت واقعی پاور بانک، این است که ۳۰ درصد از ظرفیت اسمی آن بکاهیم. به طور مثال اگر ظرفیت یک پاور بانک ۱۰ هزار میلیآمپر ساعت باشد، ظرفیت واقعی آن میتواند ۷ هزار میلیآمپر ساعت باشد.
اگر میخواهید بدانید یک پاور بانک با یک بار شارژ شدن، چند مرتبه میتواند وسیله الکترونیکی شما را شارژ کند، کافی است ظرفیت واقعی پاور بانک را تقسیم بر ظرفیت باتری دستگاهتان کنید.
این یعنی یک پاور بانک با ظرفیت واقعی ۱۰ هزار میلیآمپر ساعت میتواند ۳ بار کامل و یک بار نصفه باتری گوشی با ظرفیت باتری 2700 میلی آمپر ساعت را شارژ کند.
هنگام خرید پاور بانک به چه عواملی باید دقت کنیم؟
ظرفیت پاوربانک
قطعاً یکی از اصلیترین ویژگیهایی که همه ما هنگام خرید پاوربانک باید مد نظر داشته باشیم، ظرفیت آن است. ظرفیت پاوربانک ها با واحد میلیآمپر ساعت (mAh) بیان میشود. هرچه عدد پشت این واحد بزرگتر باشد، ظرفیت پاوربانک نیز بیشتر است و برای دفعات بیشتری گجت دیجیتال شما را شارژ میکنند.
پشتیبانی از شارژ سریع و پاوردلیوری
پاوردلیوری که به اختصار به صورت PD نوشته میشود، یکی از فناوری های شارژ سریع است که در پاوربانک ها دیده میشود. این فناوری با افزایش توان خروجی پاوربانک به حداکثر توان پشتیبانی شده توسط گوشی، سرعت شارژ شدن را بسیار بالا میبرد و در زمان بسیار کوتاهتری از حالت عادی، باتری گوشی شما را به شارژ کامل میرساند. دقت داشته باشید که این ویژگی فقط با کابلهای USB-C مخصوص قابل استفاده است.
شدت جریان و تعداد درگاههای پاوربانک
دومین مشخصه فنی پاوربانک که باید به آن دقت داشته باشید، میزان شدت جریان خروجی است. شدت جریان با واحد آمپر نمایش داده میشود. هرچه شدت جریان خروجی بیشتر باشد، گوشی شما سریعتر شارژ خواهد شد. شدت جریان اغلب پاوربانکهای بازار بین ۱ تا ۳.۵ آمپر میباشد.
با توجه به تعدد دستگاههای دیجیتالی شخصی مانند گوشی، تبلت، اسپیکر و …، بهتر است هنگام خرید پاوربانک، مدلهایی با بیش از یک درگاه خروجی را برای خرید انتخاب کنید. پاوربانکهای جدید موجود در بازار اغلب دو درگاه دارند. برخی از این پاوربانکها درگاههایی با شدت جریان خروجی متفاوت دارند که به شما اجازه میدهد تا انواع دستگاهها با باتریهای متفاوت را با استفاده از آن شارژ کنید. البته مدلهایی با یک درگاه هنوز هم در بازار دیده میشوند.
دیگر مواردی که هنگام خرید پاور بانک باید به آنها دقت داشته باشید
جنس و نوع باتری، قیمت پاوربانک، وجود نمایشگر بر روی پاور بانک، اصالت برند، ابعاد و مقاومت آن در برابر نفوذ آب و ضربه از مواردی هستند که باید هنگام خرید پاوربانک به آنها دقت داشته باشید.
- باتریهای لیتیوم-پلمیری عموماً سبکتر، سریعتر و ایمنتر از باتریهای لیتیوم-یونی هستند. هنگام خرید پاور بانک بهتر است مدلهایی با باتری لیتیوم-پلیمری را در اولویت قرار دهید.
- اکر قصد استفاده از پاوربانک خود در طبیعت و یا گردشهای ماجراجویانه را دارید، بهتر است مدلهای مقاوم و ضد آب را برای خرید انتخاب کنید.